Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לסטודנט 35-42 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 30 דקות, Gavrik כתב:

אני לא חושב שהבלאנו תהיה יותר אמינה מהריו זה תלוי במצב ואיך טיפלו ברכב, גם הריו וגם הבלאנו נחשבות לרכבים אמינים. 
לא רואה סיבה לשקול עבורך את המאזדה כן מדובר ברכב אמין אך לא כזה שנחשב מרווח או נוח או חסכוני או חזק... 

לגבי הגולף והראפיד אז 8 אלף שקל מעבר לטיפולים שותפים אמורים להספיק, בראפיד וגולף מה שהולך בדר"כ זה מצמדים ופחות נפוץ שיתקלקל גם מוח גיר, עלות ההחלפה של מצמדים זה בערך 3 וחצי אלף שקל ומוח גיר זה בערך 8 אלף שקל. מעבר לעניין של הגיר אם בגולף מותקן המנוע הישן עם שרשרת טיימינג ולא רצועה אז זה מנוע פחות אמין משל הראפיד והוא סובל לפעמים מתקלות קטנות שונות כמו למשל אקטואטור טורבו שנוטה ללכת.
לגבי הסיטרואן אז זה מאוד תלוי, לרכב הייתה בעיה עם רצועת תזמון שהייתה מתפוררת והורסת את המנוע, אם אתה מוצא רכב שעבר החלפה של רצועת התזמון לפני שנה+ והמנוע שלו לא נפגע, אז אין שום סיבה שיהיו תקלות. אבל אם אתה רוכש רכב עם רצועת התזמון הישנה או כזה שעבר החלפה של הרצועה לפני תקופה קצרה אז אתה לוקח על עצמך סיכון שהמנוע יכול להיות שנפגע ואז אפשר להגיע למצב של שיפוץ או החלפת מנוע שעלותם יכולה להיות בין 6 ל15 אלף שקל.

אגב אם אתה שוקל כבר את הC4 הייתי גם מעיף מבט גם על פיג'ו 308, יש לה את אותו גיר ומנוע כמו לC4 לכן כל מה שאמרתי בנוגע לעניין של הרצועת טיימינג נוגע גם לה אך מדובר לדעתי ברכב מוצלח יותר.
ההיתרון הגדול של ה308 על הC4 שהיא מבוססת על פלטפורמה חדשה ומודרנית יותר (EMP) שהייצור שלה בתחיל ב2013 כאשר הC4 מבוססת על פלטפורמה ישנה (PF2) שהייצור שלה התחיל עוד ב2001. מה שמאפשר ל308 לבסס לא מעט היתרונות (התנהגות כביש, היגוי, בידוד רעשים, איכות הרכבה) 

קודם כל תודה .

לגבי המאזדה עדיין היא גדולה יותר , מאובזרת יותר וצריכת הדלק שלה טובה במעט לא?

לגבי הגולף היא משנת 2014 1.2 האם זה המנוע החדש הוא הישן ולגבי הראפיד הוצע לי דגם 2016 שהוחלפו לו מצמדים לפני 24 אלף קילומטר וראפיד אחרת שהוחלף בא מנוע עקב סדק במנוע שתי ההחלפות בחרברה מה יותר מומלץ?

תודה על המידע עם הסיטרואן אני אחפש גם פיגו!

פורסם (נערך)

אני חושב שה308 או C4 אופציות לא רעות, רק שים לב שמנוע ה1.2 בעל בעיה ברצועת התזמון, נכתב על זה רבות (מאוד) בפורום, בגדול תוודא שהרצועה הוחפה בדגם המחודש אם אתה קונה את הרכבים האלה. 

עם ה308 אין לי הרבה נסיון, אבל הC4 נעימה מאוד לנסיעות ארוכות, היא מכוונת נוחות והרבה פחות תקיפת פניות, יש לה תא נוסעים נעים מאוד  ואחלה כסאות, כמו כן תא מטען ענק ביחס לגודל. 

קח בחשבון רק שהסחירות של הרכבים האלה נמוחה יחסית, אם זה שיקול עבורך חשוב שתדע. 

עריכה: אתה יכול לחפש גם C4 משנתונים מעט ישנים יותר (11-14) שהגיעה עם מנוע טורבו דיזל, אני מחזיק אחת כרגע ומרוצה מאוד, היא מאוד חסכונית (1:17 בתוואי שכולל לא מעט נסיעה בפקקים) המנוע מרגיש חזק והרכב מאובזר מאוד (בקרת אקלים דו איזורית, חיישני רוורס מקוריים, BT מקורי, בקרת שיוט, חיישני תאורה וגשם ועוד...)
בכל מקרה החסרון העיקרי הוא הגיר הרובוטי החד מצמדי, באופן יחסי לגיר מסוגו הוא נחשב לא רע, אבל הוא לא אוטומט "רגיל". בכל מקרה אם אתה נוהג רגוע יחסית הוא ממש בסדר. 
קח בחשבון שקניה של רכב כזה תחסוך לך לא מעט כסף הן בחיסכון בדלק והן בעלות קניה (נסחרות באיזור ה25K) 

עריכה אחרונה על ידי shakedi
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

יש כהמ גרסאות אבזור במאזדה יש פחות מאובזרות  ויותר מאובזרות.
לגבי הגודל והצריכת הדלק שוב המאזדה 3 בשנים האלו לא חסכונית (צריכת דלק לא טובה כ"כ) ולא נחשבת למרווחת כלומר אני לא חושב שיהיה לך בה יותר מרווח ממה שיש בריו.

לגבי הגולף צריך לבדוק לפי דגם מנוע, אם אני לא טועה זה רשום ברישיון רכב. כי ב2014 התחילו להחליף למנועים מהסדרה החדשה שהם פחות בעיתיים ומבחוץ או לפי מודעה אי אפשר לדעת איזה מנוע מותקן ברכב.
המנוע הישן והפחות אמין מסומן ברישיון רכב בקוד מנוע: CBZA, CBZB, CBZC
המנוע החדש והאמין מסומן ברישיון בקוד מנוע: CJZD, CYVB, CJZA

לגבי הראפיד תלוי במצב הספיציפי של הרכב אי אפשר להגיד ככה על פי כמה פרטים שטחיים בלבד... 

פורסם

כמה זמן אתה מתכנן להחזיק את הרכב?

אם אתה מתכנן על משפחה באופק, מאזדה 3 עשויה להתאים יותר מבלאנו

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם
לפני 4 שעות, shakedi כתב:

אני חושב שה308 או C4 אופציות לא רעות, רק שים לב שמנוע ה1.2 בעל בעיה ברצועת התזמון, נכתב על זה רבות (מאוד) בפורום, בגדול תוודא שהרצועה הוחפה בדגם המחודש אם אתה קונה את הרכבים האלה. 

עם ה308 אין לי הרבה נסיון, אבל הC4 נעימה מאוד לנסיעות ארוכות, היא מכוונת נוחות והרבה פחות תקיפת פניות, יש לה תא נוסעים נעים מאוד  ואחלה כסאות, כמו כן תא מטען ענק ביחס לגודל. 

קח בחשבון רק שהסחירות של הרכבים האלה נמוחה יחסית, אם זה שיקול עבורך חשוב שתדע. 

עריכה: אתה יכול לחפש גם C4 משנתונים מעט ישנים יותר (11-14) שהגיעה עם מנוע טורבו דיזל, אני מחזיק אחת כרגע ומרוצה מאוד, היא מאוד חסכונית (1:17 בתוואי שכולל לא מעט נסיעה בפקקים) המנוע מרגיש חזק והרכב מאובזר מאוד (בקרת אקלים דו איזורית, חיישני רוורס מקוריים, BT מקורי, בקרת שיוט, חיישני תאורה וגשם ועוד...)
בכל מקרה החסרון העיקרי הוא הגיר הרובוטי החד מצמדי, באופן יחסי לגיר מסוגו הוא נחשב לא רע, אבל הוא לא אוטומט "רגיל". בכל מקרה אם אתה נוהג רגוע יחסית הוא ממש בסדר. 
קח בחשבון שקניה של רכב כזה תחסוך לך לא מעט כסף הן בחיסכון בדלק והן בעלות קניה (נסחרות באיזור ה25K) 

הבנתי אם יש לי אופציה לC4 חדשה שעשתה 40 אלף מ2016 והחליפו לה רצועת טיימינג רק לפני חודש זאת אופציה טובה?

פורסם

תבדוק למה הוחלפה הרצועה, אם זאת הייתה החלפה מונעת או החלפה אחרי שנדלקה נורת תקלה של המנוע.

לי יש C4 2016, מאד מרוצה מהרכב. קיבלתי יותר רכב ממה שהייתי מקבל במחיר דומה מיצרנים אחרים. המליצו פה הרבה על ה308, אבל היא בדרך כלל עולה יותר, או שזאת גרסת סטיישן שאני לא רציתי.

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, DubelBoom כתב:

תבדוק למה הוחלפה הרצועה, אם זאת הייתה החלפה מונעת או החלפה אחרי שנדלקה נורת תקלה של המנוע.

לי יש C4 2016, מאד מרוצה מהרכב. קיבלתי יותר רכב ממה שהייתי מקבל במחיר דומה מיצרנים אחרים. המליצו פה הרבה על ה308, אבל היא בדרך כלל עולה יותר, או שזאת גרסת סטיישן שאני לא רציתי.

הבנאדם אומר שהוא נכנס למוסך לטיפול שגרתי והודיעו לו על ריקול ואז הוחלפו הרבה דברים אומר שלא הייתה שום בעיה לפני אשמח אם תכתוב לי בפרטי אשמח לשאול אותך עוד על הרכב.

שאלה כללית רצועת טיימינג הבלאי שלה הוא עקב התעייפות חומר של זמן חום או קילומטרים? מה יורת משפיע ברור לי ששתהם .

עריכה אחרונה על ידי sagieli29
פורסם

התייעפות החומר.

יש רצועות שהתחילו גם ב 40 אלף להתפורר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, yulianx כתב:

התייעפות החומר.

יש רצועות שהתחילו גם ב 40 אלף להתפורר.

אז מה אתה אומר אם החליפו לו את הרצועה עכשיו בריקול לפני חודש והרכב עשה 39 אלף קילומטר, קנייה יחסית לקטגוריה בטוחה?

מעבר לשילדה ואבזור שונה ב308 וC4 יש הבדל מבחינת אמינות?

עריכה אחרונה על ידי sagieli29
פורסם

* לפני שחברי הפורום יקטלו אותי, זו רק דעתי האישית. 

אני ממליץ על אופציה אחרת, אופציה שלדעתי היא רכב טוב יותר מכל מה שהוצע לפני במיוחד כאשר הרכב עתיד להישאר 3 שנים נוספות. 

כל הרכבים שצויינו  הם ללא אחריות, עם הזמן והנסיעה מכלולי הרכב המהותיים יחוו בלאי, זה יכול להיות זול ויכול להיות יקר, אתה והמזל שלך. 

לכן אני ממליץ על החבילה שלדעתי היא מהטובות כיום בשוק: יונדאי איוניק. 

יונדאי איוניק הינו רכב משפחתי עם הנעה היברידית, ביצועים זריזים יחסית, מרווח טוב, נוחות נסיעה טובה, צריכת דלק פנטסטית, אבזור בטיחות עדכני, והבונבוניירה מכל אחריות נדיבה

גילוי נאות: הייתי בעבר משונאיה הכבדים של האיוניק עד שקנינו אחת, מהר מאוד התווספה לה עוד אחת, הרכב פשוט מציע חבילה מאוד טובה שקשה לסרב לה. 

למה המלצתי על אוטו שחורג מהתקציב ? 

1. אחריות מורחבת וראש שקט - האחריות באיוניק הינה עד 150,000 ק"מ או כמה שנים (לא זוכר כמה) וניתן להאריך אותה עם השתתפות סמלית כל ק"מ או זמן מסויים.

2. לא ציינת מה מקור הכסף ואני מניח כי חשבונך מנוהל היטב ולכן אין כל בעיה להשלים את הסכום החסר באמצעות מימון. 

3. האיוניק הינו רכב אמין משמעותית משאר הדגמים שהוצעו. 

4. אחזקה זולה  - לאחר מספר לא קטן של טיפולים, אני יכול להעיד כי מחירי הטיפולים הינם זולים יחסית במורשה יבואן. 

5. שמירת ערך - היונדאי תשמור על ערכה טוב יותר מהאופציות שהוצעו בזכות הארכת האחריות, ובעתיד תוכל למכור אותה ביתר קלות ולקבל תגמול הולם תמורתה ולא שחיטה במחיר. 

אם תהיה מעוניין ברכישת אחת כזו תדאג לרכוש את רמת האבזור הגבוהה יותר עם הפנים הבהיר, נותן הרגשה טובה יותר בתא הנוסעים. 

פורסם

אם לא נדחקה 

לפני 28 דקות, sagieli29 כתב:

אז מה אתה אומר אם החליפו לו את הרצועה עכשיו בריקול לפני חודש והרכב עשה 39 אלף קילומטר, קנייה יחסית לקטגוריה בטוחה?

אם לא נדלקה לא אמורה להיות בעיה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 14 דקות, yulianx כתב:

אם לא נדחקה 

אם לא נדלקה לא אמורה להיות בעיה.

אוקיי אז שלוש שאלות אחרונות ואני סגור!

1)האם ה308 נחשבת אמינה יותר מהC4?

2)האם לאחר החלפת רצועת הטיימינג /טיפול בנזק הנגרם עקב כך התופעה יכולה לחזור באופן שכיח?

3)היכן ניתן לוודא בצורה הטובה ביותר לאחר החלפת רצועת הטיימינג שהמונעה תקין ולא יהיה לו נזק שיתגלה בעוד כחצי שנה?

תודה לכם.

פורסם

הרצועות החדשות אמורות להיות עמידות, בנוסף מרווח ההחלפה

ותמצם ל6 שנים או 100 אלף ק״מ.

לגבי שאלה שלישית זה בעיה,אצלי ברכב הוחלפה רצועה במסגרת ריקול ולא בגלל תקלה ואין צריכת שמן.

הרכב עבר מאז 7 אלף ק״מ.

פורסם
לפני 2 דקות, yulianx כתב:

הרצועות החדשות אמורות להיות עמידות, בנוסף מרווח ההחלפה

ותמצם ל6 שנים או 100 אלף ק״מ.

לגבי שאלה שלישית זה בעיה,אצלי ברכב הוחלפה רצועה במסגרת ריקול ולא בגלל תקלה ואין צריכת שמן.

הרכב עבר מאז 7 אלף ק״מ.

הכוונה שמחליפים רצועה כל 6 שנים או 100 אלף קילומטר?

והבעיה היא שהיא אפשר לדעת באופן חד משמעי אם נגרם נזק למנוע או לא?

מה לגבי שאלה אחת?

פורסם

המאזדה 3 תהיה שילוב נהדר של אמינות ואיכות, אבל אני בספק שתכנס לתקציב שלך, אולי רק דור שני והוא הרבה פחות מוצלח מהשלישי.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

• תוכן חדש...