Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בהתכנסות להחלטה - CX5 VS RAV4?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אנחנו רוצים להחליט סופית על רכישת רכב ולקו הסיום הגיעו המאזדה CX5 2.0 EXECUTIVE 2X4 והטויוטה RAV4 2.5 E-VOLVE HYBRID 2X4.

נסועה שנתית צפויה כ-12,000 ק"מ, יש צורך בוו גרירה, חיישני רוורס חובה.

לא צפויה נסיעה בשטח

אז ככה, עד כה

מחיר

הטויוטה יקרה יותר ב-9,000 ש"ח (192 לעומת 183). 183 במאזדה המחיר שציינתי כולל וו גרירה שיורכב באופן פרטי בעלות מוערכת של 2,000 ש"ח ותוספת חיישני ומצלמת רוורס (אחרי הנחה של 1600 ומשהו שקל). בטויוטה המחיר הנ"ל כולל וו גרירה מקורי נשלף בעלות של 3750 ש"ח, כאשר חיישני ומצלמת רוורס כלולים ממילא (אין הנחות בטויוטה).

יתרון למאזדה

זמני אספקה

10 חודשים לראב4, אף שבע"פ נאמר שבפועל זה כנראה ייקח 5-6 חודשים, אבל לא מתחייבים;

במאזדה 14 ימי עסקים ממועד השלמת התשלום.

יתרון למאזדה

בטיחות

רמת אבזור בטיחותי במאזדה 6, בטויוטה 7.

במאזדה 6 כריות אוויר, בטויוטה 7.

לפי EURO NCAP, בטיחותית שתי המכוניות דומות, אך מבחני הריסוק בטויוטה חדשים יותר.

יתרון קל למאזדה בבטיחות נהג (95% לעומת 93%), יתרונות קלים יותר ופחות לטויוטה בבטיחות נוסעים, הולכי רגל ומערכות עזר.

בטויוטה מבחן מ-2019, במאזדה מ-2017.

אני נוטה להאמין שמערכות הבלימות האקטיביות עודכנו במאזדה והן זהות למה שקיים ב-CX30 וב-3 החדישות יותר (עם ציונים עדיפים במערכות עזר).

קשה לי להכריע פה מי המנצחת, תוספת מערכות הבטיחות בין דירוג 6 ל-7 לא קריטית בעיניי. מבחני הריסוק דומים.

למרות זאת, בשל היתרון של טויוטה בכל קטגוריות מבחני הריסוק חוץ מזה של הנהג ובשל היותו של המבחן עדכני יותר -

אתן את היתרון לטויוטה

שמירת ערך

שני המותגים עם שם מצויין ושומרים ערך יפה במבחן הזמן; אני מתרשם שמותג טויוטה בכל זאת קצת חזק יותר, ודאי כשמדובר בראב4 - ובהתאם הסחירות הצפויה בתום תקופת הבעלות.
יש נעלם משמעותי, והוא דינן של מכוניות בעירה פנימית בתום תקופה הבעלות של הוריי על הרכב, שודאי תמשך לפחות 10 שנים - והמשמעות של הדבר הזה על השווי העתידי שלהן.

במובן הזה, אני מעריך, היתרון הוא בהחלט של הטויוטה.

מרווח פנימי

מרווח מושבי הנוסעים מאחור בראב4 היה עדיף בעיניי, הרגיש גדול יותר וזווית המשענת עדיפה ונותנת נוחות נסיעה טובה יותר. מבחינת נוחות נהג שתיהן היו דומות, אבל אולי אני צריך שוב לבחון את זה.

מבחינת איכות החומרים הכללית, אני מניח שהן דומות מאוד, עם יתרון קל למאזדה.

הבגאז' בטויוטה גדול יותר.

יתרון לטויוטה

ביצועים

צריכת דלק - נתונים רשמיים במאזדה 12.8 ק"מ/ל', בטויוטה 17.5. אני נוטה להאמין שבפועל זה משהו כמו 10 לעומת 15.5 (פער של 20-30 אלף ש"ח בצריכת דלק ב-10 שנים, כל עוד המדינה לא תמסה את ההיברידי באופן חלקי).

האצה - הטויוטה זריזה יותר על הנייר ואני מניח שגם בפועל, 0-100 קמ"ש ב-8.4 שניות לעומת 10.1 ומעט יותר חזקה, עם 22.5 קג"מ לעומת 21.4 במאזדה.

נסענו בינתיים רק על המאזדה והנסיעה היתה טובה ונעימה. עוד לא נסענו בטויוטה, אבל אני מצפה למשהו דומה.

יתרון לטויוטה

עלויות אחזקה

עפ"י משרד התחבורה, עלות החלפים המקוריים במאזדה נמוכה לאין ערוך מזו שבטויוטה (29% לעומת 232% מהבסיס) - יען חלפי הטויוטה יקרים יותר ב-80%.

הגם שלטויוטה צפויה אמינות טובה מאוד, זה עדיין משמעותי הן בטיפולים השוטפים כל עוד מחליטים לטפל במורשה יבואן, והן במקרים  שהמקיף לא יכסה, אף שאני לא יודע להצביע במדויק על הפער הכספי המוערך.

להבנתי מהתייעצות פה בפורום, שתיהן צפויות להיות אמינות מאוד, אך המאזדה בהיותה פשוטה ו"מיושנת יותר", עם מערכות שלהן אמינות מבוססת, צפויה להיות זולה יותר לאחזקה בשקלול רב-שנתי.

לצד זה, ידוע לי שהפריוס, אם נשתמש בה כאינדיקציה לראב4, ידועה באמינות המופלגת שלה למרות המערכות המורכבות יותר.

בטויוטה נצטרך לגרוע בתום תקופת הבעלות מחיר סוללה (15 אש"ח?) וכמובן שלאורך כל התקופה 400 ש"ח בשנה מעבר לתקופת האחריות, שזה 3600 ש"ח לתקופה של 9 שנים (עד שהרכב בן 12).

יתרון משמעותי מאוד למאזדה

וו גרירה

צריכים וו גרירה. בטויוטה יש מקורי, במאזדה אין ונאלץ להתקין במקום אחר לאחר הקנייה.

האם במאזדה עלולה להיות לזה השפעה על האחריות? האם צפויה השפעה על זיהוי כלי רכב בשטח מת בנסיעה לאחור?
 יכולים להתקין גם לטויוטה בחוץ ולחסוך 1500 שקל, אבל אני רואה יתרון בהיותו של המוצר מקורי בשל השיקול שמתואר בשורה למעלה.

יתרון לטויוטה

שונות

מה יהיה על הוצאות הנסיעה?

קראתי היום, שוב, על כוונה באוצר לגבות מבעלי רכב חשמלי תעריף לפי ק"מ. עם זאת, אני סבור שבממוצע, הנטייה תהיה קודם כל לפזר את מירב העול על רכבי הבעירה הפנימית ורק אז על החשמליים וההיברידיים - ז"א שבספקולציה שלי, אני מעריך שבבואם לפצות על אובדן ההכנסות מהדלק, באוצר קודם כל יפנו להגדלת אגרות הרישוי לרכבי הבעירה הפנימית ורק לאחר מכן יגדילו משמעותית את אגרות הנסועה ברכב החשמלי (וכמובן שבהיברידי באופן יחסי בלבד).

שירות איש המכירות באולם התצוגה במאזדה ניתן לאחר שביקשנו והיה נעים ומזמין, בטויוטה התייחסו אלינו רק אחרי שביקשנו 5 פעמים שמישהו יסביר לנו קצת על האוטו וגם אז לקה בחסר. אני רק יכול לקוות שהשירות שלהם לאחר הקנייה טוב יותר (?).

CX5 באתר מאזדה
RAV4 באתר טויוטה
מבחן ריסוק CX5
מבחן ריסוק RAV4
השוואה באתר icar

אשמח להערות והארות - במה אתם הייתם בוחרים? האם אני מפספס משהו? משהו נוסף לשקול?

תודה

עריכה אחרונה על ידי ...
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

פנייה לאדמינים - אשמח להשאיר את זה כשאשכול נפרד ולא לאחד אותו עם ההתלבטות המקורית שלי בעניין (שכללה גם פורסטר וכו')

במובן מסוים, אם הסוללה של הראב4 תלך לעולמה במשמרת שלנו ולאחר מסגרת האחריות המקסימלית של 12 שנה, זה מקזז משמעותית את ההפרש בצריכת הדלק בין שתי המכוניות - ועם ההפרש בעלות הרכישה זה ממש מאפס את ההפרש. או שמא בנסועה הנמוכה הזו יש סיכוי נמוך שהיא תלך אחרי 12-15 שנה?
כך גם ההפרש בירידת הערך, ככל שיהיה כזה, כששוקלים לעומתו את עלויות האחזקה העדיפות של המאזדה.
כשאני משווה ביד2 גרסאות בנזין של שני הדגמים משנת 2014, הטויוטה נמכרת בממוצע ב-15-17% יותר מהמאזדה.

טאטע תושיע

עריכה אחרונה על ידי ...
פורסם (נערך)

כמה המלצות בין השניים. נתחיל במשעמם, ה cx5 קיבל תוצאות יותר טובות במבחני הריסוק של iihs (ציון של tsp+ לעומת tsp לראב4) ,ואם זה לא מספיק,  קיבל תוצאה יותר טובה במבחן האייל (מבחן שבודק דינמיות של רכב בניסיונות להתחמק מתאונה). ה cx5 גם לידיעתי מאובזר יותר טוב מהראב 4 המקביל ונראה ומרגיש הרבה יותר איכותי מבפנים.

ועכשיו לדברים שאף אחד לא מתייחס אליהם. ה cx5 הרבה, אבל הרבה, יותר מהנה לנהיגה מהראב 4. הוא בין הג'יפונים הבודדים שנותנים תחושה של נהיגה ברכב פרטי ולא ג'מוס מגודל חסר תחושה.

ג.נ בחנתי את שניהם עוד כשיצא הראב4 הנוכחי ולדעתי ה cx5 הרבה יותר טוב חוץ מהמרחב הפנימי.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
פורסם

פותח השרשור עשה עבודת השוואה יפה בין שני הרכבים אבל רק דבר אחד חסר והוא מה ליבו אומר..?

לא הכל בחיים זה טבלאות אקסל... בסופו של יום ללא מעט אנשים חשוב גם ליהנות ברכב.

משכך, לטעמי כמובן, ההכרעה צריכה ליפול אחרי נסיעת מבחן.

יש לי תחושה שבנסיעת מבחן, בהתנהגות הרכב ובנוחות הנסיעה ושהייה בתא הנוסעים, המאזדה תזכה (ונדמה לי שלאורך זמן עם דעיכת הברק הטבעי וריח החדש, איכות החומרים במאזדה עדיפה)

• אהבתי 2

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 9 שעות, spidrman כתב:

פותח השרשור עשה עבודת השוואה יפה בין שני הרכבים אבל רק דבר אחד חסר והוא מה ליבו אומר..?

לא הכל בחיים זה טבלאות אקסל... בסופו של יום ללא מעט אנשים חשוב גם ליהנות ברכב.

משכך, לטעמי כמובן, ההכרעה צריכה ליפול אחרי נסיעת מבחן.

יש לי תחושה שבנסיעת מבחן, בהתנהגות הרכב ובנוחות הנסיעה ושהייה בתא הנוסעים, המאזדה תזכה (ונדמה לי שלאורך זמן עם דעיכת הברק הטבעי וריח החדש, איכות החומרים במאזדה עדיפה)

מסכים לחלוטין.

אחרי האקסלים - הגיע תור נסיעת מבחן משמעותית, שתבהיר לפות"ש למה שתיהו ראויות ושוות, ו(כנראה) למה המאזדה שווה יותר...

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

יש לי CX5 דור ראשון. עושה 11.5 קמ"ל נסועה משולבת. תאוצה רשום במפרט 9 שניות 0-100 - אני תוהה אם זה נכון. הרכב איכותי, הדור השני עוד יותר. הדבר היחידי שהרתיע אותי בדור השני זה הריפודי עור במושבים, שלא עושה לי את זה בעיקר מבחינת חום בקיץ, וגם מסיבות אחרות. לא יודע אם במודל 2022 זה ממשיך כך. אם הייתי צריך לקנות כיום SUV ברמה של ה CX5/RAV4, זה הולך ככה:
לחסכון בדלק - RAV4 היברידי.
לנהיגה דינמית - ה CX5.
הראשונה קונים מהראש, השניה בעיקר מהלב (גם היא מושכלת, לא היינו אומרים שזה אלפא). מקווה שעזרתי.

פורסם
לפני 13 שעות, ... כתב:

במובן מסוים, אם הסוללה של הראב4 תלך לעולמה במשמרת שלנו ולאחר מסגרת האחריות המקסימלית של 12 שנה, זה מקזז משמעותית את ההפרש בצריכת הדלק בין שתי המכוניות - ועם ההפרש בעלות הרכישה זה ממש מאפס את ההפרש. או שמא בנסועה הנמוכה הזו יש סיכוי נמוך שהיא תלך אחרי 12-15 שנה?

טאטע תושיע

פות"ש ציין שההורים שלו מתכננים להחזיק ברכב כ10 שנים כך שלו זה פחות רלוונטי.

פורסם
לפני שעה, ירון דורפמן כתב:

פות"ש ציין שההורים שלו מתכננים להחזיק ברכב כ10 שנים כך שלו זה פחות רלוונטי.

אני פותח השרשור, הגבתי כי לא יכולתי כבר לערוך.

הם יחזיקו ברכב 10-15 שנה

פורסם
לפני 17 שעות, Uri-G כתב:

כמה המלצות בין השניים. נתחיל במשעמם, ה cx5 קיבל תוצאות יותר טובות במבחני הריסוק של iihs (ציון של tsp+ לעומת tsp לראב4) ,ואם זה לא מספיק,  קיבל תוצאה יותר טובה במבחן האייל (מבחן שבודק דינמיות של רכב בניסיונות להתחמק מתאונה). ה cx5 גם לידיעתי מאובזר יותר טוב מהראב 4 המקביל ונראה ומרגיש הרבה יותר איכותי מבפנים.

ועכשיו לדברים שאף אחד לא מתייחס אליהם. ה cx5 הרבה, אבל הרבה, יותר מהנה לנהיגה מהראב 4. הוא בין הג'יפונים הבודדים שנותנים תחושה של נהיגה ברכב פרטי ולא ג'מוס מגודל חסר תחושה.

ג.נ בחנתי את שניהם עוד כשיצא הראב4 הנוכחי ולדעתי ה cx5 הרבה יותר טוב חוץ מהמרחב הפנימי.

קנית את גרסת ה-2 ליטר או ה-2.5?

פורסם (נערך)

2 ליטר. כשהראב4 החדש החל להמכר בארץ, הוא תומחר במחיר מאוד זול, מקביל ל 2 ליטר של מאזדה. היום אני חושב שהמצב שונה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

למי שקונה רכב על בסיס השוואות וטבלאות אקסל מגיע לנהוג בטויוטה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 2

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

חשבת אולי על הCX5 בגרסת 2.5 ליטר וברמת אבזור אקזקיוטיב?היא תעלה בדיוק כמו הראב 4 ושם כבר המנוע ייתן לך אקסטרא גדול מאוד.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

לפות״ש - עשית השוואה יסודית ומצויינת בין שני הרכבים הנ״ל וכעת אתה מתקשה להכריע. אני מתרשם שיש כאן סימפטומים של FOMO 😅 

בסוף, לא מדובר בהחלטה גורלית או על סכום כסף ענקי, ובין כה וכה מדובר על שני רכבים מצויינים, וסביר להניח שהוריך יהיו מרוצים עם מי מביניהם שיחליטו לרכוש.

על פניו, rav4 נותן מענה שלם לרצונות והצרכים, אבל לדעתי, זמן אספקה קצר הוא שיקול לא מבוטל, כי אתה מקבל את הרכב ומשאיר את הסאגה מאחוריך, בלי לספוג תקופת המתנה.

אם צריכת הדלק איננה מהווה פרמטר בעל משקל משמעותי, הייתי הולך עם הcx5 וסוגר עניין.

לכו אתה הוריך, בצעו נסיעת מבחן ותקבלו החלטה מהבטן. 

don't overthink it!

הערות:

כיום ישנה מגמה ברורה למעבר להנעה חשמלית, כניסה של טכנולוגיות כמו נהיגה אוטונומית וכד׳, ולדעתי זה לא מופרך לחשוב שבטווח של 10-15 שנה, סדרי העולם המוכרים לנו ישתנו.

יכול להיות (ואפילו לא מופרך) שכעבור 5 שנים הוריך ירצו רכב חשמלי... אז לא הייתי מרחיק לכת ל scenarios של החלפת סוללה וכד׳.

בהנחה והרכב אכן יוחזק כ-10-15 שנה, בין כה וכה תהיה ירידת ערך משמעותית (אם לא לומר צלילת ערך 😬).

• אהבתי 1

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם
בתאריך 7.6.2022 בשעה 09:34, Jeka88 כתב:

חשבת אולי על הCX5 בגרסת 2.5 ליטר וברמת אבזור אקזקיוטיב?היא תעלה בדיוק כמו הראב 4 ושם כבר המנוע ייתן לך אקסטרא גדול מאוד.

10K יותר והם לא באמת צריכים את הביצועים. מה גם שעלות הרכישה היא רק חלק מהחשבון ולא כולו

בתאריך 7.6.2022 בשעה 13:39, Lt. Dan כתב:

לפות״ש - עשית השוואה יסודית ומצויינת בין שני הרכבים הנ״ל וכעת אתה מתקשה להכריע. אני מתרשם שיש כאן סימפטומים של FOMO 😅 

בסוף, לא מדובר בהחלטה גורלית או על סכום כסף ענקי, ובין כה וכה מדובר על שני רכבים מצויינים, וסביר להניח שהוריך יהיו מרוצים עם מי מביניהם שיחליטו לרכוש.

על פניו, rav4 נותן מענה שלם לרצונות והצרכים, אבל לדעתי, זמן אספקה קצר הוא שיקול לא מבוטל, כי אתה מקבל את הרכב ומשאיר את הסאגה מאחוריך, בלי לספוג תקופת המתנה.

אם צריכת הדלק איננה מהווה פרמטר בעל משקל משמעותי, הייתי הולך עם הcx5 וסוגר עניין.

לכו אתה הוריך, בצעו נסיעת מבחן ותקבלו החלטה מהבטן. 

don't overthink it!

הערות:

כיום ישנה מגמה ברורה למעבר להנעה חשמלית, כניסה של טכנולוגיות כמו נהיגה אוטונומית וכד׳, ולדעתי זה לא מופרך לחשוב שבטווח של 10-15 שנה, סדרי העולם המוכרים לנו ישתנו.

יכול להיות (ואפילו לא מופרך) שכעבור 5 שנים הוריך ירצו רכב חשמלי... אז לא הייתי מרחיק לכת ל scenarios של החלפת סוללה וכד׳.

בהנחה והרכב אכן יוחזק כ-10-15 שנה, בין כה וכה תהיה ירידת ערך משמעותית (אם לא לומר צלילת ערך 😬).

הולכים על המאזדה

• תוכן חדש...