Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני השוותי לאאוטלנדר שמכר 5,000 יחידות יותר מהקודיאק ועדיין כ 30%  פחות רכבים מוצעים למכירה. זה גם רכב עם מחירון חזק, פשוט יש הרבה יותר אנשים שרכשו אאוטלנדר מצד אחד, ומצד שני הרבה יותר מוכרי קודיאק. משמעותו שאנשים שרוכשים אאוטלנדר מחזיקים בו הרבה יותר זמן. מ.ש.ל (;-

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אז אתה אומר שכאילו 300 מוכרי קודיאק חיים בסרט שימכרו ב 10 מעל המחירון ואם לא ישלמו להם אז הם לא ימכרו? ממש איום קיומי לשוק הרכב.

לא מובן. זה שיטת 'מצליח' ?

בכל זאת ברכב משומש בעלות ממוצעת של לא פחות מ 150 אש"ח, אם מדובר באנשי משפחות רגילים, זה הרגל משונה מאוד. מאוד. אף אחד לא באמת רוצה להתעסק עם מכירת הרכב שלו בשוק הפרטי, אלא אם כן הוא באמת רוצה למכור. או שמשהו מוזר קורה כאן.

פורסם

יכול להיות (רק מעלה השערה) שלמרות הטענה שנמכרו מספר דומה של קודיאקים ואאוטלנדרים המכירות לליסנג הן במינון שונה ולכן זה משפיע על המכירה של פרטיים בלוחות כמו יד שתיים. בניגוד לחברות ליסינג שמוציאות את הרכבים בעיקר במגרשים שלהם.

אני לא יודע מה המספרים המדויקים אבל אצלי בעבודה על כל קודיאק ליסינג יש אולי חמישה או שישה אאוטלנדרים. העלות של הקודיאק יקרה יותר בסכום ניכר וגם שווי השימוש ומעטים מאילו שצריכים רכב גדול להרשות לעצמם את השדרוג. בכל מקרה אף פעם לא הבנתי את אילו שמפרסמים ולא ממש רוצים למכור.גם אם מישהוא יציע להם סכום נכבד זמני ההמתנה לא משאירים להם הרבה אופציות לרכב הבא.

פורסם
לפני 44 דקות, ST12345 כתב:

אז אתה אומר שכאילו 300 מוכרי קודיאק חיים בסרט שימכרו ב 10 מעל המחירון ואם לא ישלמו להם אז הם לא ימכרו? ממש איום קיומי לשוק הרכב.

לא מובן. זה שיטת 'מצליח' ?

בכל זאת ברכב משומש בעלות ממוצעת של לא פחות מ 150 אש"ח, אם מדובר באנשי משפחות רגילים, זה הרגל משונה מאוד. מאוד. אף אחד לא באמת רוצה להתעסק עם מכירת הרכב שלו בשוק הפרטי, אלא אם כן הוא באמת רוצה למכור. או שמשהו מוזר קורה כאן.

בדיוק, מי שרוצה למכור מעט מעל המחירון במסגרת ההגיון מוכר תוך 24 שעות

ניסיתי...

פורסם

אתם רק מחזקים את הטענה שלי שלמרות שיש הרבה יותר אאוטלנדרים על הכביש, ובפער ניכר, ולמרות שכביכול רובם היו בליסינג, עדיין עם ישראל רוצה אותם אצלו בחניה ולא על הלוח. כמעט כל מגרשי הרכב של חברות הליסינג מפרסמות ביד-2 כך שזה משקף גם אותן. אפילו לא אזכיר את ה 5008 שגם אם מכר רבע מהקודיאק, נכון להיום מ 2018 יש 12 מודעות פרטיות ועשרים ומשהו מסוחרים. צא ולמד (פסח מתקרב). וכן, אני משוחד. 

פורסם
בתאריך 3.4.2022 בשעה 08:38, ST12345 כתב:

זה לא מחקר עם סטיית תקן מובהקת, אבל עם ישראל אומר משהו לעמה ישראל, אני רוצה 10 מעל המחירון ואני מוכר כי א-ב-ציגלה-מה. נראה כי רוכשי קודיאק לא מחזיקים בו לטווח ארוך והסיבה לכך לוטה בערפל. למי שיש נתונים מדוייקים מוזמן לשתף, אני מדבר על תחושות שמבוססות על ניחוש מושכל. 

הרבה מאוד אנשים שמחזיקים מכוניות חדשות עם 2-3 שנות אחריות, מוכרים אותן לקראת תום האחריות (עדיין בתוך תקופת האחריות, בשביל לגלגל את הגלולה המרה לקליינט הבא "האוטו עוד באחריות כך שאם יש בעיה אתה לא משלם כלום"). 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אז בדקתי שוב. מ 2018 יש 86 מודעות ו כ 200 מודעות מ 2019 והלאה שכביכול אמור להיות עדיין באחריות ב75%  מהמקרים (רוכשי אפריל והלאה). 

לא מכיר פרטיים שלא הרחיבו אחריות לשנה 3 וכשקונים מליסינג הם נותנים אחריות לשנה על מרבית המכלולים היקרים.

כלומר, אם ב 2019 לבד יש כ 110 מודעות, כ 80 מהם עדיין באחריות. השאר, עוד כ 85 מ 2020 ומעלה.

ז"א שיותר ממחצית הקודיאקים שנמכרים בשוק עדיין נמצאים באחריות. 

אאוטלנדר 2018 עם 46 מודעות

2019 עם 67 מודעות ומ 2020 והלאה יש 49 מודעות, ששם זה בהחלט מתאים לסברה שמשמעותית פחות מוכרים רכבים באחריות. 

שימו לב למספרי המכירות:

אאוטלנדר מול קודיאק מול 5008, לפי הסדר, אאוטלנדר מימין:

5385 מול 2400 מול 900  2018
5773 מול 4400 מול  700  2019
4750 מול 4956  מול 415 2020
5200 מול 4037 מול 666 2021

*הנתונים מאתר אוטו, עיגלתי טיפה. 

עריכה אחרונה על ידי ST12345

פורסם

האאוטלנדר נהנה מתדמית "אמינה" אז אם זה באחריות או לא זה פחות מפריע לקונה הפוטנציאלי. מכוניות מקבוצת vw זוכות לתדמית שונה ולכן גם השוק מתנהג שונה, גם בכמויות והנחות לליסינג וגם לאחר מכירה.

לא חושב שיש איזהו "פגם נסתר" שבגללו כולם מוכרים. יש הרבה שמנצלים את עליית המחירים הקיצונית ובא להם למכור במחיר שקנו לפני שנה או שנתיים ולצמצם הפסדים.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

התשובה פשוטה

כמגיע לקוח שרוצה לקנות רכב חדש, הוא מסכים לשלם מחיר רגיל (אין ולא היה קודיאק במחירי סוף עונה) - קונה ישירות מהסוכנות (ואלו בדיוק אתה רואה אותם מוכרים, גם אני לא יהיה עם הרכב שלי 3 שנים כי אני ירצה להתחדש כשיהיה משהו כדאי.

מגיע לקוח ורוצה רכב יד שניה - VFM - הוא הולך לאאוטלנדר, רכב אמין וזול מול המתחרים בפער של כמה עשרות אלפי שקלים לרוב, אין סיבה שיישאר על המדף ביד 2.

קודיאק אנשים מוכרים/מנסים למכור בפער מעל המחירון, מי שבאמת רוצה למכור זז לכיוון המחירון (וצפונה) ומוכר תוך 24 שעות.

תראה לי קודיאק 1 עם נתונים טובים במחיר מחירון מעל 24 שעות ביד 2

עריכה אחרונה על ידי אליהו שבת
פורסם

תראה לי כל רכב היום עם נתונים טובים במחיר מחירון מעל 24 שעות ביד-2...במצב של היום כנראה שכמעט ואין. תכלס, הקודיאק כבר לא כזה גיבור  (:-

פורסם
לפני 7 שעות, אליהו שבת כתב:

התשובה פשוטה

כמגיע לקוח שרוצה לקנות רכב חדש, הוא מסכים לשלם מחיר רגיל (אין ולא היה קודיאק במחירי סוף עונה) - קונה ישירות מהסוכנות (ואלו בדיוק אתה רואה אותם מוכרים, גם אני לא יהיה עם הרכב שלי 3 שנים כי אני ירצה להתחדש כשיהיה משהו כדאי.

מגיע לקוח ורוצה רכב יד שניה - VFM - הוא הולך לאאוטלנדר, רכב אמין וזול מול המתחרים בפער של כמה עשרות אלפי שקלים לרוב, אין סיבה שיישאר על המדף ביד 2.

קודיאק אנשים מוכרים/מנסים למכור בפער מעל המחירון, מי שבאמת רוצה למכור זז לכיוון המחירון (וצפונה) ומוכר תוך 24 שעות.

תראה לי קודיאק 1 עם נתונים טובים במחיר מחירון מעל 24 שעות ביד 2

ניסיתי במשך שנה לחפש אאוטלנדר מ7/2018 עד מחירון +10 ללא הצלחה (בסוף בתחילת השנה התעייפתי ורכשתי אאוטלנדר חדשה)
אין לי מושג על מה מתבסס הנסיון שלך, אבל אתה מנסה להפיץ שמועות. 

פורסם

האמת שאליהו חצב לא מעט בשוק רכבי 7 המושבים בשנים האחרונות. החזיק גראנד-פיקאסו שדיי קרעה אותו באחזקה ובנפילת מחירון, רצה 5008 וכמובן רכש קודיאק דיזל חדשה, שלמיטב הבנתי לאחר כחצי שנה כבר פרסם למכירה, אך אני לא בטוח אם נמכר או לא. ייתכן שיש שם ערבוב של תחושות אישיות שלו, מול סקר שוק, הכל התערבב, כמו כולנו...(:-

לא שמועות, תחושות

פורסם
לפני 3 שעות, Paprika-Metuka כתב:

ניסיתי במשך שנה לחפש אאוטלנדר מ7/2018 עד מחירון +10 ללא הצלחה (בסוף בתחילת השנה התעייפתי ורכשתי אאוטלנדר חדשה)
אין לי מושג על מה מתבסס הנסיון שלך, אבל אתה מנסה להפיץ שמועות. 

שקלתי למכור כדי לקנות את הטיגואן, בסוף החלטתי להישאר.

תוך 24 שעות היה רשימת המתנה מעל 10 שרצו לסגור בלי לראות את הרכב במחיר הגיוני (הגיוני + 10 מעל המחירון)

לעניין אאוטלנדר פשוט הרכב יותר זול הן בפועל והן במחירון בפער ולכן נמכר יותר, כפי שרשמתי.

כל השאר מה מעניין למה ואיך, לעניין אמינות עד כעת כ40K טפו טפו

לא הבנתי את עניין השמועות? אין לי עניין להאדיר אף אחד, אני בכלל פוזל לכיוון סורנטו כי בא לי להתחדש, בגזרת 7 מקומות אין כמעט סחורה.

פורסם

חלקנו כאן סובלים מדיזליטיס מצויה, חלק מפטרולהדיטיס מתקדמת והשאר סתם מצ'ועממים מוטורית

• מצחיק 1

• תוכן חדש...