Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 43 דקות, GTאי כתב:

2. מחליפים את הסטאדים בסדנה/מוסך או בפנצ'ריה? (אין לי כוונה להחליף לבד)

כמעט תמיד עדיף לעשות הכל בסדנה. (כשהעלות כמובן זה המחיר היותר גבוהה) או מוסך שאכפת לו.

האם פנצ׳ריה יכולה לעשות את זה ? תיאורטית כן - אבל עדיין עדיף לעשות את זה על ליפט כשהעובד לא לחוץ לתקתק עוד סט צמיגים שזה הביזנס העיקרי שלו כמה שיותר מהר שכנראה זה מה שהם עושים 99% מהזמן ומעדיפים מבחינת רווחים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 473
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 7.2.2025 בשעה 17:04, Liviur כתב:

לא נהגתי על סט שלהם בדור 2 , כן נהגתי על סט שלהם בדור 1 (לדעתי 5th gen של הFA500) - מכונת הייפ , הרבה אופציות ל״קונפיגורציה״ אבל לא הרשימו אותי.

סט בינוני למדי. בסופו של דבר עם הזמן -> היחידים שהשאירו את הסטים האלו על מכוניות זה רכבי Stance ורכבי דריפט - אבל אף אחד שאני מכיר שלוקח את הרכב למסלול - לא נשאר איתם לאורך זמן.

מה שכן נחמד זה שהם מוכרים סט כולל הכל במחיר הבסיסי (Caster / camber plates וכל השבאנג) ושהם נוחים לעבוד איתם מבחינת קסטומיזציה של הסטאפ.

מן הסתם הXIDA מ א ו ד יקרים (אני בכנות גם לא מבין למה אלו של הBRZ עולים כמעט כפול מאלו של המיאטה דור שני לדוגמא חוץ מ״הם יכולים״ לגבות את זה על רכב יותר חדש ויקר) - אבל אם יש RCE אז לגמרי הסופר סטריט 2 - סט מעולה או הTARMAC 2 סט מעולה.

ואם אין -> אז הייתי הולך על הKW המקבילים (שהם לזכרוני V3 רגיל לראשון וClubsport V2 לשני. כאמור הם משתמשים באותם בולמים בבסיס אבל עושים להם סטאפ שונה שמכוון לרכבים האלו)

לסטים האלו יש המון זמן מסלול והם מאוד מוכחים.

(במאמר מוסגר -> כשאני אגיע לזה אם אני אחזור לעשות יותר ימי מסלול עם הרכב שלי במקום עם האופנוע - RCE SS2 יהיה כנראה מה שאני אקח כי הרכב קצת יותר יומיומי בשבילי מהדור ראשון שהיתה לי שהיתה מאוד מכוונת מסלול:

https://www.racecompengineering.com/collections/2022-brz-gr86/products/racecomp-engineering-superstreet-2-coilovers-2022-brz-gr86

שמע, סחתיין על התגובה.

אחרי שהמשכתי לחפור עוד לא מעט הסיכום שלך בגדול ממצה את כל האפשרויות הטובות כפי שהתרשמתי בחיפושים.

בסוף החלטתי ללכת על KW V3 CLUBSPORT בעיקר בגלל הזמינות והיבוא לארץ והרצון להתקין בסדנא מוכרת וטובה. 

ההבדל בין CLUBSPORT לרגיל לא גדול בהתחשב בזה שהייתי צריך להוסיף פלטות קמבר.

השקעה לא קטנה, נקווה שתיתן באמת את התמורה (וגם אם לא צריך פעם בחיים לשחק עם השיפורים האלו בשביל להרגיש את ההבדלים בידיים). 

התקנה בקרוב, יום מסלול כבר נקבע - עשיו נשאר לחכות בקוצר רוח

• אהבתי 2
פורסם
בתאריך 8.2.2025 בשעה 00:44, Liviur כתב:

אם המשווק שלא תציין את שמו (אבל אני מנחש שהשם שלו מתחיל בי׳) עושה משהו אחר עם כיול יותר אגרסיבי -> יכולה להיות אחלה אופציה (אבל לא נהגתי על סטאפ כזה אישית. כן - רוב הסיכויים שValving יותר אגרסיבי יעשה להם רק טוב - צריך להעיף מבט אבל גם בשילוב קפיצים אח״כ - משהו שלא התעמקתי בו בסט הזה).

אצלי מותקן סט כזה (אוהלינס משוסתמים), שקניתי יד שניה. דור ראשון, מונמכת 20 מ"מ (לפי ההמלצה של אוהלינס), קפיצים 60N/mm. כרגע על כריות הבולם המקוריות, כנראה שבוע הבא יותקנו פלטות. 

אני מאד אוהב את הסטאפ, ואכן כנראה השיסתום עשה רק טוב, אבל עדיין לקח זמן להתרגל אליו אחרי הרבה שנים סטוק. עכשיו אני מרגיש שאני מתחיל להבין את הרחבת המעטפת, ומקווה לנגוס בשניה שאני מרגיש שחסרה לי במוטורסיטי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 9 שעות, GTאי כתב:

סוף החלטתי ללכת על KW V3 CLUBSPORT בעיקר בגלל הזמינות והיבוא לארץ והרצון להתקין בסדנא מוכרת וטובה. 

אחלה סט.

הייתרון העיקרי פה (ארה״ב) לקחת את מה שציינתי על פני מה שבחרת היא האחריות כביש. בארה״ב - הclub sport במפורש לא כוללים אחריות על הכביש לפי קילומטרים והשירות rebuild שלהם יותר מסורבל לעומת rce שכן נותנים + הם ממש טובים בturn around לעשות rebuild אם צריך.

השלב הבא הוא לעשות שיעורי בית על הכיוון הכולל של הרכב (גם בין הבולמים, קאסטר , קאמבר ושאר ירקות) ולשחק עם זה שיתאים לך.

אני צריך לבדוק אם איפשהו רשום לי הכיול שהיה לי שהגעתי אליו בסוף והייתי סופר מרוצה ממנו. (That said זה היה על הדור הראשון - אמנם ההבדלים לא שמיים וארץ אבל בכ״ז יש קצת יותר משקל + מרכב קשיח יותר - אז בטוח יש מקום לשינויים. הייתי חופר קצת בקבוצות לראות מה אנשים עושים בימינו לפי השימוש)

לפני 8 שעות, RK כתב:

כנראה שבוע הבא יותקנו פלטות

אחלה שדרוג. Caster + camber ?

אל תשכח שרוב השילובים של הבולמים + פלטות ממליצים מ א ו ד לעבור אח״כ לברגים מקוריים אם יש לך crash bolts כרגע בשביל הכיוון פרונט! אלו מיועדים רק לסטאפ יחסית סטוק.

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 42 דקות, Liviur כתב:

אחלה שדרוג. Caster + camber ?

אל תשכח שרוב השילובים של הבולמים + פלטות ממליצים מ א ו ד לעבור אח״כ לברגים מקוריים אם יש לך crash bolts כרגע בשביל הכיוון פרונט! אלו מיועדים רק לסטאפ יחסית סטוק.

רק קמבר, הלכתי על פלטות אוהלינס מקוריות. אני מרוצה מהסטאפ שיש לי כרגע (קסטר וטואו מקורי, קמבר מינוס 1 3/4 מלפנים ומינוס 2 מאחור) פשוט מעדיף פלטות לטובת כיוון נכון יותר וחזרה לברגים מקוריים למטה (כי כבר היה מקרה של דפיקות אחרי שהם התרופפו), מה שעונה על השאלה השניה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 7 שעות, RK כתב:

קסטר וטואו מקורי, קמבר מינוס 1 3/4 מלפנים ומינוס 2 מאחור

נשמע פחות מדי קאמבר מקדימה.

חיפשתי קצת אחורה -> אני הרצתי סביבות ה2.5 קאמבר מקדימה , 2 מאחורה (שלילי כמובן) וקצת Toe in מקדימה (לי היה גם כיוון קאסטר , אבל פחות רלוונטי לדיון) - ואני הייתי רחוק מהכי אגרסיבי מבחינת כיול - זה היה מעין ביניים שטוב גם ליומיום.

לפני 7 שעות, RK כתב:

וחזרה לברגים מקוריים למטה (כי כבר היה מקרה של דפיקות אחרי שהם התרופפו), מה שעונה על השאלה השניה.

יאפ. מקווה שעוד ישימו לב לפרט הזה עם סטאפ אפטרמרקט לכל מי ששם מעבר לקפיצי הנמכה.

הברגים זה פתרון נחמד בתור פתרון ביניים עד ששמים פלטות אבל בכלליות ברגע שעוברים לסטאפ יותר אגרסיבי - רוב החברות מציינות בפירוש לא להשתמש בהם.

Then dying is forgetting

פורסם

הכיול המקורי הוא 0 מלפנים ומינוס 1 מאחור. מי שאוהב לנהוג את התחת, מעדיף יותר קמבר מלפנים. אני נוהג עם האף, לכן יותר קמבר מאחור טוב לי, אבל כן צמצמתי את הדלתא לטובת טרן אין יותר נחרץ.  גם אם אגדיל את הזויות, כנראה אשמור על הדלתא הזאת בין הצירים.

• רעיון טוב! 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 20 שעות, GTאי כתב:

בסוף החלטתי ללכת על KW V3 CLUBSPORT בעיקר בגלל הזמינות והיבוא לארץ והרצון להתקין בסדנא מוכרת וטובה. 

בולם ברמה מעל כל שאר הדברים שמוכרים בארץ, כולל אוהלינס משוסתם.

לא תתחרט.

לפני 10 שעות, Liviur כתב:

אמת, מצטרף להמלצה לחזור לברגים מקוריים ברגע שמתקינים בולמים עם פלטות.

ממליץ בכללי להתקין זרועות אחורה כדי שתהיה אפשרות לשחק עם הקאמבר שם.

לגבי כיוונים של קאמבר, כל אחד ומה שהוא מתחבר אליו, אם ארשום את הכיוון שלי יצלבו אותי פה 🤭

לגבי כיוון של קשיחות- זה מאוד תלוי בצמיגים! וגם באיזה כביש.

אם נוסעים על משהו מאוד אוחז כמו CRS או CUP2 אז אפשר להיות קשיחים יותר.

במידה ונוסעים על צמיגים ספורטיביים כמו PS4S / sportcontact ודומיהם, צריך לרדת קצת בקשיחות בגלל אחיזה נמוכה יותר ודפן רכה.

צמיגים פחות אוחזים מזה לא יעבדו טוב עם הClubsport.

• אהבתי 1

They are trying to ban me...

פורסם
לפני 26 דקות, HybridBoy כתב:

בולם ברמה מעל כל שאר הדברים שמוכרים בארץ, כולל אוהלינס משוסתם.

לא תתחרט.

מחזק.

מחזק #2

אם ארשום את הכיוון שלי יצלבו אותי פה 🤭

למה? זה מאד אישי ותלוי סגנון נהיגה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני כשעה, HybridBoy כתב:

צודק.

לפני כשעה, HybridBoy כתב:

גם צודק - ולא ציינתי את זה - אני הייתי ברכב ההוא עם 255r50x17 על 9״ + צמיגים 200TW דיי קשיחים.

מראש נוחות לא היתה בראש השיקולים אבל לא היתה נוראית (בהתחשב בסטאפ)

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, HybridBoy כתב:

אמת, מצטרף להמלצה לחזור לברגים מקוריים ברגע שמתקינים בולמים עם פלטות.

לגבי כיוונים של קאמבר, כל אחד ומה שהוא מתחבר אליו, אם ארשום את הכיוון שלי יצלבו אותי פה 🤭

אם נוסעים על משהו מאוד אוחז כמו CRS או CUP2 אז אפשר להיות קשיחים יותר.

במידה ונוסעים על צמיגים ספורטיביים כמו PS4S / sportcontact ודומיהם, צריך לרדת קצת בקשיחות בגלל אחיזה נמוכה יותר ודפן רכה.

צמיגים פחות אוחזים מזה לא יעבדו טוב עם הClubsport.

בכללי זה רכב למסלול, ואחרי שאעשה סיבוב ראשון על הסטאפ החדש בשביל להרגיש את ההבדלים והזמנים אני ישר עובר לcup2 שכבר מחכים לי בפנצ'ריה. אני רוצה לנסות לבודד את המשתנים ולהרגיש את ההשפעה של כל אחד מהם ולכן אני מחליף מדורג. (נכון לעכשיו אני עם PS4 המקורי)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
  • 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חוזר לשרשור אחרי ההתקנה של KW V3 CLUBSPORT מה שיצר קמבר שלישי של 2.5 מאחורה (השארתי כך). הוספתי לזה גם 2.5 מקדימה וToe מינימלי של 0.2 שלישי וחיובי.

{לCaster לא הגעתי, מרגיש לי מספיק שינויים בבת אחת}.

רשמים:

באופן כללי התחושה היא שהרכב מעביר הרבה יותר מדוייק את האספלט שיש תחתיו, שמבחינתי זה כיף גדול אבל מי שמשתמש ברכב כדיילי בעיקר זה עלול להיות לרעתו כי נוחות הנסיעה נפגמה. זה מכון לבאמפרים או כל סלילה סגלית בכביש מהיר.

על המסלול: כיוון שה body roll והרכינה קדימה בבלימה חזקה כמעט ונעלמו, התחושה היא שממש צריך ללמוד את הרכב "מחדש" בשביל להביא אותו לקצה, מה שעוד לא הצלחתי לעשות ולכן זמני ההקפה טובים יותר, אבל אני עוד קצת רחוק מלהבין מחדש את המגבלות. עדכון בהמשך.

ובלי קשר לחגיגה הזו, השבוע עלו על הרכב סוף סוף סט של Cup2 ומהמעט שיצא לי לנהוג התחושה אחרי כל ההשקעה הכוללת היתה כמו של סכין קצבים שסיימה השחזה. אחת הנסיעות היותר כיפיות שהיו לי עם הרכב מאז שקיבלתי אותו.

• אהבתי 6
פורסם

רגע, נפגשנו היום במוטורסיטי? תמיד קשה לי לקשר Avatars ווירטואלים לאנשים אמיתיים 😀

הקאפ מעולים במסלול, רק תקפיד על הקפת חימום ולחצים כי הם יותר רגישים לזה מצמיגים פחות אוחזים. קשה לחזור אחורה אחר כך, הרגשתי את זה היום היטב עם ה P Zero, שדווקא עשו זמנים מכובדים (הגעתי עד ל 0.8 שניות מהשיא שלי עם הקאפ) אבל החדות והתחושה נפגעו.

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...