Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בורג גלגל נשבר - מה עושים?!

מעבר לפיתרון נפתר ע"י elihershko,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושבוע טוב,

יום שישי רציתי להחליף גלגל. מי שמכיר, ב307 היתה שטות כזאת נגד גניבת הג'אנטים (?!?!) - בכל גלגל יש בורג אחד עם ראש מיוחד שמצריך בוקסה מיוחדת. קיצר, אני מתחיל איתו ובנגיעה הראשונה הראש נשבר. נסעתי לאט לפנצ'ריה והבחור הציע שהוא ירתך ראש לבורג וככה ייפתח אותו. ניסה קצת ולא הצליח. יום שישי, אמר תחזור ביום אחר נעשה את זה יותר בנחת. בינתיים סתם את הפנצ'ר עם תולעת.

השאלה שלי - האם הפתרון של ריתוך ראש אכן ישים? האם יש פתרון אחר?

ושאלה נוספת - עד כמה בטיחותי ליסוע עם תיקון תולעת שכזה (עד תיקון הבעיה)?

פורסם

תודה. עד כמה שאני מבין, ידידים זה למקרה חירום בצד הדרך וכו'... לא נראה לי שזה המקרה. אני מחפש פתרון טוב והגיוני, בנחת. כרגע קבעתי להביא את הרכב לפנצ'ריה ביום שני להמשך הריתוך. רציתי לשמוע מהאנשים פה אם זה אכן פתרון או שיש גם רעיונות אחרים. שוב תודה.

פורסם

מחברים שמתנדבים שם זכור לי שיש להם פתרון

אפשר להתקשר ולדבר עם נציג, לא בשלוחת החירום, בנחת וברוגע.

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם

1) ריתוך לצורך חילוץ בורג שבור הוא אכן הפיתרון המקובל .

2) מה הבעיה בתיקון הפנצ'ר שעשו לך?

מדובר בתיקון של צמיגאי שאמור להבין דבר או שניים בצמיגים לא?

נשמע כאילו אתה לא לגמרי סומך עליו.

בדר"כ המצב הפוך:

הצמיגאי אומר ללקוח "לא ניתן לתקן, בוא תקנה ממני צמיג חדש".

אז הלקוח שמנסה לחסוך מתבאס, ובא לכאן לשאול אם זה בסדר?

אשמח אם תעדכן כאן האם הצליח חילוץ הבורג ואיך זה בוצע בסוף.

פורסם
לפני 4 דקות, IsraCar כתב:

1) ריתוך לצורך חילוץ בורג שבור הוא אכן הפיתרון המקובל .

2) מה הבעיה בתיקון הפנצ'ר שעשו לך?

בדר"כ המצב הפוך:

אז הלקוח שמנסה לחסוך מתבאס, ובא לכאן לשאול אם זה בסדר?

אשמח אם תעדכן כאן האם הצליח חילוץ הבורג ואיך זה בוצע בסוף.

הצמיגאי היה שירותי לחלוטין. ניסה מה שיכל. את התיקון שכן עשה הוא הגדיר כפתרון זמני, אמר שלא צריכה להיות בעיה אבל המליץ לשים לב ולהיות ערני אם יש משהו חריג בנסיעה. ההמלצה שלו גרמה לי לוותר על נסיעה משפחתית ברכב.

פורסם

אם נשבר הבורג אתה צריך מוסך, לא פנצ'ריה.

• רעיון טוב! 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 8 שעות, IsraCar כתב:

מה הבעיה בתיקון הפנצ'ר שעשו לך?

בדר"כ המצב הפוך:

אז הלקוח שמנסה לחסוך מתבאס, ובא לכאן לשאול אם זה בסדר

הבעיה שבגלל שלא הצליחו לפתוח את הבורג השבור, אי אפשר היה לפרק את הגלגל אז עשו תיקון עם "תולעת" שמחדירים במחוץ לא במפנים כמו בתיקון רגיל. 

זה לא תיקון "תקני" וזה גם מה שנאמר לו. 

פורסם
לפני 14 שעות, קצת נהג יותר אוטו כתב:

מצד בטיחות אין בעיה מקסימום יצא אוויר, מכיר אנשים שנוסעים עם תולעת חודשים, מה שכן לא ממליצים לנסוע כך.

מצד הבטיחות אסור לנסוע עם תיקון כזה. 

תיקון עם "תולעת" יהיה טוב לרכב שנוסע במהירות נמוכה. למכוניות נוסעים אסור לנסוע עם תיקון כזה.

הסכנה היא שתיקון כזה יכול להכשל בקלות עקב בור בכביש, הגלגל יתרוקן במהירות כמו כשגלגל מתפוצץ ולנהג לא יהיה מספיק זמן להשתלט על הרכב.

אל תסע עם גלגל שתוקן עם תולעת. במקרה של תקלה כזו צריך לגרור את הרכב עד שמתאפשר לפרק את הגלגל ולתקן.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, דוב המערות כתב:

מצד הבטיחות אסור לנסוע עם תיקון כזה. 

תיקון עם "תולעת" יהיה טוב לרכב שנוסע במהירות נמוכה. למכוניות נוסעים אסור לנסוע עם תיקון כזה.

הסכנה היא שתיקון כזה יכול להכשל בקלות עקב בור בכביש, הגלגל יתרוקן במהירות כמו כשגלגל מתפוצץ ולנהג לא יהיה מספיק זמן להשתלט על הרכב.

אל תסע עם גלגל שתוקן עם תולעת. במקרה של תקלה כזו צריך לגרור את הרכב עד שמתאפשר לפרק את הגלגל ולתקן.

אם אתה מכיר את התולעת אתה בטח יודע שלא משחילים תולעת וזהו, מלבד לחץ התולעת יש גם דבק שמדביק את התולעת לצמיג, וגם אם יש בור לא צריך לרדת אוויר, זה כמו שתגיד שאם תיקנו פנצ'ר כמו התקן הרגיל אם נוסעים בבור יתרוקן האוויר, 

אני מכיר אנשים שנוסעים עם תולעת באופן קבוע, כמובן שפנצ'ר תקין יותר בטיחותי לאורך זמן אבל קצת זמן אפשר להסתמך על תולעת ולא משנה המהירות.

עריכה אחרונה על ידי קצת נהג יותר אוטו
פורסם

תיקון ב"תולעת" אסור. (גם אם יש אנשים שמשתמשים בו).

תיקון לפי התקן שאושר על ידי היצרנים בהחלט לא יפגע עקב בור בכביש, "תולעת"  כן עלולה להכשל ולכן היא לא מאושרת לתקן צמיגים ברכבים שעולים על כביש.

בעל פנצריה שהוציא רכב עם תיקון כזה מסתכן בפגיעה ברישיונו אם תערך בדיקה, שלא לדבר על השלכות אם תקרה תאונה כתוצאה מבעיה בצמיג שבוצע ניסיון תיקון בתולעת.

תיקון בתולעת אולי ימנע זמנית יציאה של אוויר אבל הוא פוגע במבנה של הצמיג, תיקון של צמיג הוא לא דבר פשוט.

• תוכן חדש...