Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה לא אמור להיות עניין של איזה עיר 

אלא עניין של ק"מ לנסיעה ממוצעת

אם אתה גר בעיר קטנה אמור להיות שתשלם פחות

בדיוק כמו כל שירות אתה אמור לשלם לפי מה שאתה מקבל

ולא אין שום הגיון שיהיה אותו מחיר לנסיעה "פנימית" ברחבי גוש דן

ואותו מחיר לנסיעה בתוך עיר קטנה

לא מובן לי למה כולם מרוצים מהשוואת מחירים בין אנשים שלא מקבלים את אותו השירות

עריכה אחרונה על ידי נהג חדש תקציב קטן
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 345
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, arturkopit כתב:

אוקי, יפה שאתה בטוח. אבל לקחו מהם יותר כסף במשך שנים ושום דבר לא התקדם מבחינת תחב"צ, אז זאת לא בעיה של תקציב.

לפי מה שידוע לי מחירי הנסיעה בארץ זולים מלכתחילה. לכן אי אפשר להגיד "לקחו מהם יותר כסף" 

לא בגלל הנחה של 20 שקל בחודש (וגם לא 100) בנאדם יגיד איזה יופי אוותר על הרכב ואסע באוטובוס. 

עוד לפני שמדברים על תקציב. הבעיה היא בדברים אחרים כמו גישה לתחנות, מסלולי נסיעה, תדירות, תיאום בין רכבות ואוטובוסים

פורסם
לפני 31 דקות, נהג חדש תקציב קטן כתב:

לא מובן לי למה כולם מרוצים מהשוואת מחירים בין אנשים שלא מקבלים את אותו השירות

הם מקבלים בדיוק אותו שירות (הגעה ליעד מרוחק). הנסיעה בתחב"צ היא אמצעי, לא המטרה. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך הם מקבלים את אותו שירות אם יש להם אוטובוס כל חצי שעה במקרה הטוב ומעט קווים ולי יש אוטובוס כל 10 דק' והרבה קווים לבחור מהם?

לפני 48 דקות, arturkopit כתב:

הדבר היחיד שאשכרה מתייקר פה זה נסיעות חד פעמיות, למי שנוסע קבוע בתחב"צ זה יוצא יותר זול.

ואם הם נוסעים 3-4 פעמים בשבוע? 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, Be roo כתב:

חישוב מרחקי ההליכה ב-bubble אינו מבוסס על מרחק אוירי אלא על מסלולי הליכה אמיתיים לפי המפות וחישוב מהירות הליכה סבירה.

אז כן, אם ההליכה כוללת חציה של צומת גדול יתכן ויהיה פספוס קל. בדיוק כמו שכל חישוב זמן הגעה תלוי עומסי תנועה אינו מדוייק על השניה. אז כמו שלוקחים זמן ספייר כשצריך לנהוג לאינשהו, כך גם כאן, כשאתה מעכב אחרים.

התניידות במרכז העיר באוטובוסים אולי נוחה, מעבר לכך זה פשוט לא שווה. מספיק שאתה גר בשכונות המזרחיות של העיר (מהצד הלא נכון של איילון). והסיפור שונה.

אין בעיה שיהיה פספוס קל. יש בעיה שיהיה נהג שמתנהג בגסות רוח כשהפספוס הקל הוא לא באשמת הנוסע. 

שוב, מה אדם שמזמין באבל מנקודה מסוימת, בהנחה ואין לו כדור בדולח, יכול לעשות כדי להגיע לנקודה בזמן כשהאלגוריתם מפספס ונותן נקודה שזמן ההדעה אליה הוא X+1 ביחס לזמן ההדעה של הנהג (X) לנקודה?

באמת אני שואל. הרי כשיש התראה של 10-15 דק זו לא בעיה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, MiniMiz3r כתב:

הם מקבלים בדיוק אותו שירות (הגעה ליעד מרוחק). הנסיעה בתחב"צ היא אמצעי, לא המטרה. 

אני מדבר על אוטובוסים פנימיים

כמו שכשאתה לקוח מונית יש הבדל כמה קילומטר אתה נוסע

אמור להיות איזה שהוא הבדל בין נסיעה פנימית בגוש דן שהיא הרבה מאד קילומטרים

לבין נסיעה בכל עיר אחרת קטנה יותר שהיא נסיעה של הרבה פחות קילומטרים

לא חושב שצריך לתמחר לפי נסיעה של כל אחד אלא לפי אורך ממוצע של הקוים באותה העיר

עריכה אחרונה על ידי נהג חדש תקציב קטן
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, ניקו פ. כתב:

מה אדם שמזמין באבל מנקודה מסוימת, בהנחה ואין לו כדור בדולח, יכול לעשות

בדיוק מה שעושה אדם שצריך לנהוג למקום מסויים ווויז או גוגל מפות אומרים לו שיקח חצי שעה, אז כדי לוודא שהוא לא מאחר הוא יוצא 40 דקות לפני, כי גוגל לא מחשבים את הזמן שיקח למעלית להגיע, או ההתארגנות ברכב. קצת אחריות אישית כאשר אחרים עלולים להתעכב בגללך.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
Just now, Be roo כתב:

בדיוק מה שעושה אדם שצריך לנהוג למקום מסויים ווויז או גוגל מפות אומרים לו שיקח חצי שעה, אז כדי לוודא שהוא לא מאחר הוא יוצא 40 דקות לפני, כי גוגל לא מחשבים את הזמן שיקח למעלית להגיע, או ההתארגנות ברכב. קצת אחריות אישית כאשר אחרים עלולים להתעכב בגללך.

תקראי בבקשה שוב מה כתבתי ומה את ענית. 

אני אנסה שוב, בצורה הכי ברורה שאני מסוגל אליה:

1. אדם לא יודע מראש היכן תהיה נקודת האיסוף (צפון/דרום/מזרח/מערב) לכן להתחיל ללכת לכיוון מסוים לפני שיש נקודת איסוף מבאבל חסר טעם. עד כאן סבבה, נכון?

2. אדם יוצא החוצה לרחוב, עומד ברחוב, מזמין באבל, מקבל נקודת איסוף + הערכת זמן עד שהנהג מגיע. נניח X דקות. סגור?

3. מרחק ההליכה בפועל לנקודת האיסוף הוא X+1 דקות בגלל רמזורים וכו'. אוקיי?

4. מה אותו חסר אחריות אישית יכול לעשות אחרת? 

סידרתי לסעיפים שתגידי בדיוק מה לא ברור במה שאני שואל. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

אוקיי, עכשיו הובן.

כשמקבלים הצעה רואים את נקודת האיסוף והזמן, אם זה לא מספיק, אתה לא חייב לקחת את ההצעה.

ואם אתה חושב שזה גבולי, לך מהר.

כבר קרה לי שרצתי/הלכתי מהר לנקודת איסוף כי הבאבל הקדים. כביכול לא אשמתי, אבל אחרים תלויים בי.

עריכה: רואים זמן הליכה, שלוקח בחשבון את נקודת המוצא.

לא תקבל הליכה לתחנה שעל פי החישוב לא תספיק לצאת להגיע אליה ברמה של פספוס גדול. ואם לקחת את ההצעה ואתה רואה שלא תספיק, יש לך דקה לבטל.

ואתה יודע מה, אם זה משהו שקורה לעיתים תכופות, שווה לכתוב להם, שקטינו את מהירות ההליכה מעט.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני 22 דקות, SlowRide כתב:

איך הם מקבלים את אותו שירות אם יש להם אוטובוס כל חצי שעה במקרה הטוב ומעט קווים ולי יש אוטובוס כל 10 דק' והרבה קווים לבחור מהם?

ואם הם נוסעים 3-4 פעמים בשבוע? 

אני לא יודע באיזה מקום יש קו עירוני שעובר פעם בחצי שעה. אצלי יש אוטבוס כל רבע שעה ואני גר בפרייפריה.

מי שנוסע 3-4 פעמים בשבוע מוזמן לקנות חופשי חודשי וזה יצא לו הרבה יותר זול.

גם אז ובמיוחד מהרפורמה החדשה. 

אני אוהב שאתה מעביר נושא פעם אחר זה משעשע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 14 דקות, arturkopit כתב:

אצלי יש אוטבוס כל רבע שעה ואני גר בפרייפריה.

יפה לך, אבל בוא נהיה אמיתיים. יש סיבה שבפריפריה משתמשים הרבה יותר ברכב פרטי מאשר במרכז, וזה לא בגלל עלות הנסיעה באוטובוס.

לפני 17 דקות, arturkopit כתב:

מי שנוסע 3-4 פעמים בשבוע מוזמן לקנות חופשי חודשי וזה יצא לו הרבה יותר זול.

גם אז ובמיוחד מהרפורמה החדשה.

דווקא לפי המחשבון באתר שלהם עדיף לו לשלם הלוך חזור חד פעמי. תבדוק בעצמך.

פורסם
לפני 20 שעות, Potato כתב:

אם היה לי אוטובוס מהבית לעבודה אולי הייתי משתמש בו.

לי יש,

אבל כשאני מחשיב את השיקולים של עלויות אחזקת רכב, שאצטרך לשלם כך או כך, והעובדה שהדלק שייקח לי להגיע לעבודה יעלה פחות מכרטיס לאוטובוס, וזה שאני צריך להיות עכשיו תלוי בלו"ז של אוטובוסים, ולחכות להם בחום, ולסבול מהסיבובים שהאוטובוס יעשה, אז אני כבר מעדיף לנסוע עם אוטו.

במקרה שלי נסיעה באוטובוס לא מקצרת ולא מוזילה את הנסיעה בשום צורה, אפילו שיש לי רק אוטובוס אחד מהבית לעבודה ובחזרה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

איך נסיעה ביישוב שכולו שני קילומטר

היא אותו שירות כמו נסיעה של עשרים דקות ? 

• מעניין 1
פורסם
לפני 10 דקות, race driver כתב:

איך נסיעה ביישוב שכולו שני קילומטר

היא אותו שירות כמו נסיעה של עשרים דקות ? 

כי השירות הוא ההגעה ליעד, לא הנסיעה עצמה. אף אחד לא נוסע באוטובוס סתם בשביל הכיף.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא עניין של כיף, זה עניין של איכות השירות.

יש מקומות שרמת השירות בהם נמוכה יותר ויש שגבוהה יותר. למה זה עולה אותו הדבר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...