Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני זקוק לרכב 7 מקומות (4 ילדים => לפחות 2 כסאות בטיחות), עם תא מטען נורמלי.

נוהג כרגע על פורד גלאקסי (האכיל ומאכיל אותי מרורים), והגודל שלו +/- מתאים לי.

אני לא מעוניין ב-7 מקומות ב"כאילו" (אאוטלדנר ודומיו), ומצד שני מנסה להימנע ממיניוואן גדול (קרניבל ודומיו). כן מעוניין להחזיק את הרכב לתקופה (5 שנים וצפונה). קילומטראז' בסביבות ה- 18k שנתי.

לא מחפש התנהגות כביש/חווית נהיגה - יותר בכיוון של מוביל נוסעים וכל השאר זה בונוס.

מהמכוניות שבחנתי עלו לגמר - אינפיניטי QX60 ומקסוס איוניק 5. 

עכשיו, לפני ההערות על השוואה בין תפוזים לתפוזים - אני כן אשמח לתובנות ועזרה בתחשיב הכלכלי של שתי החלופות.

XQ60 מודל 2015 עולה 120k, ירידת ערך סטנדרטית, צריכת דלק 1:7 במקרה הטוב, אגרת רישוי שנתית 2.4k, טיפולים שגרתיים (חטיבת היוקרה של ניסאן, אז בתקווה הרכב אמין),

מקסוס איוניק 5 עולה 199k, ירידת ערך לא ברורה - נניח סטנדרטית רק לצרכי תחשיב), אגרת רישוי 530ש"ח, טיפולים דו-שנתיים (זולים כי זה רכב חשמלי).

מהחישוב שעשיתי, העלות הכללית (מחיר ראשוני, דלק, טיפולים, אגרת רישוי וכו') מתאזנת אחרי 5-6 שנים.

אחרי 5-6 אני נשאר או עם רכב בנזין בין 12 שנה, סחירות נמוכה (עוד יותר ממה שיש לו היום), קילומטראז סביב ה- 200k

או עם רכב חשמלי בין 5, סחירות לא ברורה, קילומראז סביב ה- 90k. 

בהינתן אותה ירידת ערך - החשמלי יהיה שווה פי שניים מהבנזין. גם אם נחתוך את השווי של החשמלי בחצי - עדיין אנחנו בנק' שיויון.

הפלוס שלא כימתי הוא שבחשמלי אני מקבל רכב מודרני, עם מערכות בטיחות אקטיביות מול רכב יחסית מיושן.

הלב/ראש נוטה לחשמלי. 

אשמח לתובנות, הערות, עירעור תזה וכל תגובה עניינית אחרת.

בתודה מראש לעונים,

יניב

פורסם

לא סתם רכב חשמלי אלא מקסוס... רכב לא כל כך מוכר בארץ ומחיפוש באינטרנט גם לא מאוד נפוץ בחו"ל כנראה. כנראה קשה יהיה לקבל עליו חוות דעת של בעלים/נהגים.
ראיתי שהטווח הריאלי שלו כנראה בסביבות 200 ק"מ. מתאים לך?

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

המקסוס הזה מפתיע

זאת אומרת לפי מה שרשמת זה תפור עליך, הרכב פשוט כמעט מושלם למשפחה מבחינת הגודל, סופר מאובזר.

יש לי חבר שרכש עם תחילת השיווק, פוגש אותו על בסיס יומי ולא גומר להלל את הרכב.

2 הבעיות שלו:

טווח נסיעה

ירידת ערך לא ידועה

תבדוק קודיאק מבחינת ילדים + מזוודות, אצלי המוצר ניצח, בדקתי את כולם בסגמנט.

פורסם

למקסוס איוניק 5 יש גרסת טווח ארוך חדשה יחסית, טווח רשמי של 300 ק"מ, ריאלי כנראה יותר קרוב ל- 300. החיסרון העיקרי - היא מגיעה עם 6 מושבים בלבד ולא 7. אבל למשפחה עם 4 ילדים זה אמור להיות בסדר אני מניח.

לגבי האינפיניטי, באמת? אתה מעדיף טנק מיושן על פני מיניוואן ייעודי ושימושי? מילא אם הוא היה נאה אבל הוא נראה כמו לוויתן עם עודף משקל ומבחינת מימדים הוא דיי קרוב למינוואן. במחיר דומה אתה קונה קרניבל חדש בשנה-שנתיים ובעיני הוא עדיף.

אם אתה רוצה משהו עם אפקט פנאי עדיין יש חלופות אחרות, למשל שברולט טראוורס שיהיה קצת יותר חדש ומודרני, פורד אקספלורר, או קיה סורנטו שלא יהיה מרווח כמו השאר אבל הוא גדול יותר מאאוטלנדר, קודיאק ודומיהם.

במחיר אמצע בין שתי האופציות, סביב 170K, אפשר לקנות סאנגיונג רקסטון משומש מהדור האחרון. הוא אמנם דיזל אבל עדיין דיי בזבזן, אבל פותח לך אפשרות לטיולים נחמדים מעבר לכביש.

פורסם

לגבי הטווח של המקסוס - 

הדגם החדש מגיע עם סוללה גדולה יותר (70~) והטווח עלה בהתאם, ככה שהוא מספק גם לנסיעות בין עירוניות. נסיעות לאילת ולצפון נעשה מכסימום עם עצירה קצרה לתדלוק.

אגב, בנסיעת מבחן (במלכת הכביש נדמה לי) הוא הראה נתונים קרובים מאוד לנתוני יצרן (90%+).

ככה שהטווח לא מהווה בעיה. רק צריך לוודא שהסוללה החדשה באה גם בדגם של ה- 7 מקומות ולא רק ה-6 (בשביל לשמר את האופציה לא מטען גדול יותר על חשבון אחד הכיסאות בשורה השלישית).

קודיאק - יש לאחי. עדיין קטן. גם האמינות לא בשמיים - עכשיו החליף מוח גיר באוטו בן פחות מ-3 שנים. מזלו שהיה באחריות .

סורנטו קצת יותר גדול מהקודיאק (אבל עדיין בלי תא מטען נורמלי - כזה שיכול להכניס עגלה ושישאר מקום) ועולה כמעט כמו קרניבל (שגדול מידי). ושניהם נמכרים הרבה מעל המחירון (20k לפחות). 

טראוורס ואקספלורר - ג'מוסים (5.2 מ'), והקרניבל עדיף עליהם מבחינות אמינות ושמירת ערך.

רקסטון - כנ"ל.

האינפיניטי יותר קטן מהם (5 מ'), עם תא מטען סביר. המחיר שלו דומה 

היופי לא מדהים אבל אני מחפש פונקציונליות (בעיני הוא לא גרוע, בטח לא יותר מהמקסוס).

לגבי האמינות - בתקווה שיצדיק את השם שיש ליפניות. דווקא בגלל שהוא יחסית מיושן, הייתי מצפה לפחות בעיות (אין טורבו או גיר מתוחכם).

הבעיה העיקרית שהוא לא ממש סחיר. אתה מקבל יותר פח/שקל כי המחיר שלו צונח, אבל מצד שני לך תמכור אותו עוד 5-7 שנים...

לפני 10 שעות, אליהו שבת כתב:

המקסוס הזה מפתיע

זאת אומרת לפי מה שרשמת זה תפור עליך, הרכב פשוט כמעט מושלם למשפחה מבחינת הגודל, סופר מאובזר.

יש לי חבר שרכש עם תחילת השיווק, פוגש אותו על בסיס יומי ולא גומר להלל את הרכב.

2 הבעיות שלו:

טווח נסיעה

ירידת ערך לא ידועה

תבדוק קודיאק מבחינת ילדים + מזוודות, אצלי המוצר ניצח, בדקתי את כולם בסגמנט.

יש מצב לדבר עם החבר שלך אישית?

פורסם

המידות של כל הכלים הגדולים דיי דומים, האינפינטי קטן בכמה סנטימטרים, אבל זה לא מה שיעשה את ההבדל.

לגבי אמינות, אני לא מכיר כל כל את הדגם, והבעיה היא שאף אחד לא מכיר אותו יותר מדי כי לא נמכרו כאן יותר מדי רכבים כאלה. זה עשוי ליצור גם בעיות בתחום זמינות החלפים. אל תשכח שמדובר במותג יוקרה וצא מנקודת הנחה שחלפים אצל היבואן מתומחרים בהתאם.

מנועי בנזין נטולי טורבו תמצא גם בטראוורס, קרניבל ואקספלורר.

סחירות היא באמת נעלם, אבל רכבים עם 7 מושבים כמעט תמיד זוכים לביקוש טוב. אני מניח שהאינפיניטי פחות מוכר וגם חשש ממנוע גדול ובזבזן וממותג יוקרה יקר לאחזקה מרחיקים ממנו לקוחות.

• תוכן חדש...