Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 45 דקות, יבגניפ כתב:

גם לא כל כך. ורק בשביל הדוגמא - הנה משרה רדנומלית מגוגל ישראל. מחפשים טק לידר עם ניסיון של 12 שנה לפחות. תראו את השורה הראשונה.

Entry Level 😂

• מצחיק 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, Potato כתב:

מה בדיוק לומדים בהנדסאים?

ההנדסאים היחידים שנתקלתי בהם היו בצבא ולדעת לעבוד או אפילו להפעיל את המוח היה הלאה מהם

בתחום שלי הנדסאי שמסיים ללמוד יודע לשרטט ברמה גבוהה ולהכין תכניות עבודה.

בוגר תואר ראשון שמתחיל לעבוד אין לו מושג בזה, הוא צריך ללמוד הכל תוך כדי עבודה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

הנדסאי לומד את אותו דבר כמו שלומד מהנדס רק פחות (60% מהחומר או 70%).
בעבודה הקודמת שלי היו הרבה הנדסאים, (חברה גדולה בתעשיית האלקטרוניקה והשבבים) ביניהם היו כמה שהמשיכו למהנדס בזמן העבודה. רובם אומרים שזה אותו הדבר רק מקצינים מאוד את הקושי וכמות החומר שנלמד.
ישבתי עם אחד שטען שזה לא אותו הדבר כשהוא הסביר לי שזה בכלל לא אותו הדבר ושזה הרבה יותר קשה ושצריך להיות מישהו ממש חכם ומיוחד כדי לעבור את התואר בהנדסה, ביקשתי לראות את החומר שהוא לומד, המחברת והתרגילים שהוא הראה לי עם חישובי גזירה ועומס היו 1 ל1 כמו מה שלמדנו בהנדסאי (הוא בשנה השלישית שלו למי ששואל).

גם אני למדתי להנדסאי, כמות הידע הפרקטי שקיבלתי מהלימודים הינה שווה ל0, כנ"ל חברים מכיתה הסמוכה שלמדו הנדסאות חשמל או חברים שלמדו אלקטרוניקה או תוכנה.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם (נערך)

יבגני, זה שהם כותבים שאתה יכול לגשת על סמך ניסיון לא אומר שאתה תגיע לראיון עבודה.

אני למדתי הנדסאי אלקטרוניקה ואז למדתי תואר ראשון באלקטרוניקה ולבסוף עשיתי תואר שני במדעי המחשב.

אין מה להשוות בין לימודי הנדסאי לתואר ראשון, שבועים של חפירות על קבל עם מיליוני משוואות בתואר הראשון מסתיים עם משוואה אחת שפשוט הציגו לך בהנדסאי ואמרו לך תציב.

האם אתה באמת צריך את כל החפירות? בזמנו חשבתי שלא אבל בתואר אתה באמת מסוגל להבין את המשוואות.

מה שתיארתי קורה לאורך כל התואר ואין מה לעשות בסוף זה ההבדל בין הנסאי למהנדס.

ובזמנו כשהתחלתי לעבוד בחברה גדולה כמפתח מעגלים אנלוגים אז בלי הידע וההבנה שקיבלתי בתואר אין סיכוי שהייתי מסתדר רק הידע מהנדסאי.

עריכה אחרונה על ידי motizkn
  • אהבתי 1

טסלה 3 2022

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

בתחום שלי הנדסאי שמסיים ללמוד יודע לשרטט ברמה גבוהה ולהכין תכניות עבודה.

בוגר תואר ראשון שמתחיל לעבוד אין לו מושג בזה, הוא צריך ללמוד הכל תוך כדי עבודה.

לא יודע מה זה התחום שלך,אבל הנדסאי מכונות לא נתקלתי ביכולות שרטוט או הכנה של תכניות כלשהן.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 8 דקות, motizkn כתב:

יבגני, זה שהם כותבים שאתה יכול לגשת על סמך ניסיון לא אומר שאתה תגיע לראיון עבודה.

למה לא? ולמה שיכתבו אם לא? 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 58 דקות, Gavrik כתב:

זה לא נכון.

בהנדסה מפתחים את הנוסחאות,מנסים להסביר מאיפה כל דבר מגיע ובהנדסאי מציבים.

ראיתי מבחנים של סמי שמעון ומבחנים של הטכניון באותו המקצוע.

הטכניון מבחנים קשים ועמוסים ובסמי שמעון מקבלים נקודות על ציורים כאילו זה מבחן בפיזיקה בתיכון.

אז אם זה הרפרנס שלך יכול להיות שאתה צודק.

ישבתי עם אחד שטען שזה לא אותו הדבר כשהוא הסביר לי שזה בכלל לא אותו הדבר ושזה הרבה יותר קשה ושצריך להיות מישהו ממש חכם ומיוחד כדי לעבור את התואר בהנדסה, ביקשתי לראות את החומר שהוא לומד, המחברת והתרגילים שהוא הראה לי עם חישובי גזירה ועומס היו 1 ל1 כמו מה שלמדנו בהנדסאי (הוא בשנה השלישית שלו למי ששואל).

לא צריך להיות ממש חכם,צריך לרצות את זה במידה מסוימת.

יש דברים שאני טוב בהם,ללמוד למבחנים לא אחד מהם ועדיין סיימתי.

זה לא יכול להיות אותו דבר כי יש לך פי 2-3 שעות הוראה על כל קורס בתואר ראשון מאשר בהנדסאי.

לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

למה לא? ולמה שיכתבו אם לא? 

בלי קשר לטועה צודק.

מלא הודעות מוציאות אלה שיושבול במשאבי אנוש ואין להן מושג חוץ מכמה באז וורדס.

מחרפן אבל קורה.

פורסם
לפני 2 דקות, Potato כתב:

מלא הודעות מוציאות אלה שיושבול במשאבי אנוש ואין להן מושג חוץ מכמה באז וורדס.

נכון, אבל דרישות לתפקיד בחברה סבירה שמכבדת את עצמה מוגדרות על ידי המנהלים הטכנולוגים הרלוונטיים יחד עם המגייסת. ואני באמת לא רואה שום קןנסטלציה שבה מנהלים יפרסמו שתואר הוא לא תנאי חובה, אבל מעשית לא יזמנו לראיון אף אחד בלי תואר. אין שום סיבה בעולם לעשות את זה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בכל משרה שהיא לא קרובה למינימום חובה שיהיה תואר, אפילו אם הוא לא קשור בכלל לתחום.

אני למדתי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה והוראת אנגלית, והנה אני עובד בתכנון Sheet Metal בסולידוורקס בחברה שעושה חלקים לרכב 🤣

לצערי את המהנדס שעבד במקביל אלי שלחו הביתה לפני כמה חודשים כי אני עשיתי את העבודה בצורה יותר טובה ממנו, אז לפעמים התואר לא ממש מלמד אנשים לעבוד בעולם האמיתי.

מגיע רגע שבו ניסיון יותר חשוב מתואר, אבל חובה שיהיה תואר כלשהו.

WhatsApp Image 2022-03-22 at 4.01.27 PM.jpeg

WhatsApp Image 2022-03-22 at 4.01.33 PM (1).jpeg

WhatsApp Image 2022-03-22 at 4.01.33 PM.jpeg

פורסם
לפני 54 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

אני למדתי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה והוראת אנגלית, והנה אני עובד בתכנון Sheet Metal בסולידוורקס בחברה שעושה חלקים לרכב 🤣

לצערי את המהנדס שעבד במקביל אלי שלחו הביתה לפני כמה חודשים כי אני עשיתי את העבודה בצורה יותר טובה ממנו, אז לפעמים התואר לא ממש מלמד אנשים לעבוד בעולם האמיתי.

בלי לפגוע שיט מטאלז לזיווד זו עבודה של מפעיל תוכנת שרטוט ולא של מהנדס אבל אני בטוח שאתה האנתרופולוג הכי טוב בתחום השיט מטאלז 

• מצחיק 6

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

בתור מי שלומד גם וגם במקביל (לא נכנס לסיבות למה) - זה פשוט לא נכון.

הנדסאי זה בדיחה ליד הנדסה. זה אפילו לא עשירית מההבנה שיש למהנדס, רמת הלימודים בהנדסאי היא משהו ברמה יותר נמוכה מתיכון.

פורסם
לפני 21 דקות, Night Driver כתב:

בלי לפגוע שיט מטאלז לזיווד זו עבודה של מפעיל תוכנת שרטוט ולא של מהנדס אבל אני בטוח שאתה האנתרופולוג הכי טוב בתחום השיט מטאלז 

ככה סתם לקבוע רדיוס בלי לפתח נוסחאות של 

K factor?

• אהבתי 1

פורסם

התוכנה מחשבת. 

אני לא סומך על התוכנות ובודק ידנית אבל ברטב המקרים אחרי הבדיקה הידנית אנחנו מגיעים להסכמה.

לפני 35 דקות, Ooga כתב:

הנדסאי זה בדיחה ליד הנדסה. זה אפילו לא עשירית מההבנה שיש למהנדס, רמת הלימודים בהנדסאי היא משהו ברמה יותר נמוכה מתיכון.

זה נכון אם אתה משווה למהנדסבוגר אוניברסיטה או מכללה רצינית.

יש מכללות שבוגרי ההמדסה שלהם ברמה של בוגר בית ספר מקצועי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

התוכנה מחשבת. 

אני לא סומך על התוכנות ובודק ידנית אבל ברטב המקרים אחרי הבדיקה הידנית אנחנו מגיעים להסכמה.

אבל למה אתה עונה ברצינות 😛

לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

יש מכללות שבוגרי ההמדסה שלהם ברמה של בוגר בית ספר מקצועי.

כן כמו שאמרתי פה כמה תגובות מעל,מבחנים בחוזק ברמה של פיזיקה תיכונית.

• תוכן חדש...