Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכותרת לא מתאימה לתוכן האשכול

האם "מחפשי רווח מהיר" ב-א-מ-ת עושים אלפי שקלים על מכוניות חשמליות חדשות? כן

כמה מהם? לא הרבה

תודה על החישובים

• מעניין 1

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם

חישובים והשוואה מעניינים -- תודה על הפשלת השרוולים 😀👍.
כמובן שעיתונאים אמיתיים היו עושים חישוב ובדיקה כזו בעצמם לפני שמפרסמים כתבה, אבל רוב ״עיתונאי״ הרכב בארץ, במיוחד אלה שכותבים על חשמליות, לא ראויים למונח ובורים לחלוטין בתחום ההנעה החשמלית  (שלא דורש יותר הבנה מפיסיקה של כיתה ח׳).
שאלה קשורה:
בקבוצות ופורומים של רכב חשמלי אכן יש בשבועיים האחרונים יחסית יותר פוסטים של אנשים שהזמינו חשמלית ומנסים למכור אותה הלאה לפני שקיבלו את הרכב.
לטענת חלק מהם, הרכב יירשם כיד ראשונה ע״ש מי שיקנה מהם את הרכב.
האם זה בכלל אפשרי? אני חשבתי שברגע שמשולמת כל התמורה, היבואן מחוייב לרשום את הרכב ע״ש המזמין ע״פ תקנה (שנועדה להגן על צרכנים). נדמה לי שכשהזמנתי רכב חדש ב-2010, זוגתי דאז ואני היינו צריכים להגיד ליבואן כבר במעמד ההזמנה ע״ש מי הרכב יירשם (אני, זוגתי או שנינו) בגלל אותה תקנה. אם זה כך, אז מי שקונה מקונה מקורי שלא קיבל עדיין את הרכב בכ״ז יירשם כיד שניה.

פורסם

יש גבול לכמה פריירים אפשר לדוג. היבואנים המקבילים מחפשים פריירים, הספספרים מחפשים פריירים  וכך הלאה. 

אגב, זו תופעה שהיא לא רק ישראלית. בארה"ב יש מושג MSRP - מחיר מומלץ לצרכן. לפני הטרפת רכבים היו נמכרים מתחת לMSRP והיום אין דברים כאלה. יש דילרים שמבקשים אלפי דולרים מעל, ובפורומים כמו רדיט כל הזמן מחליפים מידע איפה יש דילרים שמוכרים במחיר המומלץ.

פורסם

כולם מחפשים פראיירים, גם בקניה וגם במכירה.

בשבועיים האחרונים יצאתי עם אחי לחפש משומשת בת 4 מקבוצת VW, מפתיע לראות כמה אנשים (שמוכרים משומשת) חיים בבועה של "אין מכוניות חדשות" ומפרסמים מכוניות ב 10-20K מעל המחירון, ואשכרה "יושבים על הסחורה" במשך חודשים (!!!!!!!!!!!!!!!!) כאשר טסט ו-4 צמיגים על הפרק (5000 שח סה"כ) והם "לא מוכנים להוריד שקל" (הרי חודש הבא אתה תכניס את היד לכיס ותוציא את ה 5000, אז צא מהסרט ותמכור...מה הרווחת בזה שישבת על הסחורה שלך 4 חודשים ? כלום ושום דבר).

אז בסדר, יש כתבות שמדברות על כך שמחירי המשומשות כבר לא הגיוניים (לא מחוברים ללוי יצחק), אבל יש אמת אחרת מאחורי הפרסומים.

יש פה ושם מכוניות מדהימות ובמצב חדש, שעדיין יושבות על הלוח במשך 3-4 חודשים ואף יותר, והן לא נמכרות מסיבה אחת: מחיר מוגזם.
זה בסדר לשלם מעל המחירון לאוטו מלוקק ובמצב מדהים, אבל יש גם גבול לכמה מעל.

מסתבר שלא כולם פראיירים.

איציק

• אהבתי 7
  • מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין מה להתרגש מזה.

90 אחוז מאותם מפרסמים במחיר מוגזם לא באמת רוצים למכור. מפרסמים כי אפשר וזה חינם. ואם ימכרו , יהיה מה לספר בשיחת שבת על המכה שהם עשו. 

(לא משנה שהם יקנו רכב אחר באותה תוספת שהם "הרוויחו",  או שיקנו רכב חדש שלא לצורך. זה כבר לא מספרים בשיחת שבת)

• אהבתי 4
פורסם
לפני 2 דקות, davemustaine87 כתב:

אין מה להתרגש מזה.

90 אחוז מאותם מפרסמים במחיר מוגזם לא באמת רוצים למכור. מפרסמים כי אפשר וזה חינם. ואם ימכרו , יהיה מה לספר בשיחת שבת על המכה שהם עשו. 

(לא משנה שהם יקנו רכב אחר באותה תוספת שהם "הרוויחו",  או שיקנו רכב חדש שלא לצורך. זה כבר לא מספרים בשיחת שבת)

גם בגזרת ה 10% שבאמת מוכרים (כי קנו אוטו חדש והם באמת מקבלים אותו), יש בעיות\הגזמות.

רכבים עם ירידת ערך מסחרית של 4-5% (זה מה שחברת הביטוח שילמה) וק"מ גבוה שנמכרים מעל המחירון - לדעתי זה מוגזם.

ולאנשים אין בושה ומסתירים את הפרטים האלו עד לדקה שאתה מבקש דו"ח סליקה (ואז אתה מגלה שהוחלף אומנם חלק שמחובר רק בברגים ואין פגיעה בשלדה (כמו למשל: כנף, דלת וכד'), והחלק הוא חדש ומקורי (אבל לא מספרים לך על ירידת ערך)..... ועדיין מבקשים מעל המחירון (כי בטרייד נתנו הרבה פחות) כי רוצים להרוויח עוד 5,000-15,000 ש"ח על חשבון מישהו שמחפש רכב כי הוא באמת זקוק לו, ואין לו ברירה אלא לשלם, וידוע שזו תקופה שהכל נמכר "מעל המחירון" אז מנצלים את המצב להרוויח עוד כמה ג'ובות.

מזל שיש לנו היום כלי כמו דו"ח סליקה שלפעמים מציל אותך מנפילות מגובה רב.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

80% מהמוכרים הפרטיים הטיפוסיים לא קשורים לעולם הסחר ברכבים ולא בקיאים בנושא, קראו בעיתונות שיש בועה עולמית והתחילו לתקוע מחירים בשמיים... כן כן סתם אנשים פשוטים, פינסיונרים.

עכשיו שיחזרו לקרוא שהעולם עומד בפני מיתון קשה ויורידו מחירים בהתאם.

בעזרת השם גם נראה ירידה במחירי הדיור בשנים הקרובות. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני 24 דקות, LEGACY 1.8 כתב:

80% מהמוכרים הפרטיים הטיפוסיים לא קשורים לעולם הסחר ברכבים ולא בקיאים בנושא, קראו בעיתונות שיש בועה עולמית והתחילו לתקוע מחירים בשמיים... כן כן סתם אנשים פשוטים, פינסיונרים.

הבעיה היא שאנשים פרטיים "טיפוסיים" מקבלים את העיצות האלו מהכתבות בעיתונים ובטלויזיה - ולא פחות מזה, דרך סוכנויות הטרייד אין והמכירה של מכוניות... והייתי עד לשיחה כזו של בן אדם שמוכר את האוטו שלו, התקשר לסוכנות שהוא קנה ממנה (סוכנות טריידאין מאוד גדולה של טויוטה ולקסוס) ושם אמרו לו את המחירון היבש של האוטו שלו, אבל הקפיד הסוכן לספר לאותו לקוח שהן נמכרות 10-15-20 אלף שח מעל המחירון, תלוי במצב הרכב.

הסוכן כמובן לא מודע למצב האוטו של הלקוח, אומנם לא ברמת הפח אשפה אבל גם ממש לא מציאה גדולה... ומה עושה המוכר ? מאמץ בחיבוק רב את מה שאמר לו הסוכן בטלפון (כי הוא באמת חושב שהאוטו שלו הכי שמור בארץ) ומוכר לך את האג'נדות שלו (חלילה וחס - הוא לא יבזבז 100 שקל על שטיפה+שאיבה של האוטו טרם פרסום האוטו למכירה בלוח, אבל לדרוש 150000 על רכב של 130000 - זה כן).

שוק הזוי, מוכרים מטומטמים, והרבה מספרי סיפורים.
נקווה שנחזור לשגרה - ובמהרה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מילא מכוניות "קרובות לחדשות" כלאמר בנות כ 3 שנים. אבל יש נסחפים ברמות על.

שכן מציע למכירה אלפא 147 שנת 2002. למכונית הזו יש קהל די מוגדר וממש לא מחפשי מציאות. הרכב ידני (שזה פלוס לאלפא) אבל מהדגם הכי פחות נחשק 1.6 /105כ"ס . רמת גימור בסיסית, יד 5 .

אילו הרכב היה במצב "תצוגה" או שמור במיוחד אפילו הייתי שוקל לקנות כחלק מהתחביב שלי, לשמר ותחזק ולקוות להגיע לסטטוס אספנות. 

אבל, הרכב "שבור" חבוט ,שרוט, פלסטיקה חיצונית חסרה, ריפוד בלוי, ונצפה בחודש האחרון פעמיים על גרר , אחרי אבדן שמן ונוזלי קירור.   

אז למה כל הפירוט הזה -? כי המחירון הוא 6500 לפי לוי יצחק, הבחור רוצה 14500 ! מספר שיש טסט לשנה - לא נכון חצי שנה , זה רכב מיושן.  בן 20 וממש ממש לא מציאה.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 8 דקות, zaf כתב:

שכן מציע למכירה אלפא 147 שנת 2002. למכונית הזו יש קהל די מוגדר וממש לא מחפשי מציאות. הרכב ידני (שזה פלוס לאלפא) אבל מהדגם הכי פחות נחשק 1.6 /105כ"ס . רמת גימור בסיסית, יד 5 .

אילו הרכב היה במצב "תצוגה" או שמור במיוחד אפילו הייתי שוקל לקנות כחלק מהתחביב שלי, לשמר ותחזק ולקוות להגיע לסטטוס אספנות. 

אבל, הרכב "שבור" חבוט ,שרוט, פלסטיקה חיצונית חסרה, ריפוד בלוי, ונצפה בחודש האחרון פעמיים על גרר , אחרי אבדן שמן ונוזלי קירור.   

אז למה כל הפירוט הזה -? כי המחירון הוא 6500 לפי לוי יצחק, הבחור רוצה 14500 ! מספר שיש טסט לשנה - לא נכון חצי שנה , זה רכב מיושן.  בן 20 וממש ממש לא מציאה.

כל נושא ה-״מחיר מחירון״ בארץ די בלוף בעיני. אין למי שמרכיב את המחירונים מידע אמת על עיסקאות בשוק הפרטי (אין חובת דיווח, כידוע). כמה רכבים מהדגם הנ״ל בכלל עוברים ידיים בשנה? אני מניח שבודדים לכל היותר. אז ברור שאין להם ״מחיר שוק״, אלא לכל היותר טווח מחיר.
יצחק לוי מכניס ״שיקלול״ במקרים שברור שלא איכפת לאף אחד מס׳ הידיים הקודמות.
הם נתנו מחיר בזמנו על דגם ישן מסויים של ב.מ.וו. שהיכרתי אישית את כל הבעלים בארץ, וידעתי שלא נמכר אחד כבר שנתיים, וגם מחיר לדגמים שבכלל לא קיימים (לא רק בארץ). דיווחתי להם, מתוך הנחה שזה typo והכוונה לדגם אחר. לא טרחו לתקן.

פורסם

אני חושב שהשרשור הנוכחי מדגים בצורה מושלמת למה כל קריאות "היבואנים חזירים", או "בעלי דירות חזירים" (או כל שרשור "חזירים" אחר שהיה פה) הן קריאות צבועות. 

כי הנה, גם אנחנו האנשים, פאקינג כל אחד מאיתנו, מנסה למקסם רווחים איפה שהוא יכול. ליטרלי מתנהגים באותה צורה כמו כל אדם אחר שעליו אנחנו צועקים חזיר בארוחת שבת. 

מדהים אותי לראות את זה :)

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

@ניקו פ. הפורום כמיקרוקוסמוס של בעלי הרכבים בישראל... :-) 

פתחתי היום יד2 וחיפשתי מסחרית שיכולה לשמש אותי אחרי הברלינגו. קצת יותר גדולה וקצת יותר חדשה.

מחיר מחירון לוי יצחק: X. מחיר נדרש בפועל: X+50%.

מדובר על מכונית של כמה עשרות אלפי שקלים, לא אלפים בודדים אם תהית.

אנשים החליקו על השכל, הרי בכל יום "רגיל" - מסחריות נמכרות מתחת למחירון.

אני אזדיין בסבלנות (לבינתיים) עד שהגלים יעברו, מקווה שאחזיק מעמד.

איציק

• רעיון טוב! 3

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דןוקא במסחריות התופעה לא ברורה.

הרי אלה רכבי עבודה ומי שקונה אותם יודע קצת חשבון ובמצב כזה יקח מימון ויקנה חדש.

מעניים אם @Transporter מכר את הטסלה ב 40 מעל מחיר הקניה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 19 שעות, yosilogen כתב:

הכותרת לא מתאימה לתוכן האשכול

האם "מחפשי רווח מהיר" ב-א-מ-ת עושים אלפי שקלים על מכוניות חשמליות חדשות? כן

לא הייתי ממהר לקפוץ למסקנות. אין לנו דרך לדעת מה היו מחירי הסגירה של העסקאות.

לפני 8 שעות, zaf כתב:

דווקא במכוניות ותיקות כאלה אין שום קשר בין מחיר המחירון למחיר המכירה בפועל. (צריך רק משוגע אחד שזה מה שזה מה שהוא מחפש)

• תוכן חדש...