Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי התלבטויות רבות החלטתי לפחות לשריין לפני בדיוק שלושה חודשים טויוטה ראב4 חדשה ברמת גימור E-XPERIENCE.

שולמה המקדמה של ה-2000 שקלים ואני ממתין לרכב. אתמול קיבלתי מייל מטויוטה עם הנוסח:

03767AC9-1C6E-41EE-B9BB-C3D435F355DC.jpeg

778EE941-8DAA-4351-BFF5-270B7EEF7B00.jpeg

• מבאס 1
פורסם

המייל לא ברור, אולי בכוונה. האם מדובר בשיטת מצליח כדי לנסות להתנער מההזמנה במחיר שבו הזמנת תוך דיבור כללי על עליית מחירים צפויה, לאו דווקא מחייבת כלפיך?

אם לא תבטל את ההזמנה ולא תיקח את המקדמה חזרה ישמר לך המחיר של העיסקה ההתחלתית?

פורסם

אם אתה יכול להמתין עוד (אין צורך דחוף ברכב), אז אני ממליץ לך לא לקחת את המקדמה.

מחיר הייצור עלה ? זבש"ם.  יוניון מוטורס התחייבו מולך על מחיר (השינוי היחיד הוא רק בעלויות מס בעת השיחרור מהמכס).

אם הם ינסו לגלגל אליך את השינוי בעלויות, אתה יכול להזכיר להם שיש חוק הגנת הצרכן, והם עלולים לספוג גם קנס בנוסף.

היה בעבר הלא-רחוק שרשור בנושא שינוי עלויות רכב

פורסם

לא הבנתי, 

הם מציעים להחזיר לך את המקדמה, ועדיין לשמור לך על התור בהזמנת הרכב? 

לגבי שמירת מחיר, הדבר היחיד שקובע הוא מה כתוב בהסכם הזמנת הרכב עליו חתמת. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

הזמנות רכבים מול טויוטה לא מבטיחה מחיר בפועל, להבנתי.

זו 'הזמנה מותנת', שבה אתה נכנס לתור של מזמינים.

המחיר עלה? תשלם.

המיסים עלו? תשלם

הם לא סופגים כלום, מקסימום אחריך יש עוד 100 אנשים שירכשו.

זה לפחות מה שאני הבנתי כשהזמנתי את היאריס קרוס (ומאז הספקתי להבין שזה רכב שלא שווה את הכסף ולבטל את ההזמנה).

הם מאוד בטוחים בעצמם ולא חסרים להם מזמינים. הם מחזירים את המקדמה ללא דמי ביטול, מציעים להישאר באותו מקום בתור ללא תשלום המקדמה.

בקיצור הם ממש לא פוחדים שמישהו יבטל הזמנה, אחריו יבואו עוד 100.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם
לפני 5 שעות, Sparrow420 כתב:

לפי ההסכם ששולם עליו המקדמה, המחיר של הרכב קבוע מראש או ניתן לשינוי?

אם קבוע לא הייתי מבטל.

המחיר אינו קבוע ויכול להשתנות, הם גם מציינים את זה בעת ההזמנה/שיריון של הרכב.

לפני שעה, bobi כתב:

המייל לא ברור, אולי בכוונה. האם מדובר בשיטת מצליח כדי לנסות להתנער מההזמנה במחיר שבו הזמנת תוך דיבור כללי על עליית מחירים צפויה, לאו דווקא מחייבת כלפיך?

אם לא תבטל את ההזמנה ולא תיקח את המקדמה חזרה ישמר לך המחיר של העיסקה ההתחלתית?

על פניו נראה שלא ישתנה דבר אם אקח או לא אקח את המקדמה. כלומר התור יישמר והמחיר גם ככה לא נקבע טרם הגעת הרכב.

פורסם

אני בטוח שיוניון מוטורס לא שמחים להציע זאת והיו מעדיפים יכולת למכור.  לפי הכתוב בהודעה אני לא רואה איך החזרת המקדמה יכולה לפגוע במזמין. הניחוש שלי הוא שבגלל שהם לא יכולים להתחייב על זמני הספקה הם חווים ביטולי הזמנות ולכן מעדיפים לתת למזמינים אפשרות לחכות בתור בלי מקדמה כדי לא לאבד אותם לגמרי. 
בכל מקרה מי שמשלם מקדמה בלבד לא מקבל התחייבות לשמירה על מחיר (בטוח שלא ביוניון מוטורס, מניח שגם לא אצל רוב היבואנים האחרים)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

כל המוניות ראב 4 שנוסעות היום על הכביש הן מייבוא מקביל והרכב נמכר בכמויות.

אז אני בטוח שאפשר למצוא את הראב 4 אצל יבואן מקביל באספ2ה מהירה יותר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

מפתיע שלא מציעים לך לקבל קורולה קרוס במקום, באותו המחיר של ראב4 שהזמנת.

אני ציני למי שלא הבין.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • מצחיק 4
פורסם

חוק החוזים האחידים, תשמ"ג-1982

פרק א': הוראות יסוד

מטרת החוק
1. 

חוק זה מטרתו להגן על לקוחות מפני תנאים מקפחים בחוזים אחידים.

4. 

חזקה על התנאים הבאים שהם מקפחים:

(2) 

תנאי המקנה לספק זכות בלתי סבירה לבטל, להשעות או לדחות את ביצוע החוזה, או לשנות את חיוביו המהותיים לפי החוזה;

(4) 

תנאי המקנה לספק זכות לקבוע או לשנות, על דעתו בלבד, ולאחר כריתת החוזה, מחיר או חיובים מהותיים אחרים המוטלים על הלקוח, זולת אם השינוי נובע מגורמים שאינם בשליטת הספק;

• אהבתי 2

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

אם השינוי נובע מגורמים שאינם בשליטת הספק = פה תכניס את כל התירוצים שהם כתבו (עלויות שינוע, חומרי גלם, רכיבים...)

סביר מאוד שהם ינסו להתנער ממחיר הסגירה אם יחזיר את המקדמה.

לא הייתי מבטל את המקדמה אם אני יכול להסתדר בינתיים בלי רכב (וזה לא שיש ליבואנים אחרים מלאי זמין), אבל כן הייתי בודק עסקאות אחרות. כי יש לך את האופציה להתנער מהעסקה ולקבל חזרה את המקדמה.

פורסם
לפני 18 שעות, itsik170 כתב:

כל המוניות ראב 4 שנוסעות היום על הכביש הן מייבוא מקביל והרכב נמכר בכמויות.

אז אני בטוח שאפשר למצוא את הראב 4 אצל יבואן מקביל באספ2ה מהירה יותר.

היברידי מגיע ביבוא מקביל רק למוניות. לפרטיים מציעים את הבנזין. 

• תוכן חדש...