Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניו יורק ידועה במחירי ביטוח פסיכים לגמרי. 

אני עוד זוכר כשהייתי ילד, אבא שלי שכר רכב במונטריאול שבקנדה, מתוך כוונה לנסוע לארה"ב, חברת ההשכרה חד משמעית שמה וטו לגבי כניסה לניו יורק עם הרכב

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, iEminem כתב:

כואב לי לראות רכב די פופולרי (לפחות אצלנו) שעל הנייר נשמע מעניין (2.0 ידנית), אבל עם אבזור כל כך דל.

בחייאת, כשעבדתי בחברת השכרה היו לנו המון, המון מאזדות 2,3 - אולי לאחת או שתיים היה רדיו כמו שיש אצלך. למה להזמין את הגועל הזה? פקדים מכניים?? מה היה ההבדל בזמנו בין שתי הגרסאות האלו שהבחור הראשון בחר להוציא דווקא את הגרסה הזו?

המחיר של הביטוח נשמע הזוי, מקווה בשבילך שזה יתעדכן בהמשך למחיר יותר ידידותי.

ומבחינת הצבע, מראש אני מודה שאני לא טוב כ"כ בגיאוגרפיה, אבל רוב הפוסטים שאני רואה של גיחה לחו"ל הם בין היתר גם למעבר לבית פרטי, עם גישה לחשמל ולמים. חשבת לעשות איזהשהו טיפול קוסמטי בעצמך כדי לחדש קצת את הצבע? אני לא רואה משהו חריג בתמונות אבל לפי התיאור שלך נשמע שיש על מה לעבוד, וזה תמיד כיף כשהגישה היא נורמלית ופרטית.

סע בזהירות ותהנה כמה שאפשר :) 

לרוב בארה״ב אתה לא בוחר מקטלוג כמו בארץ - אתה מגיע לדילר ומה שיש יש, והמערכת מולטימדיה היא אבזור בנוסף ולא סטנדרט ברמת גימור הזאת, מצד שני יש keyless מלא ומערכת blindspot ששמורות לרמות גימור הגבוהות יותר בישראל - מוזר.

לגבי הצבע כן המצב שלו רחוק ממושלם, אני לא גר בווילה בפרברים אני גר בלב מנהטן(בקוספאת נעליים שעולה פי 3 מדירה מקבילה בתל אביב) וכאן עומדות 2 אפשרויות:

- לנג׳נגל חניה ברחוב, ברוב החניות ברחוב יש ניקוי רחוב פעמיים בשבוע וצריך להזיז את האוטו לפחות 4 פעמים בשבוע(וזה אם מצאת חניה שהיא לא 4-6 ביום סגריר כשאין בית ספר) - מכיוון שהרכב זז בעיקר בערבים ובסופשים(הולך ברגל לעבודה ובתוך מנהטן מתנייד בsubway) אז זה חתיכת כאב ראש - מה גם שלמצוא חניה זה כמו נס(כמו במרכז תל אביב, ההחלטה שלך אם לצאת או לא תלויה באם מצאת חניה טובה או לא) בתוך מנהטן כל הרכבים חבוטים לגמרי כי חונים פגוש על פגוש - ניסיתי קצת והבנתי שלא בשבילי.

- לשלם על חניון, שזה מה שאני עשיתי - 450 דולר בחודש(ויש לי מזל כי אני גר בקצה של האי אז החניונים יחסית זולים - באיזורים מסויימים זה מתחיל ב650-700 דולר לחודש) כל החניונים במנהטן זה וולה עם להשאיר מפתח אין להחנות לבד - הם מחנים את הרכבים כמו תרנגולים בלול בשורות צמוד צמוד ואם צריך להזיז רכב זה כמו לשחק בראש האוור(המשחק קופסא) ככה שצריך להתקשר או לילה לפני או 40 דקות לפני ולהגיד לחניון שמתכננים לצאת.

עריכה אחרונה על ידי noknok
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

חוויית הקניה שלי היתה קצת שונה ואכן בתקופה רגועה הרבה יותר מבחינת השוק. קניתי מאדם פרטי. אין דבר כזה מכון בדיקה אבל הכנסתי למוסך שקיבלתי עליו המלצות, מצאו 2 דברים שעזרו להוריד מחיר. המוכר חותם על שטר מכר, נותן לך את הטייטל, מקבל מזומן לוקח את לוחיות הרישוי שלו והולך. עכשיו הרכב בלי לוחיות רישוי, ואתה עומד בתור ב-DMV כדי לרשום את הרכב על שמך ולקבל לוחיות ורישוי חדש (registration) ולשלם מס קניה

במדינה שגרתי בה בכלל אין טסט שנתי. יש חובת בדיקת זיהום אוויר כל שנתיים, אבל המעקב רופף מאוד. 

הביטוח אכן היה יקר יחסית אבל לא התקרב למה שננקב כאן, למיטב זכרוני משהו כמו 160$ לחודש צד ג'. מקיף לא עשיתי, בשביל מה? 

המחיר היה כ-4,000$ סוברו פורסטר בן 8 במצב טוב, לא מושלם, זה אזור שרכב עושה 25 אלף ק"מ ומעלה בשנה בלי למצמץ. במהלך השנה שהיה אצלי הוחלף הקולר גיר (תוקן במוסך, החלק היה זול העבודה כמו בארץ), אגזוז (קורה המון בגלל מלח שמפזרים על הכבישים), קליפר אחד הוחלף, ודליפה מהמזגן שסתמתי עם קיט יעודי ומילאתי גז לבד, 22$. הרכב היה תענוג והתאים בדיוק לשימוש הנדרש. כיף להסתובב בחנויות חלפים ענקיות, חצי איקאה כאלה, וצריך להתאפק לא לרצות להתחיל לשדרג כל מיני דברים לא נחוצים. 

אין אגרת רישוי אבל יש מס רכוש שמשלמים אונליין כל שנה, זה סכום קטן. 

אגב מי שמגיע ל-3 חודשים או פחות לא חייב לעשות רישיון מקומי. אפשר לבטח גם עם רישיון זר אבל יקר יותר.

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 4

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, nev כתב:

420$ ביטוח לחודש?! 

מבחינת חברת הביטוח האמריקאית מדובר בנהג חדש, שרק קיבל את הרישיון.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם (נערך)
לפני כשעה, noknok כתב:

לשלם על חניון, שזה מה שאני עשיתי - 450 דולר בחודש(ויש לי מזל כי אני גר בקצה של האי אז החניונים יחסית זולים - באיזורים מסויימים זה מתחיל ב650-700 דולר לחודש) כל החניונים במנהטן זה וולה עם להשאיר מפתח אין להחנות לבד - הם מחנים את הרכבים כמו תרנגולים בלול בשורות צמוד צמוד ואם צריך להזיז רכב זה כמו לשחק בראש האוור(המשחק קופסא) ככה שצריך להתקשר או לילה לפני או 40 דקות לפני ולהגיד לחניון שמתכננים לצאת.

אין הרבה הגיון להחזיק רכב למי שגר במנהטן.  אתה משלם $850 לחודש רק על ביטוח ומקום חנייה, בלי שנסעת מטר. הרבה יותר הגיוני ונוח להתנייד בתוך העיר בתחבורה ציבורית ו/או מוניות ולשכור רכב אם אתה רוצה לצאת לטייל מחוץ לעיר.

• אהבתי 4
פורסם (נערך)

השכרת רכב זה גם טירוף עכשיו פה - בסופשים להשכיר רכב בעיר זה לפחות  200 150 דולר ליום לפיאסטה מסכנה, ולקבל בסוף טויוטה סאיינה 9 מושבים היברידית(היחידה שהייתה בסוכנות) שלנהוג עליה כיף כמו לנהוג בסלון שלי, אני נוסע הרבה מסביב לג׳רזי וכו׳ שמה אין תחבורה נגישה - בתוך העיר אני לא משתמש ברכב.

את הביטוח גם ככה הייתי צריך לשלם, אז אני מתחיל עכשיו והוא ירד אחר כך, ככל שאתחיל מוקדם יותר ״אסיים עם זה״ - לגבי החניון אני חושב כשאסיים חוזה(בפברואר) פה על הדירה בניו יורק אעבור להובוקן או ג׳רזי סיטי, מרחק 40 דקות רכבת מהעיר ויש חניה חינם כלולה במחיר של רוב הדירות השכורות(וכמובן השכירות זה 2 שליש ממה שאני משלם עכשיו) - אבל יש לי זמן להחליט ולראות איך אני מסתדר עם ההוצאה.

פורסם

לפני 48 דקות, noknok כתב:

בסופשים להשכיר רכב בעיר

הרבה יותר זול לשכור רכב מחוץ לעיר. קח רכבת לג'רזי ושכור רכב שם, זה יהיה יותר בזול ועם יותר מבחר. יש גם שירותי רכב שיתופי כמו ZipCar שיותר נוחים ומשתלמים מהשכרה חד פעמית.

לפני 54 דקות, noknok כתב:

את הביטוח גם ככה הייתי צריך לשלם

לא בדיוק. הפז"מ של רישיון ממשיך לדפוק גם אם אין בבעלותך רכב. כמו כן המחיר שאתה משלם הוא צרוף של היותך נהג חדש ושאתה גר במנהטן ולכן הסיכוי שלך לתאונה גבוה בהרבה מהממוצע.

פורסם

תתחדש! 

קודם כל מחיר הרכב נמוך בערך ב25 אחוז מהמחיר בארץ (מדובר ב2 ליטר, שאנשים מבקשים עליהם בין 55 ל65 אלף שקל...)

דבר שני, אם היה  גיר ידני בארץ, תהיה בטוח שהיו מבקשים גם 80 על הדבר הנדיר הזה.

מחיר הביטוח אכן מפתיע ואני מקווה שזה יצנח משמעותית בהמשך. אני מניח שיהיו לך עוד סיפורים מעניינים לספר לנו על בעלות של רכב בארצות הברית. כנראה בין היתר - התחרות הרבה שיש בחלקי חילוף ובעלי מקצוע.

פורסם (נערך)

לגור בלב מנהטן ולהחזיק רכב זה עונש וזה עוד לפני עלות האחזקה הפסיכית שתיארת פה

אינני מותח ביקורת חלילה וכל אחד והשיקולים שלו, אבל נשמע לי שמדובר בשילוב של התלהבות + קיבעון מחשבתי שלקחת איתך מישראל ש"כל אחד צריך רכב"

בניו יורק התחב"צ כל כך מפותחת, בשילוב אובר יעיל וזול באופן מדהים. מי בכלל צריך את העול הזה שנקרא רכב פרטי.

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני אתחיל ואומר שאני אתנצל על זה בפורום רכב אבל, רכב זה התחביב שלי ואני רוצה מכונית - לא כי אני ישראלי וכי בישראל ״מכונית זה משהו שכל אחד צריך״ - אלא כי זה ממש משהו שאני אוהב לכיף שלי ,נהיגה בשבילי זה כיף ולא מעיק(וכן כשאני חוזר מחוץ לעיר אני נוהג במנהטן וזה לא קרנבל - אבל אני עושה את המינמום הנדרש בלבד - ובמרכז הארץ עמדתי כבר בפקקים גרועים יותר).

אובר זול? ממתי פעם אחרונה עלית על אובר בניו יורק? רק לעלות על אובר היום זה 20 דולר - נסיעה ממרכז העיר לדאוןטאון ב11 בבוקר(אחרי העומס) עלתה לי 60 דולר לכיוון - והכי מצחיק? איטי יותר מסאבווי.

כמובן שהסאבווי זה חוויה בפני עצמה, אין כמו לגלות לידך חסר בית ש.....עם עצמו או אחד שסתם יורק דם על מפיות וזורק עליך - ממש חוויה מרגשת לכל המשפחה - אבל כן, בתוך מנהטן אני רק משתמש בסאבוואי ולפחות 4-6 פעמים בשבוע ולא נוסע ברכב כי אין בנסיעה ברכב שום היגיון(גם ככה לא יהיה איפה לחנות, גם ככה הנסיעה תהיה יותר איטית עם התנועה שלא זזה בעיר וכו׳).

ברור לי שבחודשים מסויימים אני אסיים בצד השלילי של המשוואה(בעיקר בחורף שפחות כיף לנהוג וקר ומגעיל) ובכל מקרה אני שוקל לצאת מהעיר כדי לחסוך חניה למעבר לנהר שעוד מעט נגמר לי החוזה - אני אחליט כשיגיע הזמן מה לעשות.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, noknok כתב:

בתוך מנהטן אני רק משתמש בסאבוואי ולפחות 4-6 פעמים בשבוע ולא נוסע ברכב כי אין בנסיעה ברכב שום היגיון(גם ככה לא יהיה איפה לחנות, גם ככה הנסיעה תהיה יותר איטית עם התנועה שלא זזה בעיר וכו׳).

כמה פעמים בחודש אתה נוסע ברכב שזה שווה לך $850? דרך אגב, אתה נותן טיפ לאלו שמחנים ומוציאים את הרכב מהחניון? אם לא, אל תתפלא שלוקח להם הרבה זמן להוציא את הרכב.

לפני 7 דקות, noknok כתב:

אני שוקל לצאת מהעיר כדי לחסוך חניה למעבר לנהר

אם תעבור לניו ג'רזי, יכול להיות שתצטרך לשלם על הרכב שוב מס קנייה כשתרשום אתו שם. כיף באמריקה.

• אהבתי 2
  • מבאס 1
פורסם (נערך)

ביינתים כן, גם יוצא שאני חוסך נסיעות אובר וכו׳ פה ושם אז זה מתקזז עם העלות הזאת(וכמובן עלות השכרת רכב לטיולים מחוץ לעיר - אחרי 8 חודשים שבקושי יצאתי מהעיר) שיקח להם זמן בכל מקרה צריך להודיע להם מראש וכו׳ אי אפשר פשוט לבוא ולקחת את הרכב.

אני אצטרך לשלם fee על הטייטל החדש אבל לא tax - לפי האתר של mvc - 

Exemption #7 –

• Vehicle was purchased, titled and registered in another state while the purchaser was a non-resident of New Jersey.

NJ MVC | Vehicles Exempt From Sales Tax

פורסם

קנית רכב ידני

קנית מאזדה 3

הכל יקר כמו לא יודע מה, במיוחד מה שקשור לרכב

הגעת עם קיבעון מחשבתי שחייב רכב, ואתה מוכן לשלם עליו, גם אם הרכב עומד 90% מהזמן

אתה בטוח שהגעת מישראל לאמריקה, ולא להיפך?

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...