Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אהלן

אז סגרנו כרטיסים לחודש יולי 21 הלוך חזור מציריך

הורים + שלושה ילדים - 14, 12, 3.5.

קודם אשמח לכל מה שלדעתכם כדאי ומומלץ מניסיון עם ילדים. אבל רוצים גם לשלב טבע.

חשבנו על יומיים בפארק אירופה

יום בפארק מים ליד פארק אירופה

מפלי טריברג

מפלי ריין

מתלבטים בין הפארק מיים באדן פרדייז לבין אלפמאר בציריך.

פארק הציפורים?

מגלשות הרים (שכחתי איפה זה...)

רכב - חשבנו להשכיר בפיירבורג - גרמניה זולה בחצי מציריך. מה שדורש מאיתנו רכבת מקלוטן לפיירבורג.

כל המלצה/רעיון/הארות והערות יתקבלו בברכה.

תודה,

ליאור.

פורסם

לא יודע אם זה רלוונטי לגילאים הגדולים שלך, אבל הילדים שלי (שהיו כמעט בגיל של הקטן שלך) עפו בפארק הלגו.

עירייה בשם Garmisch-Partenkirchen, מאוד מומלץ לבקר שם, אנחנו גם ישנו שם.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מזכרונות לפני די הרבה שנים:

פארק אירופה - אם מזג האוויר מאיר פנים יום אחד מספיק. הטריק הוא לנצל את השעה האחרונה לפני הסגירה - ברגע שהכריזה מתחילה הגרמנים נוטשים, והאטרקתיות מתפנות. הבנים שלי עשו 4 רכבות הרים בשעה האחרונה.

בכלל - יותר מדי גני שעשועים משעמם את הילדים.

מגלשות הרים זה לייד הטיטיזה. לא הרבה יותר מצוק מנרה, אבל נחמד.

השאלה המרכזית היא היכן תלונו וכמה הילדים מסוגלים לשבת בשקט ברכב. נסיעה מצפון היער השחור למפלי הריין וחזרה זה סיפור של איזה 500 ק"מ ויותר, הנהיגה לבד לפחות 6 שעות אולי 8. תביא בחשבון שהכבישים בתוך היער השחור דומים לכבישי הגליל מינוס שוליים, ובלילה חשוכים לגמרי, ובאוטובאהנים יש לא מעט האטות ופקקים. לזמני התכנון של מפות גוגל צריך להוסיף לפחות 30%, בגלל נסיעה איטית, פקקים, הפסקות קפה ופיפי וכו'.

יותר מאוחר אנסה לשחזר משהו (לא בטוח שאצליח).

@phpclub- לא הייתי בגארמיש (מזג האויר הרס תכניות), אבל מדובר ב-5-6 שעות נהיגה מהיער השחור (כל כיוון).

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היינו שם לפני שנתיים, ילדים בגילאים דומים אחפש לך את התכנית שעשינו.

דיי כיסינו את כל המקומות שציינת ונהנינו מאוד. 

אםם עוד לא סגרת לינה ממליץ מאוד לבדוק את המקום הזה: Black Forest Lodge 

פורסם

בנתיים סגרנו 3 לילות בפרייבורג (משם מתכננים לצאת לפארק אירופה) - חשבנו על נסיעה בתחבורה ציבורית ועדיין לא לקחת רכב - יש למישהו ניסיון?

אחכ עוד חמש -שש לילות סגרנו בכמה מקומות - הביטול חינם ועדיין יש לנו הרבה זמן להחליט

ובסוף יומיים בציריך בשביל מפלי הריין

שוב, כל המקומות כרגע עם ביטול חינם - רק שיריינו כי הבנתי שיש בעיית זמינות במיוחד לחמישה אנשים.

גם רכב אני רוצה לסגור בגלל זמינות כמה שיותר מהר. רציתי לקחת פרייבורג ולהחזיר בציריך - אין אפשרות ברנטלקארס, ובסיקסט למשל זה מייקר מאוד את העיניינים.

הקטע שלהשכיר מציריך מייקר באלפיים את ההשכרה.

פורסם

המרחקים גדולים, והרעיון של טיול נודד טוב, אם כי את היער השחור עצמו אפשר לכסות לא רע ממוקד בודד. עד כמה שאני זוכר תא השטה הזה הוא בערך 200X70 ק"מ, כלומר קצת יותר מהנגב. הטופוגרפיה גורמת לדרכים להיות מפותלות, ארוכות ודי איטיות. 

Cross border rental הוא תמיד עניין יקר. היו מקומות בהם שכרתי רכב בעיר והחזרתי בשדה התעופה של אותה עיר (או להפך) - ושילמת י "קנס" החזרה בתחנה אחרת. בקנדה שכרתי רכב בוונקובר והחזרתי בקאלגרי, שילמתי עמלה של $300 (ועוד קיבלתי רכב שרשום באלברטה, כך שלמעשה החזרתי אותו לביתו). 

רנטאלקארס אינה חברת השכרה אלא סוכנות, כמו אופרן רק בינלאומית. בעצם היא שלוחה של בוקינג.קום - לטוב (שירות) ולרע. ההמלצה שלי להוציא כרטיס חבר באחת (או יותר) מחרות ההשכרה הבין לאומיות ולשכור דרך האתר הישראלי שלה שהרבה פעמים ייתן הנחותמועדון ישראליות, בעדיפות שניה דרך סוכנות כמו אופרן ובעדיפות אחרונה באתר של החברה בשווייץ או גרמניה. עוד דבר - לעתים שכירות לשבוע תעלה פחות מאשר ל-4-5 ימים.

לגבי מפלי הריין - רוצה לתת לך הצעה שתוזיל את הביקור: במקום ללון בציריך לך למלון בצד הגרמני של הגבול, למשל ב-Weil am Rhein, שהיא השכונה הגרמנית של באזל. אני מצאתי בשעתו מלון בקניון במרחק 100 מ' ממעבר הגבול ושילמתי מחיר גרמני (גם למלון וגם בסופר שבאותו מרכז קניות), חסכון מהותי מאד. במקרה שלך יתכן שאתה צריך למצוא תחנת השכרה בצד הגרמני סמוך לגבול, שגם נגישה ברכבת, להחזיר את הרכב אחרי הטיול למפלי הריין ואז לחזור לציריך ברכבת.

בכלל - הייתי בודק אפשרות לבטל את הכרטיסים לציריך ובמקומם לקנות כרטיסים למינכן או פרנקפורט, או, ממינגן (עם רייאנאייר, אבל אז צריך לקנות את הכרטיסים היקרים שמבטיחים לך אפשרות להושיב את המשפחה ביחד) או עם איזיג'ט לשדה באזל\פרייבורג (BSL) שנמצא בכלל בצד הצרפתי של הגבול. אנילא יודע מה מצב הטיסות בימי קורונה.

אם אתה שוכר רכב שאינו שוויצרי אתה צריך להביא בחשבון הוצאה של כ-40 אירו למדבקת אוטובאהן שוויצרית, כי אם תגיע בטעות לאוטובאהן בלי המדבקה הקנס מתחיל, למטיב זכרוני, ב-300 אירו, ויכול לגדול פי 10. כמוכן - בשווייץ אתה צריך לקנות פרנקים, אם כי יתכן מאד שתסתדר עם כ"א בלבד, בלי מזומן.

לגבי תחב"צ ביער השחור - לא ניסיתי אותה ,אבל כיוון שמדובר בטיול שאינו עירוני, ועד כמה שאני זוכר ה-S-Bahn האזורי דליל מאד, תחב"צ אינו מתאים אם אתה לא רוצה להיות מוגבל ולבזבז הרבה זמן. חוץ מזה, להתנייד בתחב"צ עם ציוד לטיולים (צריך מים? צריך קצת פירות וסנדביצ'ים? צריך מטליות לחות, אולי בגדים להחלפה וכו'). עדיף רכב שבו זורקים שישיית מים ושאר הציוד ומוציאים כאשר צריך. 

את הלילה האחרון אני ממליץ לעשות קרוב ככל האפשר לנמה"ת, אפילו במלון צמוד לשדה. לדוגמא - לרשת ibis יש מלונות צמודים ללא מעט נמלי תעופה, אלה מלונות בסיסיים לגמרי, אבל הרעיון הוא להחזיר את הרכב יום לפני הטיסה , ללון ליד השדה ואז פשוט לגרור את המזוודות או להשתמש בשאטל של המלון, ובמקרה היקר לקחת מונית למרחק 2-3 ק"מ. את הגישה הזו אימצתי אחרי שפעם או פעמיים כמעט פספסתי טיסה בגלל פקקים בדרך לשדה ממקום יותר רחוק.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני אכתוב כאן תקציר של תכנון טיול משפחתי שעשינו לפני 3 שנים, אולי זה יתן לך כיוונים.

הדברים הכי מהנים שהיו - רכבות אלפיניות, פסטיבלים ופארק הלגו.

נחיתה במינכן למיטב זכרוני, נסיעה לגרמיש - סיור בגן בוטני (לא זוכר אם באמת היינו בגן בוטני או לא)

קרוב לגרמיש יש מקום מומלץ נוסף - oberammergau, שם מקום בשם kolbensattel - יש רכבת הרים אלפינית ומתקני שעשועים ילדים, מסלולי הליכה ופונדק.

ליד הפארק האולימפי יש רכבות אלפיניות נוספות

ביקור ב Kempten, לאחר מכן ב Fussen, יש מסלול הליכה בין המפלים Leehfall

ביקור בטירת neuschwanstein castle

ביקור בלגו לנד

ביקור בפארק שעשועים ravensburger spieleland (לא זוכר אם היינו שם)

פורסם

תעשה לעצמך טובה ותשכור את הרכב בשדה בציריך. זה אולי יהיה יותר יקר, אבל למשפחה של 5 זה הרבה יותר נוח מלהסחב עם כל הפקלאות בתחבורה ציבורית. אם הייתם זוג, אז זה סיפור אחר, אבל כמשפחה עם 3 ילדים בהחלט עדיף רכב כבר בשדה.

תבדוק את הצד של צרפת - יש לך את קולמאר, עיירה מדהימה לא רחוק מפרייבורג. יש גם את מוזיאון המכוניות ומוזיאון הרכבות במולהאוז - מאוד מומלץ.

תנסה להתארגן על בילוי לך ולאשתך במרחצאות פרידריכבאד בבאדן באדן. אם הילדים יכולים להיות כמה שעות לבד במלון. מאוד מומלץ אם אתם לא מתביישים להיות עירומים ביחד ליד אנשים אחרים.

פורסם (נערך)

@phpclub אתה מדבר על האיזור שבין מינכן לזלצבורג, לא על היער השחור. יעד מעולה לכשעצמו, ויש גם הרבה מה לעשות בצד האוסטרי - אבל זה רחוק מאוד מהיער השחור.

@garicho- מצטרף לכל מילה לגבי קולמאר: את קולמאר אהבתי מאד, ויש שם "רכבת קטנה" שבה ההסברים מוקלטים גם בעברית (נכון ללפני עשור). הזכרתי את נמה"ת BSL - הוא נמצא במולהאוז, ואם הטיסות לשם יתחדשו הוא יכול להיות המקום הנכון.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...