Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

ספארק 1.2 2014, 100k קמ.

מטפל ברכב בעצמי ומעולם לא החליפו רצועה. הרצועה נראית טוב, לא יבשה ולא סדוקה. 

מחיפושים ברשת לא מצאתי מידע כל כמה זמן מחליפים (אם בכלל) את הרצועה. המידע ברשת מטעה ומבלבל.

א. מישהו יודע מתי צריך להחליף?

ב. מעולם לא החלפתי רצועה כזאת ברכב. אבל ידיים הבנה וכלים יש. להבנתי זה ממש לא מסובך. אני הבנתי נכון? :)

פורסם

זה לא מסובך. אבל בפעם הראשונה חייב לעשות שיערי בית זאת אומרת למצוא הוראות החלפה לדגם שלך.

חיפשתי קצת באינטרנט עבור ספארק 1.2, מופיע שיש שתי רצועות, אחת מהן למשאבת הגה כוח. לא יודע אם בארץ היה הגה הידראוולי  או חשמלי. 

כמו כן יש מערכות עם מותחן אוטומטי עם קפיץ שם זה הכי פשוט, ויש עם מתיחה ידנית לרוב על ידי שינוי מיקום האלטרנטור שנע על סוג של מסילה.

יתכן שנדרש פירוק גלגל לקבלת גישה נוחה. יש מכוניות שלא צריך פירוק גלגל. 

אם אתה יודע לעשות טיפולים לבד אני מניח שעם הוראות עבודה ביד תסתדר עם החלפת רצועה בלי בעיה.

ראה פה לדוגמא איך האלטרנטור זה לצורך מתיחת הרצועה בקיה ריו.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

חיפשתי קצת באינטרנט עבור ספארק 1.2, מופיע שיש שתי רצועות,. 

ממבט בעיניים נראה כי יש רצועה אחת בלבד

לפני שעתיים, TZR84 כתב:

יש לי ספר של שברולט מ2013 עם כל הדגמים מופיע בטיפול ה10 החלפת טיימינג ורצועת אביזרים

כל 10 החלפת טיימינג ואביזים? לא הגיוני בעליל.

מה גם שטיימינג בדגם הנ"ל זה שרשרת, אז בכלל..

פורסם

במנוע 1.2 יש 2 רצועות כמו שאמרו פה:

image.png.de2ffd748f0e598558d8514154387a62.png

עשיתי לפני כמה שנים החלפה בעצמי, הרצועה הקדמית מאוד פשוטה להחלפה ונמתחת ע"י משאבת תגבור ההגה/מדחס המזגן.

הרצועה האחורית דורשת פירוק גלגל ובטנת גלגל עד כמה שאני זוכר, ושם יש מנגנון מתיחה ידני אבל שונה (בגלגל שמסומן "T" עד כמה שאני זוכר).

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...