Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

בלי לדעת מה קורה איך תחליט באיזה צד אתה? 

אני פחות או יותר יודע מה קורה. לא הצלחתי להשתכנע שהרוסים לא חא*ות.

וגם בסכסוכים יותר מורכבים, כמו זה שלנו, כן אני מעדיף שאנשים יקחו צד. שאנשים מבחוץ יגידו שהפלסטינים לא יכולים לפוצץ אוטובוסים ולירות עלינו טילים, ושאנחנו לא יכולים להחזיק מיליוני אנשים תחת משטר צבאי וחסרי חלק מהזכויות. שתי הצדדים האלה חשובים. במלחמה, כמעט אף פעם אין צודקים. מלחמה = רע. תמיד. אבל כשהיא כבר קוראת, אני רוצה לחזק, גם אם רק רעיונית, את הצד שאני מאמין שמייצג את הקצת יותר טוב.

לגבי השוויצרים - ברור שלהם זה עשה טוב. בחירת צד לא טובה לך. היא טובה לצד המסכן. אולי אם השוויצרים היו בוחרים צד (נגד גרמניה) ונלחמים, המלחמה הייתה נגמרת מוקדם יותר והיו נספים מיליון פחות יהודים?

כמובן שהיו נהרגים חיילים שוויצרים, אבל בחירת צד היא למען החלש, לא למענך.

עריכה אחרונה על ידי DubelBoom
פורסם
לפני 37 דקות, Ooga כתב:

אנחנו מבקשים מרוסיה רשות לפוצץ נשק שהם בעצמם מכרו לאויבנו.

כמו אותו זגג שצייד את הבן שלו באבנים ושלח אותו לזרוק אותן על חלונות ראווה של חנויות, ואז עבר שם "במקרה" וחילק פלאיירים של העסק שלו :-)

פורסם

כמו בעל פנצ'ריה שמפזר מסמרים על הכביש

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 דקות, MiniMiz3r כתב:

אתה לא יודע מה קורה? 

לא באמת.

אנחנו מכירים את זה טוב, לא חסרים אנשים בעולם שחושבים שיודעים מה קורה פה ובטוחים שצה"ל יורה בתינוקות וכל מיני שטויות כאלה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מודה שקשה לבחור צד.

מצד אחד יש דיקטטור שמחסל יריבים פוליטים, סוגר כלי תקשורת שלא מקבלים תכתיבים, בוחש בכל סכסוך בעולם ופולש למדינה שלא מאיימת עליו בשום אופן.

מצד שני מדינה עניה שמנסה לקיים דמוקרטיה וחולמת על הצטרפות למערב.

התלבטות קשה.

• אהבתי 8
  • מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

מצד אחד יש דיקטטור שמחסל יריבים פוליטים, סוגר כלי תקשורת שלא מקבלים תכתיבים, בוחש בכל סכסוך בעולם ופולש למדינה שלא מאיימת עליו בשום אופן.

עם אותו הדיקטטור יש לך קשרי מסחר הדוקים פלוס בטחון המדינה שלך תלוי בו באיזושהי צורה.

עם המדינה העניה והמסכנה יש לך גם קשרי מסחר הדוקים, פלוס הביג בוס שלך מעבר לאוקיינוס (זה עם הפסים והכוכבים) לוחץ עליך.

פלוס, במדינה שלך יש יותר ממיליון אזרחים (כאלה שמשרתים בצה"ל ותורמים לכלכלה) שיש להם קשר לאחת מהמדינות.

התלבטות יותר קשה ממה שנראה לך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, פינדר כתב:

מודה שקשה לבחור צד.

התלבטות קשה.

אם זה כזה פשוט לך יופי.

אין שום משמעות בלבחור צד כי אין לך השפעה על כלום.

לפני 33 דקות, DubelBoom כתב:

אני פחות או יותר יודע מה קורה. לא הצלחתי להשתכנע שהרוסים לא חא*ות.

אף אחד לא באמת חרא כי זה לא שהחייל הרוסי יכול לומר וואלה לא בא לי עכשיו השטות הזו, אני חוזר הביתה ושיקפצו לי. וזה שפוצצו לו את הבית בטוח לא חרא כי מה הוא עשה שזה מגיע לו?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 43 דקות, פינדר כתב:

בינתיים יש דיווחים (שצריך לקחת בערבון מוגבל כמובן) שחלק גדול מהחיילים הרוסים לא ידעו שהם בכלל הולכים להילחם באוקראינה. צריך לזכור שחלק גדול מהם הגיע לשם באופן רשמי במסגרת תרגיל צבאי רחב.

יש סרטון שבו שבוי רוסי מתקשר הביתה ומבשר לאימו המופתעת שהוא שבוי באוקראינה. לא היה לה מושג שהוא שם בכלל.

חוץ מאולי יחידות העלית, או שכירי חרב, הרמה האנושית בצבא הרוסי מאוד מאוד ירודה. אולי זה השתנה בשנים האחרונות אבל בכלליות אף הורה נורמלי לא רוצה לשלוח את הילד שלו להתגייס שם. ויש לא מעט דרכים להתחמק. ולכן לא מפתיע כל כך שלחיילים אין מושג מה קורה.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

אני חושב שלא צריך לזלזל ברוסים ובצבא שלהם ממספר סיבות.

ראשית, האוקראינים נלחמים על הבית, בשיניים (כמו שבישראל נלחמו עם הקמת המדינה). מבחינתם זה להיות או לחדול.

תוסיפו לזה את העובדה שבמקומות מסוימים מחלקים נשק לכל אזרח ומשלוחי נשק שזורמים מהמערב, וקיבלתם כוח התנגדות רציני לפלישה הרוסית.

אצל הרוסים, לעומת זאת, נראה שאין מורל לחימה רציני אצל חלקים גדולים מהכוח, בין השאר מכיוון שמדובר בהרבה מקרים בחיילים צעירים, לא כל כך מאומנים, שלא היה להם מושג שהם נשלחים בכלל להילחם באוקראינה. 

באופן כלל נראה שהרוסים שולחים לשם הרבה "בשר תותחים" דוגמת אותם חיילים צעירים, אנשי משמר הגבול ואף שוטרי OMON ׁ(סוג של יס"מ רוסי). לא ממש אסטרטגיית לחימה ראויה לשבח. אין לי מושג למה פוטין עושה את זה, ואני רק מקווה שזה לא איזה תרגיל או הכנה למשהו רציני יותר.

בנוסף, גם פוטין כנראה מבין שלהיכנס ללוחמה בשטח בנוי בכל הכוח, בערים של מיליוני תושבים, עלול להביא לחורבן והרג המוני. 

אני לא חושב שלשם הוא חותר , ולכן הצבא הרוסי ממש לא פועל במלוא או קרוב למלוא עוצמתו.

לדעתי, המטרה המקורית של פוטין הייתה להפיל או לערער את השלטון הנוכחי בקייב, או לפחות "לגבות" מחיר שיוציא לאוקראינה את החשק להצטרף לנאט"ו. בנוסף, הוא היה צריך להראות למערב שהוא רציני, בין אם זה כדי להגיע למשא ומתן עתידי בעמדת "כוח" או כהכנה למהלכים מדיניים-כלכליים עתידיים.

אני לא יודע איך זה ייגמר בזירה הצבאית, אבל בזירה המדינית-כלכלית נראה שארה"ב (וגם אירופה) פועלת חזקה כדי להוריד את רוסיה על הברכיים ולבודד אותה מהעולם.

רוסיה כמובן צריכה לשלם על ההתנהלות שלה, אבל אני רק מקווה שביידן המעופף והממשל שלו לא גוררים אותנו לפתחה של מלחמת עולם שלישית (כולם זוכרים איך זה נגמר בפעם הקודמת שמדינות אירופה ניסו להוריד על הברכיים "מעצמה" שהפסידה במלחמה).

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

אני לא מחזק את המהלך של פוטין , אבל גם מצד שאני אני לא מזיל דמעה על מה שקורה

אוקראינה.

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם
לפני 35 דקות, SlowRide כתב:

אין שום משמעות בלבחור צד כי אין לך השפעה על כלום.

אתה אומר לי שלעשות retweet לא עוזר?

40f.png

• מצחיק 6

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תנסה לשנות את התמונת פרופיל בפייסבוק לדגל, אולי זה יעזור.

• מצחיק 3

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא באמת.

אנחנו מכירים את זה טוב, לא חסרים אנשים בעולם שחושבים שיודעים מה קורה פה ובטוחים שצה"ל יורה בתינוקות וכל מיני שטויות כאלה.

זה לא בדיוק אותו דבר. העולם הערבי , ניזון ברובו מחדשות ומידע בערבית . לא באנגלית ובטח שלא בעברית (אם חשבת שה bbc וה cnn מסלפים דברים נגד ישראל, לא ראית חדשות ממוצעות בערבית. שם זו פרופוגנדה על גבול הניאונאצית) 

בעוד שהרוסים והאוקראינים חולקים המון במשותף . המון. כולל שיתוף מידע. לפי יו טיוברים אוקראינים שפונים לצופים שלהם שהם בחלקם הלא קטן , רוסים. הדבר היחיד שפוטין מוכר להם בשביל להצדיק את הפלישה, זה שיש באוקראינה נאצים שטובחים במשך שנים ברוסים הבדלנים במזרח המדינה. בחייאת, בנאדם. תמציא משהו קצת יותר רציני מזה. 

אבל כן, ממקום מושבנו במזרח התיכון עדיין אין לנו מושג אמיתי לגמרי מה קורה שם

• תוכן חדש...