Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשמל חכם או בית חכם 2023

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי קצת פה שרשןרים ישנים. מצד שני הבנתי שיש תקן חדש שנקרא matter.

לפני חצי שנה בערך קראתי שחברת ענק מארהב פשטה רגל וכל המוצרים שלהם הפסיקו לעבוד או לא ניתנים לתיכנות כי האתר לא קיים.

אנחנו לפני שיפוץ. צריך להבין איזה דגשים לתת למעצבת שמוציאה תוכנית חשמל ותקשורת.

יש כבר תריסים חשמליים. 

יש סוכך במרפסת שעדיף לקפל בסערה...

אין דוד שמש או מערכת סולרית לצערי, יש מערכת חימוש על גז.

יהיה מזגן vrf או שניים, צריך לעשות התייעצות.

אני כן אשמח למערכת עם תסריטים כגון - מצב יציאה הבית, מצב גשם, מצב הילד הגדול הגיע הביתה.

לגבי תריסים + בטיחות - יש פה הנחיות? האם לתריס חשמלי אמור להיות מגביל זרם במידה והוא נתקל בהתנגדות?

אני לא הולך להחליף מנועי תריסים והכל תקין. העסק בן 18 בערך.

מחירים בארץ - מניח שזה שחיטה. האם אפשר להביא מוצרים מחול בסדרת הזמנות וקבלן יתקין לי אותם או שצריך תו תקן ישראלי כדי לפרנס מנגנון מסואב?

• אהבתי 1
פורסם

Matter עדיין ממש חדש, אבל החדשות הטובות הן שרוב החברות ירחיבו את התמיכה בהאבים (מרכזי ניהול בבית כמו אלקסה, אפל טיוי וכו) לתמוך בהם.

במצב כרגע - הייתי קונה אך ורק מוצרים שהיום כבר יודעים להתממשק למרכז בית חכם שבחרת (גוגל הום , אפל הום או אמזון. עדיף כולם)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

כנס לפורום בית חכם בפייסבוק יש שם את כל המידע שאתה צריך.

בגדול, אם אתה רוצה לעשות את זה בזול אזי:

קונים רמקול אלקסה, מתגים חכמים לתאורה בבית (עדיף בתקן זיגיבי והאב שמחבר את כולם, אפשר גם wifi אבל פחות מומלץ).

כל החיישנים של tuya יודעים להתחבר לsmart life שמתממשק עם אלקסה.

יש גם מגוון מוצרי shelly חפש באינטרנט תמצא הרבה מידע גם מתממשק.

אחרי זה אתה יכול ליצור סצנות עם תנאים של אם ככה וככה אזי בצע ככה ככה(זה מה שביקשת- לייצור תרחישים מוכנים מראש). פשוט מאוד וקל.

בקבוצה שהזכרתי בהתחלה יש גם קישורים למוצרים ממולצים בכל קבוצה. הכי חשוב לדעת אם המתגים אצלך עם אפס או בלי כי זה משפיע על סוג המתגים ולהתאים את הקופסאות חשמל למתגים החכמים החדשים (גויס 3)

https://www.facebook.com/groups/tuyaisrael/?ref=share&mibextid=NSMWBT

כמובן שאלקסה יודעת להתממשק לאין סוף אפליקציות, כגון מנעול חכם של נוקי, שואבי אבק רובוטיים למיניהם, מזגנים ועוד ועוד.

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי Opel Astra GSI

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

מבין השלושה - לאלקסה יש את הממשק בית שאני מוצא הכי גרוע.

אפל או גוגל לדעתי זה לגמרי the way to go.

Then dying is forgetting

פורסם

אני לא יודע מאיפה להתחיל כרגע. מצד אחד התקציב של השיפוץ מתחיל להתנפח, אז להביא קבלן חשמל יקר שהוא מומחה בבית חכם זה לא בתקציב. מצד שני לפספס עם זה עכשיו, תהיה טעות.

הדרישה הבסיסית זה משהו שיעבוד בנוסף למתג הפיזי + בעיקר מצבי סגירת בית / תריסים / תאורה / מיזוג. זה עדיין לא בית פרטי של שלוש קומות.

צריך עוד לעבור על תוכנית החשמל הקיימת (זה שדרוג דירה, היא עוד לא ברשותי), סהכ יש הרבה שקעים ומתגים.

מה כן בתקציב נראה לי - להבין איזה הכנה צריך (חוט 0 בכל מתג זה מספיק?),  

להבין באיזה טכנולוגיה וסוג להזמין את המתגים + אולי כמה שקעים חכמים כהתחלה + כנראה שאני אגדיר את זה.

אז יש בכלל ציוד כזה שאפשר להזמין מחול וקבלן יתקין לי אותו? אני אקח קבלן שיפוץ כללי, והבעיה שפעם היה צריך תו תקן ישראלי ותוהה האם עדיין צריך כזה, והאם קבלן יתקין לי מפסק או שקע ללא ציון תקן ישראלי...

ממה שאני מבין, אסור להסתמך על שום אתר חיצוני כי היום זה עובד ועוד חמש שנים לא קיים או לא תומך.

לגבי מנורות, אלו של שיאומי נראות מעולות, מבין שזה גן סגור?

פורסם

אני לא מבין מספיק בחשמל והבדלים בין ישראל לארה״ב. פה אני משתמש במוצר שנקרא Lutron cassette , הוא יקר יחסית - אבל לוקח 2 שניות להחליף אותו במתג רגיל , יש גירסאות לשליטה במאוורר תקרה , אורות (אפילו לד) עם דימרים וכו ופשוט מחווטים כמו מתג רגיל פה (אשתי שדרגה כמה בעצמה בבית כשלא היה לנו סיבה להביא חשמלאי בעתיד הנראה לעין) - והם לגמרי הטופ של הטופ. עם ההאב שלהם - הם גם מתממשקים לכל האקו סיסטמים הגדולים. משתמשים ברדיו כדי לתקשר ביניהם. מוצר מעולה.

לעומת זאת - היה לנו ניסיון נוראי עם כל מני גירסאות זולות מאמזון…

Then dying is forgetting

פורסם

אם התקציב דחוק ומתנפח, תעשה את הבסיס:

תדאג שבכל מתג הדלקה יהיה לך גם אפס (החוט הכחול) - שזו פעולה לא מסובכת בכלל לדעתי (ובבית בן 18 זה אפשרי לחלוטין), ועדיף (אם יש לך כרגע קופסאות 55 עגולות רגילות) לעבור לקופסא מלבנית (הכנה ל GEWISS ודומיה (ביטוצ'ינו\ניסקו\וכד') בשביל שתוכל לשדרג את המערכת בכל עת שתחפוץ.

אם הקירות מאפשרים, תקנה קופסאות עמוקות שיאפשרו לך להכניס פנימה גם מודולים שמתחברים למתגים רגילים.
דוגמא:
http://azrad.co.il/product/קופסה-3-מקום-עמוקה-תהט-לקיר-בטוןבלוקים-תקן

שים לב, מדובר בקופסאות בצבע ירוק - והמאפיין שלהן שהן עמוקות (בניגוד לאדומות\כתומות שהן הסטנדרטיות).

ל TUYA SMARTLIFE יש מודול קטן מרובע לתריס חשמלי, שמשאיר לך את הלחצן הקיים AS IS (לא משנה אם זה גוויס או קופסא עגולה). המודול מכיל סה"כ כמה חוטים שאתה יכול להתקין גם בתוך הארגז של התריס או בצמוד למתג עצמו והוא מקבל פיקוד מהלחצן הקיים.

מתג לדוד (פאנל זכוכית) יש גם היום (כנל של SMART LIFE) ויש דגמים לקופסא עגולה וגם מלבנית (גוויס 3 מקום)

יש גם מתגים לתאורה הכוללים דימר פנימי (פאנל זכוכית)
בכל הנ"ל המשווק טוען שהם מתחברים לגוגל הום ו TUYA smart life.

הניסיון האישי שלי איתם:

שמתי את המתגים שאני צריך במקומות הנחוצים (תריס חשמלי בסלון: היו 2 סיבות - הראשונה: לשלוט לפי שעות על הפתיחה והסגירה שלו. השניה: צימדתי לו שלט RF - ושמתי אותו בצמוד לדלת כניסה. במקום כל פעם ללכת עד לקצה הסלון, בלחיצת כפתור אני סוגר שאני יוצא, וכשאני נכנס הביתה אני פותח מייד עם הכניסה לבית).
דוד חשמל - כמובן ששמתי (כבר לפני 6 שנים)
תריסים חשמליים בחדרי שינה ( 3 סהכ) - קניתי מודולים ועדיין לא שמתי. למעט האמת ההתעסקות איתם היא אפסית ואין פה משהו מציק שגורם לי להתקין אותם... הכי חשוב היה הדוד והתריס בסלון.

בכל מה שקשור להפעלת מזגן מרחוק - היו לי התקנים בעבר שעבדתי איתם תקופה מאוד קצרה (כל מיני מכשירים שמתחברים לרשת ובעצמם שולחים קרני IR לשליטה על רכיבים בבית) אבל במקרה שלי זה לא נחוץ. מרגע ההדלקה, השטח הציבורי שנשלט על ידי מיני מרכזי, מתחמם או מתקרר תוך 3-4 דקות בלבד, לכן אין לי באמת צורך בהדלקה שלו חצי שעה לפני שאני בא הביתה... (חוץ מזה, הבית מבודד היטב והטמפ' לאורך כל ימות השנה נעה ללא מזגן בין 23 בחורף ל 26-28 מעלות בקיץ).

איציק

• אהבתי 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

יש לי שאלה יותר עמוקה בקשר לתריסים- בהנחה שאני מחבר לתריסים קיימים חשמליים,

המערכת יודעת אם היא פתוחה או סגורה? כלומר ההגיון שלי זה שהוא ינסה לסגור וברגע שהמנוע צץמפסיק לעבוד אז הוא מפסיק. השאלה מה בפועל. זה מתקשר גם לבטיחות בעקיפין.

הוא מתוכנת לפי זמן? האם אפשר לעשות פתיחה/ סגירה חלקית ?

אני צריך להתקין תריס חדש במרפסת, אותו אולי אפשר יותר חכם אם צריך, אבל שוב, אני מנסה להמנע מגן סגור.

לגבי מזגן, בהסתכלות קדימה, יותר חשוב לי סגירה מרחוק אולי או ווידוא כיבוי מרחוק. לא ראיתי שחברות המזגנים מתהדרות בפרוטוקולים פתוחים כלשהם.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
הוספת מזגן
פורסם

נכון להיום, במנועים החשמליים הרגילים אין שום בקרה על מיקום התריס. המנוע הוא טיפש לחלוטין.

בחלק הפנימי של המנוע עצמו יש חילזון עם מעצור (שמכוונים אותו מראש) בנקודת פתיחה מלאה וסגירה מלאה.

זה למה החוק הישראלי מחייב בתקן דירות שנמסרות מקבלן בלחצן תריס (זה שאתה צריך ללחוץ כל הזמן בשביל להרים את התריס עד למעלה או לסגור עד למטה) ולא מתג תריס.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

מנוע טיפש = אין בקרה על מומנט /זרם ? כלומר מה שמנתק זרם למנוע זה הנקודות עצירה ששמו לו בהתקנה של הקבלן ( הכל בדירה הגיע ככה מהקבלן, היה שם מפרט מאוד גבוה), וכל דבר באמצע לא יעצור אותו?  

אז דבר ראשון זה לוודא שכל התריסים נעצרים לבד - כלומר שכבר לא שומעים את המנוע מנסה לעבוד בקצה. אחרת התקנה של מערכת חכמה יכולה לגמור את המנוע?

מעבר לזה, אם רוצים פתיחה חלקית, צריך לסגור או לפתוח ואז לתזמן זמן פעולה?

ממה שאני רואה, יש לא מעט חברות בארץ שעושות rebrand בעיקר לTuya ומוכרות את זה במחירי +++.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם

למנוע עצמו יש כיוון לגבול עליון וגבול תחתון (כי כל תריס הוא באורך שונה...) . זה כיוון מכאני שנמצא בקצה של המנוע ועושים אותו עם התקנת התריס (יש 2 ברגים כאשר אחד הוא לכיוון הגבול העליון והשני לתחתון). התמסורת היא פנימית עם 2 מיקרוסוויצ'ים לעצירה של המנוע (עליון\תחתון).

אם הורדת את התריס למטה וחלילה התריס נתקע באמצע כי שכחת את הסולם תחתיו, המנוע יסתובב והתריס יישבר בתוך הארגז למעלה.

אין בקרת מומנט או זרם, זה לא חלון חשמלי שיש ברכב :-) 

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בקבוצה שצרפתי קישור אליה יש פתרון ומדריכים להכול.

שתי אפשרויות (ניתן כמובן לשלב)

1. מתג שיודע לעבוד לפי אחוזי פתיחה

https://www.facebook.com/groups/tuyaisrael/permalink/660382895417554/?mibextid=Nif5oz

2. להוסיף חיישנים ולבנות תרחיש של עצירת תריס בעת זיהוי מחסום פיזי.

• רעיון טוב! 1

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אני ואשתי רכשנו דירה ומחכים למפתח, מתכנן בית חכם קומפלט ועושה בינתים ניסויים על הדירה השכורה עם כל מיני חיישנים ומתגים שונים כדי לבדוק מה האופציות הטובות ביותר ולתכנן את המערכת נכון בבית החדש. קיצר אני הולך לתת פה חפירה אז תהיו מוכנים.

אחרי שהתחלתי רק עם טויה, החלטתי לעשות קצת שיעורי בית ולהקים את הכל עם Home Assistant כך שכל הבית למעשה מנוהל לוקאלי אצלי ולא תלוי בענן וזה פותח את הדלת להתממשק למוצרי בית חכם של בערך כל יצרן שקיים בלי הגבלות. זה דורש ידע טכני והתעסקות להגדיר ולהקים הכל אך לדעתי מי שרוצה בית באמת חכם - זה חובה. אני לדוגמא חיברתי לHA גם שואב רובוטי, טלוויזיה, מצלמת IP, סוויצר לדוד ועוד...

בכל מקרה, רוב החיישנים והמתגים שלי הם על בסיס טויה, כמעט כל מוצרי טויה שניסיתי בסדר גמור ולא רואה בעיה של ממש לבנות מערכת שלמה על בסיס טויה עם החרגה לענייני תריסים. אפשר לעשות לא מעט דברים גם אם עובדים רק עם האפליקציה שלהם ויש לא מעט שעובדים כך, יש ה-מ-ו-ן מוצרים על בסיס טויה וזה עולם יחסית רחב. אתן פה חוות דעת על מוצרים שניסיתי.

קצת על הסאטאפ שלי נכון להיום - לפטופ ישן שמריץ Home Assistant, סטיק USB Zigbee של Sonoff, משתמש בZigbee2mqtt כדי לתקשר עם כל מודלי הZigbee השונים. מי שבונה מערכת טויה ומשתמש במוצרי Zigbee שלהם צריך HUB שמקשר אותם לWIFI שעולה כמה שקלים.

מתגי תריס

יש לי 3 תריסים חשמליים בדירה הנוכחית, ניסיתי 3 סוגים של מודלים (מאחורי הכפתורים) על בסיס טויה (במקרה שלי זיגבי אך זה פחות משנה) וכולם בעיתיים. כיוון האחוזים שלהם הוא על בסיס תזמון כלומר עושים כיול ראשוני והוא "לומד" את הזמן שלוקח לתריס להיפתח / להיסגר ואז על בסיס הזמנים האלו אפשר לפתוח / לסגור לפי אחוזים. אממה, לכל התריסים יש פער קטן בין זמן הפתיחה לזמן הסגירה (הפתיחה ארוכה יותר) והכיול למעשה יוצא מאיזון תוך כמה פתיחות/סגירות ונוצר מצב שאם מעלים את התריס הוא לא עולה במלואו.. כל פעם המרווח גדל.. כדי לאפס את המצב צריך לסגור לגמרי ולפתוח מחדש. אין לאף אחד מהמודלים אפשרות לכייל זמן פתיחה וזמן סגירה בנפרד.

לאיזה מודל כן יש? כאלו שאפשר לצרוב TASMOTA או לShelly על בסיס WIFI. עוד לא בחנתי בעצמי, אך לאור הנסיון קשה לי להמליץ על המודלים של טויה בתחום הזה לפחות לא על אלו שניסיתי והאמת שלא נתקלתי בעוד הרבה. כשיהיה איזה מבצע על מוצרי Shelly אשים יד על אחד לבדוק את הנושא לעומק.

1. Moes- הוא לטעמי הגרוע ביותר, מאוד גדול פיזית וקשה להכניס אותו בקופסא סטנדרטית. הוא גם היה הכי יקר.

2. Loratap - גם יחסית גדול, אך פחות מהMoes.

3. מודל טויה גנרי (ללא "מותג") - יש הרבה מוכרים שמספקים אותו, הוא לדעתי הטוב מבין השלושה והוא גם קטן משמעותית. היחיד מביניהם שזוכר STATE אחרי נפילת חשמל והוא הכי זול.

תאורה - בגלל שאין לי קו אפס ואין לי כוונה להשקיע בהשחלות בדירה שכורה, כל המתגים שבחנתי הם כאלו שעובדים ללא קו 0 עם/בלי קבל.

1. פאנל זכוכית עם כפתורי טאצ - אלו היו הראשונים שרכשתי והם היו על בסיס WIFI. עובדים נפלא האמת. חיפשתי את ההכי זולים שמצאתי למתג אחד ו2 מתגים בפאנל בודד והם נרכשו ב9-10 דולר בהתאמה (בדיחה). התממשקות לאפליקציה של טויה מהירה וקלה. כפתור הטאצ מאיר בכחול כשהאור כבוי, אדום כשדלוק. מבחינת מראה הם מאוד יפים ונראים יוקרתיים (יש בכמה צבעים, אצלי לקחתי לבן). מבחינת נוחות של שימוש בטאצ - אפשר להתרגל לזה, אבל משהו בי מעדיף את המתג הפיזי שאפשר גם סתם לתת לו איזה נגיעה עם המרפק כשהידים תפוסות ולכן לא קניתי עוד על בסיס טאצ אבל בתכלס אני עוד קצת חלק עם עצמי אם זה כן / לא נוח. במקרה של הדגם שקיבלתי הוא מאפשר חיבור עם קו 0 וגם בלי, לצערי הלינק ממנו רכשתי כבר לא זמין אבל אפשר למצוא דומים בחיפוש זריז.

*כדי להוריד תלות בענן הצלחתי לצרוב את שניהם Tasmota ועובד איתם לוקאלי מול Home Assistant. זה אפשרי במרבית המתגים של טויה על בסיס WIFI.

2. מודל WIFI מאחורי מתג רגיל - עובד מעולה מול אפליקציית Tuya, גודל פיזי קטן וקל מאוד לצמד אותו. הוא גם משדר על BLE כך שגם אם האינטרנט בבית נופל האפליקציה של טויה מסוגלת לתפעל אותו בטווח קצר שזה בונוס למי שמקים מערכת מבוסס WIFI. חסרון של המתג, לא ניתן לצרוב אותו Tasmota ולעבוד 100% לוקאלי מול Home assistant ולכן לא רכשתי עוד כאלו, פה קיבלתי החלטה לעבור לנסות מוצרי Zigbee שכן אלו תמיד ניתנים לשליטה לוקאלית ב100%, מוריד את התלות בענן ומוריד את התלות בWIFI לחלוטין.

3. מודל Tuya גנרי (במקרה שלי GIRIER) קיים בעוד מגוון מדבקות אחרות - Zigbee מאוד קטן פיזי לא קיים מתג בקיר שהוא לא יכנס מאחוריו, קל להתקנה, עובד נפלא והתקנתי 5 כאלו חלק של 2 מתגים וחלק של מתג בודד (קיים גם של 3 ושל 4 למי שצריך). הדבר היחיד לרעתם, הם מתפקדים כEndDevice ולא כRouter ברשת Zigbee, מצד שני זה אומר שהם עובדים בהספק נמוך יותר וכולם עובדים נפלא אצלי בלי צורך בקבל ללא קו 0. בקיצור, לדעתי הכי טוב שיש למודל מאחורי מתג.

* למי שיש קו אפס, יש אחד זהה עם קו 0 שגם משמש כראוטר ברשת.

4. במקום מתג, נורה חכמה (היה לי מקום עם נורה שמדליקים פעם באף פעם והמתג לא נגיש אז.. יאלה. - קיים גם Zigbee גם Wifi. עובדת מעולה, אור לבן חם/קר חזק, צבעוני די חלש אך ממילא פחות שימושי. יתרון של שימוש בנורה זה אפשרות לשליטה בבהירות שלה וגוון האור בצורה דינאמית, שימושי. יש גם גרסת GU10, שמתי אצל אמא שלי במזדרון על בסיס Wifi עובדים נפלא וחזקים להפליא.

ככלל, עדיף לדאוג לקו 0 במתגים ולהשתמש במודלים/מתגים שעובדים עם קו 0. הם תמיד יהיו יותר אמינים, איכותיים ובטיחותים שכן מודלים בלי קו 0 למעשה מזרימים זרם קטן כל הזמן על הקו ולא מנתקים אותו לגמרי. אך הם לגמרי עושים את העבודה לפחות אצלי נכון להיום.

חיישנים וצעצועים נוספים

1. שקע חכם - הקישור שרכשתי ממנו לא זמין אבל יש שפע כאלו גם Zigbee וגם Wifi (שקע ישראלי) - שימושי להתקנים טיפשים שרוצים להחכים אותם קצת, יש כאלו שגם מודדים צריכת זרם. מגוון רחב של שימושים. יכול להגיד שהייתי סקפטי לגבי העמידות של השקע בעומס חשמל גבוהה, אך פירקתי אותו ושמחתי לראות שהריליי והרכיבים השונים בפנים הם של 25A למרות שהמוצר מוצהר 16A אז כנראה שהוא יחזיק בלי בעיה את הזרם המוצהר.

2. חיישן דלת/חלון טויה (Zigbee) - אין הרבה מה להגיד. אומר אם הדלת פתוחה / סגורה שימושי לאוטומציות התראות וכו'. המודל עלה 5.5 דולר, עובד נפלא כבר כמה חודשים.

3. חיישן תנועה ותאורה (Zigbee) - רכשתי אותו ב6.7 דולר, עכשיו המחיר כפול אך לא חסר מוכרים אחרים. עובד טוב באופן מפתיע. מזהה תנועה ממרחק די גדול להערכתי 6-7 מטר. זווית הזיהוי לא רחבה במיוחד אבל לרוב השימושים זה פחות קריטי. החיישן משולב גם עם חיישן תאורה והוא מדווח בLux את עוצמת האור. שימושי לאוטומציות שונות כמו הדלקה של אור בזיהוי תנועה רק אם חשוך וכו'. עובד מצויין. יש את אותו החיישן בדיוק גם ללא חיישן אור, עולה כמה אגורות פחות.

4. ריליי 220V טויה - השתמשתי בו כמודל מאחורי שקע במטבח שמחובר אליו רצועת לדים ועשיתי אוטומציה שהוא ידלק ביחד עם האור הראשי של המטבח. יש כאלו Wifi וגם Zigbee והם עולים גרוש. שימושי להרבה דברים, אפשר להתקין אותם בתוך מוצרים טיפשים כדי להפוך אותם לחכמים (במקרה שלי שקע). עובד מעולה.

גולש לכמה מוצרי Zigbee של Aqara ושיומי, למי שבונה מערכת על בסיס טויה פחות רלוונטי.

1. חיישן דלת/חלון Aqara - עובד מעולה, אך לא רואה לו שום יתרון על חיישן הטויה שעולה מחצית. עושים בדיוק את אותו הדבר ואני לא רואה משהו שונה מבחינת אמינות כרגע בהשוואה לחיישן טויה שעולה חצי. יתכן שהסוללה שלו תחזיק יותר זמן ואת זה הזמן יגיד, בכל מקרה לא חושב שהפער במחיר מצדיק את ההשקעה.

2. חיישן תנועה ותאורה Aqara - עובד מעולה, דיליי אפסי בדיווח על הזיהוי תנועה, מזהה מטווח של סביב 5 מטר אך היתרון שלו על הטויה זה זווית מאוד רחבה. כמעט 180 מעלות והוא גם מגיע עם רגלית שניתן לכוון אותו בצורה נוחה. חסרון - הוא מדווח רק כל 60 שניות ולא ניתן לשנות זאת לעומת בטויה שאפשר להגדיר דיווח כל 10. כלומר אם זוהה תנועה, הסטטוס מתאפס רק אחרי 60 שניות. יתכן ויש אוטומציות שזה פחות יתאים להם אך לרוב השימושים זה בהחלט מספיק טוב.

3. כפתור מדבקה Zigbee אלחוטי שיומי - האמת? סופר שימושי. אפשר למקם אותו איפה שרוצים ולהגדיר שיעשה מה שרוצים. אפשר להגדיר פעולות שונות ללחיצה בודדת, 2 לחיצות, 3 ו4. שמתי אחד במטבח במיקום על השיש שישמש כקיצור דרך להפעיל את פס הלדים (עם השקע החכם ממקודם) או את כל התאורה בלחיצה כפולה או לזמן את השואב החכם לסיבוב במטבח בלחיצה משולשת. אחד נוסף שמתי ליד המזדרון עם הכפתור הלא נגיש (זוכרים נורה חכמה?) כדי להפעיל/לכבות אותה או בלחיצה כפולה להפעיל אותה באור עמום בלילה. בקיצור, יש ים של שימושים לזה. יש מוצר מקביל וזהה לגמרי של Aqara, רכשתי את השיומי כי היה יותר זול בזמנו ויש גם מקבילים של טויה.

יכול להעיד שמבחינת רמת גימור ומוצר, החיישנים של Aqara נראים ומרגישים מאוד איכותיים, החברה גם ידועה באיכות מוצריה. יש חוות דעת רבות עליהם וקל להשיג אותם (אפילו בארץ ביבוא רשמי ויקר).

טיפים כלליים - אם מחליטים ללכת על מערכת נטו טויה, לקחת בחשבון את המגבלות. לקרוא טוב ביקורות על המוצרים כי חלקם קצת מוגבלים לפעמים. לקחת בחשבון שהכל תלוי ענן ואם האינטרנט בבית לא זמין -> כל האוטומציות לא יעבדו.

מי שרוצה ללכת על בית חכם באמת ולא להיות תלוי בענן, ממליץ מאוד להיכנס לכל קבוצות ה DIY בפייסבוק ולקרוא על הנושא. Home Assistant זה כלי אדיר שמאפשר להנות מכל העולמות ולגמרי ממליץ ללמוד אותו - יש עשרות סרטונים ביוטיוב וזה לא באמת כלכך מסובך.

כוכבית גדולה *, אם אין הבנה וידע בסיסי בחשמל ממליץ לא להתעסק בשום דבר במערכת החשמל לבד ולתת לחשמלאי את העבודה. אין שום בעיה לקנות את כל המוצרים לבד מעלי אקספרס ושחשמלאי מוסמך יתקין אותם. כל חשמלאי שמכבד את עצמו ידע להתקין כל מודל, כולם מגיעים עם הוראות חיווט ברורות וקלות.

אם יש שאלות בכיף.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

לגבי התריסים - אתה מתייחס למפסק כמודול או שהתקנת מודולים מאחורי המפסק או בתוך ארון התריס?

אז מה השורה התחתונה כדי לוודא שתריס סגור - מפעילים למשך ×× שניות?

אני מבין את הקושי במציאת המיקום הנוכחי של התריס , מה גם שחמש הפעלות קצרות = שתייים ארוכות.

פורסם (נערך)

מדובר במודלים. לא משנה אם ישבו בקופסא של התריס או מאחורי הכפתור הבעיה היא זהה.

למשל יש לי תריס שהזמן עליה שלו הוא 14, אבל הירידה 13. אחרי כמה פעמים שהתריס נע בין 100 פתיחה ל50 אחוז הוא כבר לא מאוזן ועולה ל90 במקום ל100 בגלל שבכל הפעלה התריס ירד יותר ממה שהמודל ציפה.

הבעיה הזו קיימת באופן גורף במפסקים או מודלים של טויה לתריסים והרבה מתלוננים על זה בקבוצות השונות גם. לכן חייב מודל שיודע להתחשב בהפרשים האלו ומתזמן עליה \ ירידה בנפרד ולטויה כמו שזה נראה אין כזה כרגע.

לגבי סגירה, אין בעיה לסגירה מלאה אף פעם. הבעיה היא במשחק בין 10 ל100 אחוז פתיחה, ברגע שתוריד את התריס ל0 הוא תמיד יורד עד הסוף כי הפער הוא ללמעלה לא ללמטה.

עריכה אחרונה על ידי dalet11

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• תוכן חדש...