Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

האם באמת הכרחי להחליף שמן מנוע ברכב שנסע כ3000 ק״מ השנה?

אשמח להמלצות ותובנות.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי TVCooL
פורסם

עדיף שתצמד להוראות היצרן. בדרך כלל זה 10K-15K או שנה - הראשון מביניהם (לא משנה כמה נסעת)- אלא אם כן אתה רוצה להסתכן בבוצה

• אהבתי 4
פורסם

אני נוסע בערך 5 אלף בשנה, ועדיין מחליף אחת לשנה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכרחי להחליף גם אם לא נסעת בכלל.
פעל לפי הוראות היצרן.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם הוא עושה את ה 3000 ק"מ האלו בנסיעות קצרות 5 ק"מ לכיוון אבל נוסע כל יום, תחליף שמן כל שנה.

אם זה 100 ק"מ פעם בשבוע - שבועיים וביתר הזמן אין שימוש ברכב, אפשר להחליף כל שנתיים ללא שום בעיה.

אם הרכב באחריות תחליף כל שנה בשביל למלא את תנאי האחריות, אין פה שאלה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 25 דקות, Buki כתב:

אם הוא עושה את ה 3000 ק"מ האלו בנסיעות קצרות 5 ק"מ לכיוון אבל נוסע כל יום, תחליף שמן כל שנה.

אם זה 100 ק"מ פעם בשבוע - שבועיים וביתר הזמן אין שימוש ברכב, אפשר להחליף כל שנתיים ללא שום בעיה.

אם הרכב באחריות תחליף כל שנה בשביל למלא את תנאי האחריות, אין פה שאלה.

לומר להצמד להוראות יצרן זה תמיד קל,

אם לא נסעת ברכב למה שיהיה צורך להחליף כל שנה שמן מה ההיגיון?

צריך לשאול איזה פיזיקאי שיתן הסבר מה קורה לשמן בתוך הרכב לאחר שנה אם הנסועה ברכב פעם בשבוע למכולת🤔 אני בטוח שהוא יגיד שהשמן אומנם לא חדש אבל לא נהרס תוך שנה, הוא וודאי יסכים אם בוקי שאפשר להחליף פעם בשנתיים, ואפי ייתן יותר זמן.

אין ספק שהמוסכניקים יגידו שצריך להחליף כל שנה שזה הוראות יצרן, בטח, למה לא, הם ישמחו לביקורים מלקוחות, 

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, קצת נהג יותר אוטו כתב:

צריך לשאול איזה פיזיקאי שיתן הסבר מה קורה לשמן בתוך הרכב לאחר שנה אם הנסועה ברכב פעם בשבוע למכולת🤔

קבל הסבר, ואני לא פיזיקאי: שמן מתחמצן. כל שמן.

השמן במנוע איננו במערכת סגורה ולכן הוא חשוף כל השנה לחמצן ומאבד את תכונותיו.

וחוץ מזה רכב זאת מכונה שמתחזקים, מי שלא מתחזק שלא יתלונן ש"עכשיו מייצרים הכול חד פעמי".

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, קצת נהג יותר אוטו כתב:

1. כדי לא לאבד את האחריות אם יש.
2. כי אלה הוראות השימוש במוצר, הגיוני לפעול לפיהן.
חוץ מזה, אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה. זה לא חוק... 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא מומחה לכלום אבל סתם נקודה למחשבה,

אישית, אם להחליף שמן פעם בשנה היה לוקח יותר מ-20 דק' ובעלות של יותר מ-150 ש"ח עבור שמן מעולה, אולי הייתי מתלבט (גם לא), והנסועה לא הייתה מהווה שיקול כלל עבורי בכל אופן.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם (נערך)

בעוונותי, קניתי ב 2006 מרצדס W201 שנת 1993. הרכב עבר בסך הכל 100K , היה יד 1 והגיע עם תיעוד טיפולים מלא . מסתבר שבגלל הנסועה הנמוכה הרכב טופל בתחילה כל שנה ואחר כך בנוהל תחזוקת שבר. השמן והפילטרים השונים היו בני שנתיים ביום שקניתי.  כמות המישקעים שהייתה באגן השמן, בפילטר הדלק ופילטר הגיר הייתה זוועתית , הרכב נסע כאילו משהו "חונק" את דוושת התאוצה, והחלפת ההילוכים לוותה ברעידות.  אחרי טיפול מקיף ויישור קו הרכב נסע אחרת וחידש נעוריו.

אתה לא יכול לנחש אם יהיו משקעים והצטברות בוצה באגן השמן וסתימה ברשת משאבת השמן שתגרום להרכבת שמן עם הזמן. 

עלות השמן והפילטר, פעם בשנה, לפני הטסט, היא זניחה בוודאי בהשוואה למחיר וערך הרכב. 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

חסכת לי שרשור, בדיוק חזרתי מהמוסך אחרי החלפת שמן ופילטר לרכב שנסע 2,000 ק"מ בשנה האחרונה. הרכב צריך 7 ליטרים של סינתטי איכותי ACEA A3, יוצא צריכת שמן של בערך ליטר לכל 300 ק"מ.

ברכב העיקרי שלנו, קיה סורנטו דיזל 2018 שיש לה אחריות של 7 שנים, היצרן ממליץ להחליף כל שנתיים, והיא עובדת הרבה יותר קשה. שוקל לעבור ללהחליף לבד בשנים שהדילר לא עושה את זה.

עריכה אחרונה על ידי nitch
  • רעיון טוב! 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...