Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני למשל קונה ביום ראשון הקרוב רכב חדש (יד2)
ומעוניין להעביר את הביטוח צד ג' וחובה מהרכב הישן שעדיין בבעלותי אל הרכב החדש
איך זה בדיוק מתבצע? האם אפשר להעביר גם ביטוח חובה וגם צד ג' ?
מה קורה עם הרכב הישן ברגע שהעברתי ממנו את הביטוח לרכב החדש - הוא בעצם הופך להיות חסר ביטוח (חובה זה הכי חשוב וגם צריך לפי חוק)
האם הזמן שבו הוא יהיה ללא ביטוח חובה (נגיד יקח לי שעה לסגור לו ביטוח חדש)
האם זה יהיה בעייתי מבחינה כלשהי - חוקית/משפטית וכו'?

מה עושים במצב כזה?

אני רוצה להעביר את הביטוח הישן מהרכב הישן לחדש כי הוא ביטוח טוב ובתנאים ומחיר טוב ואני הרבה שנים באותה חברת ביטוח.
ולעשות לרכב הישן ביטוח הכי זול בחברה אחרת (חובה + צד ג') עד שאמכור אותו.

מה דעתכם?

פורסם

הביטוח משוייך לרכב ולא לנהג, לעומת זאת תנאי הביטוח (ותק וכו') משוייכים לנהג ולא לרכב.

את הביטוח על הרכב הישן אתה מבטל רק כשאתה מוציא אותו מרשותך, ומקבל זיכוי מתאריך הביטול עד התאריך שהפוליסה היתה אמורה להסתיים, 

לרכב החדש אתה עושה ביטוח בנפרד, אתה אמור לקבל את אותם תנאים מחברת הביטוח בעקבות הותק שלך (המחיר כמובן יהיה שונה בהתאם לשווי הרכב וכו')

פורסם

העברת ביטוח אתה עושה רק אם אתה מעביר בעלות על הרכב הנמכר לפני שאתה מקבל את הבעלות על החדש.

אתה לא בהכרח מקבל את אותם תנאים על הרכב החדש, כי תנאי הביטוח משתנים מחודש לחודש ומרכב לרכב, וזאת בהנחה שלא היו גורמים משני תנאי ביטוח כמו תביעות, שינוי הנהגים המבוטחים או פסילות רשיון.

לכן ממליץ לך לבצע סקר שוק חדש לפני רכישת הביטוח חרכב החדש.

את ביטוח הרכב הישן אתה מבטל לאחר שהעברת את הבעלות עליו ומקבל החזר יחסי של דמי הביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...