Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשמל חכם או בית חכם 2023

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מעוניין לבצע בית חכם למתחילים, כשלב ראשוני לחבר מתגים חכמים (טאצ') שיחוברו לענן של טויה +עוד אביזרים (סוויצר לדוד) 

יש המלצה למתגים טובים מעליבאבא? (או מהארץ) שמעתי על מואס הסינית. דעתכם?

תודה! 

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

על בסיס WIFI או Zigbee? בקירות קופסאות גוויס או ריבוע רגיל?

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

גם אני בעניינים ואני בדיוק קיבלתי מחשב TINY כדי להתקין עליו HOME-ASSISTANT.

1. בכל הדירה שלי יש מתגים חכמים שמקושרים ל-TUYA. 

2. יש לי שואב אבק רובוטי של Roborock 

3. יחידות WIFI במזגנים

4. רמקול אלכסה

5. יחידת אינפרא-רד של TUYA למזגן מיני מרכזי (דווקא בו אין לי WIFI מובנה)

6. מצלמות של EUFY (למיטב הבנתי לא ניתן לממשק אותן ל-HOME-ASSISTANT, מקווה שאני טועה)

על המחשב שקיבלתי אני רוצה להתקין WINDOWS ועליו VM של HOME-ASSISTANT בגלל שאני רוצה להתקין את מערכת PRTG שדוגמת את רכיבי הרשת במס. פרוטוקולים. 

עוקב אחר השרשור, הולך להיות מעניין.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

@Shmulik_Miata

1. המתגים שלך מתגי WIFI או Zigbee? אם WIFI ממליץ לבדוק אם הם עובדים בlocal tuya (אינטגרציה צד שלישי לHA) או לצרוב אותם TASMOTA במידה ואפשר כדי לנתק אותם מהענן והתלות בו. גם זמן התגובה יהיה טוב יותר וגם הסינים לא ידעו מתי אתה מדליק את האור :) ההתממשקות המקורית של טויה שעוברת דרך הענן לא מאה אחוז.. יש הרבה ניתוקים. המודל תאורה היחיד שיש לי שלא ניתן לצריבה ואני נאלץ לעבוד איתו דרך טויה מגיב הכי לאט ולפעמים עם דיליי של דקות.. לפעמים גם נתקע בסטטוס ולא מתעדכן כשמשתמשים במתג עצמו.

2. יעבוד חלק עם האינטגרציה הרשמית Miio או אם זה דגם שבמקרה לא נתמך תמיד יש אינטגרציות חיצוניות שיסגרו את הפינה. במקרה שלי שואב Dreame עובד הכי טוב עם אינטגרציה חיצונית. כל ההגדרות וכל הפונקציות זמינות ב100%. מדהים.

3. יש אינטגרציות לחלק מהמזגנים של תאדירן וטורנדו. הממשקות אליהם די קלה לפי מה שאני רואה בקבוצות השונות.

4. אני התממשקתי גם לאלקסה וגם לגוגל. (יש אלקסה בשעון החכם, רמקולים של גוגל בבית). יש כמה שלבים כדי לבצע את זה, לא מורכב במיוחד והכל מתועד להפליא בדקומנטציה. אם אתה רוצה לעשות את זה עוד יותר קל, Home Assistant Cloud סוגר את הפינה הזו בכמה שקלים לחודש. (הסביבה חייבת להיות נגישה מהאינטרנט בשביל זה, אם ספק האינטרנט שלך מאחורי CG-NAT תצטרך או IP קבוע או פתרון יצירתי אחר.. ויש כאלו).

5. אם זה לא זיגבי לא יעבוד. האינטגרציה של טויה לא מאפשרת שליטה בבקרי IR בכלל. גם לא אינטגציות צד שלישי כרגע. יש איזה פתרון עקיף לשליטה עליהם עם מגדירים באפליקצית טויה סצנה ואז אפשר לקרוא לה מHA אבל זה עקום. יש 2 דגמי Zigbee שכן עובדים, או מוצרים של חברות אחרות. מכל מה שקראתי הכי מומלץ זה Broadlink mini 4 אז רכשתי זוג כאלו ב17 דולר ליחידה באיזה מבצע (כולל חיישן טמפרטורה ולחות) והם עובדים נפלא.

6. נראה שיש אינטגרציה חיצונית למצלמות שלך https://github.com/fuatakgun/eufy_security

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

פורסם
לפני שעתיים, dalet11 כתב:

על בסיס WIFI או Zigbee? בקירות קופסאות גוויס או ריבוע רגיל?

קופסאות 55.  

אם אני מבין נכון אני מחבר אותם בWIFI לHUB של Zigbee . 

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, darkmanxxx כתב:

קופסאות 55.  

אם אני מבין נכון אני מחבר אותם בWIFI לHUB של Zigbee . 

אם אתה הולך על פתרון Zigbee אז אתה צריך Hub. אם אתה הולך על מפסקים שמתחברים ישירות לWifi אז לא צריך Hub.

אישית אני חושב שעדיף ללכת על פתרון Zigbee ולשלב HUB.. בעתיד אם תרצה להתקדם לHome assistant למשל אתה יכול לצמד אותם ישירות אליו בלי תלות בטויה.

בנוסף, מתגי Zigbee הם כמעט תמיד ראוטרים ברשת הZigbee ולמעשה מגדילים את טווח הקליטה של הרשת. למעשה הם יוצרים רשת Mesh. גם מייתר את הצורך להעמיס על רשת הWIFI בהתקנים, במקום זה רק הHUB מתחבר לרשת.

בחיפוש זריז מצאתי כמה שמתאימים לך, כולם יעשו בדיוק אותו דבר ומאמין שיהיו גם אמינים באותה מידה. סה"כ מדובר במוצר די פשוט וגנרי.

הכי זול (יש לו משהו שאני שונא וזה נורה נוספת לאות חיבור לרשת, מיותר לגמרי).

קצת פחות זול (תומך RF)

עוד קצת פחות זול (אבל מהמותגים המוכרים יותר, תומך RF)

יקר (Moes יקרים הרבה פעמים בלי הצדקה לטעמי.. אין לו אפילו אור אדום כשהוא דלוק רק כחול כשהוא כבוי. ויש לו את נורת החיווי המעצבנת שאני שונא חח)

מתגים שיש להם גם תמיכה בRF מאפשרים לך לצמד להם כל שלט RF בתדר מתאים או מתג RF בשביל שליטה נוספת. למשל בחדר שינה אם אתה רוצה לשים מתג נוסף ליד המיטה, אתה יכול ללכת על אחד מאוד זול על בסיס RF שרק ישלח פקודות למתג הראשי.. או כל שלט קטן אחר.

לגבי HUB, יש ערמות. לא באמת משנה.

יש את זה או את זה או את זה או את זה (שהוא גם שלט IR).. ועוד מלא אם תריץ חיפוש.

עריכה אחרונה על ידי dalet11
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 14 שעות, dalet11 כתב:

@Shmulik_Miata

1. המתגים שלך מתגי WIFI או Zigbee? אם WIFI ממליץ לבדוק אם הם עובדים בlocal tuya (אינטגרציה צד שלישי לHA) או לצרוב אותם TASMOTA במידה ואפשר כדי לנתק אותם מהענן והתלות בו. גם זמן התגובה יהיה טוב יותר וגם הסינים לא ידעו מתי אתה מדליק את האור :) ההתממשקות המקורית של טויה שעוברת דרך הענן לא מאה אחוז.. יש הרבה ניתוקים. המודל תאורה היחיד שיש לי שלא ניתן לצריבה ואני נאלץ לעבוד איתו דרך טויה מגיב הכי לאט ולפעמים עם דיליי של דקות.. לפעמים גם נתקע בסטטוס ולא מתעדכן כשמשתמשים במתג עצמו. לדעתי המתגים הם בדיוק מה שאתה הזמנת. לבנים עם עיגול כחול/אדום. השכן שלי צרב עליהם TASMOTA. לא יודע אם אני אצרוב בשלב זה.

2. יעבוד חלק עם האינטגרציה הרשמית Miio או אם זה דגם שבמקרה לא נתמך תמיד יש אינטגרציות חיצוניות שיסגרו את הפינה. במקרה שלי שואב Dreame עובד הכי טוב עם אינטגרציה חיצונית. כל ההגדרות וכל הפונקציות זמינות ב100%. מדהים. מעניין, אבדוק את זה.

3. יש אינטגרציות לחלק מהמזגנים של תאדירן וטורנדו. הממשקות אליהם די קלה לפי מה שאני רואה בקבוצות השונות. ניסיתי לממשק אותן עם HISENSE אך לא הצלחתי, כשאתחיל עם ההגדרות אבדוק לעומק.

4. אני התממשקתי גם לאלקסה וגם לגוגל. (יש אלקסה בשעון החכם, רמקולים של גוגל בבית). יש כמה שלבים כדי לבצע את זה, לא מורכב במיוחד והכל מתועד להפליא בדקומנטציה. אם אתה רוצה לעשות את זה עוד יותר קל, Home Assistant Cloud סוגר את הפינה הזו בכמה שקלים לחודש. (הסביבה חייבת להיות נגישה מהאינטרנט בשביל זה, אם ספק האינטרנט שלך מאחורי CG-NAT תצטרך או IP קבוע או פתרון יצירתי אחר.. ויש כאלו).

5. אם זה לא זיגבי לא יעבוד. האינטגרציה של טויה לא מאפשרת שליטה בבקרי IR בכלל. גם לא אינטגציות צד שלישי כרגע. יש איזה פתרון עקיף לשליטה עליהם עם מגדירים באפליקצית טויה סצנה ואז אפשר לקרוא לה מHA אבל זה עקום. יש 2 דגמי Zigbee שכן עובדים, או מוצרים של חברות אחרות. מכל מה שקראתי הכי מומלץ זה Broadlink mini 4 אז רכשתי זוג כאלו ב17 דולר ליחידה באיזה מבצע (כולל חיישן טמפרטורה ולחות) והם עובדים נפלא.

6. נראה שיש אינטגרציה חיצונית למצלמות שלך https://github.com/fuatakgun/eufy_security

מודגש באדום.

למרות שאנחנו חיים בדירה כמעט שלוש שנים ורוב הרכיבים האלה היו קיימים עוד מההתחלה, רק עכשיו נכנסתי לעניין ה-HOME-ASSISTANT. רכשתי מחשב לנובו TINY ואתמול קיבלתי אותו.

• רעיון טוב! 1

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון,

התחלתי להתעסק בצורה רצינית עם HA.

ההישג האחרון שלי מהדקות האחרונות הוא שהצלחתי לעבוד בצורה "מקומית" עם אחד המתגים ולא דרך הענן. התגובה מרגע לחיצת הכפתור ועד להדלקת האור היא מאוד מהירה ולא כמו קודם, שהתקשורת עבדה מול הענן וזה לקח שניה וקצת.

הגדרתי HACS ואז הוספתי אינטגרציה של Local Tuya ומשם המשכתי עם סרטונים שמסבירים.

התחלתי ליצור דש-בורדים וסתם לזרוק לשם Entities רק בשביל ללמוד איך העסק עובד.

השלב הבא הוא ליצור מפה של הבית ואז למקם את מתגי האורות.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני רוצה להזמין איזה מפסק בודד, וקצת להתגלח על זה.

בעיקר על הנושא של הHA. מניח שלחבר לHUB שינוהל דרך הענן של טויה זה פשוט (אני טועה??), אבל מסקרן אותי הHA.

אגב, טויה זה חינם לתמיד?

מניח שאני אזמין NUC חדש או משומש, אבל בינתיים רציתי להתקין איזה VM  ועליו להתקין HA על הNUC הנוכחי  i5 דור6 סוס העבודה שהוא המחשב הביתי המרכזי.

לא הבנתי מה הכי כדאי להתקין. יש לי 8GB וSSD גדול רק שכנראה המעבד כבר לא הכי חזק לימינו אנו.

בדירה הנוכחית השקעים הם 55 עגולים, בדירה הבאה הכל גוויס אבל יהיה שיפוץ רציני, אז צריך להבין אם אנחנו מחליפים מפסקים כבר למפסקים חכמים, כי יהיו כמה וכמה מפסקים ושקעים שיזוזו וכמה עוד יתווספו.

פורסם (נערך)

אני לא באמת יודע מה זה HUB עדיין, לכן אני לא יודע לענות לך (מניח שזה גורם מתווך?) 

מה שאני עשיתי:

הגדרתי את המתגים באפליקציה של Tuya. פתחתי חשבון ענן ב-Tuya IoT, ויצרתי פרויקט תחת Cloud - > Development. אחר כך קישרתי את האפליקציה לענן ואז ראיתי את רשימת ההתקנים.

Tuya זה חינם לתקופת זמן מוגבלת וקצרה. תמיד אפשר לבקש להאריך, אבל הפתרון היותר עדיף הוא Local Tuya ואז העבודה מול ההתקנים היא מקומית ללא צורך בתקשורת מול הענן. 

אני התקנתי את Home Assistant operating system (תראה מה ההבדלים בין הגרסאות, אבל בוא נגיד, אתה רוצה שיהיה לך את ה-Add-on Store) על VM של Oracle במערכת הפעלה WIN10. כל זה על מחשב עם מעבד דור רביעי, 8 גיגה זכרון ו-240 SSD (מחשב Tiny של לנובו).

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

פורסם

בדיוק קיבלתי את המתג הזה

Avatto Wifi Boiler Switch,4400w Eu/us Standard Smart Water Heater Switch,tuya Smart Life App Control Work With Alexa Google Home - Switches - AliExpress

המתג הזה מתממשק ל-Tuya והוא מכיל גם טיימר פיזי (אשתי לא אוהבת את ההתעסקות באפליקציה).

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

השיפוץ מתקדם במרץ ואני לא מתקדם בנושא הזה...

הקבלן מביא לי מתגי ושקעי ניסקו. 

ראיתי שיש להם כמה דברים חכמים, לא מצאתי מחירים בשום מקום.

לגבי מתגים, אם מתקינים מתגים פיזים ואני מחבר אחכ מודול, עדיף שהם יהיו קפיציים (כלומר חוזרים למקום שלהם)?

מפסק מחליף בימינו, הוא קפיצי?

אני מחפש מתגים קומפקטיים שישתלבו, לא בא לי שעטנז של מתגי ניסקו וליד זה משהו מאיר עם זכוכית.

יש מתגים חכמים בודדים או כפולים שאפשר לשלב בניסקו או גוויס? כנל לגבי שקע חכם.

עוד שאלה, מה קורה בהפסקת חשמל או רק הפסקת אינטרנט? האם הוא יודע לחזור למצב שלו או שאין לו מושג.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

יש לי אחד כזה. מחובר מאחורי שקע. עובד מצויין, אך אצלי Zigbee לא WIFI. התפקוד יהיה זהה. שים לב שיש כאלו שמודדים גם צריכת זרם וכאלו שלא.

פורסם (נערך)

אני כבר כמה שנים מתחרבש עם בית חכם, התחלתי בקטן וגדלתי עם הזמן.
התחלתי עם gateway וכמה חיישנים של שיואמי והיום אני עם ארבעה GW (אחד לכל קומה + אחד לאיקיאה), 35 נורות חכמות (איקיאה וYeelight)
כמה עשרות חיישנים (נפח, הצפה, אש, מגענים לדלתות/חלונות, מפסקים חכמים, מדי טמפרטורה, מד אור), כמה מצלמות מסוגים שונים, מפיצי IR לשליטה על מזגנים (אלו בלי WIFI מובנה) ומערכת הקולנוע הביתית (לוגיטק הרמוני האב), כמה מפסקי תאורה נשלטים עי מודלים של שלי, שואב רובוטי S7 וכמובן סוויצר לדוד (בטח שכחתי עוד כמה שטויות)
כן.. התקנתי HA, לא הכל עובד בצורה טבעית, חלק בכלל לא עובד, חלק עובד עקום, בקיצור לא נפלתי.
הפלטפורמה הכי נוחה שמצאתי להפעיל את הדברים היא Google home. יש לי בכל חדר רמקול קטן (בסלון יש לי את הדגם עם הצג), פשוט לימדתי אותו רוטינות ומשפטים שנוח לי להשתמש בהם וזה עובד פיקס!
זה עד כדי כך מוצלח שגם אישתי הטכנופובית עובדת רק עם פקודות קוליות, ברגע שהתרגלת זה הופך לטבע שני ולא צריך להתעסק בדאשבורדים או באפליקציות.

אז בקצרה ההמלצה שלי היא זיגבי לכל החיישנים, זמן סוללה מטורף (יש לי מוצרים כמו גלאי נפח עם אותה הסוללה כבר 4-5 שנים), זה יציב ויש לו טווח לא רע.
נורות, אני מעדיף כאלו שעובדות על WIFI עם LAN, כי הם באמת מגיבות מהר יותר, אבל סה"כ גם אלו של איקיאה שעובדות על ZB או BT דרך מגשר עובדות סבבה.
הבאז של HA, מתאים לאנשים ממש טכנים עם ידע בתכנות להגיע לתוצאות טובות
ומי שלא מבין כלום, שילך על גוגל הום.... עובד אחלה

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...