Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני ממש לא מבין בתחום וזקוק לעזרה.

מחפש לרכוש רכב למשפחה (5) שישמש כרכב עיקרי.

אני מתכנן להחזיק את הרכב זמן רב ככל הניתן ולכן נוחות ואמינות הם השיקולים העיקריים.

הנסיעה השנתית היא עד 15k.

אשתי רוצה רכב גבוה ואין סיכוי שמשהו אחר יעבור.

מעדיף משומש עד 3 שנים, אם אין ברירה אז חדש.

המליצו לי על פורסטר אבל ראיתי שהרכב כמעט ולא מומלץ כאן בפורום.

אשמח לשמוע למה והאם יש המלצה אחרת.

התקציב הוא עד 150k למשומש, 180k לחדש. אשמח לפחות אבל הבנתי שזה השוק כרגע.

תודה מראש

עריכה אחרונה על ידי sma
פורסם

שלום.

אם קונים חדש, לא לוותר על מערכות בטיחות מקוריות ללא התקנות מקומיות. המלצתי לחדשים:  טויוטה ראב 4, טויוטה chr, או מיצובישי אאוטלנדר.

להקטנת סיכונים, מציע להימנע מ:

- גיר רובוטי (כולל ביונדאי וקיה, היו מבחנים שהגיר התחמם ונדרשה עצירה והמתנה להתקררות)

- רכב צרפתי

בהצלחה

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 10 שעות, Basko כתב:

להקטנת סיכונים, מציע להימנע מ:

- גיר רובוטי (כולל ביונדאי וקיה, היו מבחנים שהגיר התחמם ונדרשה עצירה והמתנה להתקררות)

- רכב צרפתי

...וברכב צרפתי אתה מתכוון גם לפיג'ו 3008, אולי המוצלחת ביותר בקטגוריה, בעלת מנוע בנזין יעיל, נקי ואמין עם 180 כ"ס וגיר אוטומטי פלאנטרי עם 8 הילוכים אמין ביותר, מתוצרת יפן??  הכללות זה לא דבר טוב בחיים, באופן כללי😉

בתלות באופי השימוש, מקום המגורים והחנייה שיש לפות"ש, הייתי מציע "למדוד" את הצרכים האמיתיים שלכם - מה הגודל הפיזי המינימאלי שיספק אתכם (טויוטה RAV4 מאד מומלצת מכל בחינה, אבל CHR היא קטנה וצפופה יותר ועם נוחות נסיעה נחותה משמעותית), האאוטלנדר החדשה גדולה מה-3008, ארוכה בכ-25 ס"מ משמעותיים, אך מומלצת בעיקר למי שחייב יותר מ-5 מושבים, עם מנוע מיושן למדי ובזבזני (למרות שבנסועה שלכם לא יהיה לכך משקל משמעותי).

בהתחשב במצב הבעייתי של הספקות רכבים חדשים (המתנה של חודשים ארוכים) הייתי מחפש בתקציב שלך בין 3 המועמדות המובילות רכב מודל 2019 מאחד הבאים:

1. RAV4 - מלכת השוק. נקודה.

2. מאזדה CX5 (2019 בגירסת פרימיום יכול להיות מאד מפנק)

3. 3008 (גם כאן, גירסת 1.6 פרימיום היא סופר-מומלצת ומבוקשת אח"כ)

ככל שהנסועה שלכם מערבת יותר נסיעה בפקקים - יתרון ההיברידיות של הטויוטה יעלה.

בכביש הפתוח, ה-3008 יעניק חוויית נסיעה מצויינת וחסכונית, והמאזדה היא בול באמצע - טובה בהכל גם אם לא מצטיינת 

במיוחד בשום אספקט מלבד התנהגות כביש ספורטיבית וחדה יותר (פחות חשוב בסגמנט הנ"ל, וכולן מתנהגות צפוי ובטוח).  שלושתן בטוחות, מאובזרות ושומרות ערך מצויין.

לגבי קנייה של משומשת בשוק המאתגר בארץ, מוזמן לפנות אלי בפרטי לקבלת עצות נוספות.

בתאריך 9.1.2022 בשעה 08:19, sma כתב:

המליצו לי על פורסטר אבל ראיתי שהרכב כמעט ולא מומלץ כאן בפורום.

מילה טובה על פורסטר - הוא די ייחודי בשוק בהיותו רכב משפחתי גבוה ומרווח מספיק ל-5, שמאפשר למשפחה גם לרדת לשטח

בשבת ולהנות מטיולי שבילים ויותר מבלי לאתגר מידי את הנהג והנוסעים.

המוניטין לאמינות של סובארו קיים גם כאן, ולמרות שמערכת ההינע של כל הדגמים לא התפתחה יותר מידי בשנים האחרונות

ונשענת על אותו בסיס כמו לפני +30 שנה, הנפח הגדול (2500) בדגמים החדישים של הפורסטר לפחות מפצה על היעדר הכח של הדגמים הישנים יותר.

הצד הפחות נחמד - מערכת 4X4 שגורמת לתצרוכת דלק גבוהה מאד יחסית למתחרים, ואם אין בכוונתכם לנצל אותה בשטח - אז פשוט חבל על הכסף. גם הגיר הרציף יודע לעיתים "לעצבן" ע"י העלאת הסל"ד לרמות מרעישות בעת תאוצה.  

• רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 8 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

...וברכב צרפתי אתה מתכוון גם לפיג'ו 3008, אולי המוצלחת ביותר בקטגוריה, בעלת מנוע בנזין יעיל, נקי ואמין עם 180 כ"ס וגיר אוטומטי פלאנטרי עם 8 הילוכים אמין ביותר, מתוצרת יפן??  הכללות זה לא דבר טוב בחיים, באופן כללי😉

בתלות באופי השימוש, מקום המגורים והחנייה שיש לפות"ש, הייתי מציע "למדוד" את הצרכים האמיתיים שלכם - מה הגודל הפיזי המינימאלי שיספק אתכם (טויוטה RAV4 מאד מומלצת מכל בחינה, אבל CHR היא קטנה וצפופה יותר ועם נוחות נסיעה נחותה משמעותית), האאוטלנדר החדשה גדולה מה-3008, ארוכה בכ-25 ס"מ משמעותיים, אך מומלצת בעיקר למי שחייב יותר מ-5 מושבים, עם מנוע מיושן למדי ובזבזני (למרות שבנסועה שלכם לא יהיה לכך משקל משמעותי).

בהתחשב במצב הבעייתי של הספקות רכבים חדשים (המתנה של חודשים ארוכים) הייתי מחפש בתקציב שלך בין 3 המועמדות המובילות רכב מודל 2019 מאחד הבאים:

1. RAV4 - מלכת השוק. נקודה.

2. מאזדה CX5 (2019 בגירסת פרימיום יכול להיות מאד מפנק)

3. 3008 (גם כאן, גירסת 1.6 פרימיום היא סופר-מומלצת ומבוקשת אח"כ)

ככל שהנסועה שלכם מערבת יותר נסיעה בפקקים - יתרון ההיברידיות של הטויוטה יעלה.

בכביש הפתוח, ה-3008 יעניק חוויית נסיעה מצויינת וחסכונית, והמאזדה היא בול באמצע - טובה בהכל גם אם לא מצטיינת 

במיוחד בשום אספקט מלבד התנהגות כביש ספורטיבית וחדה יותר (פחות חשוב בסגמנט הנ"ל, וכולן מתנהגות צפוי ובטוח).  שלושתן בטוחות, מאובזרות ושומרות ערך מצויין.

לגבי קנייה של משומשת בשוק המאתגר בארץ, מוזמן לפנות אלי בפרטי לקבלת עצות נוספות.

מילה טובה על פורסטר - הוא די ייחודי בשוק בהיותו רכב משפחתי גבוה ומרווח מספיק ל-5, שמאפשר למשפחה גם לרדת לשטח

בשבת ולהנות מטיולי שבילים ויותר מבלי לאתגר מידי את הנהג והנוסעים.

המוניטין לאמינות של סובארו קיים גם כאן, ולמרות שמערכת ההינע של כל הדגמים לא התפתחה יותר מידי בשנים האחרונות

ונשענת על אותו בסיס כמו לפני +30 שנה, הנפח הגדול (2500) בדגמים החדישים של הפורסטר לפחות מפצה על היעדר הכח של הדגמים הישנים יותר.

הצד הפחות נחמד - מערכת 4X4 שגורמת לתצרוכת דלק גבוהה מאד יחסית למתחרים, ואם אין בכוונתכם לנצל אותה בשטח - אז פשוט חבל על הכסף. גם הגיר הרציף יודע לעיתים "לעצבן" ע"י העלאת הסל"ד לרמות מרעישות בעת תאוצה.  

מסכים, תודה על ההארות והתגובה המושקעת.

פורסם (נערך)

אם יש לך אפשרות להתקין עמדת טעינה, ממליץ לך בחום על רכב חשמלי. אתה תחסוך המון כסף על דלק, טיפולים במוסך ואגרת רישוי.

במחיר הזה יש לך מגוון רחב של רכבים חשמליים שאתה יכול לרכוש.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • ספונסר פורום
פורסם
לפני 13 שעות, Gopher כתב:

אתה תחסוך המון כסף על דלק

אמנם המונח "המון" הוא יחסי, אבל למישהו כמו פות"ש שאמור ליסוע עד 15K ק"מ בשנה מדובר על סדר גודל של מאות ש"ח בחודש דלק, לא אלפים.

אני מסכים איתך שהסוגייה של רכבים חשמליים הופכת ליותר רלוונטית משנה לשנה, אבל נכון להרגע, ובהכללות גסות (כי זה לא השרשור הנכון לכך) יש לדעתי לא מעט סיבות להמתין עם רכישת טכנולוגיה חדשה לחלוטין שנמצאת בארץ בחיתוליה מבחינה חשובה כמו הטווח/משך טעינה/זמינות מטענים - בקיצור, זה ממש לא מתאים לכל אחד ומאד תלוי באופי הנסועה שלו.

• אהבתי 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)

15K ק״מ. נניח 1:15 ממוצע כלומר 1000 ליטר בנזין. 6000+ ש״ח לשנה.  לא בטוח שהפורסטר ו-cx5 שהוזכרו יעשו 1:15 ממוצע 

הטסלה מודל 3 שיש לי שבועיים מראה לי ממוצע של 156 וואט שעה לק״מ (בנסיעה בזבזנית - פקקים בעליות של חיפה ו- ״לחיצות״ של התלהבות ראשונית) כלומר 2340 קילווואט שעה לשנה, בעלות ביתית של 55 אגורות לקווטש - 1287 ש״ח שנתי.

אגרה - חשמלי 540 ש״ח. בנזין 1800-2400 ש״ח תלוי בדגם.

טיפולים - בחשמלי הטיפולים הרבה יותר פשוטים. בטסלה ספציפית אין בכלל! טיפולים תקופתיים. העלות השנתית של רכבים אחרים כמה מאות ש״ח וכדאי לבדוק כל דגם לגופו.

למי שלא מכיר - הרכבים החשמליים הרבה יותר פשוטים מכאנית.. אין גיר, אין החלפת שמן מנוע, מצתים, אין רדיאטור. באופן כללי אין הרבה חלקים זזים.

* בחשמלי יש בלימת מנוע חזקה והבלאי של הבלמים הרבה יותר נמוך.

** בטסלה ספציפית הצמיגים מאוד יקרים, כ-5000 ש״ח לרביעייה.

טווח - מסכים שכל מקרה לגופו. אנחנו במדינה קטנה ולרוב אפשר למצוא דגם חשמלי שיתאים לנסיעות היומיומיות. לרוב האנשים לא יקרה כלום אם בטיולים ארוכים פעם ב.. צריך להטעין בחוץ כדי לחזור הבייתה בבטחה.

משך טעינה - תלוי אופי נסיעה, גם כאן נראה לי שלרוב האנשים לא משנה אם הרכב נטען גם 5.5 שעות בלילה (מ 0 ל 100%, בד״כ זה לא המצב). אם יש מקרה חירום תמיד אפשר להטעין חצי שעה בעמדה מהירה.

*** למי שאין אפשרות לטעינה בייתית או בעבודה באופן קבוע לא כדאי להכנס לזה

אגב, רכבים חשמליים ממש לא טכנולוגיה חדשה לחלוטין.. הפריצה בישראל הייתה השנה עם מכירה של כ-11,000 רכבים חשמליים. בשאר העולם זה לא חדש.

סביר להניח שהתשתית טעינה הציבורית תשתפר בהתאם.

לדעתי האישית ממש חבל לקנות רכב בנזין בתקציב שצויין. לתקופה של 3-4 שנים חשמלי גם בתקציב גבוה יותר יהיה משמעותית יותר משתלם.

image.thumb.png.e6deb8775d3e1345f00e5968dd57091f.png

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

אמנם המונח "המון" הוא יחסי, אבל למישהו כמו פות"ש שאמור ליסוע עד 15K ק"מ בשנה מדובר על סדר גודל של מאות ש"ח בחודש דלק, לא אלפים.

אני מסכים איתך שהסוגייה של רכבים חשמליים הופכת ליותר רלוונטית משנה לשנה, אבל נכון להרגע, ובהכללות גסות (כי זה לא השרשור הנכון לכך) יש לדעתי לא מעט סיבות להמתין עם רכישת טכנולוגיה חדשה לחלוטין שנמצאת בארץ בחיתוליה מבחינה חשובה כמו הטווח/משך טעינה/זמינות מטענים - בקיצור, זה ממש לא מתאים לכל אחד ומאד תלוי באופי הנסועה שלו.

זה בפירוש באלפים ולא במאות. בחישוב ממוצע, טעינה בחשמל תעלה לך חמישית מתדלוק בדלק. ז"א אם הוא ישלם בשנה 9,000 ש"ח על דלק הוא ישלם רק 1,800 ש"ח על חשמל, שזה פחות 7,200 ש"ח.

ככה שזה מאוד משתלם ולא דיברתי עדין על החסכון הגדול במחיר הטיפולים במוסך ואגרת הרישוי שעולה רק 530 ש"ח.

דבר נוסף, הטכנולוגיה הזאת כבר ממש לא בחיתולים, אני רואה ביום לפחות חמש טסלות שלא לדבר על החשמליות האחרות. ברגע שהגיעו לארץ מגוון של חשמליות עם טווח של מעל 400 ק"מ סוללה אז מדובר כבר ברכב שיכול להתאים לכל אחד כמעט. בנוסף גם עמדות הטעינה הציבוריות מתווספות בצורה מהירה, יש כבר מאות עמדות מהירות ואלפי עמדות איטיות בכל רחבי הארץ.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • ספונסר פורום
פורסם
לפני 33 דקות, Gopher כתב:

הטכנולוגיה הזאת כבר ממש לא בחיתולים, אני רואה ביום לפחות חמש טסלות שלא לדבר על החשמליות האחרות.

אם לא בחיתולים, אז בדיוק למדו ללכת...

אין ויכוח על העובדה שרכבים חשמליים הולכים ותופשים את מקומו של מנוע הבעירה הפנימית ואין כנראה ספק שצלילי האגזוז שלמדנו לאהוב הם בדרכם החוצה מן העולם. יצרנים כבר מודיעים על הפסקת פיתוח של מנועי ICE, וכולם נמצאים במירוץ לפיתוח של תחליפים חשמליים כאלו או אחרים.

אבל - וזה אבל גדול - המרחק עדיין גדול מכדי שנתחיל להתייחס לחשמליות כתחליף שקוף לבנזין. הנה כמה סיבות:

הטווח - תיאורטי בדיוק כמו זה של מנועי הבנזין. יצרן אומר 400? - צפה ל300-320 ק"מ בפועל, בייחוד אם תנאי האקלים אינם מושלמים (חום וקור מחוץ לטווח האופטימאלי הצר מאד). כפי שכתבת - ממש לא מתאים לכל אחד.

הטעינה - לא נתחיל בכלל לדבר על התלאות שיש לכל מי שלא גר בבית פרטי.  זה הולך ונפתר, אבל ממש לא מאחורינו.

התשתית - בנסיעה ארוכה יותר, ממש צריך לתכנן זמנים ולבזבז זמן יקר על עמידה בתור וטעינה תוך 2 כוסות קפה. או חמש...

רשת החשמל - טוב שלא כולנו עוברים בבת אחת לרכבים חשמליים... כיום המספרים של חשמליות עדיין זניחים, אבל ביום שנגיע ל-50% ממצבת הרכבים על חשמל, כדאי מאד שהתשתיות ישודרגו כדי לעמוד בצריכה כשעמישראל יגיע הביתה בחמש וחצי - ויחבר את האיוניק 5 החמודה שלו לרשת...

הטכנולוגיה - המרוץ אחר סוללות יעילות בהרבה הוא בעיצומו, מה שכבר מראה לך שגם היצרנים עובדים כרגע עם מה שיש, ולא עם מה שצריך להיות. כאשר הטווח הנורמאלי של חשמלית ממוצעת יעבור 600 ק"מ (ובפועל 400-450), וזמן הטעינה יתקצר לרבע שעה נניח (ולא תבזבז עוד חצי שעה בתור למטען זמין), אז תדע שאכן הטכנולוגיה מתחילה להדביק את השימושיות של הבנזין.

וכן - התכוונתי למס' מאות ש"ח הפרש בעלות הדלק בחודש כמובן, ולא בשנה.

מכונית חשמלית כיום היא קנייה כל כך יקרה, עד שקשה להבין על מה ולמה הולך כל הכסף. מערכת הנעה חשמלית אמורה להיות זולה בהרבה מאשר מנוע בעירה פנימית וגיר. במקום זה, אתה משלם עשרות אלפי שקלים יותר על חשמלית, כאשר רק מההפרש במחיר הקנייה ניתן לממן דלק לשנים קדימה...

אז כן - החשמל ינצח, אבל אישית הייתי ממתין לדור הבא. 5 שנים מהיום, כנראה שהפוסט שלי יהיה מיותר לחלוטין.

ואם היו לי 200,000 ש"ח לשלם על טסלה אז... כנראה שהייתי קונה אוקטביה VRS כדי להנות, בפעם האחרונה, מרעם האגזוז וריח האוקטן באויר😉

• אהבתי 2

פורסם

בדיוק

לדוגמא: לא מבין מה המציאה לקנות סורנטו פלאג אין במחיר המופקע שדורשים עליה

נכון זה לא חשמלי אך החלק החשמלי שלה מייקר את העסק מעבר לכל פרפורציה, חיסכון כלכלי אין, היבואן/היצרן דחף אבזור כדי שאולי יהיה הצדקה לעניין

(פער של 50,000 שקל מגרסת הדיזל החסכונית והמצויינת)

ביום שהמחירים יהיו תואמים לגרסאות הבנזין השאלה תתמוסס.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 6 שעות, galbh כתב:

15K ק״מ. נניח 1:15 ממוצע כלומר 1000 ליטר בנזין. 6000+ ש״ח לשנה.  לא בטוח שהפורסטר ו-cx5 שהוזכרו יעשו 1:15 ממוצע 

הטסלה מודל 3 שיש לי שבועיים מראה לי ממוצע של 156 וואט שעה לק״מ (בנסיעה בזבזנית - פקקים בעליות של חיפה ו- ״לחיצות״ של התלהבות ראשונית) כלומר 2340 קילווואט שעה לשנה, בעלות ביתית של 55 אגורות לקווטש - 1287 ש״ח שנתי.

אגרה - חשמלי 540 ש״ח. בנזין 1800-2400 ש״ח תלוי בדגם.

טיפולים - בחשמלי הטיפולים הרבה יותר פשוטים. בטסלה ספציפית אין בכלל! טיפולים תקופתיים. העלות השנתית של רכבים אחרים כמה מאות ש״ח וכדאי לבדוק כל דגם לגופו.

למי שלא מכיר - הרכבים החשמליים הרבה יותר פשוטים מכאנית.. אין גיר, אין החלפת שמן מנוע, מצתים, אין רדיאטור. באופן כללי אין הרבה חלקים זזים.

* בחשמלי יש בלימת מנוע חזקה והבלאי של הבלמים הרבה יותר נמוך.

** בטסלה ספציפית הצמיגים מאוד יקרים, כ-5000 ש״ח לרביעייה.

טווח - מסכים שכל מקרה לגופו. אנחנו במדינה קטנה ולרוב אפשר למצוא דגם חשמלי שיתאים לנסיעות היומיומיות. לרוב האנשים לא יקרה כלום אם בטיולים ארוכים פעם ב.. צריך להטעין בחוץ כדי לחזור הבייתה בבטחה.

משך טעינה - תלוי אופי נסיעה, גם כאן נראה לי שלרוב האנשים לא משנה אם הרכב נטען גם 5.5 שעות בלילה (מ 0 ל 100%, בד״כ זה לא המצב). אם יש מקרה חירום תמיד אפשר להטעין חצי שעה בעמדה מהירה.

*** למי שאין אפשרות לטעינה בייתית או בעבודה באופן קבוע לא כדאי להכנס לזה

אגב, רכבים חשמליים ממש לא טכנולוגיה חדשה לחלוטין.. הפריצה בישראל הייתה השנה עם מכירה של כ-11,000 רכבים חשמליים. בשאר העולם זה לא חדש.

סביר להניח שהתשתית טעינה הציבורית תשתפר בהתאם.

לדעתי האישית ממש חבל לקנות רכב בנזין בתקציב שצויין. לתקופה של 3-4 שנים חשמלי גם בתקציב גבוה יותר יהיה משמעותית יותר משתלם.

image.thumb.png.e6deb8775d3e1345f00e5968dd57091f.png

שלא תבינו אותי לא נכון. 

אני בעד מעבר לטכנולוגיה נקייה יותר, ומוריד את הכובע בענק בפני אלון מאסק על המהפכה שיצר כנגד כל הסיכויים.

הטסלה ספציפית היא בדיוק מה שהיה צריך ע"מ להלהיב את הנהגים (בדרך להיות טרמפיסטים באוטו של עצמם) ברחבי העולם - והיא נותנת חוויית משתמש שאינה דומה לשום דבר שהיכרנו, יחד עם ניחוח של יוקרה (אם נעזוב לרגע בצד את הפאנלים הסיניים שלא תמיד יושבים מושלם, ואת שירות הלקוחות הקצת צולע בארץ...).

אבל - למי שאין 200,000 בכיס, ונוסע רק קצת יותר מ-1000 ק"מ לחודש, ומחפש רכב קצת גבוה - אזי טויוטה ראב4 היברידית יכולה לתת פיתרון ממש הולם בטווח מחירים סביב 150Kש"ח תוך חיסכון ניכר בדלק, אפילו מעל 15 ק"מ/ליטר.

וכן - חשמליות זה העתיד הקרוב. בתגובה שלי למטה יש כמה טיעונים למה רק עתיד ולא הווה.

וזה בסדר גמור לחשוב אחרת, והתקופה של השנים הקרובות תהיה מאד מעניינת עם יותר ויותר אלטרנטיבות חשמליות מעניינות, נקווה במחירים ונתונים יותר אטרקטיביים ממה שיש כיום.

אם טסלה לא היו מעלים מחיר כבר 4 פעמים ב-9 החודשים של פעילותם בארץ, והיה ניתן לדבר על סביב 170Kש"ח - הייתי אפילו מסכים איתך שזו אלטרנטיבה סופר-מעניינת לכל רכב משפחתי חצי-פרמיום באזור המחיר הנ"ל.  

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

כמו שנאמר בהרבה שרשורים אחרים. מי שלא מתלהב מחשמלי ימצא את כל הסיבות למה זה עדיין לא שם. ומי שמתלהב מחשמלי כבר קנה או יקנה בקרוב.

מי שמדבר על רכב בנזין ב 150-160 אלף ש״ח ויעשה את החישוב יראה שרכב חשמלי ב 200 אלף ש״ח יהיה יותר משתלם למרות התשלום הראשוני היותר גבוה.

אספתי טסלה made in china לפני שבועיים ואין לי שום פאנל לא במקום. ממה שידוע לי בעיות ההרכבה במשלוחים הראשונים היו דווקא בדגמים האמריקאים.

* יש הרבה אופציות חוץ מטסלה. יונדאי, סקודה וכו.. טסלה ספציפית עובדים בצורה שבישראל תתפס כ ״נגד השיטה״, לטוב ולרע ובטח לא מתאים לכולם.

טסלה בסיסית התחילה ב-180K והמחיר עלה כמה פעמים שהפעם הראשונה בגלל טעות חישוב במיסים שלא גולגלה ללקוחות. אם אני לא טועה עלה ל-189K אחרי תיקון הטעות. עכשיו המחיר 201K. הרכבים שונים.. למשל סוללה מוגדלת, חימום מושבים אחוריים והגה ועוד דברים שלא היו במשלוחים הראשונים. המחיר עלה בכל העולם זה לא ייחודי לישראל.

טווח - הרכב שלי (מודל 3 בסיסית שהגיע עכשיו עם סוללה מוגדלת, מוצהר 510 ק״מ לפי wltp) אמור לעשות כ- 340-370 ק״מ טווח אמיתי בשיא הקיץ עם ילדים ומזגן בכל הכוח. לנסיעה יומיומית מספיק מעל ומעבר, וגם למרבית הנסיעות המשפחתיות ללא טעינה מחוץ לבית. גם אם אצטרך להטעין פעם ב. בנסיעות ארוכות בחוץ כדי לחזור עד המטען הבייתי שלי לא יקרה לי כלום. אפשר (ולדעתי רצוי) להטעין 15-20דק בעמדה מהירה שיהיה מספיק לחזור ולא להתקע בעמדה עד סוללה מלאה, זה גם עולה לא מעט (בערך פי 4 מבבית). למי שלא יודע לטסלה יש תשתית טעינה מהירה עצמאית שכרגע עד הודעה חדשה בחינם.

מי שנוסע באופן קבוע מעל 300 ק״מ וצריך טווחים גדולים יותר יש אופציות יותר יקרות כמו מודל 3 long range, מרצדס ועוד..

אגב ביצועים, מודל 3 בסיסית תשאיר אבק לאוקטביה VRS שלך ברמזור ואם הוא בעליה אפילו יותר טוב. רעם אגזוז וריח לא יהיו.

image.thumb.png.01dd29b962b78e0232a20ff12a41cdf4.png

image.thumb.png.abe2ffac66fa39ebd0fdb34825f24a84.png

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם

אם חשוב לך אמינות ממליץ לך לבדוק לגבי קיה נירו, פחות מהתקציב מקסימום שלך ואני מאמין שיענה על כל הדרישות שכתבת ממליץ לבצע נסיעת מבחן

פורסם
לפני 48 דקות, LASU כתב:

אם חשוב לך אמינות ממליץ לך לבדוק לגבי קיה נירו, פחות מהתקציב מקסימום שלך ואני מאמין שיענה על כל הדרישות שכתבת ממליץ לבצע נסיעת מבחן

אתה רומז שהרכבים שהוזכרו פה כמו RAV4, CX5, פורסטר ורכבים חשמליים לא אמינים?

פורסם
בתאריך 11.1.2022 בשעה 21:17, galbh כתב:

כמו שנאמר בהרבה שרשורים אחרים. מי שלא מתלהב מחשמלי ימצא את כל הסיבות למה זה עדיין לא שם. ומי שמתלהב מחשמלי כבר קנה או יקנה בקרוב.

מי שמדבר על רכב בנזין ב 150-160 אלף ש״ח ויעשה את החישוב יראה שרכב חשמלי ב 200 אלף ש״ח יהיה יותר משתלם למרות התשלום הראשוני היותר גבוה.

אספתי טסלה made in china לפני שבועיים ואין לי שום פאנל לא במקום. ממה שידוע לי בעיות ההרכבה במשלוחים הראשונים היו דווקא בדגמים האמריקאים.

* יש הרבה אופציות חוץ מטסלה. יונדאי, סקודה וכו.. טסלה ספציפית עובדים בצורה שבישראל תתפס כ ״נגד השיטה״, לטוב ולרע ובטח לא מתאים לכולם.

טסלה בסיסית התחילה ב-180K והמחיר עלה כמה פעמים שהפעם הראשונה בגלל טעות חישוב במיסים שלא גולגלה ללקוחות. אם אני לא טועה עלה ל-189K אחרי תיקון הטעות. עכשיו המחיר 201K. הרכבים שונים.. למשל סוללה מוגדלת, חימום מושבים אחוריים והגה ועוד דברים שלא היו במשלוחים הראשונים. המחיר עלה בכל העולם זה לא ייחודי לישראל.

טווח - הרכב שלי (מודל 3 בסיסית שהגיע עכשיו עם סוללה מוגדלת, מוצהר 510 ק״מ לפי wltp) אמור לעשות כ- 340-370 ק״מ טווח אמיתי בשיא הקיץ עם ילדים ומזגן בכל הכוח. לנסיעה יומיומית מספיק מעל ומעבר, וגם למרבית הנסיעות המשפחתיות ללא טעינה מחוץ לבית. גם אם אצטרך להטעין פעם ב. בנסיעות ארוכות בחוץ כדי לחזור עד המטען הבייתי שלי לא יקרה לי כלום. אפשר (ולדעתי רצוי) להטעין 15-20דק בעמדה מהירה שיהיה מספיק לחזור ולא להתקע בעמדה עד סוללה מלאה, זה גם עולה לא מעט (בערך פי 4 מבבית). למי שלא יודע לטסלה יש תשתית טעינה מהירה עצמאית שכרגע עד הודעה חדשה בחינם.

מי שנוסע באופן קבוע מעל 300 ק״מ וצריך טווחים גדולים יותר יש אופציות יותר יקרות כמו מודל 3 long range, מרצדס ועוד..

אגב ביצועים, מודל 3 בסיסית תשאיר אבק לאוקטביה VRS שלך ברמזור ואם הוא בעליה אפילו יותר טוב. רעם אגזוז וריח לא יהיו.

image.thumb.png.01dd29b962b78e0232a20ff12a41cdf4.png

image.thumb.png.abe2ffac66fa39ebd0fdb34825f24a84.png

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תוכן חדש...