Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשרשור שפתח כאן מיכה לגבי ארנקים, החלטתי שאני גם מעונין "לעבור" לגוגל פיי באנדרואיד שלי ולהתחיל להפחית את נפח הארנק שלי, מבחינת כסף פיזי וגם כרטיסים.
אני מבין שזה עדיף בטיחותית, נוח יותר ורוב העסקים כבר שם (חוץ משוק התקווה ותחנות הדלק...).
אשמח להבין: לאחר ההתקנה, האם ה- NFC בנייד שלי חייב להיות כל הזמן ON ?
יש עוד דברים שעליי לדעת או לשים לב אליהם?

שאלה נוספת, לגבי כרטיסים: האם חובה עליי כאזרח להסתובב עם כרטיס מזהה כלשהו - פיזית? או שנגיד תמונה איכותית וברורה בנייד היא גם חוקית?
כי אם כן - אפסיק להסתובב עם רישיון נהיגה ותעודת זהות... ואז גם את הארנק הזה שמיכה מחפש אני לא אצטרך...

פורסם (נערך)

NFC לא חייב להיות כל הזמן ON. אני מדליק לפני תשלום, ומכבה אחרי.

תמונה בנייד לא מחליפה את התעודות. חפש באינטרנט מה החוק לגבי התעודות שצריך לשאת.

אני מעדיף לא להתקין אפליקציות חדשות, אלא להסתפק במה שיש לי בטלפון. לדוגמא, יש לי BIT, אז אני משתמש בו כארנק דיגיטלי ולא התקנתי את גוגל פיי.

מסך הטלפון צריך להיות נעול בסיסמא, אם זה לא קיים עד עכשיו.

עריכה אחרונה על ידי avngas
פורסם
לפני כשעה, ירחמיאל כתב:

האם ה- NFC בנייד שלי חייב להיות כל הזמן ON ?
יש עוד דברים שעליי לדעת או לשים לב אליהם?

זה התעסקות מיותרת ומעצבנת להפעיל ולכבות את ה NFC כל פעם לכן בסוף אתה כנראה תשאיר אותו דולק קבוע. צריכת החשמל שלו המצב Stand By, קיימת אבל נמוכה מאוד.

דברים נוספים - לא צריך להקיש קוד סודי גם בעסקנות מעל 300 שקל. חייב להגדיר נעילה למכשיר במקרה ואין לך.

לגבי השאלה השניה, תעודה מזהה פיזית כלשהי עם תמונה, עדיין צריך שתהיה עליך. רישיון נהיגה או תעודת זהות. 

פורסם

או דרכון

אבל זה פחות נוח.

דרך אגב - לגוגל יש שתי אפליקציות תשלום:

Google Pay - שומר פרטי כ"א, משמש לתשלומים במרשתת. למשל - לטעינת רב קו. בכל פעם שאפליקציה מאפשרת תשלום באמצעותו הוא יצוץ על המסך ותוכל לבחור אם ברצונך להשתמש בו ובאיזה כרטיס.

Google Wallet - זו האפליקציה בה מדובר. היא מאפשרת לא רק כרטיסי אשראי, אלא גם מועדוני צרכנות, כרטיסי טיסה ועליה למטוס, תחב"צ (לא בארץ) ועוד. סה"כ נוח מאוד.

לגבי ה-NFC - אין סיבה להתעסק איתו

להשאיר פול כל הזמן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני חשבתי כך. אכן האפליקציה בטלפון הוחלפה מפיי לוולט, אבל בתשלומים ברשת עדיין מוקפצות לי הודעות של גוגל פיי (זה גם במחשב וגם בטלפון), עם כרטיסי אשראי שבוטלו, כולל בוולט.  המסקנה שלי היא שנותר איזה זנב של הפיי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

לגבי ה-NFC - אין סיבה להתעסק איתו

להשאיר פול כל הזמן.

נכון מאוד, רק לוודא שלא קורה לכם מה שקרה למאמן שלי - הוא שם את הכרטיס עובד שלו על הכיסוי של הטלפון ולא הבין למה הסוללה שלו נגמרת בטיל 🤣

פורסם
לפני 12 שעות, avngas כתב:

אני מעדיף לא להתקין אפליקציות חדשות, אלא להסתפק במה שיש לי בטלפון. לדוגמא, יש לי BIT, אז אני משתמש בו כארנק דיגיטלי ולא התקנתי את גוגל פיי.

גוגל פיי/wallet אינה באמת אפליקציה נוספת, אלא קיצור דרך לפיצ'ר שכבר קיים במכשיר דרך ה google Play Services. ממליץ לעבור לגוגל וולט, אצלי הוא עובד הרבה יותר טוב, מהר, וכבר המון זמן שלא התבקשתי להצמיד מחדש כי משהו לא עבד טוב.

לגבי ההבדלים בין wallet לpay - זה עכשיו כמו אצל אפל. יש את הארנק, שבו אפשר לשמור דברים כמו כרטיסי מועדון ותחבצ (כמובן שלא זמין בארץ), כרטיסי טיסה, הופעות וכו' אפילו מפתחות ברכבים חדשים ויקרים, וכמובן גם כרטיסי אשראי - שספציפית הם מופעלים ע"י גוגל פיי ואליהם תוכלו לגשת גם דרך אפליקציות ואתרים אחרים, וזה בגדול עובד כמו פייפל. אתם לא צריכים להזין פרטים, והעסק לא יקבל את מספר הכרטיס האמיתית שלכם. וכמובן שאפשר לשלם ללא מגע, השימוש הכי נפוץ בפיי, בפער כנראה.

פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

Google Pay - שומר פרטי כ"א, משמש לתשלומים במרשתת. למשל - לטעינת רב קו. בכל פעם שאפליקציה מאפשרת תשלום באמצעותו הוא יצוץ על המסך ותוכל לבחור אם ברצונך להשתמש בו ובאיזה כרטיס.

Google Wallet - זו האפליקציה בה מדובר. היא מאפשרת לא רק כרטיסי אשראי, אלא גם מועדוני צרכנות, כרטיסי טיסה ועליה למטוס, תחב"צ (לא בארץ) ועוד. סה"כ נוח מאוד.

האפליקצה של Google Pay כוללת גם את Google Wallet בתוכה. בארה"ב Google Pay מאפשרת גם תשלומים בין אנשים.

• תוכן חדש...