Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאבד שמן. כחצי ליטר שבוע (600 ק"מ) המכונאי שלי טוען שזה "רינגים" וצריך להחליף מנוע, כ 8000 ש"ח, הוא ממליץ לזרוק את הרכב. אין נזילה משמעותית נראית לעיין, והחלפתי גומיות לפני שנתיים. אשמח לקבל עצות מה לעשות במצב זה, הרכב שמור מאוד ומטופל היטב, 180000 ק"מ. הייתי מתקן אם היה מחיר נמוך יותר.

פורסם

לא יודע לגבי אבחון התקלה (אני לא מכונאי) , אבל ברכב שהיה כה נפוץ (ועדיין נפוץ בשנתון זה ובשנתון 08) , משער שאפשר להשיג מנוע מפירוק/משומש בעלות נמוכה יותר

(במידה ובאמת יש צורך בהחלפת מנוע)

פורסם

"ממליץ לזרוק את הרכב" ,מציע לך להתרחק מהמכונאי ככל האפשר כי זה התשובה הכי לא מקצועית ששמעתי.

תנסה להחליף לשמן יותר צמיגי.

פורסם

החלפתי כבר להמון סוגים עם יותר c 2 ו 3 סינטטי. יש גם רעש שמהמנוע כאילו חסר שמן למרות שיש מספיק. המכונאי (מיקצועי מנסיון העבר) טוען שלא שווה להשקיע כ"כ הרבה כסף באוטו ישן 15 שנים. אני גם לא שקט בליזרוק את הרכב ומחפש פתרונות.... בכל אופן מהחומר שקראתי נראה שהאבחנה של המכונאי נכונה: הרינגים הלכו, ולהחליף אותם זה סיפור מאוד מאוד יקר.

פורסם

יש סיכוי לא קטן שהמנוע יכול להחזיק במצב הזה לא מעט זמן.

הייתי מקבל חוות דעת ממכונאי אחר ואם המצב מחייב החלפת מנוע, ואני מניח שהחלפה לא תעלה פחות מ-5000 ש"ח, אישית לא הייתי מתקן ופשוט ממשיך למלא שמן. 

למכור עם גילוי נאות כנראה שלא תוכל ולרכוש רכב אחר יהיה פחות כלכלי מעלות השמן. 

פורסם

אם הוא שורף שמן - הוא יהרוס את הממיר הקטליטי,

לא ברורה כוונתך ב - החלפתי כבר להמון סוגים עם יותר c 2 ו 3 סינטטי,

הציעו לך לנסות שמן צמיגי יותר, ללא קשר לסינטטי או התקן שלו.

8,000 באמת נשמע קצת יקר עבור מנוע משומש לרכב שלך, מעניין מה הצעת המחיר הזאת כוללת

כבר חתמתי...

פורסם

לגבי שמן צמיגי יותר לא הציעו לי, אבל אנסה. 

לגבי המחיר אני מנסה לברר, המכונאי שלי לא רוצה בכלל לתקן, הוא אמר שלדעתו אין טעם לתקן רכב ישן במחיר שעלול להגיע ל 8000 לדעתו. 

פורסם

ארבע הודעות מעליי הבחור המליץ על שמן צמיגי יותר,

אני ממש לא בקיא במחירי מנועים, המעט שאני מכיר זה מהפורום, לא נתקלתי בעצמי במצב דומה.

תמשיך לברר ולקבל הצעות מחיר עבור שיפוץ/החלפה ממקומות מומלצים, אולי אחת מהן תתאים לך

כבר חתמתי...

פורסם
לפני שעה, אהרן. ר כתב:

לגבי שמן צמיגי יותר לא הציעו לי, אבל אנסה. 

לגבי המחיר אני מנסה לברר, המכונאי שלי לא רוצה בכלל לתקן, הוא אמר שלדעתו אין טעם לתקן רכב ישן במחיר שעלול להגיע ל 8000 לדעתו. 

מן הסתם שהוא לא ירצה לתקן כי זה יהיה פשוט בור ללא תחתית,זה לא משתלם לו,וגם לא לך כנראה.

חוץ מזה שלדעתי אם הרכב משרת אותך ואתה אוהב אותו אז תתקן,פשוט קח בחשבון שהיום זה מנוע ומחר זה גיר,אין לדעת מתי תהיה התקלה הבאה.

לדעתי תוכל למצוא הצעה יותר זולה במוסך אחר.

• תוכן חדש...