Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי כולם,

סיפורי בתמציתיות מתחיל ביום חמישי האחרון, שעות ערב על כביש 4 בין אשקלון לאשדוד.

רכב לפנים בולם בחוזקה מסיבה שאינה ברורה. אני, לאחריו, בולם גם כן בחוזקה. הרכב שהיה מאחוריי לא שמר מרחק ונכנס בי וגרר אותי לרכב לפנים.

כתוצאה מכך נוצרה תאונת שרשרת מאחוריי של כ-5 רכבים סה"כ. הנהג הפוגע מאחוריי אשם כמובן.

הבוקר, התקשרו מהמוסך של כלמוביל וביקשו את האישור שלי לתיקון. הנזק, מוערך באזור ה-45 אלף ש"ח (אלוהים יודע למה, המצב לא כזה-רע), שזה אומר באזור ה-43 אחוז מערך הרכב.

מהצד השני - פשפשתי קצת וראיתי שקיימת האופציה שאגדיר את הרכב כאובדן להלכה, בו אני בוחר לא לתקן את הרכב והוא יימכר לסוחר - והביטוח ישלים את היתרה מעלות הרכב. השמאי אמר שזאת אופציה שקיימת.

אין לי ניסיון בתחום, וזאת לצערי גם התאונה הראשונה שאני חווה. אשמח ל-2 הסנט שלכם בנושא. חשוב לדעת - גם כך תכננתי למכור את הרכב בחודשיים הקרובים מאחר והרכב שהזמנתי בדצמבר צפוי להגיע ארצה.

הרכב מאוד סחיר - יונדאי איוניק 2019 עם 49,000 ק"מ, למען הידיעה.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי Ragnar
פורסם

רכבים נמכרים היום מעל המחירון, לפעמים משמעותית. תבדוק כמה מבקשים על רכב מקביל לשלך בלוחות בערך, ותראה אם משתלם לך שחברת הביטוח תשלם לך לפי מחירון.

תשקלל גם ירידת ערך שאתה צפוי לקבל בהנחה ומתקנים את הרכב.

פורסם

אם אתה מתכנן למכור בזמן הקרוב אני הייתי הולך באופן ברור על אובדן להלכה,
למרות שהשוק חם למכור רכב לאחר תאונה הרבה יותר קשה, ויש מצב שתתקל בצורך להוריד מהמחירון ולא תמכור כ"כ בקלות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

אם ויש אפשרות, הייתי לוקח את הכסף שמגיע לי ונותן לחברת הביטוח להתעסק בתיקון ומכירה.

תחסוך לך את כאב הראש הזה.

הרבה בריאות, זה הכי חשוב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

מה הנזק לרכב? אתה יודע להגיד?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Ragnar כתב:

אשמח ל-2 הסנט שלכם בנושא

זה כמו שתכתוב למישהו ’לעניות דעתך’.

2 סנט זה ענווה שהכותב מייחס לעצמו, לא לזולתו.

לעצם הענין: הכי כדאי לקחת שמאי שלך, לקבל את הכסף וירידת הערך ולתקן לבד היכן שתבחר.

לקבל מחירון היום זה לא משתלם.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אני הייתי הולך על אובדן להלכה כי האח''כ מאוד קשה למכור רכב שעבר תאונה עד שבסוף מתייאשים ומוכרים במחיר הפסד

• אהבתי 1

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם
לפני 3 שעות, tinoki כתב:

זה כמו שתכתוב למישהו ’לעניות דעתך’.

2 סנט זה ענווה שהכותב מייחס לעצמו, לא לזולתו.

לעצם הענין: הכי כדאי לקחת שמאי שלך, לקבל את הכסף וירידת הערך ולתקן לבד היכן שתבחר.

לקבל מחירון היום זה לא משתלם.

ממש לא בטוח שעל רכב עם תאונה של כמעט אובדן להלכה הוא יקבל מחירון,

יותר מזה יהיה (כנראה) קשה לו מאוד למכור.

משלמים מעל מחירון לרכבים עם נתונים טובים.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 9 שעות, Ragnar כתב:

הבוקר, התקשרו מהמוסך של כלמוביל וביקשו את האישור שלי לתיקון. הנזק, מוערך באזור ה-45 אלף ש"ח (אלוהים יודע למה, המצב לא כזה-רע), שזה אומר באזור ה-43 אחוז מערך הרכב.

תאונת אחור-חזית היא לא בדיוק שריטה, יש כאן נזק לא מבוטל וירידת ערך בוודאות. אל תיקח שום סיכון בלמכור כזה דבר בעצמך - מעל המחירון לא תקבל.

קח את הכסף מהחברת ביטוח וצא לדרך.

• רעיון טוב! 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני הייתי מעיף את האוטו.

כמה אלפי שקלים שאולי תקבל כי השוק חם לא שווים את הסיכון שאולי לא תקבל אותם ותמכור בקושי.

את הרווחים הגדולים מהמצב בואו נשאיר לסוחרים ולחברות הליסינג 

אדם רגיל שקונה / מוכר פעם בכמה שנים חייו לא ישתנו דרמטית

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אני הייתי חושב לא רק על הסחירות, אלא על הנזק שספג הרכב. נפתחו כריות אוויר? יש פגיעות שלדה? אם כן אז בוודאות הייתי בוחר באפשרות של אובדן להלכה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

רק אל תשכח לעדכן במשומשת את מס' הרכב,

תעזור לעם ישראל.

• רעיון טוב! 3
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

היי! תודה לכולם על התגובות.

מעדכן שלאחר שבחנתי את הנושא לעומק, ושקללתי את עצותיכם ועצות רבים - הכדאיות בהכרת הרכב כאובדן להלכה גוברת על המחשבה שאולי, עקב מצב השוק הנוכחי, אוכל לקבל עבורו סכום נאה במכירה.

וויתרתי על התענוג בהתעסקות של מכירת הרכב והשמאי פועל על מנת לקדם את נושא אובדן להלכה. בעצם, כל שנותר הוא שהשמאי יביא סוחר רכב כלשהו, אשר ישלם בערך 45% מערך הרכב במחירון. לאחר מכן, הביטוח ישלים את היתרה להשלמת השווי במכירון - מינוס הורדות (הפחתה של ליסינג לדוגמה (היד הראשונה). הכל כמובן צד ג'.

למרות שזה כבר לא רלוונטי, אך לשואלים - לא נפתחו כריות אוויר ואין פגיעות בשלדה. הנזק מתבטא בהחלפה מלאה של פגוש אחורי וקדמי, תיקון קורות הברזל ב״אמבטיה״ של הגלגל הרזרבי בבגאז' וזהו, בעיקר. אין פגיעה מכאנית. במידה ויתבצע בעתיד תיקון ראוי, מי שירכוש אותו יהנה ממנו. אחרי הכל מדובר על בציר 2019 עם בסה״כ 49 אלף ק״מ, 4 צמיגי מישלן פרימסי 4 חדשים דנדשים, והיסטורייה מלאה של טיפולים ביבואן. חבל, אבל לא בוכים על חלב שנשפך.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...