Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חכם סיני אמר פעם "הזמן הכי טוב לקנות רכב הוא שאתה לא צריך אותו". כנראה שיש אמת במשפט כי כשאתה לא צריך רכב אתה לא צריך להתפשר (כמעט...).

בגדול צי הרכב שלי כלל בתוכו פג'ו 205 שנספרת כבימבה נוספת לילד, פונטו איבו של זוגתי וקקטוס סולר שעומד בחניה כל השבוע.
למה חיפשתי רכב? אישתי לא רוצה לנסוע בקקטוס הידני, ובכל פעם שהיא נסעה עם הילד (נסיעה קצרה) עברו לי בראש מחשבות (כשהכרנו הייתה לה מאזדה 121 ידנית אבל היא התחילה להתפנק).
בהתחלה חשבתי להחליף את הרכב שלה והתחלתי להציץ בלוח יד 2, חיפוש כללי מאוד, עד 60K ק"מ, משנת 2016, מנוע 1.6 ומעלה ומחיר של עד 85K. חשוב היה לי שהרכב לא יהיה משעמם ויש עדיפות לסטיישן מעניינת.
בגלל החיבה לסטיישן, הצצתי גם ספציפית על סובארו לבורג. צצה אחת בלוח, אבל היא הייתה קצת מוזנחת עם הרבה יותר ק"מ ממה שרציתי והמוכר לא היה ממש גמיש. ויתרתי עליה.
עבר קצת זמן וצצה הלבורג שחיכיתי לה, יד 2 (נקנתה 0 ק"מ), 41K ק"מ, לבנה (הצבע המועדף עליי), נראית כמו חדשה והמוכר התגלה כאדם מאוד נחמד ועושה רושם אמין מאוד. נסעתי, ראיתי, נהגתי אהבתי וסגרנו שאחזיר לו תשובה בערב לאחר שאראה את הרכב לאישתי.

אישתי לא ממש התלהבה "זה רכב גדול, מעדיפה להישאר עם רכב קטן, אבל תקנה אותו לעצמך וכשאני נוסעת עם הילד אסע ברכב שלך" (אין עליה...), במקביל כל מני נשמות טובות התחילו להפחיד אותי שזה רכב מיוחד מדי ולא להיכנס לזה, נשמות טובות אחרות אמרו לי שהמחיר יקר ולא לקנות. אני שגם ככה לא בדיוק מתלהב מלהוציא כסף על רכב שאני "לא צריך", נסוגתי מהעסקה בלב כבד ובדיעבד עשיתי טעות כי מאוד אהבתי את הרכב והלב שלי אמר לי לקנות (כך גם מי שהיה איתי שם וראה את הרכב).
לאחר שלושה ימים התעשתתי אבל כבר היה מאוחר מדי... הרכב נמכר ואני נכנסתי לשבועיים של דיכאון ממש.
הלקח שלי מהמקרה הזה הוא לכו אחר הלב שלכם ואם הלכתם לראות רכב עם חבר/אבא תקשיבו לו כי הוא ראה במה מדובר והוא יודע יותר טוב מכל מני נשמות טובות שלא היו שם. לבסוף השלמתי עם זה שלבורג לא תהיה לי בזמן הקרוב והחלטתי להמשיך לחפש ולשים דגש גם על מאזדה 6 סטיישן.

עברו חלפו להם הימים, עשיתי את הסיבוב היומי שלי ביד 2 ופתאום הופיעה לה שם מאזדה 6 סטיישן יד ראשונה, 54K ק"מ שנראית נהדר בתמונות. טלפון למוכרת וקבענו שאגיע לראות את הרכב.
הגעתי, המוכר חיכה לי עם ניילונית שמכילה את כל הטיפולים, קבלה על הצמיגים שהרכיב לפני שנה (רבעיית טויו), ומפתח ספייר. הבנתי שיש לי פה עסק עם פדנט קיצוני (אתן לכם לנחש מה המוצא שלו שלא יאשימו אותי בגזענות). הרכב אין מילה אחרת לתאר, מושלם, באמת שלא ראיתי רכב כל כך נקי כבר המון זמן, נקי אפילו יותר מהלבורג שהייתה באמת חדשה...
המחירון 76.5. הם ביקשו 80 ואיך הוא ניסח את זה "אני לא יכול לרדת, אבל תדבר עם אישתי"... אישתו לא הייתה מוכנה לרדת אפילו לא בשקל. מאוכזב נסעתי משם, מעולם לא שילמתי על רכב מחירון בטח לא מעל (מצד שני לא היה לי רכב יפני), והיה כנראה איזה מחסום פסיכולוגי שהייתי צריך לשבור עם עצמי.
לאחר יומיים דיברתי עם אבא שלי לשמוע מה דעתו (הוא גם ראה את הלבורג), הוא אמר לי "תן לי לדבר איתה", התקשר, הרכב עוד לא נמכר ואולי זה הקסם האישי שלו אבל הוא הצליח להוריד אותה טיפה ונפגשנו איפשהו באמצע נקרא לזה. 
קבענו למחרת שאני אגיע ואתקדם בעסקה אני עוד אכלתי סרטים של "כן לקנות לא לקנות" אבל מלקח מהלבורג החלטתי שהפעם אני קונה וזהו.

הרכב נרכש לאחר בדיקה (מיותרת כל כך ויקרה כל כך אבל עשיתי בכל זאת). לא היו שום ריג'קטים אמיתיים, טיפול אחרון נעשה בנובמבר אז עד הטיפול הבא לא צריך לגעת ברכב.
לאחר שבוע עם הרכב אני שלם מאוד עם הקניה. מה ששילמתי יותר על הרכב הזה הייתי משלם ברכב פחות שמור על יישור קו, השוק משוגע ואפשר לומר שמבחינת המצב מדובר בקניה טובה.

אעדכן בהודעה אחרת בהמשך על השבוע הראשון איתו (לא נסע הרבה), ועל המסקנות. בינתיים מעט תמונות.

lb.jpg

007d5424-50ed-47e6-9dfd-905ac333db99.jpg

c3f1c995-0ad7-49ba-9177-7a740943acfa.jpg

5c9dc90d-b950-4fc0-abc8-75bc6a707bb2.jpg

3aa0a91d-948c-4698-9132-971609c56e81.jpg

d68b3a7f-8f32-40a5-b404-0d13f7b30a79.jpg

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3
  • מעניין 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אל תתבעס עלי, אבל לטעמי היא הרבה יותר יפה מהלבורג, בוודאי שיותר מרווחת ובשורה תחתונה הרבה יותר אוטו. לבן ומאזדות זה הרכב מנצח. תתחדש ! 

איזו שנה הרכב? האם כבר הגיע עם בטיחות אקטיבית? בזמנו בחנתי לעומק אחת ב2016 קצת לאחר שהגיעו לארץ...

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, ST12345 כתב:

איזו שנה הרכב?

נכון שכחתי לכתוב, 2016, עליה לכביש בנובמבר.
לגבי מערכות בטיחות אני חושב שאין לה מערכות בטיחות אקטיביות מודרניות, אבל אולי אני טועה. מתחת למראה כן רואים שיש כל מני אבזרים, אבל לדעתי הם לא מחוברים לכלום... יש מחשבה להתקין מובילאיי, אבל אני כרגע מתעלם ממנה.
למרות כל זה אני די בטוח שהיא רכב בטוח בהרבה מהפונטו איבו... אקטיבית ופסיבית.

לגבי הלבורג היא הייתה פספוס, אבל אחרי כמה נסיעות עם המאזדה הזו אני מסכים שהיא תחליף הולם. מיוחדת, מעניינת ויפה, אבל עם פחות דאגות.
אני גם מסכים שהסטיישן היא הגרסה היפה של ה-6 מה שקצת מבאס שהיא הגיע לארץ רק ברמת אבזור נמוכה יחסית. דברים שהייתי רוצה לראות ברכב כמו תאורה מודרנית או אבזור בטיחות מתקדם לא קיימים לפחות לא במודל 2016.

לפני 43 דקות, אלעדיקו כתב:

ו...ה205 למכירה? 

היא בקושי נוסעת, ובכל זאת אני עדיין מסרב לשחרר אותה וממשיך להחליף בה חלקים גם כשלא צריך. יש לי עדיין חיבה עזה לרכב הזה.

לפני 43 דקות, llaavvii כתב:

היא לא יותר גדולה מהלמבורג?

היא אכן יותר גדולה. אני אמכור את הקקטוס שלי ואישתי תיסע במאזדה כשהיא מסיעה את הילד. היא מסרבת לרכב גדול כי היא נוסעת לעיר בכל יום וזה יקשה עליה במציאת חניה.
כבר עשיתי איתה נסיעת מבחן במאזדה והיא ממש בסדר איתה.
לא מה שתיכננתי אבל זה פתר את הבעיה שהדאיגה אותי.

• אהבתי 1

פורסם

גם לדעתי ה-6 מכונית טובה יותר מהלאבורג׳. לדעתי בשנתון הזה יש בלימה אוטונומית עירנית עד 30 קמ״ש. 

תתחדש, תהנה וסע בדרכים טובות!

פורסם

יש הרבה שמבינים במכוניות אבל לא מספיק .

רק מי שמעריך ומבין יודע שמדובר במרכב אחד החשובים, לצערנו בארץ לא מקובל עשית עסקה מצויינת .

רכב מדהים בסטיישן ובגירסת הנוצבאק שכבר לא קיימת יותר .

תהנה וסע בדרכים טובות והרבה נופשים :) 

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

תתחדש!

אני אוהב את השש, עם בגרסת 2.0 הפשוטה.

אאל"ט בסיס הגלגלים של הסטיישן יותר גדול מאחותה הסדאנית וביחד עם מבנה הגג מתקבל מרווח עדיף. 

בכל מקרה אני גם בדעה שהיא עדיפה על הלבורג מכל הבחינות.

אני גם מחפש שש, נתקלתי במודעה של רכבך (מוכרת ממוצא רוסי?) אבל אני רוצה סדאן.

היום יש בלוח אחת כסופה מלפני מתיחת פנים והמוכר שהוא איש חביב למדי דורש 11 מעל משוקלל ולא פחות מ 18 מעל מחירון בסיס.. ועוד צריך טסט וטיפול בעוד פחות מחודש..

הסברתי לאדון הנכבד שלי יש מאזדה 3 מאותו שנתון עם 37 אלף ק"מ שמורה בצורה חולנית ועדיין לא עולה על דעתי לדרוש מעל משוקלל..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני 7 שעות, farkash7 כתב:

היא בקושי נוסעת, ובכל זאת אני עדיין מסרב לשחרר אותה וממשיך להחליף בה חלקים גם כשלא צריך. יש לי עדיין חיבה עזה לרכב הזה.

מבין אותך לגמרי. קשה להיפרד מרכבים כאלה.

במידה וכן , בעתיד , אשמח שתהיה בקשר. אני מחפש אחת כזו.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, LEGACY 1.8 כתב:

אני גם מחפש שש, נתקלתי במודעה של רכבך (מוכרת ממוצא רוסי?) אבל אני רוצה סדאן.

היום יש בלוח אחת כסופה מלפני מתיחת פנים והמוכר שהוא איש חביב למדי דורש 11 מעל משוקלל ולא פחות מ 18 מעל מחירון בסיס.. ועוד צריך טסט וטיפול בעוד פחות מחודש..

אכן מוכרת נחמדה מאוד ממוצא רוסי. הרכב היה של בעלה ששמר עליו יותר טוב ממה שאני שומר על הילד שלי, גם הוא היה מקסים דרך אגב וזה לא פחות חשוב כשקונים רכב משומש.
אם אלו המחירים שמבקשים אני מרגיש בסדר עם זה שיכולתי לקנות אולי שואב דייסון בסכום שהוספתי מעל המחירון על רכב שבגדול לא צריך שום השקעה עד נובמבר.

פורסם (נערך)

תתחדש.

אני שם לב לקטע אצלך שאתה כל הזמן מנסה להסביר למה שילמת X על הרכב.

אני אישית לא רואה את עצמי צריך להצדיק כמה שילמתי על רכבים. בטח לא לאנשים זרים. מזמן כבר למדתי שכל אחד יספר לך כמה יש עסקאות טובות יותר לרכבים טובים יותר.

אם המחיר והרכב מתאימים לי אני קונה ואם לא אז לא.

ואני לא מפחד לשלם יותר ממחירון או יותר ממה ש"המבינים" אומרים לי.

בסופו של יום הרבה מהמבינים האלה הם מה שאני מכנה "מחפשים אינסופיים". אנשים שמחפשים שנים את ה-רכב. ובסוף קונים איזו הזייה שבצחוק לא הייתי מתקרב אליה.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • אהבתי 5
פורסם
לפני 11 דקות, Nakamichi כתב:

תתחדש.

אני שם לב לקטע אצלך שאתה כל הזמן מנסה להסביר למה שילמת X על הרכב.

אני אישית לא רואה את עצמי צריך להצדיק כמה שילמתי על רכבים. בטח לא לאנשים זרים. מזמן כבר למדתי שכל אחד יספר לך כמה יש עסקאות טובות יותר לרכבים טובים יותר.

אם המחיר והרכב מתאימים לי אני קונה ואם לא אז לא.

ואני לא מפחד לשלם יותר ממחירון או יותר ממה ש"המבינים" אומרים לי.

בסופו של יום הרבה מהמבינים האלה הם מה שאני מכנה "מחפשים אינסופיים". אנשים שמחפשים שנים את ה-רכב. ובסוף קונים איזו הזייה שבצחוק לא הייתי מתקרב אליה.

מדוייק ביותר אין מילים אני בדיוק ככה לא מתבייש לשלם על משהו טוב 

כשצריך כי לחפש אנחנו נחפש שנים ובסוף גם לא נסיג את המטרה 

.

• אהבתי 1

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

• תוכן חדש...