Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בעקרון זה ממש לא נכון וזה מידע שגוי ומסכן חיים, העיקרון הוא כזה רוב הרכבים בארץ עומדים בחוץ תחת כיפת השמש,

מה שגורם לצמיגים להתייבש (גם לצמיגים היקרים יותר) אני ראיתי בעיניי איך צמיגים סינים מתפרקים לאחר שנה שהותקנו, ועם החום בארץ ראיתי גם צמיגים יקרים שהתייבשו לאחר 2-3 שנים.

אבל יש הבדל בוא נגיד למישלין לבין גרנלנדר למשל, ואין מה להשוות בין הצמיגים בנסיעה בין אם היא איטית או מהירה יותר (במיוחד אם המהירות גבוהה מאוד)

ובטח ובטח שלא כשהכביש רטוב וההבדל מאוד מורגש באחיזה והעצירה על הכביש

ככה שההמלצה שלי אליך היא, בחיים אל תחסוך על צמיגים וברקסים במיוחד אם זה מכוניות יד 2, כי אלו הם החיים שלך והבטיחות שלך ושל המשפחה שלך!

עריכה אחרונה על ידי BitonMotors
בלבול בין עם ל-אם
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

זהו שאני וכמעט כל מי שחשוב לו מעצמו לא היינו מסכימים.

כעצמאי הכל אצלי למכירה במחיר המתאים חוץ מהיושרה, השם והמקצועיות שלי. אותם לא מוכר בשביל שום דבר.

מדובר בתכנית בידור ולא ביעוץ מקצועי. כנראה מבחינת עלות תועלת הוא ראה שמשתלם לו להשתתף בתכנית הזו ולדבר שטויות. כמעט לכל דבר יש מחיר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אף פעם לא חסכתי בבחירת צמיגים משובחים במיוחד. וגם הם אחרי כשנתיים כבר לא מספקים את אותן איכויות של חדשים - אז 10 שנים? שלא לדבר מה יהיה עם צמיג מחברות שקיימות מספר שנים ומעולם לא הוכיחו עצמן כאיכותיות? שלא נדע...

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, מיץ פטל כתב:

אף פעם לא חסכתי בבחירת צמיגים משובחים במיוחד. וגם הם אחרי כשנתיים כבר לא מספקים את אותן איכויות של חדשים - אז 10 שנים? שלא לדבר מה יהיה עם צמיג מחברות שקיימות מספר שנים ומעולם לא הוכיחו עצמן כאיכותיות? שלא נדע...

מעולה :)

למזלנו במכוני הטסטים חלקם פוסלים צמיגים על סדקים וכו וכך לא מגיעים לצמיגים של 10 שנים.

קובי

:-)

פורסם

זה מגוכח והזוי! 

קניתי רכב, שהבעלים הקודם של הרכב אמר שהחליף את כל הארבע, בפועל החליף זוג פעמיים, ובדקה לא עלו על זה, אני לא השכלתי להסתכל בעצמי, ובסוף מצאתי את עצמי על 130 עם צמיג שמתפוצץ לי באמצע נסיעה... אבל הוא היה רק בן 4 ובא ככה מהמפעל, בטוח מה שמגיע מהמפעל שורד יותר זמן, לא? 

זה הזוי שיש אנשים שקונים את הזיבולי שכל האלה, זה כאילו בייסיקס באחזקת רכב, מאיפה הוא מנפיץ את זה, אני רוצה לראות רכב בא עם צמיגים בני 9 לטסט, נראה מה יגידו לו שם. 

דוד שלי היו לו צמיגים ששרדו יחסית הרבה (הוא נהג מאוד מנוסה וחכם  בכביש אז הוא לא אונס את האוטו) וגם לו אחרי כמה שנים פשוט באחד הצמיגים ניהיה איזה בלט שהפך את הצמיג לפסול. אצלי חוק זה רק מישלן ו4 שנים גג, גג

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם
לפני 8 שעות, hwgeek כתב:

ויש לי אחלה דוגמה מהחיים לגבי גומי/סולייה, יש לי נעליים של ECKO, גבוה מעור וסולייה שניראית ל"שטח", הגומי מרגיש גמיש  ודביק ואתה חושב שבגשם אין מצב שאתה מחליק, לצערי ביום הראשון שיצאתי איתו בגשם כמעט שברתי את הראש כי החלקתי, אי אפשר ללכת איתו על רצפה רטובה- מרגישים שמחליקים על ריצפה עם סבון/שמן!, הייתי צריך ללכת כמו מטומטם -צעד אחרי צעד בזהירות כי זה כמו ללכת על קרח!.

זו דווקא תכונה ידועה של ויבראם כולל הטובים ביותר - תופס על כל משטח חוץ משיש\רצפה ללא סדקים רטובה ששם מחליקים מיד. צריך להכיר את זה.

• מעניין 1
פורסם

ראיתי באנגליה רכב בן 31 שנה הנועל את הצמיגים המקוריים. כנראה לא היו שורדים נסיעה מהירה אחת אפילו.

הרכב הוצג למכירה ככזה עם ק"מ מועט שחנה בגראז’ כל השנים.

יחי ההבדל

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 21 שעות, nev כתב:

זו דווקא תכונה ידועה של ויבראם כולל הטובים ביותר - תופס על כל משטח חוץ משיש\רצפה ללא סדקים רטובה ששם מחליקים מיד. צריך להכיר את זה.

זו הסיבה שעושים סוליות מכמה חומרים,

כמו הטימברלנד שלי למשל.

• אהבתי 1
פורסם

אני דווקא מסכים לגבי זמן הצמיג.

אמנם 10 שנים זה מוגזם.

אבל הרכב של אשתי נניח בן 4 עוד מעט, אין לו עוד 30,000 קמ, חונה בחניה מקורה, הצמיגים נראים כמו חדשים, לא מבין את הטירוף של להחליף כל 3 שנים.

כשהמכונאי שלי יגיד לי שהגיע הזמן להחליף אחליף, זה גם בגלל שאני סומך עליו בעיניים עצומות.

לגופו של עניין, היה לי יונדאי איוניק שנת 2017 מהליסינג.

הרכב עשה 96,000 ק"מ על הצמיגים המקוריים בפחות משנתיים, בטיפול 75 אלף אמרו לי עוד לא להחליף, למרות שחשבתי שצריך (לפי החברת ליסינג) בטיפול 90 אישרו החלפה, לקח לי קצת זמן עד שהגעתי עם השובר להחלפה.

בהחלפה החליפו את הצמיגים המקוריים לצמיג סיני זבל.

כל יציאה עם הרכב מהמקום טיפה מהר התחילה בסחרור גלגלים וצעקה מצד האוטו, המרחק בלימה התארך משמעותית.

ככה שלגבי איכות יצרן הצמיג אני נוטה להסכים, חשוב לשים ממותג מוכר ואיכותי.

לגבי להחליף כל 3 שנים, לא בהכרח

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין זמן קבוע מתי מחליפים, זה נקבע לפי מצב הצמיג. אבל 10 שנים זה מוגזם בכל קנה מידה, נראה לי שהמציאו את החוק הזה בשביל רכבים צבאיים שעומדים באחסנה או משהו כזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אני בספק אם הרכב הצבאי באחסנה בכלל מצריך התייחסות לתקן האזרחי - הוא כפוף לתקני הצבא ומה שחשוב הוא שצריך להיות מוכן לצאת לקרב בהתראה של כמה שעות (בבקשה לא לגלוש לדיון על ימ"חים), ואלה צמיגים שמיועדים לסוגי רכב ותנאי נסיעה שונים לחלוטין מאלה של רכב פרטי.

לעניין 10 השנים - החישוב שלי אומר שמדובר על 6 שנות האחסנה המותרות לפני מכירה ללקוח הסופי, פלוס 4 שנות שימוש, שזה זמן סביר ללקוח הפרטי הממוצע.

@OranKimhiעזוב את הגישה של חברת הליסינג. הם לא קנה מידה, כל הפרספקטיבה שלהם ממוסגרת בחור שבגרוש. מצא לך צמיגאי ישר, אפילו אם אינו הזול באיזור, כדי לקבל ייעוץ על מצב הצמיג.

החלפת צמיגים מדי 3 שנים אינה מטורפת יותר מהחלפת הרכב כולו כל 3 שנים. הצורך בה תלוי במצב הצמיג, שבתורה תלוי בסוג הצמיג ובשימוש בו. אבל כיוון שהגומי מאבד מתכונותיו גם בשימוש קל כדאי שעין מקצועית תציץ עליהם אחרי 3-4 שנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, race driver כתב:

זו הסיבה שעושים סוליות מכמה חומרים,

כמו הטימברלנד שלי למשל.

אתה משווה טימברלנד לנעלי הרים של 1500 ש"ח + ? הסוליה שלהן לא רואות את מגפי הילדים שלך ממטר. יש להן חסרון אחד שצריך להכיר והוא רצפה חלקה רטובה.

פורסם

מעניין,

נעליים ברמה כל כך גבוהה, 

ולא שילבו גם חומרים נוספים שלא מחליקים ברטוב ?

כנראה בגלל שהם מיועדים רק להרים, לא ראו צורך.

בכל מקרה לא אני ולא הילדים שלי פרזנטורים

של טימבר או כל חברה אחרת,

ומבחינתי כל מי שיותר נהנה מנעליים אחרות,

אז בכיף😁

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...