Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי רכב חשמלי ומעוניין להתקין עמדת טעינה, האם יש הבדל בין החברות ואיך בדיוק אני אמור לדעת איזו עמדה אני צריך לשים?

הנושא לא דחוף מכיוון שזמן האספקה ארוך אבל מעוניין לבצע כבר עמדה.

פורסם (נערך)

תתחדש!

לא מכיר חברות בעייתיות, חוץ מכאלה שמראש לא מוכנות לבצע התקנות מסובכות בגלל לחץ. תבדוק רק שהחברה בעלת ניסיון ולא הוקמה לפני יומיים. 

סוג העמדה תלוי בסוג הרכב. בגדול מומלץ מטען של 3*16a , כי זה הסטנדרט ויתאים לרוב הרכבים. מומלץ גם להתקין מטען מוכר (כזה שמשווק בכל העולם) ולא סיני עלום שם (למרות שלא שמעתי איזה בעיה עם מטענים סיניים)

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

מתעלק

1. האם צריך להביא חשמלאי פרטי שימשוך נקודת כח תלת פאזי לפני שמזמינים את עמדת ההטענה, או שהמתקין של העמדה עצמה כבר מטפל בהכל?

2. האם ניתן בקלות ובמחיר סביר להעביר את העמדה למקום אחר?

3. לבעלי חברות - האם עלות התקנה עמדה היא הוצאה מוכרת או למצער מותרת? (כמובן אשאל את הרו"ח שלי, אני רק שואל מנסיונכם כי לא בטוח שהוא נתקל בזה)

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

1. אם הארון תלת פאזי, לא. המתקין עושה את זה. אם אין לך תלת פאזי, צריכים חשמלאי כדי לשנות את החשמל הדירתי לתלת פאזי (התהליך גם כולל את חח"י אחרי השינוי)

2. תלוי לאיזה מקום. בגדול, רוב החברות יתקינו רק על כבל ישיר בין הארון לעמדה. אם השינוי זה רק להזיז הכבל למקום אחר (המטען נשאר באותו איזור והכבל באותו אורך) העלות לא אמורה להיות גבוהה ויכולה להתבצע עי חשמלאי. לא צריך את חברת המטענים בשביל זה. אם לא, מדובר בעצם על התקנה חדשה. למרות ששמעתי על חשמלאים שעושים פוילשתיקים של הזזות והארכת כבלים למרות שלא מומלץ. אם ההזזה מתוכננת בדוק עם חברת ההתקנות, יכול להיות ששינוי סלילה או תוספת אורך יקלו הזזה עתידית.

3. סביר להניח שכן אבל תבדוק. עמדת הטענה היא בסופו של יום בסה"כ שקע מפואר. אם התקנת שקע מוכרת סביר להניח שגם עמדה.(אפשר לבצע התקנה עם חשמלאי מוסמך ולא חברה, אם זה עוזר מול רשות המיסים)

פורסם (נערך)

לגבי 2 - התכוונתי למקום אחר לגמרי. נניח כשעוברים דירה או משהו כזה

לגבי 3 - זה רק שקע מפואר? אז מה עולה 5000 ש"ח? 

נניח שגיסי חשמלאי מוסמך, ונניח שהארון תלת פאזי, מה ונניח שהוא סלל כבל עד זנוך לרכב

מה בדיוק יש בעמדת ההטענה עצמה?

חשבתי לתומי שזה משהו מנוהל מחשב וכד', לא סתם שקע טיפש

עריכה:

מצאתי את זה: https://docs.google.com/document/d/1Sux89CKzT4Qh7rqwoILSWA1YnRZcK5LjxD9MFRd6K-k/edit

נראה לי שזה ממפה די יפה את שלל האפשרויות ועושה לי סדר בראש

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

אצלי התקנתי עמדה של GNRGY. מרוצה מאיכות ההתקנה.

השקע מתוחכם, הוא יוצר קשר עם השקע של הרכב לפני חיבור הזרם בעזרת הממסר הפנימי.

הטעינה תחל רק לאחר שכל התנאים הרלוונטיים התקיימו. 

התהליך לוקח מספר שניות לאחר חיבור הכבל.  

במהלך כל זמן הטעינה הקשר עם הרכב נשמר כדי לשמור על בטיחות ואיכות הטעינה.

העמדות המשוכללות יותר ניתנות לניהול מרחוק בעזרת אפליקציה. 

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם
לפני 24 דקות, avargel כתב:

נניח שגיסי חשמלאי מוסמך, ונניח שהארון תלת פאזי, מה ונניח שהוא סלל כבל עד זנוך לרכב

ממה שאני יודע (לפחות בטסלה) המחשב ניהול טעינה זה המחשב רכב

פורסם (נערך)

לפני 54 דקות, avargel כתב:

עריכה:

מצאתי את זה: https://docs.google.com/document/d/1Sux89CKzT4Qh7rqwoILSWA1YnRZcK5LjxD9MFRd6K-k/edit

נראה לי שזה ממפה די יפה את שלל האפשרויות ועושה לי סדר בראש

2. זה התקנה חדשה לגמרי. תוכל לפרק ולקחת איתך את העמדה ולהתקין בעזרת חשמלאי (חברות התקנת עמדות לרוב יתקינו רק  עמדות שלהם חדשות)

3. העמדה עצמה עולה בין 2000-3000 שח והתקנה סטנדרטית עד 50 מ' (פריסת כבל, קידוחים, חיבור לארון ולעמדה לפי התקן) עולה בערך אותו דבר ביחד 5000 שח.

מטען בסופו של יום סה"כ בודק חיבור תקין בין הרכב לרשת החשמל לפני שהוא מספק זרם לרכב, לרוב יש בו גם הגנות של זליגת חשמל מהרכב לרשת החשמל (זה מסוכן).

בגדול אתה יכול לעשות שקע סיקון במקום עמדה להתקין פחת נוסף להגנה ולקנות מתאם/מטען נייד לחיבור הרכב. זה יחסוך לך בין 1000-2000 שח (יותר עם הקרוב החשמלאי יעשה אצ זה בחינם).

החסרונות הם:

1.לרוב זה לא נוח כמו עמדת טעינה.

2. רוב העמדות מנוהלות. מי לוקלית ומי בוויפיי. כך שאתה יכול להגביל את העמדה בהתאם לעומסים בבית, לבדוק טעינה או לנעול אותה וכו'.

3. אם אין חשמלאי "חבר" שיעשה את זה בחינם ההבדל לא יהיה גדול, כי עלות הפחת/המתאמים/מטען נייד מאוד קרובה לעלות עמדה אם רוצים לעבוד על הספק מלא(ורובם סינים עלומי שם), אלא אם החשמלאי עושה קומבינות בהתקנה וזה כבר לא מומלץ.

4. בסופו של יום השקע וההתקנה אמורים להגן על רכב שעולה כמה מאות אלפי שקלים. רצוי לעשות את זה עם חברה/חשמלאי עם ניסיון

פורסם
לפני 6 שעות, Uri-G כתב:

1. אם הארון תלת פאזי, לא. המתקין עושה את זה. אם אין לך תלת פאזי, צריכים חשמלאי כדי לשנות את החשמל הדירתי לתלת פאזי (התהליך גם כולל את חח"י אחרי השינוי)

בדרך כלל יש גם אופציה להטענה בפאזה אחת,

כמובן איטי יותר משמעותית,

ואם גם ככה צריכת החשמל בבית קרובה לתקרה, לא יישאר לטעינה.

הענין שהפיכת הארון לתלת זה כמה אלפי שקלים (כולל לחברת חשמל)

ולפעמים לפני הבאת ח"ח צריך להסדיר את החשמל בבית בכמה אלפים נוספים.

בקיצור, שיקול. 

פורסם

מתעלק

אם אני עובר דירה ויש לי חנייה פרטית שנמצאת צמוד לדלת כניסה לבית וארון החשמל שלי

נמצא בתוך הבית במרחק של 3 מטר מדלת הכניסה, אני הולך לעשות שיפוץ בבית גם במערכת החשמל

( יש כבר תלת פאזי )

האם כדאי כבר לעשות הכנה לעמדת טעינה?

הכוונה לא לתקין שום דבר, רק להעביר צינור בקיר לידת הדלת היות ואולי בעתיד אקנה רכב חשמלי?

פורסם (נערך)

קיבלתי בשבוע שעבר טסלה וקניתי מטען של טסלה (מתאים לכל רכב) במעמד המסירה (1999 ש״ח). את ההתקנה בתוואי הבניין אבצע עם חשמלאי פרטי בעלות של כ- 3000 ש״ח.

אם אין הטבה של עמדה/התקנה מקניית הרכב אני לא רואה סיבה להביא חברה ולא לעשות באופן פרטי עם מקסימום שליטה. החברות האלה גם רוצות אישור וועד בית שלא תמיד קל להשיג אם רוצים לבקש בכלל.

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם
בתאריך 26.12.2021 בשעה 14:28, דני 9999 כתב:

מתעלק

אם אני עובר דירה ויש לי חנייה פרטית שנמצאת צמוד לדלת כניסה לבית וארון החשמל שלי

נמצא בתוך הבית במרחק של 3 מטר מדלת הכניסה, אני הולך לעשות שיפוץ בבית גם במערכת החשמל

( יש כבר תלת פאזי )

האם כדאי כבר לעשות הכנה לעמדת טעינה?

הכוונה לא לתקין שום דבר, רק להעביר צינור בקיר לידת הדלת היות ואולי בעתיד אקנה רכב חשמלי?

בוודאי שכן. זאת לא שאלה. זה יחסוך לך הרבה כסף ולוגיסטיקה כשתצטרך להתקין עמדת טעינה

לפני 20 שעות, galbh כתב:

קיבלתי בשבוע שעבר טסלה וקניתי מטען של טסלה (מתאים לכל רכב) במעמד המסירה (1999 ש״ח). את ההתקנה בתוואי הבניין אבצע עם חשמלאי פרטי בעלות של כ- 3000 ש״ח.

אם אין הטבה של עמדה/התקנה מקניית הרכב אני לא רואה סיבה להביא חברה ולא לעשות באופן פרטי עם מקסימום שליטה. החברות האלה גם רוצות אישור וועד בית שלא תמיד קל להשיג אם רוצים לבקש בכלל.

אני חושב שכדאי מאוד להתחבר עם חברה שקשורה לטסלה. גם נושא ההתקנה כיול העמדה והאחריות יהיו באחריותם. אחרת לך תחפש...

• תוכן חדש...