Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

פשוט מאוד: אל תגיד "אני צריך עבודה" או "אני צריך כסף". לעולם.

בטח שכן. רק שאף פעם לא לכוח אדם.

--

ראיונות עבודה מהצד תמיד נראים לי כמו השיחות של שוני ודליה מקופה ראשית:

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעה, שביט כתב:

"... אבל מי שהשאירה עליי רושם הכי חזק הייתה סיגי"

😄🤦🏻‍♂️

תתפלא אבל היו כמה אנשי משאבי אנוש שבאמת הרגשתי שהם עושים את העבודה שהם אוהבים להיות בה ולא רק בתור מסנני קורות חיים למחייתם.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

במקום הקודם המוצר היה מעניין אז אמרתי בגלל המוצר,במקום הנוכחי התנאים מאוד גמישים אז אמרתי גמישות.

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הרבה אנשים לא יודעים להעריך או להתמודד עם תשובות ישירות.

ראיונות עבודה זה מהדברים בחיים שצריך לעשות לפי כללים לא כתובים שאתה מגלה אותם על הדרך, כמו בדייטים. בהתחלה אתה לא מבין מה הבעיה, הרי איזה אישה לא תרצה גבר עם שיער ארוך וזיפים שלובש את אותה החולצה במשך שבועות ומחליף רק אם נזלה לו על עמבה מהלאפה, מתקלח רק בימי שישי כי שכבת אבק שנדבקת לזיעה שומרת הכי טוב על העור, ולא קוצץ ציפורניים ברגליים כדי שהוא יוכל להוציא למישהו עין בבעיטה במקרה של תקיפה כמו ולוצירפטור? 

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

ומחליף רק אם נזלה לו על עמבה מהלאפה

כל ילד יודע שהכתמים האלה הם הכי שימושיים, במקרה של עמבה זה הדאודורנט של הטבע

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 3 דקות, Gosser1860 כתב:

כל ילד יודע שהכתמים האלה הם הכי שימושיים, במקרה של עמבה זה הדאודורנט של הטבע

עמבה במקרה שכזה דווקא מטהרת את הנשמה לעומת חריף שאתה סובל כל הדרך..

זה שאנשים סביבך סובלים זה כבר משהו אחר..

• מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 27 דקות, SlowRide כתב:

ם שצריך לעשות לפי כללים לא כתובים שאתה מגלה אותם על הדרך

הכללים כתובים.

יש עשרות כתבות בגוגל. יש סדנאות הכנה לראיונות.

מי שמגיע לראיון בלי הכנה ועונה בספונטניות תשובות כנות, מקטין את הסיכויים שלו.

ברור שזה שונה בין תפקידים ותחומים וותק ועוד מליון משתנים. אבל בשורה התחתונה, יש כללים ברורים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 24 דקות, SlowRide כתב:

בהתחלה אתה לא מבין מה הבעיה, הרי איזה אישה לא תרצה גבר עם שיער ארוך וזיפים שלובש את אותה החולצה במשך שבועות ומחליף רק אם נזלה לו על עמבה מהלאפה, מתקלח רק בימי שישי כי שכבת אבק שנדבקת לזיעה שומרת הכי טוב על העור, ולא קוצץ ציפורניים ברגליים כדי שהוא יוכל להוציא למישהו עין בבעיטה במקרה של תקיפה כמו ולוצירפטור?

הטענה הזאת שגויה משום שהיא מתבססת על ההנחה שנשים יודעות מה הן רוצות, חוץ מזה שהלכת קצת רחוק עם ההלקאה העצמית.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 39 דקות, SlowRide כתב:

הרבה אנשים לא יודעים להעריך או להתמודד עם תשובות ישירות.

ראיונות עבודה זה מהדברים בחיים שצריך לעשות לפי כללים לא כתובים שאתה מגלה אותם על הדרך, כמו בדייטים. בהתחלה אתה לא מבין מה הבעיה, הרי איזה אישה לא תרצה גבר עם שיער ארוך וזיפים שלובש את אותה החולצה במשך שבועות ומחליף רק אם נזלה לו על עמבה מהלאפה, מתקלח רק בימי שישי כי שכבת אבק שנדבקת לזיעה שומרת הכי טוב על העור, ולא קוצץ ציפורניים ברגליים כדי שהוא יוכל להוציא למישהו עין בבעיטה במקרה של תקיפה כמו ולוצירפטור? 

כל הכבוד להומלס שהצליח למצוא מישהי שתצא איתו לדייט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, פינדר כתב:

הכללים כתובים.

ברור שזה שונה בין תפקידים ותחומים וותק ועוד מליון משתנים. אבל בשורה התחתונה, יש כללים ברורים.

הכל כתוב רק שאם זה היה ברור שמדובר בסוג של משחק תפקידים ולא פשוט שיחה עם בן אדם כולם היו מגיעים עם תשובות מוכנות מראש ואף אחד לא היה נכשל. גם כשלא מדובר במשרת קריירה מהחלומות, אתה צריך לדעת מה להגיד למראיין וזה לא מובן מאליו לכל אחד. יש אנשים שמבחינתם להגיד שהם משתוקקים מאד לעבוד ספציפית במוקד טלפוני זה לשקר, במיוחד אחרי שאתמול הם היו בראיון עבודה למשרה אחרת לגמרי, והם בסך הכל רוצים להתחיל לעבוד. 

לפני 20 דקות, Derish כתב:

הטענה הזאת שגויה משום שהיא מתבססת על ההנחה שנשים יודעות מה הן רוצות, חוץ מזה שהלכת קצת רחוק עם ההלקאה העצמית

זה מתבסס על ההנחה שכדי לקבל מה שאתה רוצה צריך לשחק את המשחק שלהם, כמו בראיונות עבודה. אחרי שהשגת מה שרצית אתה יכול לחזור לעשות מה שבא לך.

לא הבנתי את החלק של ההלקאה העצמית. 

פורסם (נערך)

אני שניה שם את עצמי במקום המראיין (ואני כרגע מראיין לתפקיד שהתפנה), אם היו עונים לי תשובה של "אני צריך כסף" ולא ממש מראים התעניינות במשרה עצמה, לא חושב שזה היה מקנה לי איזה ביטחון במועמד, גם אם הוא היה מתאים לי בול מבחינת הידע המקצועי.

אני לא מצפה ממישהו שיעשה לי איזה משחק, אבל אני כן מצפה שהוא יגיע בשביל יותר מסתם כסף (כמובן לא מדובר על איזה משרה זוטרה).

המשרה היא תובענית, הדרישה והציפייה שלי מהאדם שנכנס היא שהוא ישקיע את כל כולו כי יש עקומת למידה גדולה, אדם שיבוא רק בשביל הכסף ולא בשביל הסיבות הנכונות (כי זה באמת מעניין אותו, כי הוא רוצה להתפתח) כנראה שאני לא אהיה מרוצה ממנו במרוצת הזמן, אני טורח להדגיש את זה לכל מועמד שמוצא חן בעיני כדי לייצר תיאום ציפיות ויש אנשים שנבהלו וויתרו וזה בסדר, כי חבל לשנינו על הזמן אם זה לא מתאים.

דעתכם ?

עריכה אחרונה על ידי phpclub
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 42 דקות, phpclub כתב:

המשרה היא תובענית, הדרישה והציפייה שלי מהאדם שנכנס היא שהוא ישקיע את כל כולו כי יש עקומת למידה גדולה, אדם שיבוא רק בשביל הכסף ולא בשביל הסיבות הנכונות (כי זה באמת מעניין אותו, כי הוא רוצה להתפתח) כנראה שאני לא אהיה מרוצה ממנו במרוצת הזמן, אני טורח להדגיש את זה לכל מועמד שמוצא חן בעיני כדי לייצר תיאום ציפיות ויש אנשים שנבהלו וויתרו וזה בסדר, כי חבל לשנינו על הזמן אם זה לא מתאים.

דעתכם ?

זה מעניין מה שאתה אומר, כי גם אני מראיין כבר המון זמן, ואני מרגיש שכמו שכנות יתר זה לא משהו שטוב בשביל המרואיין( כמו בנושא של הטופיק), אז זה גם לא הכי טוב בשביל המראיין. 

גם אני הייתי אומר פחות או יותר את מה שאתה אומר- כי אכן אתה רוצה מישהו שיהיה לו עניין בעבודה מעבר לכסף, אבל למועמדים זה לא אכפת. הם יגידו כול מה שתרצה לשמוע בשביל להתקבל. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בגלל זה כל העסק הזה מוגזם.

המעסיק מספר סיפורים, המועמד עונה לו בסיפורים, כל אחד אומר מה שהשני רוצה לשמוע, שניהם מחרטטים אחד את השני. מדברים הרבה ואומרים מעט.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני כשעה, phpclub כתב:

דעתכם ?

אנחנו לא יודעים על איזה תפקיד מדובר (אצלך ואצל פות"ש), מהם התנאים המוצעים ומיהם המועמדים האחרים, לכן קשה לענות.

בכל מקרה, אני מעריך שהיית מסיים בצורה מכובדת את הראיון ולא חותך אותו ברגע ששמעת את התשובה הזאת, כפי שעשתה הפוסטמה המדוברת. אפשר לקבל את ההחלטה שלך באופן דיסקרטי, להודות למרואיין על כך שהשקיע את זמנו ומרצו בתהליך, ולשחרר אותו. ככה נוהגים מקצוענים ובני אדם מנומסים באופן כללי. אבל כנראה שאחרי שנתיים בתפקיד מש"קית שלישות ראיית העולם משתנה מעט.

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

הכללים כתובים.

תתפלא אבל בחיים לא התכוננתי לראיון עבודה או קראתי המלצות כיצד ואיך להתנהג בראיון עבודה.

אני סומך על האינטלגציה שלי והיכולות לחשוב מחוץ לקפסולה במהלך ראיון עבודה בכדי לענות וגם לשאול את השאלות "הנכונות".

תשובות כנות=נקודות זכות בראיון עבודה. *** לא התכוונתי לאלה שבלילה חונקים אנשים ובבוקר עובדים בהייטק.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...