Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כי אני צריך עבודה, זו לא תשובה לגיטימית?

להלן התשובה המלאה לשאלה שבכותרת

"אני רוצה לעבוד בעבודה הזו כי אני צריך עבודה וכסף, אני אוהב לשרת אנשים ולעזור לאנשים."

אחרי המשפט הזה המשאבי אנוש חתכה מהשיחה וסגרה אותה..

עד כמה התשובה שלי לא רלוונטית? היא לא בסדר? העבודה -> נציג טלפוני אפלקטיבי בחברה מסוימת.

האם התשובה שלי לגיטימית? 

בהמשך לשיחתנו על משאבי אנוש -> סינן בנאדם כי הוא חרק שיניים בצורה מצמררת או ריח גוף (סעיף 2 בצילום מסך)

screenshot-www.facebook.com-2023_05.28-23_15_59.thumb.png.feb127034f9f8bb6c454806a2bdf2694.png

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

לדעתי,

אנשים רוצים לשמוע שאתה רוצה את התפקיד הזה ספציפית, הם רוצים לשמוע שהוא מרגש אותך, שזה מה שאתה רוצה לעשות, שיש לך תשוקה אליו.

כשאתה אומר שאתה מחפש עבודה בשביל כסף אתה הופך את עצמך כלא איכפתי כלפי המשרה, כלומר לא איכפת לך אם תתקבל למשרה הזאת או למשרה אחרת, זה אומר שאתה עלול לברוח למשרה אחרת בקלות (אם יציעו לך כמה גרושים יותר או שזה יהיה לך יותר קרוב לבית), זה אומר שאתה עלול לא להתייחס למשרה ברצינות או שתעשה את העבודה בלי הגדלת ראש והעט תיפול לך מהיד בשעה 17 כי זה רק כסף מבחינתך.

בסופו של דבר כולם הולכים לעבוד בשביל כסף, אבל כשאתה הולך לעשות משהו שיש לך עניין בו, אתה תעשה אותו הרבה יותר טוב, תהיה יותר איכפתי וכנראה שזה מה שהם מחפשים.

הדרך הנכונה היא לענות בצורה שתדגיש את העניין שלך במשרה הזו, איך אתה רואה את עצמך מביא added value למשרה, למה אתה הבנאדם המתאים למשרה.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 6 דקות, phpclub כתב:

אנשים רוצים לשמוע שאתה רוצה את התפקיד הזה ספציפית, הם רוצים לשמוע שהוא מרגש אותך, שזה מה שאתה רוצה לעשות, שיש לך תשוקה אליו.

הם רוצים שתשקר להם. אפשר לחשוב שהם עושים את העבודה שלהם בשביל הריגוש ותורמים את כל משכורתם.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם

למה בחורות רוצות שתספר להן כל מיני מעשיות ותשקיע בדייט כאשר ברוב המקרים הן כבר החליטו בשתי הדקות הראשונות אם הן רוצות לשכב איתך או לא? הרי ברור לשניכם כיצד זה יתקדם, אבל אם תיגש ותגיד 'אני רוצה לקיים איתך יחסי מין ואולי בהמשך לבנות משהו רציני יותר' זה לא יתקבל בהבנה. זה עניין תרבותי-חברתי בשילוב עם טבע אנושי וקצת אינדוקטרינציה, בדיוק כמו בתהליך המיון/גיוס לעבודה.

ספציפית בישראל, לאנשי ונשות HR יש יותר מדי כוח בארגונים. העובדה שהם נוטים להגיע מתפקידים אדמיניסטרטיביים עם עודף סמכות בצבא, או לעבור הכשרה אקדמית ע"י כאלה, יוצרת אצלם מגיל צעיר תסביך אלוהים שבהמשך גורם להם להפעיל שיקול דעת לא מקצועי (בלשון המעטה) כלפי מועמדים. אין טעם לקחת את זה אישית כשם שאין טעם להתרעם על חובת הפסיכומטרי כתנאי כניסה לאוניברסיטה, או להיפגע מכך שהטסט לרשיון נהיגה כולל חניה במקביל, או להתרגש מכך שבחוגים מסויימים תצטרך לענוד שעון יוקרתי כדי להילקח ברצינות. כל אלו תבחינים שאינם מעידים בהכרח על כישוריך או התאמתך לתפקיד, אבל התבססו היסטורית ככללי משחק ברורים, גם אם לא תמיד כתובים.

אתה יכול לבחור לשחק לפיהם (מלשון שחקן תאטרון), או להתמקד בחברות קטנות שבהן החלטות כ"א לא עוברות דרך אנשים כאלה, או אם זה מפריע לך מספיק - פשוט להגר למדינה אחרת שאין בה את הבעיה הזפציפית הזאת, אבל יש בעיות אחרות. התשובה שלך לגיטימית אם המראיין נמצא על הספקטרום האוטיסטי, או אם אתה מביא משהו כ"כ נדרש בשוק שאתה יכול להרשות עצמך להתבטא בחופשיות. ברוב המקרים זה לא יהיה המצב, ולכן תצטרך להתנהג בהתאם לנורמות חברתיות ע"מ להשיג את התוצאה המבוקשת. כאמור, זה לא אתה וחבל על האנרגיה שנשרפת בלחשוב מה לא בסדר איתך.

• אהבתי 4
פורסם (נערך)

"אני צריך עבודה" זו תשובה סופר לגיטימית למי שמתראיין למשרת עובד כללי, משרת סטודנט, משרה זמנית. 

לשאר המשרות מצפים ממך להסביר בצורה אינטיליגנטית איך המשרה מקדמת אותך מקצועית ברמה שאתה תרצה לעשות את המעבר (מלשון אקסטרה) שנדרש כדי להיות נכס לארגון.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, DareDevil כתב:

להלן התשובה המלאה לשאלה שבכותרת

"אני רוצה לעבוד בעבודה הזו כי אני צריך עבודה וכסף, אני אוהב לשרת אנשים ולעזור לאנשים."

מה שהמראיינת הבינה מהשאלה היא שאתה הבנת "למה אני רוצה לעבוד?" - ולא למה דווקא העבודה הזו. כנראה שלא הבנת את השאלה או סתם לא הקשבת עד סוף המשפט, אז מה יהיה כאשר יציגו לך בעיה שתצטרך לפתור? אם לא את בין את הבעיה לא תגיע לפתרון. חוץ מזה, כמו כל שאלה, התשובה תלויית  קונטקסט, במקרה זה סוג העבודה והרקע שכבר הצטבר.

העלית לי באוב את הראיון שעברתי לפני הקבלה לבית הספר לרפואה, שבו עניתי בערך בסגנון הזה. אבל התחושה שלי היא שהראיון היה די פיקטיבי אחרי שלבי הסינון הקודמים, או שעניתי היטב על שאלות אחרות. מכל מקום, למה היו המראיינים צריכים לצפות מילד בן 17?

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פשוט מאוד: אל תגיד "אני צריך עבודה" או "אני צריך כסף". לעולם.

תמיד תסביר למה מעניין *אותך* לעבוד דווקא בעבודה הזאת - כי זה מגרה אותי, כי אני טוב בזה, כי יש לי ניסיון במכירות, וכו וכו... עם קצת יצירתיות ובלי לשקר אפשר למצוא טיעון טוב לכל עבודה.

סתם לדוגמה - אני לא מדמיין את עצמי לעולם עובד בתור נציג טלפוני או משרת אנשים באיזו שהיא צורה, אבל כן יש לי חוש טכני טוב וחוש לפיתרון בעיות. אז אפשר להדגיש את הנקודה הזאת ולרכוב עליה גם אם זה לא תואם במאה אחוז למשרה...

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הסיבה שלא "עברת" יכולה להיות אחרת לגמריי ממה שאתה חושב. וחבל להתעכב על זה.

הייתי מתעלם מתיאור ה HR כאחד שהשמש זורחת לו זה פשוט מנותק מהמציאות ולא נכון.

תזכור שיותר משאתה רוצה להתקבל, ה HR רוצה שתתקבל, ולא כי הוא אוהב אותך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זו תמימות לחשוב שראיון עבודה הוא שיחה חברית.

זה לא המקום להיות כן ולדבר דוגרי. בטח לא בראיון עם HR.

אני לא מציע לשקר, בטח לא על פרטים עובדתיים, אבל כן לדעת למכור את עצמך.

לנשות משאבי אנוש, יש סט קבוע של שאלות והן מצפות לתשובות מסויימות. אם תסטה מהתבנית, תיפסל.

אם אתה מכיר את השאלות ומוכן עם תשובות, כנראה שתעבור 99% מהראיונות איתן.

זו שיטה גרועה, אבל זה המשחק ואם אתה רוצה לעבור, שחק לפי הכללים.

דוגמה לשאלות ותשובות:

https://www.geektime.co.il/how-to-prepare-for-an-hr-interview/

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

זה המקבילה של "למה אתה מוכר את האוטו".

אסור להגיד שרוצים לקנות אוטו אחר, חדש יותר או "סתם" אחר, אז מתחילים לחרטט שמקבלים אוטו מהעבודה או טסים לחו"ל או שאשתי לא רגילה לגודל...

צריך לדעת איך לענות "נכון" ומצד שלי לא להתחנף יותר מידי, אם אתה רוצה להגיד טוב עם עצמך.

בסבב הראיונות האחרון שלי, לפני כ5 שנים, נשאלתי האם יש איזה שינוי או תהליך גדול שהייתי חתום עליו.

עניתי שלא, שבמקום הקודם היו הרבה תהליכים שהוטמעו, בחלקם לקחתי חלק גדול ובחלקם קטן, תהליך אחד גם ניהלתי, וש"אם אתה מצפה ממני להגדיל את ההכנסות ב200 אחוז או משהו כזה, זה לא יקרה".

הרגשתי טוב עם עצמי שעניתי תשובה כנה, ושלא חירטטתי להם דברים שהם רוצים לשמוע.

בסוף לא התקבלתי 😄 (ראיון ראשון כדי להוריד את החלודה, במקום רחוק יחסית. לא הצטערתי).

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

המראיין פשוט חמור.

לא מדובר במשרה עם הכדרה מסובכת ואם מקבלים אדם עם כישורים מעבר אפילו לחודשיים אז הרווחנו כארגון.

קיבלתי לעבודה כעובד כללי טייס מסחרי (איירבאס) שעלה לארץ קצת קודם. ידעתי שהוא יהיה מאוד זמני אבל בחודשיים שהוא עבד נהנתי מאדם איכותי, חושב, מסור ומסודר. 

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 19 דקות, stum כתב:

הייתי מתעלם מתיאור ה HR כאחד שהשמש זורחת לו זה פשוט מנותק מהמציאות ולא נכון.

אפשר להתעלם גם מזה שיש התחממות גלובלית או שחיקה של הדמוקרטיה ושל חופש הביטוי, זה לא הופך את התופעות לפחות הרסניות לחברה ולמשק.

עברתי עשרות אנשי ונשות HR בישראל ובחו"ל כדי לבסס את האמירות שלי באופן אובייקטיבי, ואף למדתי ניהול משאבי אנוש במשך שנה באוניברסיטה - כך שזה לא סתם משהו שאני אומר מתוך עצבים או תסכול אישי. תמיד יש יוצאי דופן פה ושם, אבל בתחום הנ"ל לצערי הנורמה מאד ברורה, גם אם המציאות שלך נראית אחרת.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 10 שעות, DareDevil כתב:

לא. 

יותר בפירוט, חד משמעית, ממש ממש לא. 

אל תיתן להם להריח חולשה. 

בדיוק כמו עם מדפסות.

Printers smell fear. - 9GAG

תצטרך ללמוד לשמוע את השאלה האמיתית, לא את זו שנשאלה. 

היא לא שאלה אותך למה אתה רוצה לעבוד פה. 

היא שאלה אותך מה גורם לך לחשוב שאתה יכול להיות התאמה טובה לחברה בניסוח הפוך.

מבחינתי זה די מקביל לשאלה שמופיעה (כמובן, יחד עם תשובות מפורטות ומנומקות) באתרי מסחר- "למה לקנות דווקא מאיתנו?".

אם היה לך רכב ספורט שאתה מאד! אוהב, אבל רוצה למכור אותו, ושואל רוכש פוטנציאלי למה אתה רוצה את האוטו הזה- והוא היה עונה לך "כדי להגיע מנקודה א' ל-ב'", כנראה שלא היית ממש רוצה למכור לו. נכון? :lol:

אז זה זה. ככה ענית לה.

תשובה מתבקשת תהיה יותר בכיוון של "אני אוהב אנשים (גם אם זה בעיקר בצלחת יחד עם אורז או פירה), ה[מוצר] שלכם לא פחות ממעולה לדעתי (לא ששאלו אותך לדעתך, כן? ולא שהוא באמת חייב להיות טוב), אני מבין ממה שקראתי ובדקתי עליכם שאתם פועלים מתוך תחושה של שליחות ועם חזון (אז מה אם מדובר על שליחות להביא מאפה כל בוקר מהמאפייה הקרובה, שולחים לרוב את זו עם החזון הגדול בשביל הנחות), ואני משוכנע שיש לי מה לתרום מניסיוני לחברה הזו (בעיקר שעות חיים, לא הרבה מעבר לזה)".

בהצלחה בריאיון הבא.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ראיון עבודה הוא סיטואציה של שיווק דו-צדדי.
לכל אדם שראיינתי הסברתי שמבחינתי מטרת הראיון היא הדדית, החברה צריכה לבדוק אם המועמד מתאים למשרה והמועמד צריך לבחון האם המשרה והחברה מתאימות לו.

כמו שהמועמד מתחרה על המשרה מול מועמדים אחרים, כך גם החברה. נכון, התחרות לא תמיד שווה בעוצמתה, ולפעמים יש יתרון למועמד ולפעמים למעסיק. זה תלוי באופי המשרה, החברה, השוק באותו רגע וכו׳.

ואם יש כמה מועמדים מתאימים מבחינת כישורים, לגיטימי לבחון צדדים אישיים ולהעדיף את האדם שזו משרת חלומותיו לעומת זה שרואה בה משכורת בלבד (הקיצוניות להמחשה בלבד, כמעט כולנו עובדים כדי להתפרנס). בדיוק כמו שמועמד שיש לו כמה הצעות משווה לא רק את המשרה, התפקיד והשכר, אלא גם תנאים מסביב כמו צ׳ופרים כאלה ואחרים, אופי החברה וכו׳.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

עברתי עשרות אנשי ונשות HR בישראל ובחו"ל

"... אבל מי שהשאירה עליי רושם הכי חזק הייתה סיגי"

😄🤦🏻‍♂️

• מצחיק 5

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...