Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

יש לי דייהטסו סיריון 2006

ובעיר שלי יש המון ירידות חדות ביותר. רציתי לדעת האם יש אפשרות להוריד הילוך במקום להשתמש בברקסים? יש אופציה כזו ברכב?

פורסם

יש לך מצבים בתיבה האוטומטית:

Daihatsu Sirion 1.3-16V Automaat Prestige Airco | Other passenger car -  TrucksNL

D נותן לך את כל ארבעת ההילוכים, הכפתור שבצד הידית משאיר 3 (לא נותן לתיבה לעלות לרביעי), מצב 2 נותן רק ראשון ושני ומצב L רק ראשון.

ובגדול, זה די ידע כללי. 

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 34 דקות, shay76s כתב:

שלום רב,

ובעיר שלי יש המון ירידות חדות ביותר. רציתי לדעת האם יש אפשרות להוריד הילוך במקום להשתמש בברקסים? יש אופציה כזו ברכב?

למדת לנהוג על ידני, או אוטומט?

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

המצבים האלו בתיבת ההילוכים נועדו יותר לשמור על מהירות נתונה בירידה ולא לתת לאוטו לצבור מהירות. 

אם אתה נוסע ב 80 קמ"ש ורוצה לרדת 50, זה לא יהיה נכון להוריד בגיר להילוך 2, נכון   לבלום עם הבלמים. 

יורד בירידה אורכה ורצה לשמור על מהירות מסויימת בלי להיות עם רגל על הברקס כל הירידה - כן אפשר להשתמש במצבים האלו, בשילוב עם בלימה לסירוגין. לרוב בלימת מנוע לבדה לא מספיקה בשיפוע פחות או יותר משמעותי. 

• אהבתי 3

פורסם

תנסה להגיע לירידה כבר בהילוך המתאים. כמו בגיר ידני

תשתמש בכפתור בצד הידית, הוא נוח לתפעול.

ותשקיע באיזה קורס נהיגה מתקדם, יש גם קורסים על הכביש עם הרכב שלך.

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני שעה, shay76s כתב:

שלום רב,

התשובה היא "לא". 

הורדת הילוכים לא מחליפה את השימוש בבלמים.

אפשר בהתחלה של ירידה תלולה לנעול על הילוך נמוך יחסית, כדי לא לשבת על הבלם משך כל הירידה.

אבל אם עכשיו צריך להוריד מהירות בבת אחת- משתמשים בדוושת הבלימה.

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני שעתיים, RK כתב:

יש לך מצבים בתיבה האוטומטית:

Daihatsu Sirion 1.3-16V Automaat Prestige Airco | Other passenger car -  TrucksNL

D נותן לך את כל ארבעת ההילוכים, הכפתור שבצד הידית משאיר 3 (לא נותן לתיבה לעלות לרביעי), מצב 2 נותן רק ראשון ושני ומצב L רק ראשון.

ובגדול, זה די ידע כללי. 

דבר ראשון אני נהג חדש.

הכפתור בצד הידית אתה מתכוון לP?

מה ההבדל בין N לP?

תודה!!

לפני שעתיים, לירון .ה. כתב:

למדת לנהוג על ידני, או אוטומט?

למדתי על ידני

לפני שעתיים, לירון .ה. כתב:

תנסה להגיע לירידה כבר בהילוך המתאים. כמו בגיר ידני

תשתמש בכפתור בצד הידית, הוא נוח לתפעול.

ותשקיע באיזה קורס נהיגה מתקדם, יש גם קורסים על הכביש עם הרכב שלך.

מה זה הכתפור בצד הידית, אתה מתכוון לP? ממש מעניין אותי קורס מתקדם איפה לומדים? איפה יש מידע??

לפני שעה, שביט כתב:

התשובה היא "לא". 

הורדת הילוכים לא מחליפה את השימוש בבלמים.

אפשר בהתחלה של ירידה תלולה לנעול על הילוך נמוך יחסית, כדי לא לשבת על הבלם משך כל הירידה.

אבל אם עכשיו צריך להוריד מהירות בבת אחת- משתמשים בדוושת הבלימה.

תודה!

פורסם

P הוא מצב חניה, ואסור בתכלית האיסור לקבוע אותי כאשר הרכב בתנועה, זה עלול להזיק לתיבה.

N זה ניוטרל - הילוך סרק - בדיוק ההפך ממה שאתה רוצה, כי הוא מנתק את המנוע מהגלגלים.

אני לא מכיר את התיבה של הסיריון, אבל בכל תיבה אוטומטית אפשר להגביל את ההילוך הגבוה ביותר: אם מדובר בתיבה בת 4 הילוכים יש לו מצב "3" המגביל את הרכב להילוך שלישי ומונע את שילוב הרביעי. לחליפין יש מכוניות עם כפתור קטן בצד שמאל של ידית ההילוכים, שלחיצה עליו מדליקה בלוח המחוונים את הכיתוב O/D off, ההשפעה זהה. לחיצה נוספת משחררת את ההילוך הרביעי לשימוש.

וכפי שכתבו כאן רבים - אתה מפעיל את ההגבלה רק במהירות הנכונה. אם הרכב "בורח" תן לחיצה קצרה על הבלם כדי לרסן אותו.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 דקות, shay76s כתב:

דבר ראשון אני נהג חדש.

הכפתור בצד הידית אתה מתכוון לP?

מה ההבדל בין N לP?

תודה!!

למדתי על ידני

מה זה הכתפור בצד הידית, אתה מתכוון לP? ממש מעניין אותי קורס מתקדם איפה לומדים? איפה יש מידע??

תודה!

אין חשיבות לנהג חדש או לא. זה עיקרון פעולה זהה לכל התיבות האוטומטיות הפלנטריות. אני לא זוכר אם זה כתוב בספרי התיאוריה, אבל זה בטוח כתוב בספר הרכב שגם אם אין לך, זמין להורדה בחיפוש בן 3 דקות בגוגל. הכרת הרכב שלך (או עקרונות פעולה כלליים של כל רכב) חשובה לא פחות מלעבור טסט. 

N זה הילוך סרק, P זה מצב בו יש חסימה מכאנית בתיבה שמונעת תנועה (כמו להשאיר רכב בהילוך בתיבה ידנית). הכפתור בצד לא P, אלא כפתור קטן בצד שמאל של הידית, בד"כ נקרא O/D או O/D OFF. 

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בבדיקת בלמים  בטסט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, shay76s כתב:

תודה! אבל מתיי משתמשים בניוטרל N ?

כשאתה מתגנב הביתה ב2 בלילה, ומכניס את האוטו לחנייה בדחיפה כדי שאשתך לא תשמע.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 9 שעות, shay76s כתב:

תודה! אבל מתיי משתמשים בניוטרל N ?

אפשרי, לא חייב, בכל עצירה אורכה ברמזור. 

יחסוך קצת דלק ויפחית את הרעידות שיש בהרבה סיריונים בעמידה ב D. 

• אהבתי 1

פורסם

תיקון - ניוטרל בפלנטרית הוא ממש לא כמו ניוטרל בידני. לנסוע ("לדאות") במצב הזה מאוד לא בריא לתיבה אוטומטית ומשתמשים בו רק כשבאמת צריכים.

פורסם
לפני 37 דקות, nev כתב:

תיקון

לא הבנתי לאיזה חלק בהודעה שלי מתייחס התיקון ואיפה המלצתי לנסוע בניוטרל? 

• תוכן חדש...