Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, רועי5 כתב:

3. אשר לחשש ממכירת רכב בנזין עוד כמה שנים במחיר נורמלי, ראשית אף אחד לא מבטיח שטכנולוגית הסוללות לא תתקדם באופן כזה שיהפוך גם את כלי הרכב החשמליים של היום לגרוטאות שאף אחד לא ירצה. שנית אם התחזית לגבי צוואר בקבוק של קושי הולך וגובר באפשרות לטעינה ציבורית נגישה ומהירה יחסית, תתממש, יש דווקא סיכוי לא רע לתחייה מחודשת של הנעת בעירה פנימית. אחרי הכל את הנוחיות של משאבות הבנזין יהיה קשה מאוד להדביק ( שתיים שלוש דקות ויש לך אנרגיה ללא מעט מאות קילומטרים, לוקסוס אמיתי ). 

לכן נראה לי שברגע שהטווח הסטנדרטי יהיה 500 ק"מ אמיתיים, שפה במדינתנו הקטנה זה מספיק גם לנסיעות פתאומיות. זה יזיז את החשמליות של היום ויוריד את העומס מהטעינות הציבוריות. וכן ייתר את המנועים עם בעירה פנימית.

עריכה אחרונה על ידי GREEN.

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, wildlands2019 כתב:

רוב אלה שקנו רכב חשמלי מנסים לשכנע כל קונה פוטנציאלי שקניית רכב חשמלי זה הדרך, למרות שזה בטוח לא מתאים לכולם, 

אז לדעתי במקרה שלך עם חרדת הטווח קודם כל אל תתפתה, רוב המבסוטים זה סתם זריקת סיסמאות, כי כאן במקרה שלך ממש אין מנוס מלהישאר עם רכב ממונע בנזין או דיזל, לפחות לא עד שיהיה רכב עם טווח הרבה יותר מרשים ממה שמוצע היום בשוק,

אני למשל לא קונה חשמלי כרגע אפילו לא בחינם, אסביר מה הסיבה:

א. מיקום הטעינה, אין לי טעינה ביתית

אני מסכים עם זה שרכב חשמלי לא מתאים לכולם ולא פעם רשמתי לאנשים שלשימוש שלהם לא יתאים רכב חשמלי, ומספיקה טענה א שלך כדי שרובם יגידו שלשימוש שלך זה לא כדאי.

צריך להבין שאין איזה רצון של בעלי רכב חשמלי להפיל אנשים בפח. לכולנו היו רכבי בנזין לפני. אנחנו יודעים מה הרווחנו ומה הפסדנו,  במעבר לרכב חשמלי. בסופו של יום כמעט כל מי שאני מכיר שעבר לחשמלי לא רואה את עצמן חוזר לבנזין. המטרה לעזור לאנשים להבין מתי החשש שלהם נובע מחרדת טווח ומתי בגלל חוסר תאימות של היכולות העדכניות של רכב חשמלי לשימושים שלהם, כי פשוט היינו שם ויש לנו ניסיון (או ידע). אם תשים לב, אני לא מוכר חלומות באספמיה. אני אומר בפירוש מה  הרכב יוכל לעשות ומה לא ואיפה הוא יצטרך להתפשר (אם בכלל) , כדי שיוכל לקבל החלטה מושכלת. במקרה של פות"ש הבקשה שלו הייתה מאוד ממוקדת ולכן קל היה לעזור לו להבין את המגבלות.

ב. לשרוף זמן, אין זמן ואנרגיה להפוך את התדלוק המהיר לביקור של שעה בערך כל פעם

במדינה קטנה כמו שלנו תדלוק של שעה כמעט ולא נדרש, זה לרוב עניין של עצלנות של אנשים לחזור לרכב ולהזיז אותו. השלמות טווח לא לוקחות יותר מ 20 דקות ברוב המקרים וגם זה בהגזמה.

ג. המתנה לפני טעינה, נסעתי עם קרוב משפחה לאילת בטסלה וכמו כל תור ישראלי עצרנו בדרך לטעינה ומה אני אגיד לך, פשוט בלגן, המתנו שעה וחצי רק כדי להתחיל בטעינה, ובטח נמנענו לריב עם שודדי התורים, כנראה שזה מתאים רק לאירופאים

או שזה קרה בשנה הראשונה של טסלה שהייתה טרפת בעמדות בגלל שהחשמל היה בחינם וטסלה לא קנסה אנשים שהשאירו את הרכב סתם ללא טעינה, או שהחבר לא יודע להשתמש נכון ברכב. דווקא בטסלה אתה יכול לראות מראש אם יש עומס בעמדות במצפה רמון שם לפעמים יש עומס, אז אתה יכול לעצור בטעינה בבאר שבע שם מעולם לא שמעתי על תורים. מעבר לעובדה שבגרסאות lr ופרפורמנס לא אמורים להגיע למצב של טעינה בדרך לאילת אלא אם בוחרים בכך.

באופן אישי, לי לא יצא להתקל בתור. מקסימום באדם שחיכה ליד העמדה וחיכה שאני יסיים. אני לא מטעין יותר מ 20 דקות , כך במקסימום היה מדובר באדם שחיכה רבע שעה וגם זה אף פעם לא בעמדות של טסלה שיושבות במקבצים של 4-16 מטענים בכל אתר.

. בלאי וטווח, אין סוללה שתספק טווח נסיעה זהה לזה של רכב חדש אחרי תקופה מסויימת, ומי שאומר לך אחרת כנראה חי בעולם וירטואלי שקרי כלשהו,

כמו רכב חדש לא ,אבל יש כבר היסטוריה על סוללות. הירידה היא באחוזים בודדים ברכבים בעלי קירור אקטיבי לסוללות (כל הרכבים כיום).

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
פורסם

פות"ש אני אתן לך דוגמה עדכנית מלפני שבוע. 

היו לי סידורים שכללו הרבה נסיעות, ולקראת הסוף הייתי באזור המרכז עם הרכב שלי (פיג'ו 3008 לוגם סולר), 

באותו היום אבי היה בבית חולים בחיפה, ורציתי לבקר אותו. 

כדי לחסוך זמן ולא להיתקע בפקקים המיותרים של המרכז, החלטתי להמשיך ככל האפשר לכיוון חיפה. 

הגעתי לתחנת הדלק בחיפה עם טווח של 25 ק"מ.

תדלקתי, טנק מלא, והלכתי לבקר את אבי. 

מרגע תחילת התדלוק, ועד שחניתי ופגשתי את אבי, לקח לי כ 20 דקות. 

תעשה את השיקולים שלך, אתה יודע מה הנסיעות השגרתיות שלך, ומה הנסיעות הבהולות אם ישנן. 

אני בכל אופן מקנא במי שיש לו את הפריווילגיה לקנות רכב חשמלי, אך לנסיעותיי וליכולותיי כיום אין לי מענה ראוי, אלא אם אשדוד בנק ואקנה את הטופ של הטופ. 

@Uri-G כתבת שעשית את המעבר לחשמל, השאלה שלי היא: "האם אתה מרבה בנסיעות ביום יום או לא ?

פורסם

אני עושה מה שסביר להניח רוב האוכלוסיה עושה, בית-משרד וכמה פיזורי ילדים בסוף היום ופעם בשבוע נסיעה ארוכה לטיול או משפחה. זה אופן שימוש קלאסי לרכב חשמלי, אפילו לא צריך להטעין כל יום. צריך רק עמדה בבית או במקום העבודה.

למי שעובד כסוכן נוסע שהיום הוא במטולה ומחר בבאר שבע רכב חשמלי לא יתאים. אפשר לעשות את זה אבל זה סתם יאריך את יום על העבודה על עצירה בטעינות.

פורסם (נערך)

למה? לאן צריכים אותי? לאילת? בחצי סוללה אני יכול להגיע לבאר שבע/חיפה/ירושלים וסביר להניח שבחזרה ואם לא, את הרוב, והשלמות טווח בעמדות מהירות הם עניין של דקות לא שעות. כמה פעמים היו צריכים אותך למשהו שהוא לא הבית שלך במיידי?

מה שמדהים בתפיסת העולם הזו שאתה מציג, שרכבי חשמל נמכרים בכל העולם במדינות פי אלף יותר גדולות משלנו במספרים יותר גדולים, ואנשים עושים שם עשרות קילומטרים יותר מהישראלי הממוצע כל יום ומחקרים מראים שיותר מ 90% מהם מצהירים שלעולם לא ישקלו אפילו לחזור לבנזין. אבל אצלנו במדינה בגודל אפונה, אנשים עם חרדת טווח מטורפת.

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, Uri-G כתב:

למה? לאן צריכים אותי? לאילת? בחצי סוללה אני יכול להגיע לבאר שבע/חיפה/ירושלים וסביר להניח שבחזרה ואם לא, את הרוב, והשלמות טווח בעמדות מהירות הם עניין של דקות לא שעות. כמה פעמים היו צריכים אותך למשהו שהוא לא הבית שלך במיידי?

מה שמדהים בתפיסת העולם הזו שאתה מציג, שרכבי חשמל נמכרים בכל העולם במדינות פי אלף יותר גדולות משלנו במספרים יותר גדולים, ואנשים עושים שם עשרות קילומטרים יותר מהישראלי הממוצע כל יום ומחקרים מראים שיותר מ 90% מהם מצהירים שלעולם לא ישקלו אפילו לחזור לבנזין. אבל אצלנו במדינה בגודל אפונה, אנשים עם חרדת טווח מטורפת.

אל תשלוף דוגמה מהמותן שהיא שום דבר חוץ מהמצאה לא מבוססת, יש לי 2 קרובי משפחה באנגליה ליברפול ובאיטליה סיינה, ושניהם מעלים את אותם נקודות בעייתיות של טעינה , תור, טווח, ומחיר ברכבים חשמליים, אז על איזה יופי במדינות גדולות אתה מדבר בדיוק?

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם (נערך)

ארה"ב.

ואני לא ממציא שום דבר, אתם ממציאים מהדימיון שלכם סיטואציות אפוקליפטיות שלא קשורות לכלום.

אני שנתיים כבר עם רכב חשמלי , לא בדמיון,  ועם הרבה מאוד חברים בעלי רכב חשמלי משלל המינים והסוגים. עובד גם מול אנשים בארה"ב בעלי רכבי חשמל. 

זה סקר שביעות רצון מאנגליה: 

https://www.zenith.co.uk/news/satisfaction-levels-amongst-the-uks-ev-drivers-are-overwhelmingly-high/

אימלו"ק - שביעות רצון רכבי חשמל 8.4 בנזין/דיזל 7.

ולגבי מחיר הרכב אתה יכול להודות למדינת ישראל, הוא עולה הרבה יותר בזול ביחס לבנזין בגלל הטבות המס לעומת מה שקורה בעולם.

אם אתה כל כך מפחד מעמדות טעינה קנה טסלה. מאז שהתחילו לגבות כסף ונותנים קנסות על השארת רכבים ללא טעינה אין למיטב ידיעתי תורים למעט אולי מצפה רמון בשיא העונה שגם על זה אפשר להתגבר ע"י טעינה בבאר שבע.

פורסם

לדעתי בארצינו הקטנה למי שהתכונה "ספונטניות אמיתית" זורם בעורקיו החשמליות כרגע פחות מתאימות.
אבל שוב זה גם תלוי מקום מגורים, אתה גר בעיר אני מניח שהמצב יהיה יותר קל, מחוץ לעיר פחות כל קפיצה זה פתאום יותר מכמה קלומטרים...

פורסם

אם יש לך עמדת טעינה ביתית ואתה בחור "ספונטני", כל בוקר אתה מתעורר עם סוללה מלאה עם מעל 350 קמ טווח. כמה פעמים אנשים קמים ספונטני בבוקר לנסיעה ספונטנית של מעל 350 קמ? ובנסיעה הספונטנית של המעל 350 קמ הזאת לא יעצורו לאכול או להשתין או לשתות קפה או לעשות קניות בשום מקום. זה אבסורדי.

יותר הגיוני מה שפות"ש אומר, שהוא אוהב לנסוע מהר כל הזמן ולא מוכן להתפשר על זה (ואני יכול להבין את זה), ובמהירויות גבוהות יש מעט רכבי חשמל שמסוגלים לתת 350 קמ+ טווח וגם הם יקרים. בתור אחד שאוהב לנהוג מהר אחד הפשרות שאני יודע שלקחתי על עצמי שבטיולים ארוכים אני לא עובר את ה 120 קמש למעט עקיפות. מצאתי את זה שווה לעומת היתרונות והחסכון של רכב חשמלי.

ואני יעשה את זה יותר פשוט. מי שלא רוצה, לא חייב (עדיין).

פורסם (נערך)

היו לי תקופות שבהן הייתי נוסע הרבה כל יום, ממש הרבה. 

לעשות 350-400 ק"מ ביום, לבלות הרבה מאוד זמן על הכביש. 

אבל איכשהו, סיימתי את העבודה שלי בזמן, והספקתי לאכול ארוחה עם משפחתי. זה גם אחד השיקולים שאני חושב עליהם לפות"ש.  

לא לבד בגלל שהייתי צריך להטעין את הרכב, והיה תור ולא היה לי טווח ללכת לחפש מקום אחר אז נשארתי כמו ילד טוב לחכות בשקט. 

מה אם אשתו, הנהגת העיקרית ברכב, לא תספיק להגיע בזמן והיא תשב לבדה ?, מבחינתי זה יהיה מחזה עצוב.

לדעתי לפות"ש הכי טוב רכב היברידי אם הוא מחפש את הטוב מכלל העולמות. 

עריכה אחרונה על ידי חולה רכב#1
פורסם (נערך)

350 זה הלוך חזור ובמהירות גבוהה זה יותר הכיוון ה140 ק"מ לכיוון,

אם לא תתכנן טעינה חוזרת טרום הנסיעה, תמצא את עצמך בצד תקוע ממתין לגרר, פשוט מספיק שתדפוק טיול ספונטני לחרמון, מג'דל מהמרכז או קרוב,

אולי כשטווח הרכבים יהיה יותר בכיוון ה800 ק"מ ומעלה יהיה יותר רלוונטי כי בטח עם הבלאי והמהירות זה יתקזז בצורה כזאת שיאפשר לך לחזור הביתה.

ומה יקרה אם אחזור ואשתי תצטרך את הרכב חנסיעה דחופה?!

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Uri-G כתב:

אם יש לך עמדת טעינה ביתית ואתה בחור "ספונטני", כל בוקר אתה מתעורר עם סוללה מלאה עם מעל 350 קמ טווח. כמה פעמים אנשים קמים ספונטני בבוקר לנסיעה ספונטנית של מעל 350 קמ? ובנסיעה הספונטנית של המעל 350 קמ הזאת לא יעצורו לאכול או להשתין או לשתות קפה או לעשות קניות בשום מקום. זה אבסורדי.

יותר הגיוני מה שפות"ש אומר, שהוא אוהב לנסוע מהר כל הזמן ולא מוכן להתפשר על זה (ואני יכול להבין את זה), ובמהירויות גבוהות יש מעט רכבי חשמל שמסוגלים לתת 350 קמ+ טווח וגם הם יקרים. בתור אחד שאוהב לנהוג מהר אחד הפשרות שאני יודע שלקחתי על עצמי שבטיולים ארוכים אני לא עובר את ה 120 קמש למעט עקיפות. מצאתי את זה שווה לעומת היתרונות והחסכון של רכב חשמלי.

ואני יעשה את זה יותר פשוט. מי שלא רוצה, לא חייב (עדיין).

לא לזה התכוונתי,
חזרת הבייתה לאחר יום והרכב התחבר לטעינה (נניח נשארו לך 130 ק"מ על המצבר),
ופתאום הבן\האישה\אתה רוצים לצאת או לחילופין צריך לצאת דחוף עם הרכב לנסיעה בינונית של 30 ק"מ לכיוון (במושבים זה קורה המון) אתה כבר נמצא במצב של "חרדת טווח" אני אגיע הבייתה עם מה שנשאר בסוללה? אפשר להדליק מזגן?

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
  • אהבתי 1
פורסם

כמה פעמים דבר כזה קורה? הרבה? פעם בשנה?

בשביל להשאיר 130 קמ על הסוללה אתה צריך לעשות יותר מ 200 קמ באותו יום וזה שאחריך גם צריך לרצות לעשות עוד 150. מה הסיכויים לזה? וכל עוד זה לא דברים "בהולים" אז עוצרים בעמדה מהירה בדרך בדיוק כמו נסיעה של מעל 400 קמ. 

את נושא המזגן זה תלוי בחשמל של הבית, אבל זה ניתן לסידור אם יש בעיה.

במושבים מחזיקים הרבה יותר מרכב אחד אם יש מספר נהגים. גם אנשים שגרים במושבים הם המיעוט ולא הרוב. לא הגיוני שאנשים יעשו החלטות לפי מה שמתאים לאנשים במושבים. רוב האנשים גרים בעיר עובדים בעבודות מסודרות עם סדר יום קבוע, ומטיילים גג פעם בשבוע. האם יש אותם מקרי קצה שלא יוכולים? ברור שיש. בדיוק בשביל זה אני נותן נתונים בפורום כדי שאנשים יבינו אם זה מתאים להם. אבל חשוב שהנתונים יהיו מידע או ניסיון ולא מדמיון.

פורסם

כי מי שיקנה רכב חשמלי עדיף שיהיה לו על מה,

אם אין הרבה נסיעות מה הטעם לקנות רכב חשמלי?

עדיף להישאר עם רכב הבנזין הידוע והאמין ולחסוך את הכסף הזה שרק אלוהים ידע מה באמת יהיה גורלו אחרי כמה שנים.

• תוכן חדש...