Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי אצל חבר שביקש עזרה עם החלפת מכלול דוד החשמל/שמש שלו, על הגג.
הדוד הקפיץ את הפחת והוא רכש מכלול חדש עם טרמוסטט וכו', ועלינו לגג.
לתדהמתי ראיתי שהארקה שמגיעה אל הדוד מחוברת ביחד עם הפלוס לקוטב אחד בטרמוסטאט, האפס היה מחובר (כמובן) לקוטב השני.
הוא טוען שכך זה היה תמיד, עובדה שהפחת פעל כשגוף החימום התפגר וביקש לחבר זאת שוב כך, כי "כך זה היה, זה עובד ואין טעם לשנות".
אני סירבתי וחיברתי את הארקה אל 2 המקומות המיועדים לכך, בדוד עצמו.
הדוד מפוקד ע"י שעון שבת, תקין. כעת הכל עובד יופי טופי, רק שאני בספק לגבי קיימות ההגנה נגד התחשמלות.
מי צודק? אני או המתקין שביצע זאת פעם אחרונה? אולי חשמלאי? 

אשמח לקבל הסבר לגבי מה ראינו כאן.

פורסם

ארקה מחוברת לפזה? לא הגיוני.
יכול להיות שארקה הייתה מחוברת עם האפס, פעם לפני שנים רבות מאוד זה היה מקובל. היום מוזר שהפחת לא "קפץ".

פורסם

סליחה על הסאחיות

אבל מי שצודק זה החשמלאי שתביאו לבצע את חיבורי החשמל

מים וחשמל יחד, לא הייתי מעז לתת לאדם שאינו חשמלאי מוסמך לבצע.

• אהבתי 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם זה באמת פעל כך, כנראה שאין הארקה בכלל.

תביא חשמלאי שיסלול הארקה לשם (ויבדוק אותה בשאר הבית)

כי פריצה בגו"ח תהיה התחשמלות בפתיחת מים חמים.

ומישהי כבר נהרגה כך.

ממליץ בדחיפות גם לבדוק את שקע החשמל,

מי יודע, אולי גם שם חיברו הארקה לפאזה.

אתה יודע מה, תתקשר עכשיו 

תגיד לו שלא יפתח מים חמים ולא ידליק את הדוד עד שחשמלאי לא בודק את זה.

.

פורסם

מעלה השערות: 

1. יכול להיות מישהו לא מקצועי שנגע בזה וחיבר בטעות ובנוסף חיבל בלוח חשמל או שהחוט הארקה לא מגיע בכלל ללוח אלא חתוך באמצע. 

2. זה שהפחת עובד לא אומר שההארקה בבית תקינה. יכול להיות שהדוד באופן ספציפי "גונב" הארקה מצינור מתכת או חיבור אחר (כלשהו) של הגוף או התושבת למקום מוארק.

3. עצם העובדה שחיבור פאזה עם הארקה לא גורם לקצר בבית, אומר שהחוט ההארקה הזה לא באמת מחובר להארקה בלוח חשמל. 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, ירחמיאל כתב:

לתדהמתי ראיתי שהארקה שמגיעה אל הדוד מחוברת ביחד עם הפלוס לקוטב אחד בטרמוסטאט, האפס היה מחובר (כמובן) לקוטב השני.
הוא טוען שכך זה היה תמיד, עובדה שהפחת פעל כשגוף החימום התפגר וביקש לחבר זאת שוב כך, כי "כך זה היה, זה עובד ואין טעם לשנות".
אני סירבתי וחיברתי את הארקה אל 2 המקומות המיועדים לכך, בדוד עצמו.
הדוד מפוקד ע"י שעון שבת, תקין. כעת הכל עובד יופי טופי, רק שאני בספק לגבי קיימות ההגנה נגד התחשמלות.
מי צודק? אני או המתקין שביצע זאת פעם אחרונה? אולי חשמלאי? 

אשמח לקבל הסבר לגבי מה ראינו כאן.

1. לא ייתכן שהארקה הייתה מחוברת לפאזה. אם פני הדברים היו כפי שתיארת אזי כול מכשיר חשמלי בעל גוף מתכתי בבית היה מחשמל.

2. רק מקריאה של הפוסט הזה אני מבין שאינך לך שמץ של מושג בחשמל..

3. להזמין חשמלאי שיבדוק את הארקה בבית בעזרת ציוד מתאים לבדיקת עכבת לולאת התקלה

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

תודות לכולכם על ההירתמות לעזרה.
איציק (כמובן) צדק.

אני מניח שכולכם מכירים את שעוני השבת המודרניים, אשר בהם יש גם אינדיקציה לצריכת המתח של גוף החימום עצמו, מין נורית כחולה.
ובכן, מסתבר שהבעלים של הדירה (החבר שוכר אותה מהאלמנה) היה מבינ'ר לא קטן ובזמנו לפני כ- 40 שנים, אירגן לעצמו חיווי לגבי מצב גוף החימום ע"מ להבין מלמטה כבר אם יש בעיה בו או במקום אחר בדוד, לכשזה יקרה. הוא התקין למטה במירפסת לוח פקק ניפרד לדוד ולעוד כמה צרכנים על הגג (הגג שייך לדירה). בלוח הוא התקין גם מפסק עם נורית מובנית (משהו שהיה אז בטח שיא הקידמה) שנתנה את החיווי לצריכת גוף החימום,  בבית נורה שהותקן על הקיר מעל הלוח ה"חדש" הותקנה נורת 25 וואט, שדלקה בזמן שהדוד דלק ובכך ראה מרחוק (נגיד מהמטבח או חדר השינה) האם כיבה אותו. סלל חיווט למעלה וללוח הפקקים ולאן לא, וכל העסק עובד יפה, רק שכניראה מפאת חוסר ואילוצים לא תמיד הקפיד על צבעים נכונים. הבנאדם ביצע זאת עשרות שנים לפני מותו ולכן לא חשב מעבר לעשרות השנים הללו. כל בעיה חשמלית בדירה - הוא פתר...

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
  • רעיון טוב! 2
פורסם

קיצר, היה צריך לרשום פטנט וסוויצ'ר היו משלמים לו או ליורשיו הון :D

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לחבר חשמל במתחים האלו תוך התעלמות מעבודה בצבעים לפי תקן כי אתה היחיד שתתעסק זה אולי טוב ויפה כשאתה באי בודד בלי תקנים, אבל הנה אחרי שהאיש הלך לעולמו רק בנס אף אחד לא התחשמל מהחיבור הזה.

אומנם הוא חשמלית תקין, אבל  שימוש בחוט הארקה להעברת מתח בפאזה? השתגענו?

פורסם
לפני 3 דקות, Ron Poh כתב:

במקרה הכי גרוע, לפחות עוטפים את קצה המוליך באיזולירבנד בצבע תואם למה שרוצים.

ואנשים צריכים לנחש שהאיזולירבנד הוא הנכון?

כשהייתי באימון ברמה אחרי שחרשנו את העמדה עם הג'יפ והתחלנו להכניס את הסוללה רטינו מוקש.

עמדנו 4.5 שעות בלי לזוז בלילה בינואר באמה בגשם ובבוץ עד שהגיע קצין חבלה שבא בטענות שלא זהינו שזה מוקש תרגול. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא, לא לנחש.

אם יש סרט בידוד,זאת כוונתו של מי ששם אותו.

לפעמים יש כבל עם מספר מוליכים, ולצורך העניין תרצה להשתמש בו עבור מפסק מחליף, אז כן אני יעטוף שני מוליכים בסגול, ואין בזה רע.

כן, נכון... שאשתדל להמנע מסילוף כבל ארקה צהוב/ירוק.

• תוכן חדש...