Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זוגיות וכסף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 26 דקות, sperial כתב:

אשה תשאר יפה באותה מידה גם אם לא תצא ממרצדס אלא ממאזדה.

לא רק זה. אישה שיפה בעיניך בזכות מי שהיא תישאר יפה אותו הדבר גם בגיל 60 אחרי לידות וציצים שמגיעים לברכיים.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 195
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מובן. התייחסתי להודעה של טרנספורטר (בשרשור הקורונה או בשרשור הואגיו, לא זוכר בדיוק, חלפו כבר קרוב לשנתיים) על "אשה יפה שיוצאת ממרצדס".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, Transporter כתב:

כסף זה דבר חשוב, במיוחד בעידן של הרשתות החברתיות שכל אחד מראה לכולם איך הוא חי, יותר ויותר נשים רוצות גברים שיש להם כסף

כל אחד צריך לקחת לעצמו בן\בת זוג שתואם לרמת חיים שהוא רוצה לחיות בה.  זה לא משנה כמה אתה מרוויח, אם אתה לא יכול\רוצה לספק את הרמת חיים שהבת זוג שלך רגילה אליה אין טעם להכנס לזה וההפך

אנשים מאוד עצובים עם בעיות בטחון אם הם צריכים להראות את כל מה שיש או אין להם.

אין לי בגיל 25 איך להתחרות עם מישהי שאבא שלה סמנכל,אנחנו לא באותו קטגוריות שכר ומצב כלכלי,לצפות למשהו כזה זה לא ריאלי ברוב המקרים אלא אם כן גם אני חולב את ההורים בשביל זה.

בגיל 25-30 אנשים רחוקים מלמצות את היכולת הכלכלית.

כשאני מדבר עם מישהי אני רוצה לשמוע שיש לה שאיפות ושהיא רוצה להתקדם ולהצליח.

זוגיות זו ריצה למרחק והשאיפה היא למצוא מישהי שתרצה להישאר איתי גם כשאני מובטל כי היו קיצוצים ולא מישהי שאיתי רק כשאני בתקופה טובה ויכול להרשות לעצמי לבזבז.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

יש גם שאיפות לא כלכליות, שחשיבותן אינה נופלת מזו של העניין הכלכלי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מנצל את השרשור.

אתם מכירים מערכות יחסים ארוכות שבהן האישה מרוויחה משמעותית יותר מהגבר, ואלה מערכות יחסים בריאות? שאפשר להגיד עליהן שזאת זוגיות מוצלחת? שהם הרבה שנים ככה ביחד.

לא מצב שבו חלילה בריאותו של הגבר הדרדרה ולא יכול לעבוד, או היי סקול סוויטהרט שהגבר הוא סטודנט, או שפשט רגל וירד מנכסיו,

אלא זוגיות שבה האישה היא המפרנסת העיקרית וזה מצב קיים לעוד הרבה זמן.

שואל כי עדיין לא יצא לי לראות כאלה בסביבה הקרובה שלי.

פורסם

^

אני. אשתי מרוויחה כפול ממני (יותר, האמת) ואנחנו כבר כמעט 16 שנים ביחד. כנראה שיש יותר מכסף בחיים. 

אני יכול לנסות לפרט יותר אבל עכשיו עם המשפחה המורחבת, אז אולי אח"כ. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

גם לי יצא להכיר מישהו שעבדתי איתו שתמיד אמר שאשתו מרוויחה יותר ממנו משמעותית. 

הם נשואים מעל 20 שנה, יש להם 4 רכבים, כבר אין משכנתא, תמיד אמר שאשתו עבדה קשה אבל יש לה.

פעם שאלתי אותו למה הם החליפו רכב בן שנתיים ברכב חדש לגמרי, אמר לי שאשתו מרוויחה 26 אלף נטו בכל חודש ושזו זכותה להחליף.

תמיד אמר שהמשכורת שלו מכסה רק את החשבונות ועוד קצת ורוב ההכנסה זה של אשתו. שעות נוספות הוא אף פעם לא נשאר, בכל פעם שאפילו צחקתי איתו והצעתי שיישאר איתי קצת,

אמר לי "תודה אני לא רעב, יש לי הכל". 

עריכה אחרונה על ידי Pavlik
  • אהבתי 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, Legend כתב:

מנצל את השרשור.

אתם מכירים מערכות יחסים ארוכות שבהן האישה מרוויחה משמעותית יותר מהגבר, ואלה מערכות יחסים בריאות? שאפשר להגיד עליהן שזאת זוגיות מוצלחת? שהם הרבה שנים ככה ביחד.

מכיר זוגות כאלה, מעולם לא אדע או תדע אם טוב להם יחד או לא.

להערכתי, כשאשה מרויחה יותר מגבר פחות מעניין אותה שהיא מרויחה יותר, אלא השאלה היא למה היא מרויחה יותר.

אם היא שאפתנית יותר והוא לא - זה יכול לייצר בעיות, ממה שחוויתי, נשים נמשכות לגברים בעלי שאיפות, יוזמה, הצבת מטרות ועוד.

זה לא מחייב שהתגמול יהיה כספי. מורה שקם עם תשוקה בעיניים והולך לחנך את דור העתיד מתוך תחושת שליחות (והוא לוקח ברצינות את התפקיד) יעורר תחושת הערכה, וזה מה שצריך.

במקרים שהגבר לא מתאמץ להתקדם במטרותיו - לרוב זה יעורר תחושת חוסר הערכה כלפיו, וזה פוגע במשיכה.

בד"כ אצל רוב הגברים הבחירה בפרנסה נמדדת לפי יכול ההשתכרות באותו מקצוע(כי חונכו לפרנס, ניתן לראות את ההתפלגות בבחירת המקצוע בין המגדרים), ככה שזה מייצר קורלציה בין רמת השכר לבין יכולות ושאפתנות, ולכן נגזר מזה שהכסף הוא מדד להצלחה.

עריכה אחרונה על ידי דור--
  • אהבתי 4
פורסם
לפני 14 שעות, outnex כתב:

אז אני בתחילת דרכי הזוגית. 

מעניין אותי מותיקים בנושא איך הבחינה הכלכלית משפיעה על זוגיות, במיוחד בפערים בין הצדדים. 

תלוי באיזה שלב מדובר. אני מניח שמדובר עוד בשלב התחלתי (אין משק בית משותף, משכנתא, ילדים) אז בגדול הדדתיות ושותפות עדיפים על פנקסאות. מן הסתם רוב המגיבים מתייחסים למצב של זוג ממוצע ופחות על מצבי קיצון. במקרי קיצון, נאמר צד אחד משרת בחובה והצד השני עובד בהייטק, אז במקרים כאלה חשובים מאוד השקיפות והדו שיח בנושא שיכולים לנטרל תחושות לא נעימות.

לפני 13 דקות, Legend כתב:

כן, ההורים שלי. אמי הרוויחה (ומרוויחה) פי 1.5-3 יותר מאבי. זה בערך המצב כבר 25 שנים.

אני חושב שהזוגיות שלהם מוצלחת, אבל אני די מוטה :)

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

היו תקופת בהן אשתי הרויחה יותר ממני. היו שנים בהן הרווחתי יותר ממנה. בסופו של דבר הקופה משותפת, לא היה שלי/שלך/שלנו אלה חשבון (חלק מהזמן שניים) משותפים, והוצאות משמעותיות נעשות בהחלטה משותפת.

פורסם
לפני 53 דקות, Legend כתב:

מנצל את השרשור.

לא מצב שבו חלילה בריאותו של הגבר הדרדרה ולא יכול לעבוד, או היי סקול סוויטהרט שהגבר הוא סטודנט, או שפשט רגל וירד מנכסיו,

אלא זוגיות שבה האישה היא המפרנסת העיקרית וזה מצב קיים לעוד הרבה זמן.

שואל כי עדיין לא יצא לי לראות כאלה בסביבה הקרובה שלי.

בהחלט כן - החל ממכר שעובד כגנן ואשתו כיום בכירה במשרד ממשלתי (נשואים כ-20 שנה) ועד חברים של ההורים שהוא היה מדען (הרוויח בסדר גמור) אבל היא ניהלה חברה קבלנית (היו נשואים כ-40 שנים עד שהוא נפטר). זה לא נפוץ בגלל שסטטיסטית גברים מרוויחים יותר מנשים אז בדרך כלל השילוב זה גבר שמרוויח ממוצע ואישה שיש לה ג'וב או עסק משל עצמה.

פות"ש - לענין הזוגיות וכסף - זה נושא כמו כל נושא אחר שעולה בזוגיות וצריך לדעת להסתדר איתו כי גם הוא יכול להוביל לחיכוכים ולמעלה מכך. לפעמים הבעיות נוצרות על ידי המשפחה כאשר יש פערים כלכליים משמעותיים, אבל ברוב המקרים שאני ראיתי באופן אישי ברגע שהצד האמיד יותר ראה שהזוגיות טובה בבסיס הענין של הכסף הפך לפחות אקוטי והיתה התחשבות לא רק בזוג עצמו (הצד היותר חזק כלכלית סייע הרבה יותר ובלי "חשבונות" לא רק לזוג אלא גם אחר כך לדור ההמשך). רובנו (שאינם טרנספורטר) אנשים רגילים ולכן גם אם יש פערים בכסף זה לא הנושא החשוב. תדבר עם זוגתך ותראו איך אתם בונים חיים יחד ואם לאבא שלה יש כסף, אז אחלה לו ושיהנה אבל עדיף להאמין ולפעול מתוך גישה שזה לא רלוונטי לחיים שלכם כזוג.

• אהבתי 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 12 שעות, Transporter כתב:

כסף זה דבר חשוב, במיוחד בעידן של הרשתות החברתיות שכל אחד מראה לכולם איך הוא חי, יותר ויותר נשים רוצות גברים שיש להם כסף

כל אחד צריך לקחת לעצמו בן\בת זוג שתואם לרמת חיים שהוא רוצה לחיות בה.  זה לא משנה כמה אתה מרוויח, אם אתה לא יכול\רוצה לספק את הרמת חיים שהבת זוג שלך רגילה אליה אין טעם להכנס לזה וההפך

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

• תוכן חדש...