Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקבוצה כלשהי בפייס נכתב שבחור מסויים לקח את הרכב שלו להילוך שישי להחלפת ברקסים.
המוסך ביקש 2800 לפני מעמ על העבודה, הלקוח סירב ורצה לקחת למוסך אחר רחוב ליד.
המוסך סירב לשחרר את הרכב וחתם על איזהו טופס שהרכב מורד מהכביש(איזה טופס?)
לאחר ריב וצעקות הרכב שוחרר לאחר מילוי עוד איזשהו טופס. ישר נלקח למוסך האחר והבלמים הוחלפו בעלות של שליש מזה.
למחרת עבר טסט אבל הסטטוס של ההורדה מהכביש איך שהו נפל בין הכסאות והרכב עדיין במצב של הורדה מהכביש.
מישהו יכול להסביר את הכוח שיש למוסך עם הורדה מהכביש? ועל אילו טפסים מדובר?

פורסם

לא מכיר את העובדות של הסיפור אבל באופן כללי:

למוסך ובעיקר למנהל המוסך אחריות פלילית אם הם משחררים רכב במצב לא בטיחותי ומתרחשת תאונה.

רכב (גם אם הגיע בנסיעה למוסך) שנמצא בו ליקוי בטיחותי אסור למנהל המוסך לשחרר אותו בנסיעה.

ניתן לשחרר אותו בגרירה ולאחר שבעל הרכב חותם שהוא יודע שאסור לו להשתמש ברכב עד לתיקון התקלה.

מנהל המוסך חייב גם בדיווח על רכב כזה על מנת למשרד התחבורה תהיה אפשרות לוודא שהרכב תוקן / הורד מהכביש.

דיווח כזה הוא לא פשוט למוסך / מנהל המוסך והם בטח לא היו רוצים להיות במצב שהם חייבים לדווח.

• אהבתי 1
פורסם

עשו לי דבר דומה עם צמיגים במאזדה, היה לי שני צמיגים עם חתכים בדופן והמנהל מוסך הוריד לי את הרכב לאחר שסירבתי להחליף אצלו צמיגים במחיר מופרז.

אחרי הרבה ריבים שיחררו לי את הרכב כדי שאני יכול להחליף במקום אחר.

טסלה 3 2022

פורסם

אם מוסך היה עושה לי משהו כזה, לא היתי חוזר לשם לעולם, וגם הייתי מוודא שכל המכרים שלי לא יכנסו אליו. אם יש לי רפידות לעוד 6 חודשים, או צמיגים בלויים והמוסך מחליט שזה סכנה בטיחותית.... חבל לו על הזמן באמת.

• אהבתי 3
פורסם

ציטוט מתוך שירות של מוסך:

על פי תקנה 309 ישנם מקרים של הורדה מהכביש המחייבים תיקון מחמיר יותר על ידי מקום מורשה, וכן קבלת תעודת בדיקה ממנהל מקצועי.

מדובר במקרים שבהם קיים נזק לבלמים, למערכת ההיגוי, לקורת האורך, לשלדה, לקורת הרוחב, למסגרת גג המרכב, לחלקי מרכב שמעבר לציר גלגלים אחוריים וקדמיים, וכן כל נזק שהוביל לפתיחתן של כריות האוויר. רק לאחר שהרכב תוקן במקום מורשה ניתן להשתמש בו כדי להביאו לבדיקה עד 3 ימים מעת התיקון, וזאת לצורך קבלת תעודת בדיקה.

אם הבלמים לא תקינים, בוחן מוסמך יכול על פי התקנה (משנת 1961) להכריז על אי שימוש, עד לתיקון התקלה. בדיוק כמו שעושה בוחן משטרתי עם כלי רכב שנעצרם לבדיקה ומתגלים בהם ליקויים (או לצערנו עקב שיפורים בניגוד לתקנה 380) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

שילמת כ 50₪ "דמי חליצה" בשפת המסעדות. 

אני מניח שעדיין היה משתלם לך. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...