Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

אני נקלע למצב שלא ברור לי מה לעשות.   יש במשפחה שני רכבים שהם על שמי ואני משלם את הביטוחים שלהם.   אחד יחסית חדש שבני 50 ומעלה מבוטחים לנסוע בו, ואחד ישן שבני 17 ומעלה מבוטחים לנסוע בו--שהוא מכוסה בביטוח צד ג' בלבד.   בשבוע שעבר אחד הילדים השתפשף עם רכב אחר ומסר פרטים לנהג השני.    רוב הסיכויים הם שנהג השני יגיש תביעה לחברת הביטוח שלי על התיקון לרכב שלו, תיקון שמוערך ב 2000 ש''ח על ידי חבר שעובד בפחחות (מתמונה).  הנהג השני כנראה לא יסכים שנשלם לו על התיקון ישיר.   

לגבי ביטוחים בהמשך, ברור לי שאני אאבד את הסטטוס של "העדר תביעות" שיש לי כבר הרבה שנים. 

שאלות:

האם עלות הביטוח יעלה עכשיו על שני הרכבים?  

האם עדיף להעביר בעלות הרכב הישן לאחד הילדים?   (לפחות כדי שתביעות עתידיות לא יהיו על שמי)

איך כדאי להתנהל מול חברת הביטוח בזמן חידוש הפוליסות? (שזה בחודש הקרוב...)

תודה מראש לכל מי שיכול לעזור...

פורסם

הא?

מה זה לא יסכים שתשלמו ישירות? זה בכלל לא עניינו, ולא הוא קובע.

הוא מתקן את הרכב, מגיש את המסמכים ואתה משלם. אתה אומר לביטוח שלא ישלם את זה.

זה הכל.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, nimnar כתב:

לגבי ביטוחים בהמשך, ברור לי שאני אאבד את הסטטוס של "העדר תביעות" שיש לי כבר הרבה שנים.

למזלך אתה כנראה טועה.

ככל הנראה אם התביעה היא עד 5,000 ש"ח היא לא תירשם ולא תייקר את הביטוח. תבדוק בפוליסה או עם חברת הביטוח.

בנוסף, כמו שכתבו מעליי, תמיד תוכל לבקש מחברת הביטוח לשלם בעצמך.

לפני שעה, nimnar כתב:

האם עלות הביטוח יעלה עכשיו על שני הרכבים?  

במקרה שכן נרשמת תביעה, כן.

בלי קשר, יש חברות שאפשר לבטח אצלם נהגים צעירים לפי קילומטרים ובמידה והנהג הצעיר גורם לתביעה, היא נרשמת רק על שמו.

אבל הביטוח הזה יקר (שקל לקילומטר) והוא רלוונטי רק למי שנוסע ממש קצת.

פורסם

תודה!  אם חברת הביטוח שלי תרשה לי לשלם את התיקון' אני אעשה את זה...נראה לי שתיקון של 2000 ₪ אצל פחחן אחד יכול להגיע ל 6000 ₪ בידי חברות הביטוח.  נראה לי שעדיף להעביר את האוטו לידי הבן ולחסוך כאבי ראש בעתיד, הוא כבר כמעט היחיד שמשתמש ברכב....מסכימים?  

פורסם

לגבי מה שכבר קרה, חכה לראות מה גובה התביעה. אם זה עד 5000 שח תבדוק אם זה לא נרשם כתביעה.

אם זה פער קטן מאוד מגובה ההשתתפות עצמית, אולי בכל מקרה עדיף לך לשלם לבד.

לגבי העברת הרכב לבן, ביטוח על שמו יהיה כנראה יותר יקר ממה שאתה עושה כיום, אבל כנראה שבכל זאת זה עדיף לך, אלא אם הפער ממש גדול.

פורסם
לפני 10 שעות, nimnar כתב:

הנהג השני כנראה לא יסכים שנשלם לו על התיקון ישיר

חזק😄

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, nimnar כתב:

אם חברת הביטוח שלי תרשה לי לשלם את התיקון' אני אעשה את זה

אתה לא צריך אישור של חברת הביטוח, אתה זה שמחליט אם אתה משלם מכיסך או דרך חברת הביטוח. 

העובדה שיש לך ביטוח לא מחייבת אותך להשתמש בו. לא החברה ולא הנהג השני יכולים לקבוע לך איך לשלם על הנזק.

חובתך היחידה היא לפצות את הנהג השני, איך לעשות זאת זו החלטה שלך.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

נתחיל בכך שטוב שבנך נהג כראוי וכחוק.

לעצם העניין - ההחלטה האם לשלם מכיסך או באמצעות הביטוח היא שלך, ושלך בלבד. לנפגע אין כל זכות ״להכנס״ לחשבונות שלך.

בקש מהנפגע הצעת מחיר ממוסך ואז קבל החלטה. מבחינה פרוצדורלית הפעלת הביטוח מצריכה הזמנת בדיקת שמאי, כך שעליך להגיב לפניה בזריזות כדי לא לעכב את תיקון הרכב. שכ״ט השמאי ישולם על ידי הביטוח. אל תבהל משמאות גבוהה, מחיר תיקון באמצעות הביטוח תמיד יהיה נפוח.

לגבי רישום התביעה ועלית הפרמיה - הוועץ בסוכן הביטוח שלך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגמרי לא ברור לי את התהליך... לנהג השני יש את הפרטים של חברת הביטוח שלי.  איך אני יכול למנוע מחברת הביטוח פשוט לשלם את התביעה ולרשום לי תביעה.   האם אני יכול להורות לחברת הביטוח שלי שלא לשלם את התביעה?  האם אני צריך להתקשר לחברת הביטוח ולספר להם שאני משלם את התביעה באופן פרטי?  איך אני מתקדם לאחר שהבן שלי מסר פרטים, והנהג השני אינו זמין לשיחה? 

פורסם (נערך)

ועוד שאלה: האם אני אמור לדווח מיד על התאונה לחברת הביטוח שלי (עם הגרסה שלנו), או לחכות עד שהם מקבלים את הדרישה לתשלום מחברת הביטוח השנייה?  האם אני אוכל בשלב זה להחליט לשלם את החשבון בעצמי? 

תודה מראש לכל מי שיכול לתת תשובה! 

עריכה אחרונה על ידי nimnar
פורסם

ככה:

אתה משלם לחברת ביטוח, בכדי שאם תעשה תאונה באשמתך, חברת הביטוח תספוג את הנזק, מלבד דמי השתתפות עצמית.

קרתה תאונה - כדאי לדווח לחברת הביטוח, ולומר להם שבינתיים אתה לא רוצה "להפעיל את הפוליסה" דהיינו שלא ישלמו בינתיים. אחרי שתקבל את הצעת המחיר של המוסך או שמאות של שמאי של הנפגע - תחליט האם אתה מעוניין לשלם מכיסך או להפעיל את הביטוח, ואתה מוזמן להתייעץ כאן.

כדאי בהחלט לדווח מיידית לחברת הביטוח ולהורות לה שלא תשלם בינתיים. לא נרשמת לחובתך כל תביעה או התייקרות גם אם אתה בטוח אשם - אם החלטת לא להפעיל את הפוליסה. היו מקרים של תשלומים כאלו (נמוכים) של חברות ביטוח לנפגעי צד ג' ללא אישור של בעל הפוליסה אשר גררו חיובי השתתפות עצמית ועליית פרמיה.

אגב, החוק מחייב לתת למעורבים את פרטי ביטוח החובה, ולא את ביטוח הרכוש שלך.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 6 דקות, tinoki כתב:

ככה:

אתה משלם לחברת ביטוח, בכדי שאם תעשה תאונה באשמתך, חברת הביטוח תספוג את הנזק, מלבד דמי השתתפות עצמית.

קרתה תאונה - כדאי לדווח לחברת הביטוח, ולומר להם שבינתיים אתה לא רוצה "להפעיל את הפוליסה" דהיינו שלא ישלמו בינתיים.

תודה רבה!

• תוכן חדש...