Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם.

בבניין שבו אני מתגורר קיים שכן שהוא ואשתו באופן קבוע חונים עקום וחוסמים לי את החניה או את היציאה מהרכב. יש לי תיעוד וגם פניתי אליהם מספר פעמים. בכל פעם אמרו שמצטערים ולא יעשו את זה יותר. כמה פעמים (לפני שהחלפתי רכב) אפילו חניתי צמוד אליהם והם נאלצו להכנס לרכב מהצד של הנוסע, אבל עדיין לא למדו את הלקח והמשיכו לחנות עקום. בנוסף, הרכב הקודם שלי היה מלא בסימני פתיחת דלתות ויש לי חשד יותר מסביר שזה הגיע מהם.

יש לציין כי מדובר בבניין חדש, החניות של כל דירה מוצמדות בטאבו לדירה.

לאחרונה החלפתי רכב וניסיתי לחנות כמה שיותר רחוק מהצד שלהם בחניה, אבל ראיתי שהם ממשיכים לחרוג לחניה שלי (קיים תיעוד גם לזה). באחד הימים יצאתי לרכב שלי וגילתי סימן מעיכה וצבע על הרכב (החדש) שיכול להיות רק כתוצאה מפתיחה אגרסיבית של הדלת של הרכב שלהם. לאחר התייעצות עם וועד הבית שלחתי להם הודעה ואמרתי שאני הולך להתקין עמודים גמישים בין החניות שלנו כי אי אפשר ככה יותר. קיבלתי תשובה של "מצטערים, לא יקרה יותר, תעשה מה שאתה רוצה עם העמודים". בסופו של דבר התקנתי אתמול את העמודים ביחד עם וועד הבית.

בערב אני מקבל מהשכנים הודעה של "תוריד את העמודים כי קשה לנו להכנס איתם לחניה" וגם "יש לנו תו נכה" ובנוסף הבטחה של יחנו עקום יותר ואיומים לפנות למשטרה. אמרתי להם שכרגע העמודים נשארים והם מוזמנים לפנות לאן שבא להם.

התחלתי לחשוב על האם מה שעשיתי הוא אכן חוקי ובסדר. וועד הבית טוען שאין עם זה שום בעיה, כולל ההתקנה על הקו המפריד. אבל במידת הצורך, נזיז את העמודים 10 ס"מ לכיוון החניה שלי. 

האם הפתרון הזה אכן חוקי ותקין?

תודה.

IMG_20230303_130509.jpg

עריכה אחרונה על ידי TheExplorer
פורסם

בתכנון חניות יש הבדל בין אם החנייה תחומה בין קירות לבין אם החנייה בסמוך לחנייה אחרת, כאשר החנייה תחומה בין קירות היא יותר רחבה.

במקומך הייתי מנסה להציע לשכן למקם את העמודים במקומות כאלה שלא יפריעו לפתיחת הדלתות.

פורסם

הם לא טוענים שלא מצליחים לפתוח את הדלת. מיקמתי את העמודים בכוונה מספיק רחוק בקצוות, זה לא מפריע לדלתות. הם טוענים שזה מקשה עליהם לחנות (כי רגילים לחנות על הקו)

פורסם

ממש :(

מבחינתם אתה גוזל מהם את הזכות לחנות עקום ועוד מתלוננים על זה.

יש לי שכן דביל שאיך שהוא נכנס לבניין הוא מכניס שני רכבים לחנייה אחת, כן החנייה רחבה אבל לא מיועדת לשני רכבים(במיוחד שאחד מהם הוא לאנד-קרוזר) אז הם חנו עקום ונכנסו לי לחנייה, נכנסו לעימות(קל, לא פיזי כמובן, הבחור גורילה לעומתי) שכלל משטרה משני הצדדים, בפעם השלישית באו שוטרים, אמרו לנו אל תקראו לנו יותר, תתמודדו לבד.

השכן, על דעת עצמו שם חוט ברזל על הקו בין החניות.

הדביל לא הבין שהוא יורה לעצמו ברגל והרבה יותר קשה לו להכניס את שני הרכבים לחנייה, אחרי שאשתו דפקה את הלאנדקרוזר כמה פעמים הוא הוריד את החוט ועדיין חונה עקום אבל לפחות ללא הפרעה ומדי פעם הוא צריך להיכנס מדלת הנוסע.

פורסם

תסביר להם שכמו שעכשיו קשה להם להכנס לחניה, כך הם הקשו עליך לא פעם ולא פעמיים למרות שביקשת, והם הבטיחו ולא קיימו ושאל אותם מה הם מוכנים לעשות?

אם התשובה לא שונה מהבטחות בעבר, שאל אותם אם הם מוכנים לחתום על התחייבות שהם משלמים לך 100 שקל בכל פעם שהם חורגים :-) 

פורסם (נערך)

בינתיים הם התלוננו שיש להם בעיות גב והעמודים מקשים עליהם וגם מציינים כל פעם שזה רכב של נכים. הקשר בין בעיות הגב לעמודים כרגע לא ברור, כי המעבר הוא אותו המעבר, העמודים לא מפריעים לדלתות ובקיצור הדבר היחיד שכואב להם זה שאי אפשר לחנות עקום יותר. בנוסף, כנראה שבעיות הגב לא כל כך הפריעו להם לצאת כשחנו עקום.

שלחתי להם הודעה ואמרתי שאני מוכן לפשרה ומוכן לרדת איתם לחניה ולמקם את העמודים ככה שלא יפריעו להם לשום דבר ועדיין יתחמו את החניה שלי. אבל בסופו של יום העמודים נשארים. כמובן שהם לא ענו לי.

מצרף תמונה של העמודים על רקע הרכב שלהם. כפי שאתה רואים, מיקמתי את העמודים מספיק רחוק אחד מהשני ואין שום הפרעה לדלתות או לכניסה ויציאה מהרכב. כל מה שצריך זה לחנות ישר וזה הכל.

IMG-20230304-WA0023.jpg

וככה זה היה לפני העמודים. לא תמיד. אבל לעיתים קרובות.

IMG-20221228-WA0075.jpg

IMG-20230222-WA0076.thumb.jpg.fdf4c92bbfd24a3cd598474cac9b098d.jpg

עריכה אחרונה על ידי TheExplorer
  • אהבתי 1
פורסם

שיעברו לנסוע במוניות 😛
ברחוב מגורי, השכנה חונה / עוצרת את רכבה פשוט כי אין לה אפשרות להתקדם מבלי לפגוע בגדר. הטענה שלה שאי התנועה שתוחם את החניה שלה מפריע לה. 

כל מה שיש לעשות הוא לסובב מעט את ההגה על מנת להכנס ולחנות במקביל לגדר. אבל כל פניה נענית בתרוצים של מיהרתי, היה פח (שאפשר להזיז) שהושאר מחוץ לתא הפחים ולכן ״אי אפשר״ אחרת. ויתרתי ואני ואישתי מסתדרים למרות שנאלצים לתמרן מעט על מנת לצאת מהחניה שלנו. נראה לי שפתרון העמודים יהיה ישים גם אצלי 🙂

אגב, בעבר השכנה פנתה בבקשה לעיריה שיסירו את אי התנועה/אדנית כי קשה לה להחנות 😶 ונדחתה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ראשית דבר, אני לא מצליח להבחין במדבקת נכה על רכבם. כבר בנקודה הזו הם מאבדים מאמינות טענותיהם.

שנית, על פי עדותך, עולה כי נהגת כבעל תרבות, וכאדם שאינו חפץ בפתיחת חזית.

ולבסוף, התייעצת וביקשת עזרת ועד הבית. אמת, ועד הבית אינו שופט ואינו שוטר, אך יש בכך להראות שניסית לפתור את המחלוקת בצורה נעימה, בהידברות, ואף תוך ויתור מצדך.

אני יכול רק לברך שכלל ישראל היו כמוך.

לעניין העמודים הגמישים, אני לא מכיר שהתקנתם דורשת אישור כל עוד הותקנו בשטח פרטי (לדבריך החניה שלך בטאבו). מחלוקת אחת שניתן אולי להעלות היא האם קו ההפרדה בין החניות שייך לך, בחלקו או במלואו (שהרי ביצעת את התקנת העמודים על קו זה).

יתכן שהזזה של העמודים לתוך החלק שלך (דהיינו, חצי מקו ההפרדה או בכלל לא נוגע בו) יפתרו זאת.

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

אפילו לא חשבתי לבדוק את הטענה של זה "רכב של נכה". 

לגבי קו ההפרדה, רציתי להתקין רק על חצי ממנו. וועד הבית התקין אותם ביחד איתי ואמר שמבחינתו זה בסדר להתקין אותם על הקו עצמו.

כפי שרשמתי להם בבוקר, אם זה יקל עליהם במשהו, אין לי שום בעיה להזיז את העמודים קדימה, אחורה או לכיוון החניה שלי בעוד 10-15 ס"מ. העניין הוא שהם לא רוצים את העמודים שם בכלל.

פורסם

דוקא נראה לי ממש בסדר והוגן להציב את העמודים כפי שהוצבו, כל צד תורם חצי מרוחב קו ההפרדה בין החניות, כחלקו למען שלום (בית) בין שכנים.  כפי שנראה יש פה עסק עם זוג-קשה על מלא, שמכתיב עד כופה את הפתרון שלהם לבעיה, פשוט תסבול ותשתוק

פורסם

יש נכים שלא זכאים לתו נכה, זה לא אומר שהם לא סובלים ממגבלה.

אבל זה לא רלוונטי.

תגיד להם שתשמח לראות איך העמודים מקשים על נכותם ולהזיזם כך שלא יפריעו.

מעמדו של הקו שמפריד בין החניות לא ברור. אולי זה שטח משותף של כל הדיירים, אולי הוא מחולק חצי חצי בין החניות הגובלות.

בכל מקרה, כמו שכבר ניסית, עדיף להגיע לפשרה מאשר לריב, אבל אתה באמת עושה מעל ומעבר.

פורסם

אולי דוקא השכנים צודקים ?

גם אם הם לא סובלים מנכות גופנית,

כנראה יש אצלם איזו לקות בכישורי הנהיגה / חניה

וגם בהבנת כמה דברים בסיסיים.

לתשומת לבך,

העמודים פוגעים בחופש התנועה שלהם לחנות על החניה שלך,

וכן בחירות שלהם לפתוח דלת לעבר הכנף החדשה שלך....

• מצחיק 3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...