Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחזור אליהם במקום להמשיך ולהגיב שוב ושוב שהשמשה לא תואמת.

בהחלט יתכן ולרכבך יש מספר מקטי"ם למשמשות בעלי גוון שונה ומה שהותקן אצלך לא תואם.

חזור אל בית העסק ותסביר לו את הבעיות ולאחר כן חזור לעדכן.

פורסם

הייתי שם והבחור לא היה מוכן להחליף בטענה שיש לרכב הזה רק מק"ט אחד ואין מה לעשות

אז פניתי לחברת הביטוח הסברתי שהוא לא מוכן לשים לי שמשה תואמת וזה בניגוד לפוליסה

חברת הביטוח שלחה מייל למנהלת ואז חברת הביטוח אמרה לי שהמנהלת מטפלת בזה

אז בנתיים זה רק לחכות כמה ימים ולראות איך זה מתקדם..

פורסם (נערך)

מצויין, טוב שפנית לחברת הביטוח למרות שאני כבר כמעט בטוח שהם יספקו לך את התשובה, שהספק שלהם אחראי על התיקון ואין מה לעשות.

אז יש מה לעשות, פנה למוסך מורשה יבואן, לבירור מק"ט השמשה המקורית שהייתה מותקנת ברכבך ובקש הצעת מחיר רשומה לשמשה עם המק"ט המקורי שמתאימה לרכבך.

חזור אל המתקין והצג בפניו את המק"ט מקורי של השמשה, ותודיע לו שיש באפשרותו לתקן את הטעות לפני הגשת תביעה.

שלב 2: במידה ולא נמצא עבורך פתרון בין חברת הביטוח לבין מתקין שמשות, תרשום כתב תביעה, בו אתה תובע את חברת הפוליסה ואת מתקין המשמות, לאחר תיקון כושל שאינו תואם את תנאי הפוליסה לשמשה זהה או שוות ערך.

עליך לשלוח העתק כתב תביעה בדואר רשום לחברת הביטוח וחברת מתקין השמשות.

יתכן מאוד שכבר עם קבלת כתב התביעה מיד יצרו איתך קשר לניסיון לסייע יותר.

פנה לבית המשפט לתביעות קטנות והגש את התביעה ע"פ הצעת מחיר של המוסך מורשה יבואן ששם רשמו לך במדוייק את המק"ט והמחיר להחלפת שמשה.

במקרה כמעט זהה לשלך בבית המשפט כבר ידעו כיצד לטפל בשני הגורמים הללו לטובתך.

אתה עוד תראה שאחד יזרוק אותך לשני וזה מה שתצטרך בסופו של דבר לעשות.

בינתיים כל שעליך לעשות הוא להקליט את השיחות בינך לחברת הביטוח, ובניך לבין מתקין השמשות.

שמור את התיעוד למקרה שתגיש תביעה.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

קודם כל תודה על התגובה המפורטת.

אני אחכה כמה ימים לראות מה יגידו ובגלל חול המועד זה יתעכב קצת ואז אני אבקש את המק"ט מהמוסך המורשה.

מתאר לעצמי שיש אפשרות שיגידו שאין מה לעשות וכו אבל זה נוגד את הפוסילה ואין לו בתכלס לאן לברוח.

חשבתי גם לשאול עורך דין אבל אמרתי נחכה כמה ימים נראה מה התגובה שלהם.

ושוב תודה על העזרה!

פורסם
בתאריך 17.4.2022 בשעה 13:58, netanel11234 כתב:

הייתי שם והבחור לא היה מוכן להחליף בטענה שיש לרכב הזה רק מק"ט אחד ואין מה לעשות

אז פניתי לחברת הביטוח הסברתי שהוא לא מוכן לשים לי שמשה תואמת וזה בניגוד לפוליסה

חברת הביטוח שלחה מייל למנהלת ואז חברת הביטוח אמרה לי שהמנהלת מטפלת בזה

אז בנתיים זה רק לחכות כמה ימים ולראות איך זה מתקדם..

אל תוותר. כל אחד פה עושה טובה, והשירות אפס, וגם המקצועיות. מתקין השמשות לא היה שם לעצמו או לאבא שלו שמשה לא תואמת. אגב, לעיתים אין בארץ את השמשה הרצויה, אם זה דגם רכב לא נפוץ

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
בתאריך 17.4.2022 בשעה 06:50, netanel11234 כתב:

במידה ואין באפשרות נותן השירות ו/או תחנת השירות למצוא שמשה תואמת כאמור, ישתמש נותן השירות בשיקול דעתו, ויהיה זכאי לייצר ו/או לייבא שמשה כזאת עבור מקבל השירות ו/או תוחלף השמשה השבורה בשמשה חדשה מתוצרת יצרן כלי הרכב או מתוצרת יצרן המורשה לייצר עבור כלי רכב.״

בקיצור, נתקין את מה שבא לנו והכי זול. אחלה סעיף. באחריות בעל הרכב להוכיח שאכן באפשרות נותן השירות למצוא שמשה תואמת.

פורסם

אחרי התחמקויות של המתקין שמשות לפיתרון

התקשרו אליי לבוא מחר לבדיקה של ״מנהל בכיר״

אז מחר אני אלך והוא יגיד לי שזה תקין והכל בסדר..

אז נראלכם שתביעות קטנות יעזור במקרה כזה?

וגם את מי אני בעיקרון אמור לתבוע, את הסוכן ביטוח, את חברת הביטוח או את המתקין שמשות?

אז השאלה גם האם מצדם הם התקינו לפי החוזה? אם כן אז זה מקרה אבוד..

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, mcaspi כתב:

ראה את הסעיף שהבאתי. הם מוגנים. אתה צריך להוכיח עכשיו.

זה אומר כאילו אם אין לו שמשה תואמת אז הוא צריך להשתמש בשיקול דעתו

״יהיה זכאי לייצר או לייבא״

משמע הוא חייב לשים שמשה תואמת..

״ישתמש נותן השירות בשיקול דעתו, ויהיה זכאי לייצר ו/או לייבא שמשה כזאת עבור מקבל השירות ו/או תוחלף השמשה השבורה בשמשה חדשה מתוצרת יצרן כלי הרכב או מתוצרת יצרן המורשה לייצר עבור כלי רכב.״״

עריכה אחרונה על ידי netanel11234
פורסם

אתה סותר את עצמך: "זה אומר כאילו אם אין לו שמשה תואמת...משמע הוא חייב לשים שמשה תואמת".  אבל כתבת שאין לו שמשה תואמת. "או מתוצרת יצרן המורשה לייצר עבור כלי רכב". כל שמשה.

פורסם (נערך)

לשמשה מקורית לא צריך ביטוח. צריך כרטיס אשראי וזהו. נדיר שחברת ביטוח תתקין מקורי . הזיכוי של הביטוח על התחליפי הוא בדיחה.

אתה יכול לחפש בפירוקיות דלת מקורית. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

לא ביקשתי שמשה מקורית אלא תחליפית תואמת מאותו סוג טיב ואיכות ככתוב בחוזה פשוט מאוד..

כי הרי לא הגיוני שיהיה לך ברכב 3 שמשות ירקרקות ואחד שקוף נכון..

בקיצור הייתי עכשיו אצלהם וברוך השם

מזמינים לי שמשה מחו״ל יגיע בעוד כחודש.. 

• אהבתי 1
פורסם

או שמסבנים אותך כדי לקבל קצת שקט.

קרא שוב: "במידה ואין באפשרות נותן השירות ו/או תחנת השירות למצוא שמשה תואמת כאמור, ישתמש נותן השירות בשיקול דעתו, ויהיה זכאי לייצר ו/או לייבא שמשה כזאת עבור מקבל השירות ו/או תוחלף השמשה השבורה בשמשה חדשה מתוצרת יצרן כלי הרכב או מתוצרת יצרן המורשה לייצר עבור כלי רכב

כתבתי לך הכל קודם.

פורסם (נערך)

גם אני כתבתי לך קודם אבל אסביר במילים פשוטות יותר את החוזה

במידה ואין למתקין שמשה תואמת מאותו סוג טיב ואיכות אז הוא ישתמש בשיקול דעתו לייצר או לייבא שמשה תואמת מאותו סוג טיב ואיכות או שתתוקן שמשה מתוצרת יצרן או מתוצרת יצרן מורשה.

ולא חושב שמסבנים אותי כי הכל נעשה ומתועד דרך הסוכן ביטוח.

עריכה אחרונה על ידי netanel11234
  • תוכן חדש...