Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 19.7.2022 בשעה 14:51, hans כתב:

קבל הסבר, ואני לא פיזיקאי: שמן מתחמצן. כל שמן.

השמן במנוע איננו במערכת סגורה ולכן הוא חשוף כל השנה לחמצן ומאבד את תכונותיו.

זה אכן ההסבר הרשמי.

אבל תמיד שאלתי את עצמי,

מה הסיכוי הסטטיסטי

שזמן החמצון של השמן עד לאיבוד התכונות

יהיה בדיוק 365 יום ?......

[רק בשביל להבין.

ברור שבפועל הייתי מחליף, רק כדי לא להסתכן]

פורסם (נערך)

השאלה הרבה יותר בסיסית, מה הסיכוי הסטטיסטי שזמן ההקפה של כדור הארץ את השמש יהיה בדיוק שנה? 

עריכה אחרונה על ידי nitch
  • מצחיק 1
  • מעניין 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ברוב הרכבים, החלפת שמן לא הרבה יותר מסובכת מלמלא דלק. וגם עולה פחות מטנק במחיר של היום.

אבל משום שהרכב ימשיך לנסוע בלי זה, נפתחים הדיונים האלה..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, amosbmw כתב:

גם עולה פחות מטנק במחיר של היום.

בחיים לא חשבתי על זה ככה, אבל אתה כל כך צודק! במיוחד במיכל בנפח 70 ליטר, אאוץ'.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מחיר זה לא הנקודה. השאלה אם זו לא תחזוקה מיותרת ולדעתי אם הרכב לא נוסע יום יום, למשל בעל הרכב נוסע לעבודה בתחבורה ציבורית או הולך ברגל, השימוש ברכב הוא בעיקר בסופי שבוע ובשנה נוסעים 3000 ק"מ, השעות שהשמן צובר נמוכות מאוד ומיותר להחליף כל שנה, לא יהיה שום בלאי ושום תופעות אם יוחלף כל שנתיים. 

אם נוסעים כל יום למרחק קצר, כן כדאי להחליף כל שנה. 

פורסם

אני לא מסכים עם הטהרנים כאן ויותר בגישה של בוקי.

מדוע ברכבי 0 ק"מ היצרן לא מחייב להחליף שמן?

הלא אלו רכבים שעמדו לפחות שנה טרם נמסרו לבעליהם. אז שם השמן לא מתחמצן?

פורסם

ממש לא נכון. רכבי 0 ק"מ אלה רכבים שנמכרו באמצעות מתווך שגם נרשם כבעלי הרכב, אבל הם בהחלט יכולים להיות טריים.

אם תנבור קצת בפורום תמצא כאן לא מעט דיונים על רכבים שנמכרו לאחר שעמדו במגרשים שנה ויותר, וחלק גדול ממומחי קבוצה ממליצים לבצע  להם טיפול שכולל החלפת שמן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, miatanc כתב:

מי אמר שלא חייבים?

מי אמר שכן חייבים?

על גלון שמן שאני קונה או שאין בכלל תאריך תפוגה או שיש (נדיר) וזה 5 שנים מתאריך הייצור.

אף פעם אין הערה שאומרת שאם פתחת את האריזה, אתה חייב להשתמש בשמן תוך שנה.

אין שום דבר כזה רשום בשום מקום. 

מי אמר ששמן שעמד שנה, לא טוב לשימוש?

דברים שיש להם תוקף, היצרן תמיד דואג לציין את זה על גבי האריזה. 

אם היצרן לא מציין, מבחינתי אין תאריך תפוגה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל מצד שני היצרן מנחה להחליף שמן כל שנה או x קילומטרים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היצרן מכוון למכנה משותף מסויים, 

למשל דוגמא קיצונית:

הייתה לי חיפושית 1977, רכב אספנות שנסעתי בה כ 2000 ק"מ בשנה. 

יש הוראת יצרן להחליף שמן כל 3 חודשים או כל 5000 ק"מ.

אז לפי הספר כל 3 חודשים שזה יצא 500 ק"מ הייתי צריך להחליף שמן. 

אבל זה לא נראה לי סביר, החלפתי כל שנה או כל חצי שנה כשהיה לי כוח וזה היה בסדר גמור לשימוש המאוד מועט שעשיתי באוטו. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 22 דקות, SlowRide כתב:

אבל מצד שני היצרן מנחה להחליף שמן כל שנה או x קילומטרים.

היצרן מכוון לרכבים שנמצאים בטווח הנפוץ של שימושים, ובוחר מספרים נוחים לזכירה. הרבה יצרנים יתנו הלצה נוספת, לרכבים שנמצאים בשימוש "מאומץ" או "תנאים קשים". בד"כ לא תהיה התיחסות לתנאים "נוחים" במיוחד.

מכל מקום, שמ שנמצא במנוע חשוף לכל מיני תהליכים שלא קיימים במיכל האטום שבו הוא משווק, כמו חשיפה לאויר או לתוצרי הבערה של המנוע.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 32 דקות, sperial כתב:

שמi שנמצא במנוע חשוף לכל מיני תהליכים שלא קיימים במיכל האטום שבו הוא משווק, כמו חשיפה לאויר או לתוצרי הבערה של המנוע

+1

כל ההוראות של יצרן השמן מתייחסות למיכל בו השמן נמכר. מעבר זה , מה שנאמר מעלי.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

שים לב להערה בסוף - אם הרכב לא  הגיע לטמפרטורת עבודה על פני התקופה , לפחות פעם בחודש לדבריו (לא מדעי) הסיכוי להצטברות לחות בשמן ולירידה באיכות גבוה.

אצלי בנסיעות קצרות יחסית טמפ' השמן מגיעה לנקודת העבודה בדרך כלל אחרי 20 דקות נסיעה. (יש לי מד טמפ' שמן) . כלאמר בנסועה נמוכה ועירונית קצרה הסיכוי להצטברות לחות גבוה מאשר אילו נסעו מעט על פני התקופה אבל הגיעו לטמפ' עבודה במהלך נסיעה רציפה.לפחות אחת לתקופה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...