Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשתי מעוניינת להחליף אוטו.

הרכב הנוכחי פיז'ו 3008 1.2 שנקנתה חדשה במאי 2019

הרכב עבר 82K ק"מ, כלומר כ 20K בשנה.

זה הרכב הראשי בבית. אשתי משתמשת בו ביום יום, בערך פעם בשבוע נסיעה חיפה-ת"א, ופעם בחודש נסיעה ארוכה יותר (חיפה-ירושלים, נגיד). בנוסף עושים בו את הנסיעות המשפחתיות בחגים, טיולים, פעם בשנה אילת וכו', שאז אני נוהג.

אשתי מתענינת ברכב חשמלי משיקולי חסכון - גם בדלק וגם בשווי רכב (יש לה חברה). התקציב עד 200 אלף ש"ח.

אבל חרדת הטווח אוכלת אותי.

בכבישים פתוחים מהירות הנסיעה שלה 120-130, ושלי קצת יותר.

ראיתי שבמהירות 130 קמ"ש הטווח יורד משמעותית. למשל איוניק 5, שהטווח WLTP שלה 481 ק"מ, והטווח שנמדד בפועל במבחן היה 400 ק"מ, אבל במבחן נסיעה באוטובאן על 130 הטווח שנמדד צנח ל 290 ק"מ בלבד, וזה מ 100% ל 0%. כלומר שבעולם האמיתי, מ 90% ל 10%, האוטו לא יעשה הלוך חזור חיפה ירושלים בלי טעינה, אלא אם יהיו פקקים.

וזה על בטריה חדשה. מה יקרה כשהאוטו יהיה בן שנתיים ואחרי 100 טעינות?

שאלות:

1. האם זה שונה בטסלה? הגרמנים לא שיתפו טסלה במבחן.

2. האם הטסלה LR מאבדת פחות טווח במהירויות גבוהות מאשר הבסיסית?

3. האם יש בתקציב רכב חשמלי משפחתי שהטווח האמיתי שלו עבורנו (מ 90% ל 10% על 130 קמ"ש) יהיה 300 ק"מ?

4. בכמה יורדת הקיבולת של סוללת רכב אחרי שנתיים ו 150 טעינות?

5. האם גם זה שונה משמעותית בין יצרנים שונים?

It's life, Jim, but not as we know it

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. יש הרבה מעלות לטסלה, אבל דווקא בטווח היא חלשה..

2.לא יודע..

3. גילי 460. עושה באמת כ410 בנסיעה סביב 130, תוריד מזה עוד 90 קמ שזה רק מ90 אחוז ל10 ונשארת עם 320.

4. אני אחרי כ400 טעינות בערך ו40 אלף קמ, ואני יכול להגיד שברוך ה' חמסה חמסה בע"ה הטווח לא ירד בכלל.

5. כן

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

אני מניח שבאוטובאן הם עשו בדיקה שרוב ככל הזמן המהירות הייתה 130

בארץ אני מאמין שהמהירות הממוצעת לא תהיה 130, גם אם נוסעים הרבה על המהירות הזו, הממוצע לדעתי משהו כמו 90(מדבר על נסיעה מלאה ,כולל הנסיעה בתוך ערים)

אפשר קישור למבחן המדובר?

פורסם

אתם לא עושים עצירה בנסיעות הארוכות של פעם בחודש?

כשהמדינה תהיה מלאה בנקודת טעינה 'פעילות' זו לא נראית לי בעיה לעצור 20 דקות לטעינה.

אני אישית מאמין בהמתנה לזמן שהטווח הסטנדרטי ברכבים חשמליים יהיה 500 ק"מ אמיתיים שאז זה די והותר למדינתנו הקטנה.

נ.ב. יש לי חבר בלגאניסט שלעולם לא הייתי ממליץ לו לקנות רכב חשמלי כי הוא אף פעם לא מתוכנן, הוא כבר שנתיים בערך עם מקסוס 7 מקומות עם טווח נמוך במיוחד והוא מרוצה עד הגג.

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם (נערך)

אין ג'יפון חשמלי שמגיע לטווח של 300 קמ במהירות 130 קמ"ש עם שימוש של 80% סוללה (גם לא הג'ילי), מלבד גרסאות מסויימות של במוו ix וטסלה x, אבל אני מנחש שלא אליהם אתה מכוון. ב 120 קמש ג'יפונים יותר אווירודינמיים כמו מודל y וקיה ev 6 כבר יצליחו בתלות במזג אוויר.

השאלה , כמה פעמים יצא לך להצליח לנסוע ברציפות 300 קמ ב 130 קמש בארץ ישראל? ולמה 80% סוללה? נכון שמומלץ להטעין סוללות nmc ל 90% , אבל זה ליום יום, אין שום בעיה  פעם בשבוע להטעין ל 100% לפני נסיעה ארוכה (אם אתם יוצאים מירושלים תטעינו ל 95% כי מתחילים בירידה שתטעין את הסוללה).

בשביל הדרישות שלך תצטרך סדאן.

1. אין לטסלה אבקת קסמים. בסופו של יום טווח הוא עניין של משקל,גודל סוללה,אוורודינמיות ומהירות. הדבר היחיד ששונה בטסלה שגם רכבי הביצועים שלה מגיעים לטווחים ארוכים ביחס לביצועים/טווח של  של המתחרות.

אם אתה מתייחס למבחן של אוטובילד, עד כמה שזכור לי הם בחנו לפני כמה שנים את המודל 3 פרפורמנס ב 130 קמש שהשיגה טווח של 340 קמ. מאז טסלה הגדילה סוללה שהאריכה את הטווח ב 5% וגרסת ה lr עם צמיגי 18 תגדיל את הטווח בעוד 10% ביחס לפרפורמנס. זה נותן בערך טווח של 390 קמ סה"כ.  תוריד 20% תקבל בערך 310 קמ. אבל צא מנקודת הנחה שגם זה תלוי מזג אוויר ומטען.

2. לא הבדל משמעותי. ההבדל הוא באחוזים.

3. שוב, למה 130 קמש? ולמה רק 80% סוללה? 

הרכב היחיד שיענה על הדרישות הוא טסלה מודל 3 lr . בקרוב אמור להגיע האיוניק 6 שגם יצליח לעשות את זה בגרסת ה lr rwd. מעבר להם, רק גרסאות מסויימות של במוו i4 ומרצדס eqe , וגם כל הנ"ל יהיו גבוליים לדרישות שלך.

4. לפי בלוגים של טסלות מדובר על אחוזים בודדים.

5. לא אמור להיות הבדל כל עוד לא עשו פאשלות במחשבי ניהול הסוללה, אבל אין באמת נתונים עדיין .

מעבר לכך, עצירה לטעינה של 5 דקות בעמדה טעינה מהירה בדרך,  שדומה לעצירת תדלוק תוסיף לך 15% לטווח ותפתור לך את כל הבעיות.

לפני 7 שעות, המהיר הזהיר כתב:

גילי 460. עושה באמת כ410 בנסיעה סביב 130, תוריד מזה עוד 90 קמ שזה רק מ90 אחוז ל10 ונשארת עם

אין סיכוי שבעולם. אין כמובן בדיקות מאירופה, שנעשות בצורה קצת יותר מדעית., כי הוא לא משווק באירופה. אבל לפי המבחן הזה לדוגמה:

https://www.icar.co.il/רכב-חשמלי/מבחן_השוואתי:_מה_באמת_הטווח_של_הרכבים_החשמליים/

שנעשה במהירויות חוקיות של בין 90 ל 110 קמש וסביר להניח שהממוצע אפילו נמוך יותר כי אין אוטובן לאילת ,הג'ילי השיג 435 קמ. הבדל טווח בין 100 קמש (וכמו שאמרתי, סביר להניח שהממוצע במבחן אפילו נמוך יותר) לבין 130 קמש הוא בערך 25% ברכבי סדאן מאוד אווירודמיים. הג'ילי במינימום 30% כך שתקבל 305 קמ במקסימום, עוד 20% ואתה מתחת ל 250 קמ.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

השאלה הרלבנטית היחידה לטעמי היא טעינה פרטית. אם יש, כדאי, אם לא, הרבה פחות. ולא מדובר רק בצורך למצוא עמדת טעינה ציבורית פנויה ותקינה ואז לבלות לידה חצי שעה לפחות, אלא גם שזו מעבירה לך חשמל יקר בהרבה והופך את ההוצאה על אנרגיה לדי קרובה לזו של רכב היברידי. נכון שנשארת אחזקה טכנית זולה יותר ואמינות עודפת בדרך כלל, אבל כשמחיר הפתיחה גבוה יותר, נדמה לי שההפרש מתקזז.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, GREEN. כתב:

כשהמדינה תהיה מלאה בנקודת טעינה 'פעילות' זו לא נראית לי בעיה לעצור 20 דקות לטעינה.

כשהמדינה תהיה "מלאה בנקודות טעינה" אני אישית אתחיל לחשוב על לרכוש רכב חשמלי. 

פורסם

פות״ש,

רוב אלה שקנו רכב חשמלי מנסים לשכנע כל קונה פוטנציאלי שקניית רכב חשמלי זה הדרך, למרות שזה בטוח לא מתאים לכולם, 

אז לדעתי במקרה שלך עם חרדת הטווח קודם כל אל תתפתה, רוב המבסוטים זה סתם זריקת סיסמאות, כי כאן במקרה שלך ממש אין מנוס מלהישאר עם רכב ממונע בנזין או דיזל, לפחות לא עד שיהיה רכב עם טווח הרבה יותר מרשים ממה שמוצע היום בשוק,

אני למשל לא קונה חשמלי כרגע אפילו לא בחינם, אסביר מה הסיבה:

א. מיקום הטעינה, אין לי טעינה ביתית.

ב. לשרוף זמן, אין זמן ואנרגיה להפוך את התדלוק המהיר לביקור של שעה בערך כל פעם.

ג. המתנה לפני טעינה, נסעתי עם קרוב משפחה לאילת בטסלה וכמו כל תור ישראלי עצרנו בדרך לטעינה ומה אני אגיד לך, פשוט בלגן, המתנו שעה וחצי רק כדי להתחיל בטעינה, ובטח נמנענו לריב עם שודדי התורים, כנראה שזה מתאים רק לאירופאים.

ד. בלאי וטווח, אין סוללה שתספק טווח נסיעה זהה לזה של רכב חדש אחרי תקופה מסויימת, ומי שאומר לך אחרת כנראה חי בעולם וירטואלי שקרי כלשהו,

מה שכן בטוח, זה שברכב בנזין הטווח יישאר אותו טווח גם אחרי מאות אלפי קילומטרים, עובדה, עם הרכב השני שלנו, בנזין 1.6 מסכן בן 15, עם אוטוטו 200 אלף ק״מ ויש לו טווח קבוע תמיד, מתדלק 42 - 43 ליטרים שמספקים לי קבוע בין 490 - 520 ק״מ, יש אמנם שוני קטן כי זה תלוי מתי נכנסתי לתדלק ואיפה נסעתי ובאיזה מהירות, אך הטווח הקטן הזה תמיד שם, גם אחרי 200 אלף ק״מ, ובטוח לא יקרוס לכיוון ה200 או 300 ק״מ כמו שיקרה בכל רכב חשמלי עם הזמן. 

ה. תלות אפליקציה וסטטוס סוללה, אני אמנם לא נוסע הרבה, אך יש ימים שפשוט בא לי חופש ויש לי זמן לטייל, נוסע לתחנה, 5 דקות ויצאתי מוכן, משם נוסע בכל מהירות שמתאימה לדרך, לא צריך לחשב כמה יש לי ולאן מותר לי לנסוע לחפש איפה יש טעינה ואיזה מרחק, ובאיזה מהירות בכלל מותר לי לנסוע כדי לא להזמין גרר בצד הדרך , אני לא צריך את כל הבולשיט הזה.

אז בטוח שרכב חשמלי יתאים להרבה אנשים, אך בטח לא לכולם, ואת זה לצערי אלה שיש להם אובססיה לחשמל לא מצליחים להפנים.

• אהבתי 2
פורסם

שלום רב כנהג של רכב חשמלי מקסוס עם טווח של 300 ק"מ

הייתי ממליץ על רכב חשמלי רק בתנאים הבאים

1.חובה טעינה ביתית -רוב הפעמים אנו מסיימים את היום עם טווח בין 100-120 ק"מ 

כך שטעינה רגילה של 16A במשך הלילה ובבוקר יש לך טווח של 300 ק"מ שוב

2.רוב הנסיעות הן בטווח של עד 100 ק"מ לכיוון ואז כפי ציינתי בסעיף 1 אין בעיה

3.היום ישנן לא מעט עמדות טעינה מהירה שניתן לטעון כ-100 ק"מ ב20 דקות ואלה שבתחנות דלק בד"כ יותר פנוית ממרכזי קניות

והיתרון שאתה גם בד"כ רואה את בעל הרכב 

4.קרה לנו במשך חצי שנה רק פעם אחת של נסיעה לא מתוכננת אז היה עיכוב של 20-30 דקות לטעינה
   אם אין לכם צורך בנסיעות הקפצה דחופה אין זה שיקול לדעתי 

היתרונות מאוד ברורים בנוגע להוצאות אנחנו עם 2500 ק"מ נסיעה בחודש והוצאות החשמל הן משהו כמו 200 ש"ח לחודש (רוב הטעינות הן בבית ולא בעמדות)

פורסם

תודה לכולם.

המהיר- לג'ילי טווח WLTP של 460 ק"מ ובמבחן משולב עשתה 380. לעומתה לאיוניק 5 נתון WLTP הוא 481 ובמבחן המשולב עשתה 400 כלומר שניהם קצת יותר מהג'ילי.

על 130 האיוניק 5 עשתה רק 290 ק"מ. אין מצב שהג'ילי עושה יותר.

ארי- נכון שהמהירות הממוצעת לא תהיה 130. אפילו לא קרוב. אבל אני לוקח בחשבון שאם יהיו איזה 15-20 ק"מ על 140 (המהירות הטבעית שלי עם הפיז'ו) זה כבר זולל את היתרה. שלא לדבר על האצות. נראה לי שמבחן שבו אתה עולה ויורד מ 100 ל 130 וחזרה כל 2-3 ק"מ ייקח לא פחות אנרגיה ממבחן של נסיעה קבועה על 130.

גרין ולירן- חלק מהחרדה שלי הוא להגיע לתחנת טעינה ולראות שיש תור. אם זה בנזין המשאבה מתפנה אחרי 4 דקות, אבל אם זה חשמל רק אחרי 20. פתאום עצירת טעינה זה 40 דקות וזה כבר ישגע אותי. בעתיד יהיו יותר עמדות טעינה אבל גם יותר רכבים חשמליים.

אורי- תודה על התשובה המפורטת ועל הקישור למבחן של icar.  מסתבר שבשביל שקט נפשי צריך לשלם, נגיד על טסלה 3 או Y בגרסת LR , וזה מעבר לתקציב.

רועי- יש מקום לעמדת טעינה פרטית בחניה. החרדה שלי היא מנסיעות ארוכות. דמיין טיול שבת לרמת הגולן. 

שטחי הפרא- שיקפת את הבעיות שאני רואה. מצד שני החסכון בדלק ובשווי רכב מאוד מפתה. כמו כן אם מחליפים עכשיו למכונית בנזין חדשה יש חשש שבעוד ארבע שנים ערכה יצנח יותר.

הערה לא קשורה- למה יש למכוניות החשמליות כל כך הרבה כח? מי צריך 400-500 כ"ס באוטו משפחתי? זה מגיע לאבסורדים. למשל  ה BYD הגדולה עם 518 כ"ס ו 0-100 ב 3.9 שניות אבל מהירות מוגבלת ל 180 קמ"ש. WTF? אבל אולי זה בכל זאת קשור- אם לחשמליות המשפחתיות הסטנדרטיות היה 150 כ"ס ולא 200, והן היו עושות 0-100 ב 10 שניות ולא ב 8 שניות אולי גם היה להן יותר טווח?

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

נ.ב,

אין טעינה מלאה ב20 דק', היא חלקית עד,

ובכל זאת, טעינות אלה אינן בריאות לסוללה ומקצרות את חייהן,

יצא לי לקרוא לא מזמן על מחקר שטען שטעינה מהירה מידי פעם זה בריא, אחד שעובד בתחום ייצור הסוללות האלה ענה לו שם שזה מחקר דמיוני בלבד ואין היום סוללה שלא נפגעת מטעינה מהירה, אפילו השווה את זה בחבלות לראש וקרינת רנטגן, פעם בתקופה ארוכה, לא יורגש נזק, אך טעינות כאלה לעיתים קרובות בהחלט גומרות על הסוללה.

שוב, אני לא נגד בכלל, אלא חושב שזה מתאים רק לחלק מהלקוחות כמו שציינו מקודם,

אחת הבעיות היא הטווח.

פורסם

1. אם יש עמדת טעינה ביתית, אני הייתי כבר מזמן עם חשמלית ( בתנאי שהייתי מוצא כזו עם בקרים פיזיים למזגן, אין הרבה ). החסכון במצב הזה פשוט עצום.

2. הציפיה של חלק מהחברים כאן להרבה יותר עמדות טעינה ציבוריות, נשמעת הגיונית, אלא שנראה לי שקצב גידול  מצאי רכב הרכב החשמלי ידביק בקלות את מספר ההתקנות הנ"ל ( דומה לסלילת כבישים שרק מגבירה את הפקקים ). ובהתחשב בכך שלחלק ניכר מהנהגים אין אפשרות לעמדה פרטית, נראה לי שקיים חשש שגם הוא הגיוני לפיו הביקוש יהפוך את סיפור הטעינה לסיוט לא קטן. כדאי להציץ בהקשר הזה ביוטיוב, יש שם איזה בחור אנגלי רעשן עם פורשה טייקאן שלא מפסיק לקטר על ההנעה החשמלית, ביחוד בהקשר זה ( ויש לו עמדה פרטית ).

3. אשר לחשש ממכירת רכב בנזין עוד כמה שנים במחיר נורמלי, ראשית אף אחד לא מבטיח שטכנולוגית הסוללות לא תתקדם באופן כזה שיהפוך גם את כלי הרכב החשמליים של היום לגרוטאות שאף אחד לא ירצה. שנית אם התחזית לגבי צוואר בקבוק של קושי הולך וגובר באפשרות לטעינה ציבורית נגישה ומהירה יחסית, תתממש, יש דווקא סיכוי לא רע לתחייה מחודשת של הנעת בעירה פנימית. אחרי הכל את הנוחיות של משאבות הבנזין יהיה קשה מאוד להדביק ( שתיים שלוש דקות ויש לך אנרגיה ללא מעט מאות קילומטרים, לוקסוס אמיתי ). 

• תוכן חדש...