Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 57 דקות, Night Driver כתב:

המחיר בלירות או שמישהו התחרפן שם?

בכנזה סכום קני קונה שעון עם אוטו מפואר מסביב ונשאר עם עודף.

אפשר לקנות בזה שעון עם אוטו ולאוטו לקנות דירה ולשים אותו בחניה של הדירה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

עט כדורי תוצרת הארץ (וגם צבעי אסארא).

היה לי את הכחולים האלה עם הפקק שהיו מתפרקים מהצד של השפיץ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, Shaike.Zam כתב:

רשת של אוננ*ת עצמית (שלאחרונה נהייתה ממש רשת פוליטית) (סליחה אם מישהו נעלב) הכל שם שקר וחרטא - מחקתי אותה מהנייד.

מזכיר לי את האמרה הרוסית:  'כולכם הומואים ורק אני דרטניאן'. 🤣

לינקדאין זה כלי חזק למטרות ספציפיות - בדיוק כמו טוויטר, פייסבוק, אינטסטגרם וכו'. מה שאנשים עושים איתו בשאר הזמן... סיפור אחר.

פורסם

חוזרים פה כל הזמן לענין הכנות, כאילו שזו ציפיה ריאלית לקבל פידבק אמיתי וביקורת בונה כדי להפיק ממנו לקחים.

למה לצפות לזה מאדם זר? במקסימום תקבל תשובה לאקונית של ״אין לך את הנסיון המתאים״ או ״המשכנו עם מועמדים מתאימים יותר״.

לא יגידו לך שלדעתם כתבת קוד גרוע, ויעברו איתך עליו כדי להסביר או לתת לך הזדמנות לך להגן עליו. גם לא יגידו לך שאתה שחצן ולא נעים באינטראקציה אישית.

מי שרוצה לדעת איך הוא נראה בראיונות, שילך לאיש מקצוע, או יפנה לחברים, לעשות סימולציות. רק אז תדע אם אתה משתלט על הראיון ולא נותן למראיין להוציא מילה, מופנם מידי וממעט במילים כך שהמראיין צריך לעבוד קשה ולחלוב ממך תשובות, מתנשא ומעליב, חסר בטחון, משתף יותר מידי מידע אישי או לא רלוונטי, כותב קוד מבורדק, לא יודע להבחין בין עיקר לטפל, מסגיר את היותך ראש קטן וכו׳ וכו׳...

• אהבתי 1
פורסם

כל מה שכתבת נכון אבל אם מועמד מביא לי משהו מבורדק אבל עובד פחות או יותר אני כן אתעניין למה עשה אותו כמו שעשה.

יכול להיות שאני אגלה שהוא סתם חושב עקום אבל יכול להיות שהוא חשב על דברים שלא חשבתי עליהם ושיש יתרונות והיגיון בדרך שלו.

לא נראה לי שאינשטיין היה עובר מראיין בהיי טק או במכון כלשהו לפיזיקה היום.

פורסם

ראיונות עבודה זה כמו דייטים.

בהתחלה אתה גרוע ולאט לאט משתפר ויודע להגיד את מה שהצד השני רוצה לשמוע.

לפעמים המשחק הדו צדדי הזה מצליח להיתרגם לתפקיד ששני הצדדים מרוצים ולפעמים לא.

אבל זה חד משמעית משחק.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 25 דקות, Night Driver כתב:

כל מה שכתבת נכון אבל אם מועמד מביא לי משהו מבורדק אבל עובד פחות או יותר אני כן אתעניין למה עשה אותו כמו שעשה

זה עולה במהלך הראיון עצמו, אתה חוקר כדי להבין איך הוא חושב ולראות אולי יש שם משהו ששווה לשמר. כבר קרה לי לא פעם שמרואיין נתן לי תשובה שלא ציפיתי לה והרשימה אותי.

אבל אם החלטת שזה לא מתאים, והוא יפנה אליך לקבל פידבק, תשב ותתן לו משוב אמיתי? תסביר לו שהוא לא יודע לעבוד? או שתתסתפק בלומר לו שאין לו נסיון מתאים?

לפני 4 דקות, Potato כתב:

ראיונות עבודה זה כמו דייטים.

בדיוק. התכוונתי לתת דוגמה בפוסט הקודם וויתרתי. גם בדייט שלא ממשיך אנחנו לא פונים לצד השני ומצפים לפידבק אמיתי. וזה לא משנה אם נפסלת כי היא אוהבת לטייל ואתה טיפוס של בית, או כי היא לא מוכנה לצאת עם מישהו שלא משתמש ב-א׳ תחילית עתיד, או בגלל שיש לו שומה על הפנים וזה מגעיל אותה, או כי אתה שחצן מתנשא שלא נתן לה להשחיל מילה כל הערב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, Be roo כתב:

אבל אם החלטת שזה לא מתאים, והוא יפנה אליך לקבל פידבק, תשב ותתן לו משוב אמיתי? תסביר לו שהוא לא יודע לעבוד? או שתתסתפק בלומר לו שאין לו נסיון מתאים?

זה מאוד תלוי בבן אדם.

אם אני נתקל בבן אדם עם פוטנציאל וצריך להשתפשף או לעבור פיין טיונינג ובאמת רוצה להבין אני אשקיע בו את הזמן בתשובה מפורטת אבל אם זה סתם איזה פוץ עם גישה של איך לא קיבלת גאון כמוני אז שילך לחפש.

פורסם

אז פעם ב... תתקל במישהו שנראה לך שווה את ההשקעה. בשוטף, למי יש זמן וסבלנות להתחיל לספק פידבקים פרודוקטיבים למרואיינים על בסיס קבוע כחלק מנוהל הגיוס.

פורסם

תראי, מבן אדם שזה התפקיד שלו ורוב היום עסוק במיון מועמדים אני ממש לא מצפה לעדות את זה אבל כשאני מדבר על 2-3 בשבוע אני יכול להרשות לעצמי להשקיע את הכמה דקות כדי שבן אדם ירגיש קצת יותר טוב.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

אני יכול לפרוש היום ולהיות מסודר כולל הבנות שלי ואני עדיין כל יום ב 6.20 כבר במשרד, ממשיך לחשוב על העבודה ולהכין תכניות גם בלילה (וקרה לי כבר שהתעוררתי באמצע הלילה עם רעיון וקמתי למחשב ליישם אותו) ועושה את זה בכיף אי אני אוהב את מה שאני עוסק בו.

אתה עצמאי. 

ע-צ-מ-א-י. 

אל תשווה את השכירים לעצמאיים. 

כעצמאי העסק הוא חלק בלתי נפרד מהאישיות שלך, מעבר לעובדה שאתה כנראה אוהב את מה שאתה עושה (אחרת היית עושה משהו אחר). 

כשכיר, מה באמת מעניין אותך בעבודה?...

אז זו מחלה מאד משותפת לעצמאיים לאבד את תחושת הזמן ושעות העבודה, ותמיד להיות על ON בהקשר הזה- גם אם עולה לך מחשבה מעניינת בחצות הליל, אתה תיגש למחשב לראות מה אפשר לעשות איתה. שכיר יוצא מהמשרד ומשאיר את המשרד בעבודה.

יש לא מעט שכירים שלא ירצו לעבוד בפנסיה. רובם יחליטו שהם מתחרפנים אחרי כמה חודשים ויחפשו עבודה כדי להעביר את הזמן.

• אהבתי 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, Be roo כתב:

אז פעם ב... תתקל במישהו שנראה לך שווה את ההשקעה. בשוטף, למי יש זמן וסבלנות להתחיל לספק פידבקים פרודוקטיבים למרואיינים על בסיס קבוע כחלק מנוהל הגיוס.

תתפלאי, אבל זה קורה לא מעט במדינות מפותחות. אפילו מלמדים את זה בפקולטות הרלוונטיות, ומתרגלים את הפרוצדורה עם סוכני השמה ואנשי HR כשהם רק נקלטים בתעשייה. זה לא בשמיים, סה"כ עניין של כבוד לאדם אחר שהקדיש מזמנו כדי להיפגש איתך.

בישראל 'פינקו' אותי בקפה בכל אחד מפאקינג חמשת הראיונות שהלכתי אליהם (לאותו תפקיד) באלביט ומספר דומה באפלייד, אבל לאף אחד לא הייתה בעיה מוסרית עם זה שהייתי צריך לבוא כל פעם מנתניה ולשלם על רכבת, דלק או חניה, שלא לדבר על כך שאני שורף זמן באמצע יום עבודה בשבילם. כשהתראיינתי באנגליה לא הציעו לי שום דבר לשתות, אבל כן תזמנו את הביקור הבודד שלי עם הגעתם של כל המנהלים הרלוונטיים והציעו לי שני מועדים, כך שנוכל לסיים הכל בבת אחת ולא להריץ אותי הלוך ושוב. אח"כ באפלייד לא טרחו להתקשר בכלל, באלביט חזרו אליי כעבור חצי שנה להגיד ש'החליטו להמשיך עם מועמדים אחרים' ובאנגליה קיבלתי תוך שבועיים אימייל מפורט שהסביר מה היו נקודות החוזקה והחולשה שלי לדברי המראיינים השונים, ומדוע בסוף הוחלט לא להמשיך איתי.

איך את היית מעדיפה שיתייחסו אלייך בתור מועמדת?

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

שבן אדם ירגיש קצת יותר טוב

מי אמר שירגיש יותר טוב? אתה מתאר מצב אידאלי שבו יש מועמד טוב, עם פוטנציאל וחסר לו ליטוש פה וליטוש שם. אלה מעטים.

רוב האנשים שאני ראיינתי לא יזכו ממני לפידבק אמיתי, כי אני בספק שהם רוצים לשמוע אותו או שהוא יעזור להם, גם אם הם מבקשים אותו. 

הבוקר הייתי הראיון, כזבוב על הקיר, מישהו אחר הוביל אותו. המועמד אמר אמירה מאוד בעייתית שמיד הקפיצה למראיין את האנטנות. אני שמתי לב לזה, המועמד לא. לזכותו של המראיין, הוא נתן למועמד כמה הזדמנויות להבהיר את עצמו,  לסייג קצת. לא קרה. אז גם האמירה בעייתית, וגם התקשורת האישית אולי לוקה בחסר. בהמשך הוא גם נפסל על שאלות טכניות, והתרשמות כללית.

אם הוא יבוא ויבקש פידבק, אז נניח ויאמרו לו איזה תשובות הוא פיספס והוא יוכל ללמוד אותן אם ירצה. המראיין אמור להסביר לו ש״אמירה כזו בראיון היא בעייתית״? כדי שישקר למראיין הבא? הוא נשאל להעדפתו, ואולי היא מתאימה למקום אחר.  לומר לו שעלה רושם שהוא ראש קטן ולא אוהב להעמיק ולהבין? להתחיל ליפות את הדברים כדי לא לפגוע בו? למה שמראיין ירצה להכניס את עצמו לסיטואציה?

פורסם

לא אבל אפשר להגיד לו תשמע, אתה לא מספיק קשוב למראיין וכשאמרת משהו בעייתי וניסו לתת לך הזדמנות להבהיר לא קלטת אותה. בנוסף הפגנת חולשה בנושא X (הטכני).

אז אם הוא באמת רוצה ללמוד הוא ידאג להקשיב יותר לשאלות הלא מפורשות ואולי יחזק את עצמו בנושאים הטכניים החלשים או שיפנה לתחומים שבהם הידע שלו יבוא יותר לידי ביטוי.

פורסם
לפני 8 דקות, Derish כתב:

עניין של כבוד לאדם אחר שהקדיש מזמנו כדי להיפגש איתך.

שאני אבין, אם לא ישבתי לתת לו פידבק על הראיון זה זלזול וחוסר כבוד? אולי אני אבקש ממנו פידבק על איכות הראיון? ומה דעתו על החברה? 

הוא הקדיש מזמנו כמו שהמעסיק הקדיש מצידו. המעבר על קורות החיים, הבירור הטלפוני, התיאום עם המראיינים השונים, השיחות בין כל הגורמים כדי להחליט אם להתקדם...  זה תהליך הדדי של השקעה מצד שני הצדדים.

ומה בין זה לבין הגשת קפה בראיון?

לחזור למועמד עם תשובה לגבי המשך התהליך זה אכן בסיסי, וחברה שלא עושה זאת שלא תתפלא שמועמדים נעלמים לה (וגם זה קורה).

לדרוש ממועמד להגיע מספר רב של פעמים לראיון זה אכן בעייתי. רוב החברות שאני נתקלתי בהן משתדלות לאחד לפחות חלק מהמפגשים. חלקם נעשים היום בזום, וכמובן שיש מועמדים שמסרבים להתחיל בתהליך כזה, כמו שיש מועמדים שמסרבים לעשות מטלת בית. זכותם.

אבל לכל זה אין קשר לענין העדר כבוד רק כי אין למעסיק כוונה לקחת עכשיו את המועמד להכנס איתו להתהליך משוב על למה בחרו לא להמשיך איתו. ולא מדובר על אנשי hr שלא יוכלו לתת הסבר מקצועי רלוונטי, זה לקחת את המראיין המקצועי (שגם ככה אין לו זמן לראיין) ולהטיל עליו תפקיד חונך מקצועי למועמד שנשר.

• תוכן חדש...