Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשתף מהנסיון שלי..

היה לי את ה1.2 פיורטק ב308sw, הצריכה הכי טובה שהייתה לי היא 6.2 ליטר ל100 ק״מ, באותו תוואי נסיעה היום עם מאזדה 6 מנוע 2.0 אני משיג 7 ליטר ל100 ק״מ, כלומר הבדל של 0.8 ליטר למאה ק״מ..

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, yoni2sh כתב:

בנסיעה בתוואי כזה,במהירות של 100 ממוצע,אפשר להוציא 800 ק״מ מהמנוע הזה (מיכל דלק 48 ליטר)

השיא שלי עומד על 1 ל-20, אבל זה דרש נסיעה על 90 קמ"ש במישור והאצות מאוד עדינות. 

פורסם

רבע מיכל (בקטנה פחות) עברתי 180 ק״מ,המחשב מראה עוד 540 ק״מ לבניגו.

אז אם כל התפלצת על המנוע הזה,בהחלט צריכת דלק שלא היתה מביישת מנוע דיזל לפני 10-15 שנה.

חשבתי לתומי שאתה קנית רכב כזה ( מעבר שדפקת את המערכת שקנית בזול מאוד) זה השיק הצרפתי,להרגיש לא נחות שנוסע על פחמנוע אסייתי :rofl:
צריכת דלק כמו שכתבו לפני,אני חושב שזה השיקול האחרון לרכישה של רכב הזה.
וצאו מסיפור של צריכת דלק והשוואות מול דיזל של פעם או מודרני,זה לא נמדד רק כמה ק"מ עושה לליטר,אלה מחשבים לפי TCO,מנועי דיזל 6.3D וכל המצ'וקמקים בנזין 3 צילינדרים יוצא הכי יקר פר ק"מ!

מה אגיד לכם.

אולי פשוט נכתוב מה כן טוב במנוע הזה...

בקיצור ירית חץ....עכשיו בואו ניסמן עיגול מסביב :D

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, hwgeek כתב:

אם כבר בחסכוניות של המנוע עסקינן- איך היה הטווין אייר של פיאט לעומת מנוע השנה הנ"ל? מבחינת חיסכון/אמינות? (אם כבר מדוע הוא לא זכה בתואר?)

היות והיה לי ניסיון עם רכב עם מנוע כזה וגם עשיתי מחקר מקיף לגביו דווקא יש לי תובנות לגבי מנוע הטווין איר 0.9 של FCA. 

נעזוב לרגע את אופיו - לא כל אחד מתחבר לרעש ולויברציות שלו. יש מי שדווקא מאוד אוהב. 

אתייחס לאמינות/עמידות/חסכון בדלק. 

בקצרה, מנוע מוצלח אך "דו פרצופי". 

בנסיעה מתונה (סל"דים נמוכים) עשוי להיות מאוד חסכוני .  מגיע בקלות ל - 1:20 בבינעירוני. אולם מצד שני יחסית חסר כוח בסל"דים נמוכים והטורבו אפקטיבי מסל"ד די גבוה (ככה זה שיש רק 2 בוכנות). כתוצאה מכך כבר בנהיגה קצת "לוחצת" צריכת הדלק נעשית די גרועה. בנהיגה מאומצת צריכת הדלק גרועה. 

מבחינת אמינות - טובה מאוד בשתי התניות. 

אין שום מחלות כרוניות או כשלים מובנים. 

מהן שתי ההתניות? 

כדי להינות מהמנוע לאורך טווח ארוך אסור להישמע להוראות יצרן מקוריות של החלפת שמן כל 30,000. ההמלצה של מביני עניין כל 10,000 ק"מ להחליף שמן ופילטר. 

התנייה שנייה - יש להצמד בקפדנות לשימוש בשמן מנוע במפרט הנדרש וכן להשתמש בפלאגים הנכונים (שהם די יקרים). כמובן להשתמש רק בנוזל קירור מתאים - פראפלו. 

בפורומים אנגליים שבדקתי - מי שנצמד להמלצות הנ"ל מציין שמגיע ללא כל תקלה לקילומטראז'ים מאוד גבוהים. 

• אהבתי 2
פורסם

לא שקניתי את הסי 3 בגלל צריכת דלק מופלאה. 

אבל הרכב הקודם שלי היה יונדאי I30 1.6 גיר 6 הילוכים. עשתה 1 ל-15 בנהיגה ובמסלול שלי. 

עם הסי 3 1.2 פיורטק, אני מקבל בדיוק באותם תנאים וסגנון נהיגה - 1 ל-17. 

ציפיתי למעט יותר טוב, אבל זה לא נורא. 

פורסם (נערך)
לפני שעה, alex321 כתב:

אני עם 308 מצויידת במנוע זה השגתי קבוע 1/15 במסלול 70% בין עירוני ו30 עירוני.

היום עם סיוויק 1.8 אני עושה 1/13.5 במסלול זהה.

דלתא קטנה מדי בין ההונדה לפיגו יחסית לכאב ראש וכסף שביזבזתי על הכישלון ההנדסי הזה.

בצדק. כל עוד אתה לא נוסע קילומטרז שנתי מטורף צריכת דלק היא לא ההוצאה העיקרית באחזקת רכב. ההוצאות המהותיות הן ירידת ערך ותיקונים.

אנשים אובססיביים לגבי צריכת דלק כי הם מרגישים את הכסף יורד במשאבה. אנשים לא מרגישית את ירידת הערך.

ה-208 חסכונית לאללה, אבל מה זה עוזר אם הרכב לא סחיר ביד 2 ואחרי 100 אלף ק"מ צריך להוציא 15,000 ש"ח על מנוע חדש?

עריכה אחרונה על ידי Hari
  • אהבתי 1
פורסם

מצד שני גם אתה בתור קונה רוכש את ה208 במחיר זול מאשר רכב יפני מתחרה.

אלא אם אתה רוכש יד ראשונה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 4 שעות, yoni2sh כתב:

אתמול מלאתי פול טנק,ונסעתי מתל אביב לאשדוד ובחזרה,בערב ללא פקקים.

היום מוקדם בבוקר נסעתי לחיפה,בגשם שוטף.

רבע מיכל (בקטנה פחות) עברתי 180 ק״מ,המחשב מראה עוד 540 ק״מ לבניגו.

אז אם כל התפלצת על המנוע הזה,בהחלט צריכת דלק שלא היתה מביישת מנוע דיזל לפני 10-15 שנה.

בנסיעה בתוואי כזה,במהירות של 100 ממוצע,אפשר להוציא 800 ק״מ מהמנוע הזה (מיכל דלק 48 ליטר)

בנסיעה שעשיתי בקיץ מהמרכז לאזור מצפה רמון ברכב עמוס, מזגן דלוק כל הזמן ונהיגה לא חסכונית במיוחד הרכב שתה 33 ליטר ב470 ק"מ שהם 14.2 ק"מ לליטר (7ל'/100 ק"מ) או באזור 710 ק"מ למיכל של 50 ליטר. קצת יותר בזבזני מאצלך אבל מדובר בסוזוקי SX4 (מנוע 1.6 אטמוספרי) בת 11...

פורסם
לפני 32 דקות, Hari כתב:

בצדק. כל עוד אתה לא נוסע קילומטרז שנתי מטורף צריכת דלק היא לא ההוצאה העיקרית באחזקת רכב. ההוצאות המהותיות הן ירידת ערך ותיקונים.

אנשים אובססיביים לגבי צריכת דלק כי הם מרגישים את הכסף יורד במשאבה. אנשים לא מרגישית את ירידת הערך.

ה-208 חסכונית לאללה, אבל מה זה עוזר אם הרכב לא סחיר ביד 2 ואחרי 100 אלף ק"מ צריך להוציא 15,000 ש"ח על מנוע חדש?

קניתי 208 ב26,000, הרצעוה הוחלפה בזמן כך שהמנוע לא נפגע לאחר 3 שנים מכרתי אותה ב24,500. בהחלט עסקה דיי שווה.

PSA עם פיורטק זה בהחלט לא רכב לכל אחד אלא למי שמבין ומוכן להתעסקות בעד הערך המוסף.
אבל אם אתה קונה רכב יד שניה ב20-40 אלף שהחליף רצועה לפני שנה-שנתיים זה דיי ג'קפוט. כי מצד אחד היד הראשונה אוכלת את כל ירידת הערך ומסכומים כאלו אין כבר יותר מידי לאן לרדת, מצד שני הרצועה הוחלפה לפני הרבה זמן ולכן אם היה נזק היו כבר רואים אותו בתקלות או אכילת שמן אחרי החלפת הרצועה.
אז קיבלת רכב חסכוני, זריז, מהנה, נוח, מרווח ואפילו אמין במחיר זול.

מה שכן זה בהחלט דורש התעסקות אני אישית עברתי באזור ה10 רכבים עד שמצאתי רכב שמתאים למשבצת של "החליף רצועה לפני הרבה זמן ולא נפגע"

פורסם

הצריכה של ה-1.6 THP156 שלי בבינעירוני היא 1:14 בשיוט רגוע על 100.

יש לציין שזה על פיג'ו 5008 דור ראשון ששוקל טונה וחצי וגבוה מפרייבט ממוצע.

האתר שלי: long.co.il

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, yulianx כתב:

מצד שני גם אתה בתור קונה רוכש את ה208 במחיר זול מאשר רכב יפני מתחרה.

אלא אם אתה רוכש יד ראשונה.

ברור.

אני מדבר על רוכשי יד 1. ברגע שרוכשי יד 1 מאבדים אמון במותג זה ההתחלה של הסוף.

ירים את היד מי כאן יהיה מוכן לשים עוד הפעם כסף על פיג'ו חדשה.

עריכה אחרונה על ידי Hari
פורסם
לפני 37 דקות, Hari כתב:

רים את היד מי כאן יהיה מוכן לשים עוד הפעם כסף על פיג'ו חדשה

אני ! אני ! 

ובגלל שאני טחון בכסף,החלטתי,למען חברי הפורום,לא להכניס את ה C3 לטיפול יותר בכלל ! כדי לראות ולהבין מה קורה למנוע הזה,ומתי הוא מת סופית.

נ.ב.

יש לעיין בעלון לצרכן לגבי ההבטחות שלי.

ט.ל.ח

• מצחיק 4
פורסם

לי לא תהיה בעיה.

למעשה c3 חזק על הכוונת להחלפת הספייס סטאר.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, yulianx כתב:

c3 חזק על הכוונת להחלפת הספייס סטאר.

יאללה בוא,אני מחכה לך למטה.

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh

• תוכן חדש...