Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי שני אופנועים.

ביקשתי לרשום את שניהם על אותה תעודת ביטוח , מאחר ואינני יכול לרכב על שניהם בעת ובעונה אחת.

אני נהג מורשה יחיד

כמובן נענתי בשלילה.

על כל החלפה אני מחוייב ב100 ש''ח.

מאחר ולאחד יש ABS ולשני אין . אני מחוייב ב300 ש''ח , ובהחלפה הבאה מוחזר לי החלק הייחסי השנתי.

לדוגמה נסעתי שבוע מוחזרים לי 280 ש''ח.

תחי החלמאות.

פורסם

חלמאות או לא חלמאות

ביטוח הוא על הכלי ולא על הנהג.

הלוואי היה אפשר לרכוש פוליסה על עצמי בכל כלי שרק אנהג, אני הרי לא נוהג בשני כלים בו זמנית, אבל מה לעשות שעוד לא המציאו פוליסה כזאת.

אולי מישהו כאן ירים את הכפפה וימציא את הגלגל.

פורסם (נערך)

הביטול מכסה נזקים גם בעת שהרכב עומד. לכן הוא מקושר לרכב ולא לנהג.

@מיכאל6לבטל ביטוח לאופנוע שלך זה מעשה מאוד לא חכם. מספיק שאיזה רוכב אופניים יתנגש בו וישבור רגל, או שמסיבה כלשהי הוא ידרדר ויפגע במישהו, כדי שתאלץ לשלם פיצויים כל חייך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברבות ממדינות העולם מונהג ביטוח לנהג (ואף לוחית רישוי לנהג). עובד יופי.

לפני 15 דקות, sperial כתב:

לבטל ביטוח לאופנוע שלך זה מעשה מאוד לא חכם. מספיק שאיזה רוכב אופניים יתנגש בו וישבור רגל, או שמסיבה כלשהי הוא ידרדר ויפגע במישהו, כדי שתאלץ לשלם פיצויים כל חייך.

נסחפת.

מילא ברכב פרטי. באופנוע חונה היחס של סיכוי / סיכון לתעריף איננו פרופורציונלי כלל וכלל....

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

הכלי יכול להתהפך ולפצוע. ודרך אגב, לא פחות חשוב - הבחור צריך לכסות את עצמו. אני לא מאמין שהוא לגמרי לא ייגע באופנוע הלא מבוטח.

בקו התחתון - להחזיק רכב לא מבוטח זה סיכון לא סביר. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

אני לא מאמין שהוא לגמרי לא ייגע באופנוע הלא מבוטח.

צודק, זה הסיכון הכי גבוה כאן, אם אתה רוצה לצאת רק לסיבוב של 2 דקות ולא שווה לך בשביל זה להעביר את הביטוח, אתה עלול להתחרט על זה כל החיים.

פורסם
לפני 22 שעות, מיכאל6 כתב:

ברשותי שני אופנועים.

ביקשתי לרשום את שניהם על אותה תעודת ביטוח , מאחר ואינני יכול לרכב על שניהם בעת ובעונה אחת.

אני נהג מורשה יחיד

כמובן נענתי בשלילה.

על כל החלפה אני מחוייב ב100 ש''ח.

מאחר ולאחד יש ABS ולשני אין . אני מחוייב ב300 ש''ח , ובהחלפה הבאה מוחזר לי החלק הייחסי השנתי.

לדוגמה נסעתי שבוע מוחזרים לי 280 ש''ח.

תחי החלמאות.

אתה מודע לזה שאם אתה מבטח שני דו״גים בו״ז עם נהג אחד נקוב בשם, אתה זכאי להנחה של 20% על כל אחד מהם בביטוח החובה?
תלוי כמה לעיתים קרובות אתה מחליף בין הכלים וכמה התעסקות זו, יכול להיות שלא יצא לך הרבה יותר יקר לבטח שניים.
https://pool.org.il/הנחות-מיוחדות-לאופנועים/

• רעיון טוב! 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 20.7.2022 בשעה 20:00, chezik כתב:

חלמאות או לא חלמאות

ביטוח הוא על הכלי ולא על הנהג.

הלוואי היה אפשר לרכוש פוליסה על עצמי בכל כלי שרק אנהג, אני הרי לא נוהג בשני כלים בו זמנית, אבל מה לעשות שעוד לא המציאו פוליסה כזאת.

אולי מישהו כאן ירים את הכפפה וימציא את הגלגל.

תיזהר ממה שאתה מבקש, זה עלול להתגשם.
בישראל הביטוח הוא על הכלי ולא על הנהג. נניח שיש לך רכב ואתה נשוי עם שלושה ילדים. כלומר במקום לבטח רכב אחד וכולם ינהגו בו אתה תצטרך לרכוש ביטוח נפרד לך, לאשתך ולכל ילד בנפרד. מה דעתך? כלכלי?
הביטוח בישראל מקנה פיצויים לכל נפגע בלי שום קשר לאשמה שלו בתאונה. כמו כן הביטוח הישראלי הוא ללא תקרת פיצויים. לכן ועל מנת לאפשר כזה כיסוי חברות הביטוח בישראל מבטחות לפי כלי רכב ולא לפי נהג. 

ורק כדרך אגב, החוק הישראלי לא מאפשר לחברת ביטוח לסרב לנהג סורר. לפי שמו "ביטוח חובה" הוא חובה מתוקף חוק. לכן כל נהג חייב בביטוח. בארצות הברית שם נהוג לבטח לפי נהג ולא לפי רכב יש לחברות הביטוח סמכות לסרב לבטח נהג. ככה יש לחברת הביטוח יכולת לנפות את הנהגים הסוררים אשר עלולים לסכן אותן מבחינה כספית ולקחת רק את הנהגים הבטוחים שלא יסבו להם נזק כספי ורק יכניסו להם כסף. לכן נהג שפוי ורגוע עם רקורד נקי יכול לקבל הנחה.
דבר נוסף, בארצות הברית הביטוח מוגבל מבחינת כיסוי. אתה קונה פוליסות ביטוח שונות בהתאם לגובה הכיסוי שהן מציעות. ככה חברת ביטוח שמציעה ביטוח לנהג על כך רכב יודעת שיש לה אחריות מסוימת כלפי הנהג לפי הפוליסה שהוא רכש ואם נגרמת תאונה שבה עלות הפיצוי גבוה מעלות הכיסוי שבעל הפוליסה רכש אז זבש"ו.
בישראל כאמור הביטוח הוא ללא הגבלת תקרה.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...