Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, Gavrik כתב:

היאריס היברידית בת ה8 שלידי תצתרך להשקיע 15-20К על סוללה בקרוב

מה?

סוללה מקורית לפריוס במורשה יבואן עולה 10K. זה אם לא האריכו אחריות.

לפני 10 שעות, Gavrik כתב:

אז צרפתי או לא, זה כבר לא משנה גם ככה אחרי 100-150K תצתרך לשפץ רכיב הנעה קריטי או להחליף מנוע

זה מה שהיורוטראש השברירי הרגיל אותך אליו.

היצרנים של זה הבינו שלא שווה להם לייצר מוצרים שמחזיקים לאורך זמן, וגררו את שאר העולם אחריהם.

להחליף מנוע ב100K זה פשוט עצוב. איפה זה ואיפה וולבו 940, מרצדסים אלמותיים משנות ה80-90, ואגיות מאותם שנים שעדיין ממשיכות לעבור התעללות במדינות עולם שלישי, אופל מלפני אקוטק שצוברות קילומטראז' עצום, ופז׳ו 504 סטיישן שהסיעו חמולות של בדואים.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הארכת אחריות היא לא קסם, יש שם המון אותיות קטנות של הגבלת זמן, קילומטר, קילומטראז שנתי, רצף אחריות וכו...

ופעם אחרונה שראיתי כמה עולה החלפת סוללה בטויוטה אוריס היברידית זה היה 20K לכן אני בספק שהחלפת סוללה בפריוס תעלה חצי מזה. אולי זה היה כך לפני 15 שנה.

זה אכן עצוב אבל זאת המציאות שאמחנו חיים בה. הכל זבל לא רק צרפתיות.

פורסם
לפני 11 שעות, Gavrik כתב:

אז אני נוסע על רכב עם מנוע פיורטק בן 8 בשקט, כי אני יודע שגם היאריס היברידית בת ה8 שלידי תצתרך להשקיע 15-20К על סוללה בקרוב והסוזוקי תחליף גיר והקיה גם תגיע לשיפוץ מנוע בשנים הקרובות. רק שאני יודע ומוכן לזה הם פחות כי שלדעתם הם קנו "רכב אמין"

בעל היאריס ההיברידית היה יכול לבטח את הסוללה תמורת כמה מאות ₪ בשנה ולקבל החלפה בחינם.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 32 דקות, Gavrik כתב:

ופעם אחרונה שראיתי כמה עולה החלפת סוללה בטויוטה אוריס היברידית זה היה 20K לכן אני בספק שהחלפת סוללה בפריוס תעלה חצי מזה.

להורים שלי הלכה סוללה בפריוס 2011 לפני שלוש שנים, וזאת ההצעת מחיר שהם קיבלו. אם לא היו עושים הארכת אחריות, זה מה שהיו משלמים בערך (אולי פלוס 300-400 על עבודה ומע"מ).

אבל הייתה אחריות, אז לא שילמו כלום.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, dorsht כתב:

בעל היאריס ההיברידית היה יכול לבטח את הסוללה תמורת כמה מאות ₪ בשנה ולקבל החלפה בחינם.

תסתכל במסמך תנאי האחריות של טויוטה, זה לא כזה פשוט צריך שהרכב יעמוד בהרבה נתאים וביניהם גם נסיעה של עד 15K בשנה.

אם אתה נוסע יותר מ15 אלף בשנה האחריות המורחבת לא מכסה אותך על פי תקנון האחריות.

פורסם

לא מדויק - האחריות היא ל-15K או שנה. אם אתה נוסע יותר מ-15K בשנה (כמו רוב בעלי ההיברידיות כנראה) צריך להאריך את האחריות אחרי 15K. אתה יכול להאריך את האחריות גם 3 או 4 פעמים בשנה אם צריך.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אכן הצרפתים לא מתהדרים באמינותם.

לפי דעתי זה תלוי בדגם של הרכב ישנם דגמים עם מנועי דיזל אמינים וטובים.

אבל בגדול אם מסתכלים על הקוצרן ועל אמינותו לאורך השנים עדיף להם לא להתגאות.

לחבר טוב שעבד איתי היה רנו3008 עם המנוע 1.6 156 hp כמות הבעיות שהרכב עשה לו פשוט נוראית.

פורסם (נערך)

כמו ?

סתם חובטים בפיגו. כל המנועים האלה (החדשים) בעייתיים.

לכמה מהיצרניות יש מנוע קטן, 3 צילינדרים, טורבו, שלא עושה בעיות?

המנוע של השירוקו, לדוגמא, לא ראיתי כזה מגה שרשור עליו. (או אפילו של רנו-ניסאן)

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם

לא שמעתי על בעיות במנועי 1.0 של יונדאי/קיה.

גם ,tsi 1.0 עושה רושם של די בסדר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, Lior_Django כתב:

לכמה מהיצרניות יש מנוע קטן, 3 צילינדרים, טורבו, שלא עושה בעיות?

VAG, 1.0TSI כבר רץ כמה שנים טובות ולא שמעתי על משהו חריג.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אז אני כל הזמן סתם חושב שהמנועים האטמוספריים יותר אמינים?

תמיד חשבתי שמנוע טורבו בנזין עם שרידות יותר נמוכה מאשר מנוע בנזין אטמוספרי 🤷‍♂️

פורסם

אשאל את השאלה אחרת - האם מישהו מכיר רכב משפחתי/סופרמיני עם מנוע טורבו בנזין קטן שהגיע ל250-300 אלף בלי לפתוח מנוע/גיר, רק עם טיפולים שוטפים?

• אהבתי 4

פורסם

אוקטביה של חבר עם 220 או 230 אלף ק"מ.

הרכב אצלו מ 180 אלף ק"מ, לא יודע זוכר היסטורית גיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...