Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברים 🙂

אודה לעזרה בפענוח תוצאות הבדיקה המצ"ב. 

הבוחן ציין נזילת שמן נרחבת. מצ"ב תמונה שצילם.

image.thumb.jpeg.1353090070283f94f0283f9a1eff53e6.jpegimage.thumb.jpeg.3a466b23de3d05ab3b7c2c6c4efafd84.jpegimage.thumb.jpeg.0da9a4d89cf2ba9a85a7f7b200f253a2.jpeg

תודה! 

פורסם

אציין כי לאחר שבדקתי את הרכב הזה, 2 מוסכים (אחד מהם הינו המוסך הקבוע שלי) המליצו לי להתרחק מהרכב, ומהדגם בכלל,  שכן לדבריהם המנוע מדגם זה (2.0HDI) בעייתי מאוד.

לעומת זאת, רונן ממוסך גבע, אומר שאין בעיות עם המנועים האלו.

יצאתי מבולבל.

@איציק נ. אודה מאד לחוות דעתך. (מנוע 1.6 לצערי לא נכנס בתקציב)

פורסם

בדקתי כמה כאלה עם מנוע 2.0HDI, גם 2014, ולא מצאתי שום בעיות מנוע בהיסטוריה שהמוכרים הציגו לי.

הבלאי שנתקלתי בו היה: בולמי זעזועים, תושבת מנוע וכד'. באיזור 120-140K ק"מ.
כמו שכבר ידוע, צריך להיזהר מהמיכל אוריאה וללכת על רכב שמור עם ק"מ נמוך ככל האפשר (85K ל 2014 זה פגז) ואם מצאת אחד כזה שיש לו מיכל אוריאה חדש, זה בכלל מצויין.

בנוגע לנזילת שמן\הזעת שמן, האם מכון הבדיקה איבחון במדוייק מהיכן היא ?

האם יוסי מגבע ראה את ההזעה ואיבחון מהיכן היא ? הצעת מחיר יש ?

אני לא יודע באיזה מוסכים היית אבל באופן טיבעי מי שלא מטפל בצרפתיות באופן קבוע \ מוסך מתמחה, ימליץ לך באופן אוטומטי להתרחק (כי: גם לא תטפל אצלו, ואם תטפל אצלו - הוא לא מכיר את הרכב ויכול להיות שהוא יאכל ממנו קש כי הוא לא יודע לטפל).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לו יכולתי, הייתי מלכתחילה הולך לבדיקה בגבע ולא במכון, אבל הרכב נמצא אי שם בצפון.

הראיתי לרונן ממוסך גבע את התמונה, אמר שלא ניתן לאבחן דרך התמונה, כך שאין לי הצעת מחיר. (אמר שזה יכול להיות אטם בכמה מאות שקלים, או טורבו בכמה אלפים טובים...) הבוחן ציין שיש נזילה בין המנוע לגיר, ואולי גם ממקום נוסף. 

תושבת מנוע עליונה ובולמים הוחלפו לאחרונה לדברי המוכר.

מיכל אוריאה הוחלף (בפעם השניה ברכב זה) לפני כ-10KKM ו-7 חודשים.

פורסם

הכל עניין של מחיר. אם המוכר מבין את האקוטיות בטיפול בנזילות שמן אולי יהיה קל לכופף אותו במחיר.

מצד שני, מחר יכול לבוא מישהו ולא להתרגש בכלל מעניין השמן ולקחת את האוטו במחירון פלוס פלוס בגלל הקמ.

מכאן ואילך זה איך אתה מרגיש עם האוטו הזה והמוכר. אם הוא נוסך בך בטחון והאוטו עושה לך את זה, נהל מומ על המחיר.

אם ירד לך ממנו, ולא משנה מה הסיבה, שחרר עכשיו.

• רעיון טוב! 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק!

מה שמסקרן אותי בהודעתך היא השורה הזו:

לפני 13 שעות, איציק נ. כתב:

אם ירד לך ממנו, ולא משנה מה הסיבה, שחרר עכשיו.

מדוע רשמת אותה? 🙂

(אני במצב מבלבל. הרכב עם נתונים טובים, והמוכר נראה אמין, ובכל זאת קצת ירד לי מהרכב.)

פורסם

לדעתי, הק"מ נמוך מאוד בהתחשב ברכב שנמצא במחוז הצפוני, נזילות השמן הרבות, בולמים גמורים ומנוע דיזל שבדרך כלל נקנה לנסועה מרובה. לא אומר שבוודאות שיש כאן בעיה אבל נדרש משנה זהירות. מציע לעשות בדיקת היסטוריה לוודא ק"מ

פורסם
לפני שעתיים, TDI כתב:

מדוע רשמת אותה? 🙂

(אני במצב מבלבל. הרכב עם נתונים טובים, והמוכר נראה אמין, ובכל זאת קצת ירד לי מהרכב.)

כי בסופו של דבר, בקניה של רכב יש גם קצת אינטואיציה, ואם אתה מתלבט והאינטואיציה לא משכה אותך לסגור את העסקה, סימן שאולי זה לא בשבילך.

נזילה של שמן לא מטרידה אותי אם יודעים מהיכן היא, אז ורק אז אפשר לדעת מה הכיוון.

במקרה הזה צריך לברר את זה.

זה יכול להיות משהו בקטנה (אטם משאבת וואקום, הזעה ממכסה שסתומים או בית קאמשאפט [בהשלכה פראית למקרים שיש ב dv6  מ 2016] ) ולעיתים מבאס כמו מחזיר שמן בין מנוע לגיר (אנקדוטה בעניין: זה לא מונע מאלפי רוכשי ספורטאז משומשות לקנות ולהסתכן בזה, כי זו תופעה מוכרת שם ובחברה יודעים את זה ולעיתים יש מחוות של רצון טוב מחוץ לאחריות).

ב dv6 יצא לי לראות את ההשלכות של הזעה מבית קמשאפט - בכל השלבים. זה יכול להיות מעט שאריות של שמן ממש בקטנה, וזה מגיע למצב שכל מכלול המנוע והגיר, קדימה ואחורה, מרוחים בשמן כאילו ריססו אותם עם גרניק מחובר לחבית שמן. לכן צריך לקחת בחשבון שכל הזעה או נזילה קטנה מהחלק העליון של  מנוע, יכולה להראות כפיגוע המוני גם בחלק התחתון אם היא מחריפה.

אתה צריך לנסות לברר את מקור ההזעה/נזילה. אם מצאת, קל יהיה לחליט. אם לא מצאת, שאל את עצמך אם אתה רוצה להסתכן או לא (שטוף מנוע בזהירות ובצע מעקב אחרי שבוע).

ברכב עם קמ נמוך, תיעוד טיפולים מלא, מצב בלאי טוב,  בלי תאונות,  מיכל אוריאה חדש ובמחיר הנכון, הייתי מסתכן - אבל זה אני.

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...