Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב בגיל 18 כרתים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לשכור בנמה"ת או ליום - יומיים בעת השהות?

אם בנמה"ת זה צריך להיות דרך חברה גדולה, נסה את מזלך ב-rentalcars.com ואתרים דומים.

אבל באיי יוון יש עוד פטנט - בכל קרן רחוב יש איזה סוכנות משפחתית קטנה עם כמה (או יותר) רכבים, עסק די פרטצ'י. תכנס ונסה מזלך. או בדוק במלון, בגדולים שבהם יש נציגי השכרת רכב בלובי.

עריכה: חיפוש קצרצר בגוגל מראה שגיל המינימום לשכירת רכב הוא 21.

ועוד דבר - נהיגה באיי יוון היא לא לרכי הלב. הנהגים היוונים יכולים ללמד את הישראלים הרבה מאוד בהלכות נהיגה מטורפת.

לפני 10 דקות, sperial כתב:

לשכור בנמה"ת או ליום - יומיים בעת השהות?

אם בנמה"ת זה צריך להיות דרך חברה גדולה, נסה את מזלך ב-rentalcars.com ואתרים דומים.

אבל באיי יוון יש עוד פטנט - בכל קרן רחוב יש איזה סוכנות משפחתית קטנה עם כמה (או יותר) רכבים, עסק די פרטצ'י. תכנס ונסה מזלך. או בדוק במלון, בגדולים שבהם יש נציגי השכרת רכב בלובי.

עריכה: חיפוש קצרצר בגוגל מראה שגיל המינימום לשכירת רכב הוא 21.

ועוד דבר - נהיגה באיי יוון היא לא לרכי הלב. הנהגים היוונים יכולים ללמד את הישראלים הרבה מאוד בהלכות נהיגה מטורפת.

עוד עריכה: האם אתה בעל רשיון לרכב ידני ויודע לנהוג בכזה? 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני כשעה, sperial כתב:

יש שם כביש עם אנדרטאות לזכר כאלו שנהרגו בתאונות דרכים שם.

על אותו כביש, כל כמה עשרות מטרים יש אנדרטה.

אני חושב שהנהגים המקומיים מטורפים, אבל גם כמות התיירים שנוהגים שיכורים תורמת לא מעט.

פורסם

לפני כמה שנים שכרנו רכב בכרתים  , ונסענו בו די הרבה , (סיטרואן C1 ידני, רכב חסכוני בטירוף!).

בלי קשר לגיל מינימאלי , לא הייתי ממליץ לאף נהג חדש לנהוג בכרתים!

תרבות הנהיגה שם גורמת לך להתגעגע לכבישים בישראל! זה אמנם לא "נוראי" אבל יש להם הרבה חוקים מעצבנים ומסוכנים , 

כמו לרדת לשוליים ולתת לעקוף כל הזמן , אפילו כשהשוליים צרים! , ובנוסף יש מלא צמתים ענקיות ולא מרומזרות עם שדה ראייה מוגבל ביותר.

בקיצור , יותר מסוכן מלנהוג בישראל בוודאות.

מזל שלפחות האוכלוסיה המקומית שם מאד ידידותית למבקרים... (בטח בהשוואה למדינות אירופה אחרות)

פורסם

תרבות הנהיגה פחות מדאיגה אותי, את האמת התכנון היה לשכור בשדה התעופה לכל החופשה. יש לי רישיון על אוטומט אבל נוהג ידני פיקס … 

אין חברות משפחתיות בשדה התעופה?

פורסם

אם יש לך רישיון על אוטומט זה לא משנה שאתה נוהג על ידני פיקס. הרישיון שלך מוגבל לנהיגה על רכב אוטומטי בלבד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם אתה יודע לנהוג על ידני לך להשלים את הרשיון הבלתי מוגבל. אאל"ט כל שנדרש הוא "מבחן שליטה".

לגבי כרתים - בשבילי זו היתה שכירת הרכב הראשונה בחיים. לא אשכח איך יצאתי מנמה"ת, ואחרי 3 דקות ראיתי צומת. אז עצרתי, ואחרי שעצרתי גיליתי שם שני דברים: רמזור אדום (הרמזורים בכרתים היו עם עדשות 20 ס"מ קטנות), וניידת משטרה. כמה נחמד היה יכול להיות אילו נתפסתי חוצה באדום ב-5 הדקות הראשונות שלי ברכב שכור.

וברצינות, מעטות המדינות שאני מכיר שבהן אפשר לשכור רכב מגיל 18. האחת שעליה אני יכול לחשוב היא גרמניה, אבל, כמובן, זה בלי לחקור.

בכל מקרה, הגבלות על רישיון שחלות עליך בארץ חלות גם בחו"ל, היתרים ייחודיים לא. אז הרשיון שלך מגביל אותך לרכב אוטומטי בכל רחבי תבל. תנהג בידני? זו נהיגה ללא רישיון, ממש, אבל ממש, לא כדאי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 13.3.2023 בשעה 11:37, sperial כתב:

הרמזורים בכרתים היו עם עדשות 20 ס"מ קטנות

זה לא רק שהעדשות קטנות, ברוב אירופה יש רמזורים רק לפני הצומת ולא אחריה. כמו כן, בפניה שמאלה עלולה להיות תנועה בכיוון הנגדי ויש לתת לה זכות קדימה.

פורסם

אם מתחילים לדון רמזורים ברחבי העולם כדאי לפצל שרשור ייעודי. הנושא מורכב ביותר, אם רמזורים קרובים מול רחוקים, אם חוקי הפניה שמאלה (למעשה ישראל ייחודית בכך שכל הרמזורים בה "מוגנים"), אם פניה ימינה ברמזור אדום, אם רמזורים "נעלמים" (שווייץ) ואם כל מיני כללים אחרים.

לא הזכרתי זאת, אבל לפני כל נהיגה בחו"ל צריך ללמוד את הכלליםחוקי ומנהגי הנהיגה במדינת היעד.

• תוכן חדש...