Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון נוסף:

נסעתי היום עם הרכב למשרד, הנסיעה היתה חלקה אולם באמצע הדרך המנוע התחמם ועצרתי בצד לרבע שעה ל"קירור". המשכתי וכעבור 10 דקות הגעתי ליעד והחום היה "נורמלי".

המאוורר לא עבד אף רגע בכל הזמן הזה, גם לא כשהטמפרטורה היתה חריגה.

לא היה "עשן לבן" הפעם.

מבין כל ההסברים שעלו כאן, אולי הכי עושים שכל (מקווה..) אחד מהשלושה?

1. התרמוסטט תפוס

2. המאוור פגום

3. בעיה ביוניט חום מנוע?!

דעתכם?!

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום.

רוב הדברים שניכתבו נכונים אבל!!!

כדי לבדוק באמת אים אטם ראש נישרף צריך לבצעה בדיקה אחת חשובה והיא תיתן תשובה מדויקת.

הבדיקה היא נפילת לחץ מצלנדים (ליג'צ') .כלומר מכנסים לחץ אויר דרך הברגת המצתים משארים מכסה ראדיאטור פתוח כאשר הוא מלא מים עד למעלה, ובודקים צילנדר צילנדר בבדיקה מסתכלים בראדיאטור ובצינור הפליטה . והיה ויש בעיה יראו אותה מיד.

אגב זה נכון שבדרך כלל ניזוק המנוע מאבנית אבל לא תמיד. אים איין ברירה מפרקים ראש מנוע ואחרי זה מחלטים.

אים תרצה עזרה תפנה אלי בפרטי.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
עדכון נוסף:

נסעתי היום עם הרכב למשרד, הנסיעה היתה חלקה אולם באמצע הדרך המנוע התחמם ועצרתי בצד לרבע שעה ל"קירור". המשכתי וכעבור 10 דקות הגעתי ליעד והחום היה "נורמלי".

לא היה "עשן לבן" הפעם.

1. התרמוסטט תפוס

2. המאוור פגום

דעתכם?!

על מנת שיהיה לך ראש שקט יותר עדיף שתיגש לבדוק במוסך בריחת co למערכת קירור

ובקשר להתחממות המנוע ,כל אחד משלושת הסיבות שציינת יכול לגרום למנוע להתחמם

אתה יכול לבטל שניים מהם

יוניט חום הוא זה שמפעיל את המאוורר, תעקוף את פעולתו

בדוק את תקינות המאוורר ע"י חיבורו ישירות למצבר ,כך לפחות תידע אם המאוורר תקין או לא

במידה והתרמוסטט תקוע ,לא תהיה סירקולצית מים ,הצינור מים שיוצא מהמנוע ישאר קר יחסית

אתה יכול גם לעבוד בלי הטרמוסטט , פשוט המנוע לא יגיע לטמפ' עבודה מהר עם סירקולציה תמידית

בכל אופן ,טפל בבעיה במוקדם ,דייהטסו כמו שאני זוכר בונים גם ראש וגם בלוק מאלומיניום , ואלומיניום מתכת מאוד רגישה יחסית לפלדה.

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
עדכון נוסף:

לא היה "עשן לבן" הפעם.

1. התרמוסטט תפוס

2. המאוור פגום

דעתכם?!

לדעתי בעייתך קשורה ליוניט הפעלת מאורר+כיס אוויר במערכת!

יש לבדוק דליפת מים בלחץ עם מכשיר,על מנת לשלול דבר ראשון אובדן מים אשר יגרום לאוויר במערכת וחוזר חלילה!

יש לבדוק רדיאטור סתום!

אם לא היה עשן הפעם ,המצב טוב!

יש להוסיף נוזל קירור יעודי בלבד, ולא מי ברז, יש לנקז אוויר ולחזור לדווח בפורום!

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כתבתי את זה בהודעה הקודמת- נראה לי חשוב להזכיר שנית:

מניסיון חוזר שוב ושוב, בדוק שהפיוז האחראי על המאוורר לא נשרף.

דן.

פורסם

עדכון נוסף:

האוטו היה במוסך אתמול, ולאחר כמה שעות התקשרתי למוסך והתפלאתי לשמוע כי "לאחר בדיקה מקיפה הכל בסדר עם האוטו". מאושר אך סקפטי הלכתי לקחת את האוטו חזרה, רק כדי לגלות היום שוב שהמנוע מתחמם ועליי לעצור בדרך כדי לקרר אותו ולהמשיך בנסיעה.

מה קורה פה?! האם המוסכניק שלי טועה? הוא אומר שנסע עם האוטו הכל תקין ואפילו המאוורר עובד...

מה אתם אומרים? צריך חוו"ד נוספת?

פורסם
עדכון נוסף:

האוטו היה במוסך אתמול, ולאחר כמה שעות התקשרתי למוסך והתפלאתי לשמוע כי "לאחר בדיקה מקיפה הכל בסדר עם האוטו". מאושר אך סקפטי הלכתי לקחת את האוטו חזרה, רק כדי לגלות היום שוב שהמנוע מתחמם ועליי לעצור בדרך כדי לקרר אותו ולהמשיך בנסיעה.

מה קורה פה?! האם המוסכניק שלי טועה? הוא אומר שנסע עם האוטו הכל תקין ואפילו המאוורר עובד...

מה אתם אומרים? צריך חוו"ד נוספת?

כן חזור שוב למוסך ובצע נסיעת מבחן ממושכת עם מכונאי בכיר במוסך!

בהצלחה

צביקה

פורסם

תודה צביקה. שמעתי בעצתך וחזרתי למוסך.

הם אומרים שהתרמוסטט מזייף ומתחיל לפעול מאוחר מדי ולכן ההתחממות, הציעו לי להחליף תרמוסטט במחיר 340 ש"ח + מע"מ. אבל, הם אומרים, אם זה לא עוזר אז כנראה שהרדיאטור סתום וצריך להחליף אותו.

איך להמשיך מכאן?

פורסם

תלך תיקנה טרמוסטט לבד(עלות של 39 שקלים בערך) ותילך לכל מוסכניק, הוא יחליף לך את זה גם במשהו כמו 30 שקלים, ככה גם תחסוך הרבה כסף וגם תקבל את אותה העבודה כי זה לא מסובך בכלל להחליף טרמוסטט.

רדיאטור אפשר לנקות אבל במצב שאי אפשר לנקות באמת תצטרך להחליף, תנסה לעשות את זה מהר ככה לפחות יהיה לך קיץ ארוך של שקט מבחנית חום המנוע.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם
תלך תיקנה טרמוסטט לבד(עלות של 39 שקלים בערך) ותילך לכל מוסכניק, הוא יחליף לך את זה גם במשהו כמו 30 שקלים, ככה גם תחסוך הרבה כסף וגם תקבל את אותה העבודה כי זה לא מסובך בכלל להחליף טרמוסטט.

רדיאטור אפשר לנקות אבל במצב שאי אפשר לנקות באמת תצטרך להחליף, תנסה לעשות את זה מהר ככה לפחות יהיה לך קיץ ארוך של שקט מבחנית חום המנוע.

לעמי שלום רב!

ראשית מחיר תרמוסטט באפלאוז לא אמור להיות מחיר מקביל לסיאט!

שנית בסיאט אומנם לא מסובך להחליף טרמוסטט באפלאוז כן!

ולשואל המקורי תרמוסטט תפוס הגיוני ביותר שיגרום לתופעות שקיימות אצלך!

לגבי הגישה של המכונאי בוא נחליף טרמוסטט, ואם זה לא יעזור ננקה רדיאטור, לא מוצאת חן בעיני!

בדיקת רדיאטור סתום אפשרי באמצעים פשוטים ביותר בעזרת כף היד שלך!

יש להעביר את כף היד לכל אורכו ורוחבו של הרדיאטור במנוע חם, ולבדוק האם הרדיאטור חם בצורה שווה לכל אורכו ורוחבו!

במידה וכן עזוב את הרדיאטור כרגע!

במידה ולא התחל בניקוי רדיאטור לקראת הקיץ בשלב זה!

בברכה

צביקה

פורסם

מחיר טרמוסטט באפלאוז לא אמור להיות זהה אך כל מחירי הטרמוסטט בחנות שבדקתי נעים בטווח של 10-20 שקלים שזה עדיין נמוך מ340 שקל ובגלל זה רשמתי בערך.

גם אם באפלאוז מסובך להחליף טרמוסטט אני בטוח שכל מכונאי יצליח להחליף אותו תוך חצי שעה מקסימום ויהיה מוכן לעבוד תמורת תשלום של 50 שקלים.

ביחד, מחיר מקסימלי של טרמוסטט 59 שקלים ומחיר מקסימלי של עבודה 60 שקלים, נוסיף לזה נוזל קירור טוב בעלות של 70 שקלים ועדיין אנחנו יוצאים במחיר הרבה יותר זול מאשר המחיר שנתן לו המוסך.

כשהצעתי שהוא ילך ויקנה באופן עצמאי רק חשבתי על טובתו, אני בטוח שאפילו אם הוא ידבר עם המכונאי באותו מוסך שהוא רצה להחליף הוא יחליף לו לאחר שעות העבודה ב50 שקלים, שזה יוצא עבודה זהה בעלות הרבה יותר נמוכה.

בברכה

עמיחי

פורסם
מחיר טרמוסטט באפלאוז לא אמור להיות זהה אך כל מחירי הטרמוסטט בחנות שבדקתי נעים בטווח של 10-20 שקלים שזה עדיין נמוך מ340 שקל ובגלל זה רשמתי בערך.

גם אם באפלאוז מסובך להחליף טרמוסטט אני בטוח שכל מכונאי יצליח להחליף אותו תוך חצי שעה מקסימום ויהיה מוכן לעבוד תמורת תשלום של 50 שקלים.

ביחד, מחיר מקסימלי של טרמוסטט 59 שקלים ומחיר מקסימלי של עבודה 60 שקלים, נוסיף לזה נוזל קירור טוב בעלות של 70 שקלים ועדיין אנחנו יוצאים במחיר הרבה יותר זול מאשר המחיר שנתן לו המוסך.

כשהצעתי שהוא ילך ויקנה באופן עצמאי רק חשבתי על טובתו, אני בטוח שאפילו אם הוא ידבר עם המכונאי באותו מוסך שהוא רצה להחליף הוא יחליף לו לאחר שעות העבודה ב50 שקלים, שזה יוצא עבודה זהה בעלות הרבה יותר נמוכה.

בברכה

עמיחי

עמיחי כלכלן לא קטן אתה אני חייב לציין!

בברכה

צביקה

פורסם

:lol: קלעת בול.

הייתי אמור להתחיל מנהל עסקים בבן גוריון שנה הבאה אבל וויתרתי כי אני לא רוצה ישר בסיום יב' ללמוד עוד 3 שנים וכי אני מעדיף להתגייס כמו כולם.

ושוב נראה לי שזה רק יחסוך לו אם הוא ירכוש את הטרמוסטט לבד, הוא רק צריך לדעת באיזה טמפרטורה הוא אמור להיפתח?

פורסם

לעניות דעתי הבעיה מורכבת משניים :

1.רדיאטור סתום

2.טרמוסטט תפוס

יכול להיות שהבעיה רק ברדיאטור סתום זאת כתב צביקה ידידי כתב בתגובה הקודמת.

בעיקרון בעיות במערכת קירור פותרים בד"כ בשיטת האלימינציה והקרוסים.

שיטה בדוקה לבדיקת סתימה ברדיאטור היא להעביר יד לכל אורכו כאשר המנוע מונע בטמפרטורת עבודה .

כל הצינורות אמורים להיות חמים.(גם בתחתית הרדיאטור)

במידה ויש צינור קר אזי הבעיה ברדיאטור

תבצע ניקוי רדיאטור וסע כמה ימים ותעקוב

במידה והבעיה נפתרה-אשרך

במידה ולא -תעבור לטרמוסטט ועל הדרך תחליף צנרת ישנה ופלאנג' אם הוא חלוד ורקוב.

אם גם אז לא ניפתרה הבעיה -עבור למשאבת מים

אם גם אז לא ניפתרה-מה נשאר???

פתיחת מנוע:neutral: (אטם ראש פרוץ או ראש, בלוק ,או שניהם=אכולים)

כך מן הקל אל הכבד....

בהצלחה

ניצן

פורסם

בברכה

עמיחי

שלום.

ובשורה תחתונה אתה קשקשן לא מכיר מחירים לא יודע עלות עבודה ואתה מבלבל את המוח.

טרמוסטט של אפלאוז עולה 90 ש"ח לא כולל מע"מ.

החלפת טרמוסטט באפלאוז זה לפחות 150 ש"ח

נוזל קרור + - 60 ש"ח

אז בבקשה תעשה חשבון!!!

סכה"ל 350 ש"ח כולל מע"מ!!!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...