Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, מרק10 כתב:

לא התכוונתי לאלה שבלילה חונקים אנשים ובבוקר עובדים בהייטק

בהיי טק אין להם זמן לחנוק אנשים בלילה למרות שממש בא להם. תמיד יש איזה פרוייקט לגמור או ישיבת זום עם מישהו בחול.

ואני גם לא אוהב להתכונן לפגישות מעבר ללמוד את החומר הטכני הרלוונטי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 דקות, Derish כתב:

אצל פות"ש

תומך אפלקטיבי במוקד טלפוני

לפני 17 דקות, Derish כתב:

אני מעריך שהיית מסיים בצורה מכובדת את הראיון ולא חותך אותו ברגע ששמעת את התשובה הזאת

קרה לי

MemeKing(3).thumb.png.4f8e32464f22068d40861ba17e135872.png

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

מעסיקים שפוסלים מרואיין שאומר להם שהסיבה העיקרית שבגללה הוא מגיע להתראיין היא כסף אלה מעסיקים שבעצם אומרים "אני מעדיף לגייס שקרן על אדם אמין וכן".

הרי אמינות זו תכונה שאנחנו לרוב כן מעריכים אצל בן הזוג שלנו ואצל החברים שלנו, למרות שאיתם אנחנו בדרך כלל מבלים קצת פחות זמן במהלך היום.

הרי ברור שהסיבה העיקרית שכל אדם מגיע להתראיין לכל משרה היא כסף, אם הוא לא צריך כסף כנראה שהוא לא היה מעוניין בעבודה הזאת.

אז נניח ומרואיין אמר שהוא מאוד אוהב את הטכנולוגיה וזה מאוד מעניין אותו (כי הוא שנים חיכה שתפתח דווקא המשרה הזאת ולא שלח 500 קו"ח בחודש), והוא מאוד רוצה להתפתח ולהרחיב אופקים (כי רובנו קמים בבוקר ומשלמים משכנתא כדי להתכווץ), והוא מאוד חכם (כי טיפשים לא עוברים סינון HR), לגמרי שחקן קבוצתי (אבל לא מארגן מפגשים מחוץ לשעות העבודה עם הצוות), משקיע את כולו בעבודה ומתבאס כשהסופ"ש מגיע, ובתכלס הכסף נחמד אבל לא באמת מה שגרם לו לבוא (אבל הוא כן מבקש 20% יותר מהמשכורת הנוכחית).

אם אני מצפה שעל "למה אתה רוצה לעבוד דווקא כאן" המרואיין יענה בחארטה, או בחצי אמת, או במה שאני רוצה לשמוע, למה אני מצפה שעל שאלות אחרות הוא יענה לי בכנות ?

הרי מעסיקים אוהבים להתלונן שהעובדים מרעננים בתדירות גבוהה מדי ושמשקיעים בהם הרבה שעות הדרכה ואז הם הולכים לחברה אחרת, אבל הם מלכתחילה גייסו אדם שסביר מאוד להניח שיקר בראיון (ומלכתחילה בקו"ח אבל נעזוב את זה). היית מצפה מגנב לא לגנוב ? כמו שslow ride כתב, המעסיק קצת משקר בהתחלה, המרואיין קצת משקר בחזרה גם כן, FAST FORWARD קדימה כמה חודשים וצד אחד נעלב מהצד השני כי הוא שיקר בהתחלה (הרי הוא אמר שהוא מאוד אוהב את הטכנולוגיה, והוא חיכה שנים שהמשרה תפתח, וזה בכלל לא בגלל שהציעו לו 20% יותר!!!).

דווקא השאלה הזאת היא אחת השאלות הכי חשובות וקריטיות שמראיין יכול לשאול מרואיין, כי זו שאלה שבוודאות יכולה להסגיר תכונת אופי של מרואיין.

תשובה של "כי אני צריך כסף ו.." זו תשובה של אדם שהוא בהכרח אמין וישר והיא גם אמת טהורה.

אמינות (המשמעות הקלאסית + היכולת להגיד אמת) היא אולי התכונה הכי חשובה שאפשר למצוא בעובד, בעיקר כי אי אפשר ללמוד אותה באוניברסיטה או במקומות עבודה אחרים, או שבאים איתה מהביתה - או שלא.

כבונוס חינמי, בדרך כלל התכונה הזאת מגיעה עם עוד תכונות נלוות שמעסיק יכול להנות מהם מאוד.

מהניסיון האישי שלי אני למדתי שהשקרים מתחילים עוד בפירסום המשרה (גם את כתיבת המובן מאליו אני מגדיר שקר בשביל הנוחות)  - בתיאור שלה ובדרישות מהמועמדים, ממשיך בקו"ח שהמרואיין שולח, בראיון המראיין לא באמת יותר מה הוא מחפש, כלומר הוא כן יודע שהוא מחפש בוגר טכניון או תל אביב, אבל אין לו סט קריטריונים מוגדר היטב שהמועמד הראשון שפוגע בהם - התקבל ונגמר, הסאגה של הקו"ח והראיונות ממשיכה עד שהמראיין חושב שהוא מצא את "הכי טוב" (או שנגמר לו הזמן, או שמבטלים את הגיוס), אבל בגלל שהוא מלכתחילה לא הגדיר מה זה "הכי טוב" זה בעצם בתכלס "הכי נראה לי", שזה בעצם "מישהו שסיים בתל אביב או בטכניון", עכשיו, בגלל שבתיאור ובדרישות שיקרו להם, המרואיינים לא באמת יודעים מה מצפים מהם או מה הם צריכים לדעת בשביל המשרה, כי הרי אין סיכוי שלמשרת entry צריך ניסיון ב4 שפות, אז הם מחרטטים.. (ולומדים מלא מלא זבל שאף אחד לא צריך מעבר לראיון עבודה)

המראיין לועס את החארטות, יודע שזה חארטות, אבל ממשיך לשחק את המשחק, אולי כי הוא בעצמו שיקר בראיונות שלו כשהוא היה מרואיין, משקר עכשיו בראיון הזה, ובתכלס גם לא כזה אכפת לו מהמעסיק שלו, כי הוא שוקל הצעה מחברה אחרת שהציעה 20% יותר.

למרואיינים אני אומר, תשברו את המעגל ואל תפחדו להגיד אמת, אם זה "קודם כל בשביל הכסף" אם כל תשובה אחרת, זה לא PC, זה ממש לא מגדיל את הסיכויים שלכם להתקבל למשרה הבאה שלכם, אבל זה מגדיל דרסטית את הסיכויים שלכם להתקבל לארגון שמעריך אמינות ושם אפשר למצוא אנשים אמינים שאכפת להם מהחברים שלהם לצוות ומהארגון עצמו.

אני רוצה להאמין שקיימים ארגונים כאלה בכל נישה אבל אני באמת לא יודע, לפחות בנישה שלי הם קיימים,  לשאלה "למה עשית תואר?" אני עונה "כי זה אחלה כרטיס כניסה להייטק", לשאלה "אתה כתבת את כל המטלה הזאת בעצמך?" אני עונה "את הרוב, חלק קטן לקחתי מגוגל בגלל אילוצי זמן, לא הספקתי לממש לבד אלגוריתם מסוים אז את המימוש העתקתי ", לשאלה "למה דווקא כאן?" אני עונה "כי אני צריך כסף וכי אתם מתעסקים בנישה שלי".

למראיינים אני אומר, נסו לתאר טוב את המשרה ולכתוב דרישות ריאליות כמה שניתן (מבין שצריך לעבור את חסם HR), כשמרואיין מגיע תארו לו בדיוק את המשרה ואיך תראה השגרה שלו (כמה שניתן) ופרטו בדיוק מה אתם מחפשים וצריכים שידע מבחינה טכנית.

את הראיון אל תבזבזו על שאלות שאין לכם דרך לאמת את התשובה ונסו להבין (למרות חסם HR) מי הבן אדם שמולכם.

עריכה אחרונה על ידי Katom
  • אהבתי 4
  • מעניין 1
פורסם
לפני 25 דקות, מרק10 כתב:

תתפלא

תתפלא אבל אני לא מתפלא.

כתבתי שיש שונות רבה בתהליכים ובראיונות.

אין דין מהנדס רב נסיון שמתראיין לתפקיד שבו יש מעט מועמדים מתאימים כדין צעיר חסר נסיון שמנסה להתקבל למשרה עם סף כניסה נמוך ועשרות מועמדים מתחרים.

לפני 26 דקות, DareDevil כתב:

קרה לי

אם זה קורה לך הרבה, כדאי שתתייעץ עם חברים או מכרים שמנוסים בראיונות. נסה לקיים סימולציות של ראיונות ולקבל פידבק.

סיכוי גבוה שאתה עושה משהו לא נכון.

לפני 16 דקות, Katom כתב:

פותח השרשור, ההמלצה הכנה שלי אליך היא לשבור את המעגל ולהמשיך להגיד "קודם כל בשביל הכסף", זה לא PC, זה ממש לא מגדיל את הסיכויים שלך להתקבל למשרה הבאה שלך, אבל זה מגדיל דרסטית את הסיכויים שלך להתקבל לארגון שמעריך אמינות ושם אפשר למצוא אנשים אמינים שאכפת להם מהחברים שלהם לצוות ומהארגון עצמו.

הבן אדם רוצה לעבוד בתמיכה טכנית ואתה שולח אותו לחנך את שוק העבודה.

אחלה עצה.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, פינדר כתב:

הבן אדם רוצה לעבוד בתמיכה טכנית ואתה שולח אותו לחנך את שוק העבודה.

אחלה עצה.

אם זה מועיל לבן אדם או לא, ניתן לבן אדם להחליט.

פורסם
לפני 18 דקות, פינדר כתב:

אם זה קורה לך הרבה, כדאי שתתייעץ עם חברים או מכרים שמנוסים בראיונות. נסה לקיים סימולציות של ראיונות ולקבל פידבק.

סיכוי גבוה שאתה עושה משהו לא נכון.

שני דברים, זו meme אז יש פה חצי אמת, ניתקו לי אבל לא בכמויות.

מנחש שהסיבה העיקרית היא שלא כל כך השקעתי מאמץ בהתכוננות לראיון טלפוני. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

לי קרו מקרים אחרים לגמרי

קרה לי במלא ראיונות בחברות קטנות/גדולות.

אני מגיע לראיון ואני מרגיש שהולך ממש טוב, 

ואז חודש שקט....

אף אחד לא בקשר איתי מה הסטטוס וכשאני שולח מייל למשאבי אנוש מורחים אותי בכל מיני תשובות.

בזבזתי זמן, דלק, חניות ועצבים.

• אהבתי 1
פורסם
Just now, ANUTKK כתב:

לי קרו מקרים אחרים לגמרי

קרה לי במלא ראיונות בחברות קטנות/גדולות.

אני מגיע לראיון ואני מרגיש שהולך ממש טוב, 

ואז חודש שקט....

אף אחד לא בקשר איתי מה הסטטוס וכשאני שולח מייל למשאבי אנוש מורחים אותי בכל מיני תשובות.

בזבזתי זמן, דלק, חניות ועצבים.

קרה לי גם, מאז אני לא אפילו מנסה להישאר על תהליך התקבלות לעבודה אחת אלא הולך על כמה.

המזל שהיום יש חוק שמכריח את המקום העבודה (במידה והוא מעסיק מעל 25 איש כמדומני) לשלוח תשובה לגבי התקבלות לעבודה.

החוק די טרי אאל"ט.

חוק חשוב נוסף שעבר בשנה האחרונה - אפשר לקבל את הדוח בחינם מחברת המיון/מבחני אמינות.
השתמשתי כבר בדבר הזה, חלק מערימות קשיים אבל חלק מאוד קל לקבל מהן.

מה שחשוב זה לשמור את התאריך ביצוע המבחן, שם החברה שהתמיינתם בה, שם חברת המיון

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 5 דקות, DareDevil כתב:

המזל שהיום יש חוק שמכריח את המקום העבודה (במידה והוא מעסיק מעל 25 איש כמדומני) לשלוח תשובה לגבי התקבלות לעבודה.

קיים חוק כזה .

ולגבי החברות- התמיינתי לחברות שמעסיקים עשרות/מאות אנשים

ועדיין עד היום לא שמעתי מהם וטוב שכך,

חברות כאלה עם יחס כזה למועמד אני לא צריך. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 44 דקות, Katom כתב:

למרואיינים אני אומר, תשברו את המעגל ואל תפחדו להגיד אמת, אם זה "קודם כל בשביל הכסף" אם כל תשובה אחרת, זה לא PC, זה ממש לא מגדיל את הסיכויים שלכם להתקבל למשרה הבאה שלכם, אבל זה מגדיל דרסטית את הסיכויים שלכם להתקבל לארגון שמעריך אמינות ושם אפשר למצוא אנשים אמינים שאכפת להם מהחברים שלהם לצוות ומהארגון עצמו.

אני רוצה להאמין שקיימים ארגונים כאלה בכל נישה אבל אני באמת לא יודע, לפחות בנישה שלי הם קיימים,  לשאלה "למה עשית תואר?" אני עונה "כי זה אחלה כרטיס כניסה להייטק", לשאלה "אתה כתבת את כל המטלה הזאת בעצמך?" אני עונה "את הרוב, חלק קטן לקחתי מגוגל בגלל אילוצי זמן, לא הספקתי לממש לבד אלגוריתם מסוים אז את המימוש העתקתי ", לשאלה "למה דווקא כאן?" אני עונה "כי אני צריך כסף וכי אתם מתעסקים בנישה שלי".

למראיינים אני אומר, נסו לתאר טוב את המשרה ולכתוב דרישות ריאליות כמה שניתן (מבין שצריך לעבור את חסם HR), כשמרואיין מגיע תארו לו בדיוק את המשרה ואיך תראה השגרה שלו (כמה שניתן) ופרטו בדיוק מה אתם מחפשים וצריכים שידע מבחינה טכנית.

את הראיון אל תבזבזו על שאלות שאין לכם דרך לאמת את התשובה ונסו להבין (למרות חסם HR) מי הבן אדם שמולכם.

אתה צודק כנראה ב100 אחוז אבל בתכלס בן אדם שצריך עבודה פשוט יגיד מה שרוצים לשמוע כי כמו שכתבת, יש לו משכנתא והוצאות לשלם והוא צריך את הכסף. הוא לא יכול להרשות לעצמו לחנך מעסיקים על חשבון הקיום שלו. מי שיכול לשנות את כללי המשחק זה החברות המגייסות, אבל משום מה כנראה נח להם לעבוד בצורה הזאת. אחרי הכל, זה איכשהו עובד. 

זה כמו הכבישים בישראל. כולם נוהגים בצורה מעצבנת, נתקעים בשמאל, לא מאותתים, חוסמים מדרכות, לא יודעים לחנות, אבל התנועה איכשהו זורמת ואנשים מגיעים לאן שהם צריכים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, Katom כתב:

מעסיקים שפוסלים מרואיין שאומר להם שהסיבה העיקרית שבגללה הוא מגיע להתראיין היא כסף אלה מעסיקים שבעצם אומרים "אני מעדיף לגייס שקרן על אדם אמין וכן".

אם הייתה מראיין לתפקיד אחות בבית חולים גם הייתה מקבל תשובה "בגלל הכסף"?

פורסם (נערך)
לפני שעה, SlowRide כתב:

מי שיכול לשנות את כללי המשחק זה החברות המגייסות

ושים לב שרוב הגיוסים בארגון בדרך כלל מבוצעים ע"י מנהלי ביניים, שלפעמים רק לפני מספר שנים היו בצד השני של הכיסא!

כנראה שזה השתמע מהדברים שלי, אבל אני לא מצפה מבן אדם שצריך משכורת כדי לסגור חודש לפגוע ביוזמתו בסיכויי הקבלה שלו למשרה מסוימת - זה לא מוסרי כלפי מי שתלוי בו וצריך את המשכורת שלו, אבל עצם המחשבה על זה עכשיו אולי תשנה משהו בעתיד אם האיש הזה יעבור צד ויגייס.
בכלליות, מישהו שלא שינה את דעתו מספיק זמן באף נושא פשוט לא הקדיש מספיק זמן למחשבה, "אני סבלתי אז גם אתם תסבלו" זה תירוץ גרוע.

אני יודע שעולם התעסוקה לא עובד ככה וכמו שאמרת, לדרגים הגבוהים PC זה מאוד נוח הרבה סיבות משפטיות,חברתיות,בירוקרטיות, כשמגיעים מספיק "גבוה" מבינים שלא שווה להיות זה שמנסה לשים מקל בגלגל.

לפני 59 דקות, Boltik כתב:

אם הייתה מראיין לתפקיד אחות בבית חולים גם הייתה מקבל תשובה "בגלל הכסף"?

אם הייתי מראיין לתפקיד אחות בבית חולים הייתי ישר עונה "כן".

השאלה שלך לא valid כי פשוט לא ככה עובד תהליך גיוס במקצועות הבריאות, דיי נדיר למצוא משרת "דרושה אחות לבית חולים קפלן" באתר דרושים או בלינקדין.

לרוב הגיוסים מתבצעים "מפה לאוזן" ואין ממש "ראיון עבודה", זה יותר "תיאום ציפיות" ומיקוח על שכר.
במקצועות האלה הביקוש עולה בהרבה על ההיצע, בשוק הזה בשונה מההייטק זה המרואיין שמגיע בעמדת יתרון מובהקת.

אני בטוח ששמעת בחדשות כמה חסרות אחיות,קלינאות תקשורת,מרפאות בעיסוק ומטפלות ריגשיות, אפשר להגיד שעל כל קו"ח שאני שלחתי כג'וניור - ושלחתי הרבה (הייטק), אישתי קיבלה 17 הצעות (יותר נכון להגיד, התחננויות) עבודה.

וזה למה השאלה שלך לא טובה, לא הייתי מקבל תשובה "בגלל הכסף" כי מלכתחילה לא הייתי שואל "למה דווקא כאן", בעצם אולי כן הייתי שואל "למה דווקא כאן", ברחמים, אבל רק אחרי שהמרואיין הסכים לעבוד אצלי, ורוב הסיכויים שבכלל לא היה מתקיים ראיון, הייתה מתקיימת שיחת סגירת שכר ותאריך תחילת עבודה.

זה לפחות מה שאני יודע על העולם הזה.

השורה התחתונה היא שרוב מי שהולך "לעבודה" - בעצם מחליף את הזמן שלו תמורת כסף. (לפחות בשוק העבודה המיינסטרימי) לפחות בנישה שלי, אין אף אחד שנכנס בדלת של המשרד בגלל שהוא מאוד נהנה מתכנות והכסף זה מאוד נחמד אבל בכלל לא העיקר,למרות שזה מאוד רומנטי ויפה להגיד "אני פה מהסיבות הנכונות!! בכלל לא בגלל הכסף!! בגיל 8 מכרתי צ'יטים לקאנטר!!".

גם אחות, רופא, טייס, פסיכולוג, ספורטאי, צייר ומוזיקאי מבקשים תשלום עבור הזמן והכישורים שלהם.בדרך כלל כשאחות צריכה לבחור אם לעבוד בבית חולים X או Y, היא לא בוחרת בבית חולים שהמצב בו גרוע יותר או זה שהחולים בו מסכנים יותר, אלא זה שמציע יותר, או קרוב יותר לבית (זמן = כסף כבר אמרנו).

פורסם
לפני 4 שעות, davemustaine87 כתב:

זה מעניין מה שאתה אומר, כי גם אני מראיין כבר המון זמן, ואני מרגיש שכמו שכנות יתר זה לא משהו שטוב בשביל המרואיין( כמו בנושא של הטופיק), אז זה גם לא הכי טוב בשביל המראיין. 

גם אני הייתי אומר פחות או יותר את מה שאתה אומר- כי אכן אתה רוצה מישהו שיהיה לו עניין בעבודה מעבר לכסף, אבל למועמדים זה לא אכפת. הם יגידו כול מה שתרצה לשמוע בשביל להתקבל. 

ייתכן שאין לי מספיק ניסיון, אך אני מעדיף להגיד את כל האמת בפרצוף כדי שלא יגידו לא אמרת, לא חשבתי, וכו' וכו'.

אני שם את כל הקושי (ביחד עם כל הטוב) על השולחן, לא כי אני רוצה לשמוע תגובה, אלא שהוא ידע מראש לאן הוא נכנס. כל מה שחשוב לי בנק' זמן הזו (כאמור כבר אחרי שגיבשתי דעה שהוא מוצא חן בעיני) זה שהוא ידע לאן הוא נכנס.

הייתה לי שיחה עם בחור שנלחץ וקלט מה המשמעות של התפקיד ו---דרישותיו (מערכות מצילות חיים) והחליט לא להגיע לראיון כי זה לא מתאים לחיי המשפחה שלו. חסכתי לי ולו זמן ועוגמת נפש, שכן אם היה מגלה את זה אחר כך היה לי עובד ממומרמר שמחפש לברוח אחרי זמן קצר, אז מה עשיתי כאן ?

-----

אני לא מבין איך הציפייה לתשובה קצת יותר מסוגננת שתביע את כוונתו של המרואיין להשקיע במקום העבודה שלו היא ציפייה לשקר.
נכון שכולם הולכים לעבוד בשביל כסף, אבל יש בעבודה אספקטים חשובים נוספים, כמו התעסוקה עצמה, התשוקה למקצוע, לעשות דברים, לפתח דברים, להיות עם חותמת על הצלחות

להגיד שאתה הולך לעבוד רק בשביל כסף זה אומר שכל שאר האספקטים לא מעניינים אותך, ושכל מה שחשוב לך זה להרוויח כסף וזהו.
להגיד שאתה הולך לעבוד בשביל כסף זה obvious, מה רע בלשמוע שהמשרה עצמה, העיסוק עצמו מעניין ומרגש אותך ? למה זה שקר ?
אם אמרת את זה וזה שקר, אז אתה כנראה לא מתאים לתפקיד, התפקיד לא ממש מעניין אותך זה פשוט עוד עבודה ואולי עוד חצי שנה אתה כבר תעבור, כנראה שהמעסיק ירגיש את זה תוך זמן קצר ודרככם תהיה לא פשוטה בכלל.

להגיד "בשביל הכסף" זאת תשובה כנה, אך היא לא מלאה, מכך מסיקים שאולי אתה לא האדם המתאים לתפקיד. אף אחד לא רוצה שתשקר, ההתאמה שלך לתפקיד תהיה טובה יותר (גם לך) אם באמת תהיה לך זיקה ורצון לתפקיד - וזה בעצם כל מה שרוצים לשמוע.

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, Katom כתב:

לרוב הגיוסים מתבצעים "מפה לאוזן" ואין ממש "ראיון עבודה", זה יותר "תיאום ציפיות" ומיקוח על שכר.

סליחה, אבל זה פשוט לא נכון.
- קו"ח עוברים דרך משאבי אנוש ומגיעים לאחיות אחראיות
- אפשר להתמקח עד מחר עם הסכם הקיבוצי

גם בהמשך כתבת הרבה דברים שלא קשורים למציאות, אבל שיהיה 

עריכה אחרונה על ידי Boltik
פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, phpclub כתב:

אני לא מבין איך הציפייה לתשובה קצת יותר מסוגננת שתביע את כוונתו של המרואיין להשקיע במקום העבודה שלו היא ציפייה לשקר.

אתה בא מהכיוון ההפוך, אני טענתי:

לפני 3 שעות, Katom כתב:

כלומר, לא אמרתי שאם מרואיין לא מודה שהוא כאן רק בגלל הכסף אז הוא שקרן, אמרתי שמראיין שפוסל מרואיין על אמירת "אמת" הוא מעסיק שמעדיף שקרן על לא.

להגיד שאתה הולך לעבוד רק בשביל כסף זה אומר שכל שאר האספקטים לא מעניינים אותך, ושכל מה שחשוב לך זה להרוויח כסף וזהו.

וזה בסדר גמור! כולנו היינו מסכימים להסתכל על השמיים 12 שעות ביום תמורת מיליון דולר בחודש, לא ?

להגיד שאתה הולך לעבוד בשביל כסף זה obvious, מה רע בלשמוע שהמשרה עצמה, העיסוק עצמו מעניין ומרגש אותך ? למה זה שקר ?

זה לא בהכרח שקר, זה אולי אמת ואולי שקר (עבור ג'ונריום זה בעיקר שקר, הם לא יודעים עדיין מה מעניין ומרגש אותם בדרך כלל), ולך כמראיין קשה לדעת אם זה אמת או שקר, אבל התשובה "בגלל הכסף, וגם בגלל זה וזה וזה" מכילה כנראה יותר אמת וכנות מאשר תשובה של "זה וזה וזה וכסף זה נחמד".

אם אמרת את זה וזה שקר, אז אתה כנראה לא מתאים לתפקיד, התפקיד לא ממש מעניין אותך זה פשוט עוד עבודה ואולי עוד חצי שנה אתה כבר תעבור, כנראה שהמעסיק ירגיש את זה תוך זמן קצר ודרככם תהיה לא פשוטה בכלל.

זה עליך כמראיין להבחין מתי המרואיין מדבר אמת ומתי שקר, וזה קשה לדעת כשאתה כן מוכן לקבל חצאי אמת או קמצוץ שקר על שאלות מסוימות, אבל על שאלות אחרות אתה מצפה לכנות מוחלטת.
סיטואציה כמו שאתה מתאר שהמרואיין שיקר והמראיין לא קלט את זה היא אכן LOSE-LOSE בדילמת אסיר מאוד קלה (כי הצדדים יכולים לתאם אסטרטגיה), אבל לגמרי פאשלה של המראיין, שוב, כי הוא קובע מה בסדר ומה לא, רק שגם הבסדר הזה לפעמים בסדר ולפעמים לא.

להגיד "בשביל הכסף" זאת תשובה כנה, אך היא לא מלאה, מכך מסיקים שאולי אתה לא האדם המתאים לתפקיד. אף אחד לא רוצה שתשקר, ההתאמה שלך לתפקיד תהיה טובה יותר (גם לך) אם באמת תהיה לך זיקה ורצון לתפקיד - וזה בעצם כל מה שרוצים לשמוע.

צא מנקודת הנחה שכל עוד לא מדובר בג'וניור (שם העבודה היא קשה מאוד בסינון), אדם לא מגיש קו"ח למשרה שהוא לא חושב שהוא יכול למלא, אף אחד לא רוצה לעשות מעצמו צחוק.
אם אין לי רצון וזיקה לתפקיד - לא הייתי שולח קו"ח.

אז אתה אומר שלהגיד שאתה הולך לעבוד בשביל כסף זה מובן מאליו, קונספטואלית אני מסכים, גם להגיד שהמשרה מעניינת אותך ומרגשת אותך ואתה באמת רוצה את זה זה מובן מאליו, אחרת בכלל לא הייתי שולח קו"ח ומדלג למשרה הבאה, קיבלנו ראיון מובן מאליו, שאפשר לנחש את התשובות לפי השאלות בלי קשר למי ששואל ומי שעונה - איך זה לא בזבוז של זמן וגיוסים גרועים ?

לפני 41 דקות, Boltik כתב:

סליחה, אבל זה פשוט לא נכון.
- קו"ח עוברים דרך משאבי אנוש ומגיעים לאחיות אחראיות
- אפשר להתמקח עד מחר עם הסכם הקיבוצי

כתבתי בכלליות על מקצועות הבריאות, מניסיון בכמה מקצועות שאני מכיר, גם אם זה מדויק רק עד כדי זה מספיק טוב עבורי(ואם לא, אז תקן אותי), בכל מקרה אחים ואחיות עם ניסיון לא עוברים את התהליך שאנחנו מדברים עליו.

לפני 41 דקות, Boltik כתב:

גם בהמשך כתבת הרבה דברים שלא קשורים למציאות, אבל שיהיה 

מצוין, יהיה לך קל לסתור הכל וללמד מישהו משהו.

• רעיון גרוע 1
  • תוכן חדש...