Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה הרבה מוצרים עם הפרשי מחירים, כמה מאות שקלים לפה וכמה לפה (למוצרים של אלפי שקלים) וכמובן עשרות שקלים לפה ולפה למוצרים בעלות של מאות שקלים.

אבל נתקלתי במוצר הזה:

https://amzn.to/3laduwQ

והמחיר שלו בארץ:

https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1051206&q=surface pro x 13 16gb 256gb lte

כמעט 300% הפרש, עכשיו אם זה מוצר של כמה שקלים בודדים אנחנו רגילים "לספוג" את זה, ז"א מוצר שנקנה בחו"ל ב3 שקלים ובארץ הוא יעלה 10 ומעלה זה ניהיה נורמה, אבל על מוצר כזה? מ7000 ומעלה ל2500 (כולל מיסים משלוח וכו)? מה אני מפספס? או שזה באמת חזירי?

בכל מקרה, מי שמחפש בלהתחדש באחד נראה שזה הזמן.. מגרד לי מאוד לקנות אבל כבר יש לי אחד 13" של ALLDOCUBE שעלה לי בזמנו 1600 שקלים וזאת תיהיה רכישה מיותרת, מה שיש מספק למרות ההפרשי חומרה.

ניסיתי לחשב כל תוסף אפשרי, כל מס מוטל על הספקים בארץ.. זה לא מגיע אפילו ל200% כדי שהמוכר ירוויח מזה יפה.

* גילוי נאות: הקישור הועתק כפי שהוא מהקבוצה "המומלצים של אמזון" בטלגרם, מזמין בזכותם המון, ברמה של ספידסטיקים ומשחות שיניים, משמע אם מישהו ירכוש דרך הקישור מאמין שמפרסמו יקבל כמה שקלים. (ככה הם מרוויחים מזה לא?), למרות שאם יחפש את המוצר בחיפוש חופשי באמזון יגיע לאותו המוצר ואותו המחיר.

בסל הסופי יופי כ2700 שקלים קצת פחות, נדרש להוסיף כל מוצר משלים (גם בחצי דולר) כדי לגרום לחישוב מס להתאפס על עצמו -על פי ההנחיות שפרסמו בקבוצה-.

פורסם

זו דוגמא מאוד לא מייצגת, של מכשיר שנפטרים מהמלאים שלו, ובזאפ עוד מופיע במחיר המקורי בישראל (שהוא גם מופקע, עד שיש ספק אם בכלל יש כאלו במלאי שמישהו רוצה למכור).

לרב פערי המחיר בין הארץ לאירופה נמוכים, ובין הארץ לארה"ב סבירים, להוציא מבצעי מכירות, מכשירים מוחדשים וכו', שאז יש מציאות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

זה קרה גם בכרטיסי מסך שהיו מאד יקרים אחרי הקורונה. לקח בארץ הרבה זמן לכרטיסים להבין שהקורונה נגמרה ובחו"ל המחירים ירדו יפה. במיוחד כאשר Nvidia שחררו את סדרת 4000 שלהם. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אולי פשוט לקח למלאי שנקנה ביוקר לרדת במחיר?

פורסם

מהסתכלות מהירה באמת נראה מחיר מעולה באמזון

אני יחסית אוהב את הסרפיס ויש לי אחד די ישן כבר שעדין מתפקד יפה.

תמיד המחיר שלהם בארץ היה הזוי כי אין יבוא סדיר ומסודר שלהם, בדיוק כמו פיקסל של גוגל וגם נזכיר ה-מ-ו-ן זמן שלא היו פה קונסולות XBOX ומה שהלך בנושא דומה.

הדרך הנכונה להשיג סרפיס בארץ תמיד היתה להזמין אותו פרטי מחו"ל בטח עם דיל כמו שאתה מראה פה.

מעניין שבדגמים הראשונים הוא תמיד הגיע עם עט ובשלב מסויים הם למדו מאפל והתחילו למכור את העט בנפרד (וכמובן מקלדת בנפרד מההתחלה)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
לפני 17 שעות, Derish כתב:

בהסתכלות פילוסופית רב-שנתית, מעודד לראות שמדד יוקר המחיה עלה בהדרגה מגביע מילקי לטבלט 13".

אתה יכול להירגע, גם המילקי עדיין יקר.

חוץ מזה, יש את מדד הביג מק, שבו ישראל מככבת במקום חמישי מבחינת היוקר.

https://en.wikipedia.org/wiki/Big_Mac_Index

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

המדד בויקיפדיה הוא כנראה מימי השיא של שער השקל מול הדולר. כנראה שהיום היינו יורדים בדירוג.

לא מנחם אף משלם משכנתא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני שפרסמתי את הפוסט, ביקשתי מחבר שיבדוק מול הסוכן שלו (בעל חנות טלפונים ומחשבים) כמה יעלה לו כבעל העסק להביא טאבלט אחד, הסוכן אמר לו שבערך 4500 שקלים, וכשהתפלא מהפער מחירים שזה נמכר בפועל ציין שזה השוק ואין מה לעשות, אז "מלאי תקוע" סביר להניח שזה לא..

יש פה המון המון מוצרים שנמכרים בפערים של 300% ומעלה, פשוט ספציפית כאן מדובר במוצר יקר אז זה ניכר לעין, כנסו לכל סטוקיה ותראו שם את אותם המוצרים בדיוק שנמכרים בחול בפעמים משמעותיים (כמובן שיש סטוקיות עם מחירים הוגנים מאוד).

להבנתי הדגם הספציפי הזה הוא עם מעבד שיוצר ע"י מיקרוסופט ולא אינטל, מה שמוזיל משמעותית את המחיר שלו בעולם, בארץ ההוזלה כנראה לא תפסה.

פורסם (נערך)

שוב.

נתפסת על מוצר שהיה ויישאר נישתי שנמכר ביחידות בודדות.

אין ליבואן שום סיבה למהר ולהציע הוזלות משלו תוך 24 שעות אחרי שאמזון יוצאים באיזה מבצע, כי ייתכן שאף אחד לא ייחפש בכלל לקנות את המוצר עד שהמחיר באמזון יחזור לקדמותו...

במוצרים נפוצים יותר הפער קטן וסביר,

ואם אני מוצא משהו *שאני צריך* והוא זול יותר באמזון אני פשוט קונה אותו בלי לפתוח פוסט. 

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 22 דקות, hans כתב:

ואם אני מוצא משהו *שאני צריך* והוא זול יותר באמזון אני פשוט קונה אותו בלי לפתוח פוסט. 

חבל, אם אנשים לא יפתחו פוסט על כול סוגיה קטנה יהייה כאן משעמם.

• מצחיק 1

איזה כייף לי :)

פורסם

בעיקרון זה נכון גם למוצרים קטנים. קניתי משקל דיגיטלי במקס סטוק. חנות של מוצרים איכותיים בלבד. עלה ₪20 . 

אותו מוצר בעלי אקספרס : 2.13$ כולל משלוח. 

פורסם

ישראל היא די "אי מבודד" משאר העולם, בהרבה בחינות הקשורות ישירות לצרכנות. 

בגדול, מעבר לכל שלל המיסים השונים והמשונים שיש על שלל מוצרים שונים ומשונים (יש ספר שלם של רשות המיסים עם תעריפים לכל פריט ייבוא), יש מוצרים שהבלגאן והסיבוך של להביא אותם כולל מעבר גם דרך כמה חברות ממשלתיות, כמו משרד התיקשורת (לכל מה שיש לו קליטה\שידור, כמו טלפונים, רחפנים ועוד) וגם רחמנה ליצלן, מכון התקנים לכל מוצר שיש לו תקע. 

אני לא יודע בדיוק איך המצב נראה היום לאחר הרפורמות שהממשלה הקודמת קידמה, לפחות בנוגע למוצרים שציינתי מעלה, אבל הרפורמות הקלו על כמה דברים ואכן הורידו כמה מהעלויות בדרך. 

היה פה לא מזמן שרשור על שואבי אבק של קרשר שהיו במחיר שפוי (וגם אני רכשתי אחד), להבנתי המחיר הזה היה כתוצאה ישירה מהפחתת המכסים השונים. 

לא כולם מוכנים לגלגל את הרפורמה והפחתת העלויות לצרכן. הרוב לא, למעשה. ככה למשל נולדים מבצעים בחטא.

קחו גם בחשבון שיש לנו כמדינה עוד כמה בעיות מעניינות ויחודיות בתחום הייבוא- כמו העובדה שלא ניתן לבצע ייבוא יבשתי לסחורות מאף אחד מהגבולות שלנו (מה שמכריח אותך לייבא בים\באוויר, ולזה העלויות גבוהות בהרבה ממשאית), כמו העובדה שמסלולי הייבוא אלינו לרוב ארוכים ממה שאמורים להיות עקב מעבר באיזורים "מסוכנים" למי שמתקרב לישראל (איסור טיסה מעל מדינות מסויימות למשל), ועוד כמה נקודות מעניינות שכאלו. קצרה היריעה האלקטרונית.

אז המחיר לצרכן הסופי משוגע לחלוטין כתוצאה ישירה של כל אלה.

אה, וחזירות. יש גם חזירות איפה שהוא בתהליך.  

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, save כתב:

בעיקרון זה נכון גם למוצרים קטנים. קניתי משקל דיגיטלי במקס סטוק. חנות של מוצרים איכותיים בלבד. עלה ₪20 . 

אותו מוצר בעלי אקספרס : 2.13$ כולל משלוח. 

זה כבר ממש לא קשור.

קודם כל, בגלל שמרכיבי העלויות בחנות פיסית שונים לגמרי.

דבר שני, עם אחוזים לא קונים במכולת. ההבדל בין 8 ש״ח ל-20 ש״ח, זה לא כמו ההבדל בין 800 ש״ח ל-2000 ש״ח. 

מתח הרווחים על העלות בחנויות כמו מקס סטוק גדול פי כמה וכמה, כי מדובר על מלאי גדול בתצוגה של מוצרים זולים. יש לזה רציונאל כלכלי אחר.

• תוכן חדש...