Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי חודשים ו 7500 ק"מ הגיע הזמן לכתוב התרשמות על הנירו פלאג אין.

שורה תחתונה למי שלא רוצה להישאר ולקרוא את כל המלל, מדובר במשפחתית ראויה מאוד , רכב אשר יודע לבצע את כל המטלות של משפחה ממוצעת בנוחות ובחיסכון ניכר לכיס.

חיצונית - 

רכב נאה , לא יקבל פרסים על יופי אבל הוא בהחלט נעים לעין , לצערי הגיע אלי בלבן עקב המחסור ברכבים , אבל גם בלבן פנינה הוא נראה בסדר גמור.

תא הנוסעים -

השחור שולט אומנם, אבל החומרים בחלק העליון של הדש רכים , לא מדובר על הפלסטיק הקשיח והפשוט, אלא עם משהו עם ניחוח מעט אירופאי.

זה לא המצב בדלתות שם מדובר על פלסטיק בלבד , שחור משחור אבל לא הסוג הפשוט אשר מותקן בסוזוקי ואשר נוטה להשרט בקלות , אלא איכותי יותר ובהחלט לא חלול וזול.

יתרון גדול של הנירו הוא מרווח הפנים ליושבים מקדימה וגם מאחור, הרכב פשוט מרווח .

מרווח רגלים מכובד ליושבים קדימה וגם לאילו אשר יושבים מאחור , הכיסא האחורי יכיל גם 3 נוסעים בינונים והריצפה כמעט שטוחה לחלוטין ללא מנהרת הינע , יתרון משמעותי.

המושבים נוחים גם בנסיעות ארוכות , אין בעיה להגיע לתנוחת ישיבה בעמדת הנהג, מסייע לזה הוא ההגה אשר מתכוון למעלה \ מטה , פנימה \ החוצה.

ההגה עצמו בעובי נכון עם כפתורי שליטה שלי באו כמעט באופן טיבעי , ככל הנראה כיוון שאני מגיע מהאיוניק.

המזגן איכותי ועוצמתי , חיסרון שאין פתחי מיזוג אחורים, אבל עקב עוצמת המזגן זה לא היה בעיה בקרב בני ביתי.

הנדסת האנוש יעילה , אני אוהב את הכפתורים \ לחצנים מאשר את מסך המגע אשר היה לי באיוניק , הכל מסודר בצורה שבמספר פעמים מועט אתה כבר שולט במיקום של כל פעולה ולחצן.

המסך גדול ואיכותי, אין בעיה של שמש ישירה על המסך בניגוד לזה שבאיוניק , זריז למגע ומתפקד היטב, חיבור הקארפליי מהיר ויעיל , אהבתי.

היתרון הגדול של הנירו על האיוניק היא איכות ההרכבה וחומרי הפנים של הנירו, מרגיש מהודק ואיכותי יותר מהאיוניק, נכון גם לצבע של הרכב , באיוניק נשרט בקלות , לא המקרה בנירו.

לסיכום , הנירו הוא מקום מאוד נעים לחיות בו , שקט משמעותית מהאיוניק , מערכת הנעה חלקה יותר , גבוה במעט המאיוניק דבר אשר מהווה יתרון בכניסה וביציאה ממנו.

תא מטען:

עקב סוללה גדולה יותר המותקנת ברכב תא המטען ניזוק והינו קטן משמעותית מזו של האיוניק המקבילה.

לא באופן אישי זה אינו מהווה בעיה, הילדים שלי גדולים ואין לי צורך בתא מטען גדול, כאשר אני מעמיס את האופנים קיפול המושבים יוצר משטח טעינה גדול ומרווח.

לבעלי משפחות ממליץ להגיע לאולם התצוגה לבדוק האם מתאים לצרכים שלכם.

איך הוא נוסע ?

לא רע בכלל האמת, זה בוודאי אינה מכונת מאוצים מוצלחת, אבל הרכב אינו מתקשה בתנועה ובאם נדרש מעט פלפל מצב הספורט מספק זאת ללא בעיה.

הרכב נוח יחסית , השילדה מספרת לך שלא מדובר על חורך פניות מדופלם אלא על רכב אשר אוהב לשייט בנינוחות , תת היגוי בהחלט מורגש אבל זה יכול להיות עקב המישלנים אשר מכוונים לחיסכון ולאוו דווקא לאחיזת כביש.

בקיצור בתחום הזה אין ציפיות והוא לא מיועד לכך , נינוח, שקט יחסית , מתנייד בקלות , משפחתי מוצלח לכל דבר וענין.

ובתחנת הדלק ??

חסכוני לאללה אם מנצלים את היתרון ומטעינים בבית ובמקום העבודה , אצלי עד שתתוקן העמדה בבית מדובר על קרוב ל 29 קמ"ל , אכן אני רגוע בצורת הנהיגה שלי אך הדרך אינה מישורית ויש עליות לא פשוטות בדרך , מניח שעם התקנת העמדה נגיע לצריכת דלק של קרוב ל 70קמ"ל...

נסיעה על הסוללה בלבד מספקת  טווח אמיתי של מעל ל 50 ק"מ , אם נעזרים במנוע בעליות קשות ניתן להגיע אף קרוב ל 54 ק"מ המוצהרים על הסוללה בלבד.

מחשב הרכב מכויל לחיסכון בדלק בצורה אבסולוטית, בכל הזדמנות אפשרית המנוע מדומם ומעביר את הרכב לנסיעה בחשמל , קורה במיוחד במישור כאשר בסיום הסוללה הרכב מדליק את המנוע לסירוגין , החיסכון בדלק ניכר.

בניגוד לאיוניק שהמעבר בין הנעה חשמלית מלאה למנוע הבנזין היה מורגש, בנירו זה אינו המצב והמעבר חלק ואינו מורגש.

לסיכום , באם יש לך עמדה בבית ובמקום העבודה ואתה בטווח של 50 ק"מ לכל כיוון צריכת הדלק שלך תהיה אפסית , עלות הטענה היא כ 6.3 שקל ל 50 ק"מ , בעלות של ליטר אתה מכסה 50 ק"מ ..., חיסכון משמעותי.

שורה תחתונה -

הנירו מוכיח את מה שחשבתי לפני שבחרתי בו (על פני הספורטאז דיזל) , מרווח, יעיל , נוח , שקט וחשוב לי בתור ירוק מוצהר , צריכת דלק נמוכה ועם הטענה מלאה במקום העבודה ובבית החיסכון ניכר באופן משמעותי הרבה יותר .

לצרכים שלי המימדים של הרכב הם אופטימלים , ניתן להשתחל איתו לחניות צפופות, יושב מעט יותר גבוהה ממשפחתית רגילה , מרווח , שקט יחסית , בקיצור התאמה טובה מאוד עבורי.

החיסרון לטעמי הוא המחיר שכבר הגיע ל 155,000 שקל , ברור לכולם שזה מחיר מנופח לשווקי הליסינג , למזלי קיבלתי את הרכב לפני העליה האחרונה ולכן שווי השימוש שלי הוא כ 2744 שקל עם ההטבה של כ 1000 שקל על רכבי פלאג אין, משתלם בהחלט !

עריכה אחרונה על ידי CX25GTI
  • מעניין 3
  • רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

נכון לעכשיו השיווק של הנירו ההיברידית פסק, כנראה בגלל עליית המס שתגרום לנירו לעלות כמו האלנטרה ההיברידית וככה להיות במחיר קרוב מדי לפלאג אין.

כרגע נמכרות רק הפלאג אין והחשמלית המלאה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 3 שעות, CX25GTI כתב:

החיסרון לטעמי הוא המחיר שכבר הגיע ל 155,000 שקל , ברור לכולם שזה מחיר מנופח לשווקי הליסינג , למזלי קיבלתי את הרכב לפני העליה האחרונה ולכן שווי השימוש שלי הוא כ 2744 שקל עם ההטבה של כ 1000 שקל על רכבי פלאג אין, משתלם בהחלט !

אכן התייקרות מטורפת,כאשר את שלי קניתי ב-151,000 ב-2019,שהיה דגם מפואר,לפני שהגיע לציי רכב,ועלה 18,000 יותר מהיברידי.

לפחות זה גימור EX ?

מה הכוונה "עמדת טעינה" אתה גר בבניין ?

פורסם (נערך)

אין לי מושג איך הבן אדם מחשב.

הסוללה 8.9KWH,הוא לא נפרק עד ה-0,לרוב עד 15%,בשקע מזורגג הכי פשוט בבית 10A בלי שום עמדת טעינה,עולה לך חצי שקל קוט"ש,זה מביא אותך ל-4 ש"ח טעינה.
הוא כנראה מחשב עלות נסיע משולבת עם דלק.

אני כמעט שנה נסעתי כך,52 ק"מ לכל כיוון.מהבית יצאתי סוללה מלאה,ובעבודה חיברתי כמו פלאפון לשקע חינם.יצא בסביבות 18 אגורות לק"מ....פסיכי לרכב ICE בסה"כ עם יכולת של חשמלית,בלי חרדת טווח,אם היה צריך לנסוע 400 ק"מ,תדלק וסע,אז תעשה 21-22 קמ"ל.

לכן רכב הזה לא מטעינים בכלל בעמדת טעינה בתשלום,תשים עוד ליטר דלק,הפרש יהיה זניח,כי שם החשמל לא עולה חצי שקל,ומה תחכה 3 וחצי שעות שיתמלא,הרי המטען הפנימי של הרכב מוגבל ל-2.7KWH,שנים יקח עד שהעמך יבינו את הנושא של טעינה :D 

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם
בתאריך 30.12.2021 בשעה 19:38, itsik170 כתב:

נכון לעכשיו השיווק של הנירו ההיברידית פסק, כנראה בגלל עליית המס שתגרום לנירו לעלות כמו האלנטרה ההיברידית וככה להיות במחיר קרוב מדי לפלאג אין.

כרגע נמכרות רק הפלאג אין והחשמלית המלאה.

די משעשע האמת גיוון שברור לכולם שהתמחיר של קבוצת יונדאי \ קיה מעוות לחלוטין עקב העובדה שמרבית הרכבים מכרים לציי רכב.

בהערכה זהירה מחיר הרכבים מוקפצם עלה בכ15% (לאור מחירי יד 2 0ק"מ בעבר).

בתאריך 30.12.2021 בשעה 19:56, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אכן התייקרות מטורפת,כאשר את שלי קניתי ב-151,000 ב-2019,שהיה דגם מפואר,לפני שהגיע לציי רכב,ועלה 18,000 יותר מהיברידי.

לפחות זה גימור EX ?

מה הכוונה "עמדת טעינה" אתה גר בבניין ?

מדובר על גירסאת LX פלוס , ציי רכב אינם מציעים את גירסאת ה EX , למרות התעקשות לא קטנה מצידי.

פעריר בין שתי הגירסאות הוא 400 ש"ח..., פיקציה עד הסוף.

בתאריך 30.12.2021 בשעה 21:34, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אין לי מושג איך הבן אדם מחשב.

הסוללה 8.9KWH,הוא לא נפרק עד ה-0,לרוב עד 15%,בשקע מזורגג הכי פשוט בבית 10A בלי שום עמדת טעינה,עולה לך חצי שקל קוט"ש,זה מביא אותך ל-4 ש"ח טעינה.
הוא כנראה מחשב עלות נסיע משולבת עם דלק.

אני כמעט שנה נסעתי כך,52 ק"מ לכל כיוון.מהבית יצאתי סוללה מלאה,ובעבודה חיברתי כמו פלאפון לשקע חינם.יצא בסביבות 18 אגורות לק"מ....פסיכי לרכב ICE בסה"כ עם יכולת של חשמלית,בלי חרדת טווח,אם היה צריך לנסוע 400 ק"מ,תדלק וסע,אז תעשה 21-22 קמ"ל.

לכן רכב הזה לא מטעינים בכלל בעמדת טעינה בתשלום,תשים עוד ליטר דלק,הפרש יהיה זניח,כי שם החשמל לא עולה חצי שקל,ומה תחכה 3 וחצי שעות שיתמלא,הרי המטען הפנימי של הרכב מוגבל ל-2.7KWH,שנים יקח עד שהעמך יבינו את הנושא של טעינה :D 

עמדת טעינה נדרשת למי שהמעסיק שלו משלם חזרה על החשמל אשר נצרך במהלך הטענה הביתית.

בעייתי להשליך כבל בייתי מקומה גבוהה כדי להטעין את הרכב...

פורסם

מעניין - אצלי בטעינה מלאה הצג מראה 58 ק"מ על חשמל טהור,
בפועל אני משחק עם המצבים (תלוי אם אני בכביש מהיר או בפקקים) אז אין לי מושג כמה נטו בפועל אני עושה על חשמל (אני נוסע לכל כיוון כמעט 100 ק"מ ביום רק בית עבודה).

פורסם
לפני 34 דקות, llaavvii כתב:

בפועל אני משחק עם המצבים (תלוי אם אני בכביש מהיר או בפקקים) אז אין לי מושג כמה נטו בפועל אני עושה על חשמל (אני נוסע לכל כיוון כמעט 100 ק"מ ביום רק בית עבודה).

אצלי זה אינו עובר את ה 54 ק"מ , בפועל זה הגיע לסביבות 57-58 ק"מ.

גם אני משחק בין המצבים, בעליות הקשות של הצפון אני מעביר לשימוש במנוע כדי לא לחסל את הסוללה , עקיפות וכדומה .

פורסם
לפני שעתיים, CX25GTI כתב:

די משעשע האמת גיוון שברור לכולם שהתמחיר של קבוצת יונדאי \ קיה מעוות לחלוטין עקב העובדה שמרבית הרכבים מכרים לציי רכב.

בהערכה זהירה מחיר הרכבים מוקפצם עלה בכ15% (לאור מחירי יד 2 0ק"מ בעבר).

מדובר על גירסאת LX פלוס , ציי רכב אינם מציעים את גירסאת ה EX , למרות התעקשות לא קטנה מצידי.

פעריר בין שתי הגירסאות הוא 400 ש"ח..., פיקציה עד הסוף.

וואו איזה עליית מחיר פסיכית !
לפני 4 חודשים בערך,כאשר הבנו שאשתי תחזור לנהוג,אז שווה לשקול להביא עוד רכב חדש,גיששתי,בסוכנות יכולתי להביא בהפרש של 3000 ש"ח את EX מול הדגם הנחות דרך 0 ק"מ ליסינג,ודובר בסביבות 14X אש"ח לא זכור לי בדיוק,כי הוחלט לחקות לשנה הזאת,אפילו שמנהל מוצר של קיה לא היה מסוגל לתת שום הערכה בקשר ל-EV6,רוצה עוד אופציות לפני שמחליט מה לרכוש,נראה לי פטטי לקנות 2 אותו דבר.
רכב שלי נח וכיף לנסיעות ארוכות קודם כל בגלל הכסא החשמלי עם 6 מצי כיוון,אני רואה גם בלי מזגן אחורי וכל מני דברים קטנים חסכו,וואו לא שווה בשיט 155K
2022-01-02_10-56-56.thumb.png.d62e24639cf4fd95b8f8b4878b1c5cd8.png

לפני שעתיים, CX25GTI כתב:

עמדת טעינה נדרשת למי שהמעסיק שלו משלם חזרה על החשמל אשר נצרך במהלך הטענה הביתית.

בעייתי להשליך כבל בייתי מקומה גבוהה כדי להטעין את הרכב...

אם אתה גר בבניין אז ברור למה צריך עמדה ייעודית,אחרת היית מוותר על התחשבנות של 200-300 ש"ח חודשי.

אני טוען פעמיים בבית כל יום,60X5=300 (עגלתי למלה,וברור שלא כל יום,הלכתי על קיצון)

לפני 59 דקות, llaavvii כתב:

אצל כולנו זה 58,תדליק מזגן זה 55.

לפני 27 דקות, CX25GTI כתב:

גם אני משחק בין המצבים, בעליות הקשות של הצפון אני מעביר לשימוש במנוע כדי לא לחסל את הסוללה , עקיפות וכדומה .

זאת הדרך הכי חסכונית,בחירה ידנית לפי תוואי הכביש והכי חשוב נהיגה אדפטיבית,למישהו כמוני שיש לי "רגל כבדה"....תאמין לי הרכב הזה עם נהיגה נכונה מחרפן הרבה וואגיות ורנו 1.5DCI שרוב הבעלים שלהם אוהבים לטוס ולא מבינים איך לא מצליחים לעקוף את הפחמנוע אסייתי,המנוע החשמלי משמש אותך בתור "טורבו" במצב ספורט למנוע אטמוספרי אנמי וצעקני עם גיר רובוטי חלק,רק בעליות נכנס לבלבלה :D

• תוכן חדש...