Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורסי FullStack ואחיהם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ערב טוב לכולם , לאחרונה אני מתענין בקורס הנ"ל כהכנה ואולי אופציה לכניסה לעולם התכנות . הרשת מפוצצת מידע ו"מכללות" אשר מכשירות אנשים לעסוק בתחום הFS . וכאן אתם נכנסים לתמונה - האם מישהו מחברי הפורום יכול לשפוך אור על הנושא? איזה כיוון מומלץ ? איזה "מכללה" עדיפה? האם הקורס מכין בצורה טובה מבחינה פרקטית אשר תאפשר באמת להתחיל לעבוד בתור ג'וניור בתחום?

ובהמשך לכך - מעוניין להוסיף על זה אולי לימודי הנדסאי תוכנה ע"מ לקבל רקע תיאורטי שנדרש להמשך , האם זה באמת יכול לעזור?

תודה :)

פורסם

היו כבר כמה שרשורים דומים בעבר.

לדעתי רק קורס שמתחייבים בכתב להעסקה אחרת זו זריקת כסף ובזבוז זמן. (אבל אלו שכן בד״כ דורשים תואר בתחום מדעי)

• רעיון טוב! 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

שום מכללה

תפתח יודמי, web developer bootcamp בחיפוש, שהמנחה הוא colt steele.

עולה 40-50 שקל.

תתחיל לכתוב ולעקוב ולעשות. אהבת? תמשיך הלאה. אבל קודם תסיים את זה.

ממכללה לא יצא לך כלום. מי שיוצא לו משהו זה קמצוץ קטן ממי שסיים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Miata ND2

פורסם

בגדול בגדול אני מסכים עם מה שאמרו פה מעלי.

בקטן, יש לי בבית בוגרת boot camp  של FS והסיפור שלה מראה שלא הכל רע במכללות, אבל כמובן תלוי אילו מכללות.

אישתי סיימה קורס במכללת ITC לפני שנה וחצי.

כיוון שאישתי אזרחית זרה ולא דוברת עיברית זו הייתה האפשרות הכי טובה בשבילה.

הם נתנו קורס באנגלית, הם היחידים מהמכללות המוכרות שלא היה אכפת להם מאזרחות או ת.ז ישראלית (באותו שלב היא הייתה בסטטוס ויזת עבודה).

הם לא נתנו הבטחה לעבודה, רק "עזרה במציאת עבודה" ואת הקורס שילמנו מראש, דברים שאמורים להדליק נורה אדומה.

מצד שני, שליש מזמן ההכשרה שלה היה סטאז' בתעשיה שאותו הם כן התחייבו למצוא.

הקורס היה אינטסיבי מאוד, כל יום מהבוקר עד הערב. שזה מבחינתי מה שמבדיל מכללות רציניות מבזבוז זמן מוחלט. נתקלתי בכל מיני קורסים בסופ"שים או שני ערבים בשבוע. זה לדעתי לא יוביל רחוק.

בנוסף הם דאגו לשמור על רמה בקורס, ואנשים שלא עמדו ברמה הנדרשת, לא ביצעו שיעורי בית כנדרש וכולי, עפו מהקורס למרות ששילמו סכום לא מבוטל.

במבחן התוצאה, בחברה שהיא עשתה בה את הסטאז' היו מאוד מרוצים מהעבודה שלה. אבל הסטאז שלה הסתיים באפריל 2020, שיא הקורונה ושיא האי ודאות במשק. קשה לבקש תקופה גרועה יותר לחיפוש עבודה.

אישתי הייתה בבית עד נובמבר 2020, שזו התקופה ששוק ההיטק חזר לגייס ברבאק. בזמן הזה היא שמרה על כשירות על ידי השתתפות בכל מיני "סטארטאפים" פרטיים של אנשים שהיא פגשה בסטאז', ללא תשלום.

ברגע שהשוק נפתח, היא מיד מצאה עבודה בחברת סטאראפ ועובדת בה עד היום. אגב ITC הם אלו ששלחו לה את המשרה הזו.

אני לא יודע לספר על כל מי שלמד איתה בקורס, אבל לפחות מתוך קבוצת החברים הקרובה שלה, שאיתם היא למדה ועשתה עבודות יחד, כולם עובדים ומרוצים.

אז כן, בהחלט צריך לברור את המכללות בפינצטה, ויש הרבה קורסים בשוק שכניראה שום דבר מרשים לא יצא מהם.

אבל יש גם מכללות טובות (לא יודע להמליץ על ITC היום, אולי דברים השתנו).

ולבסוף, כמו בכל דבר בחיים, התוצאה מאוד תלוייה בבנאדם. מה שתשקיע זה מה שתקבל. אם לא תשקיע, זה לא יקרה מעצמו כי שילמת על קורס.

זו הכשרה אינטנסיבית שצריך להגדיש לה 5-6 חודשים מלאים. אין פה קיצורי דרך.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

תשובות טובות.

בתור מראיין נתקלתי בכמה בוגרים של infinity labs ושל תוכנית ברמה המקבילה של אחד המתחרים (לא זוכר את השם), והם היו ברמה טובה - אבל זאת אשכרה תוכנית שמתקבלים אליה אנשים שסיימו מדעי המחשב!

לא ממליץ על שום פיתרון שהוא פחות מהכי אינטנסיבי שאפשר - או לחלופין - מעמיק בסגנון תואר מסודר.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

התחלתי ללמוד קורס FS באחת המכללות המוכרות בת"א, זו השקעה אינטנסיבית והלכתי על זה מתוך תוכנית הכשרה מיוחדת של המכללה, אבל בסופו של עניין לא קיימו כלום ממה שהבטיחו והקורס היה אינטנסיבי וחומר הלימוד לא לטעמי, פרשתי לאחר כמה חודשים, זה לא לכל אחד וכדי לנסות את זה בשוק החופשי לפני שנכנסים לקורס בכל מכללה שלא תהיה, מה כן כיום אני שוקל ללכת על תחום אחר שהוא פחות דורשני ופחות דורש תכנות. 

פורסם

תואר ראשון בתחום - כל השאר לא רלוונטי, השוק מפוצץ בוגרים ג'וניורים שמחפשים עבודה, ולהם, יש ידע הרבה יותר מכל בוגר מכללת-שקר-כלשהי

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

התכנון הוא באמת להתחיל ללמוד מדמ"ח , העניין שיהיה לי חצי שנה אולי קצת יותר עד תחילת שנת הלימודים ורציתי "לנצל" את הזמן הזה בשביל באמת לקדם דברים ולהתחזק בתחום .

חשוב לציין שלעשות בוטקאמפ אני לא יכול כי למרות שאני עובד בעבודה של סטודנטים אני לא אוכל לפנות כמה חודשים מלאים לטובת זאת ולכן חשבתי על משהו "קליל" . שורה תחתונה - לקחת קורסים ביודמי יהיה יותר אפקטיבי+חסכוני ?

פורסם

בתור אחד שסיים בעבר הלא רחוק תואר במדמ"ח, אני יכול להגיד לך שאני די מצטער על כך שעשיתי את התואר הזה (לפחות בעת הזאת), ושלא לקחתי איזה קורס כזה של חצי שנה באיזו מכללה.

"בזבזתי" 3 שנים על התואר, שרק בסופו התחלתי לחפש עבודה, והחיפושים עצמם היו לא פשוטים בכלל. לקח לי כמה חודשים טובים למצוא עבודה, וקיבלתי רק 3 הזדמנויות (ראיונות) להוכיח את עצמי מבין כל אלפי המשרות שהגשתי אליהן מועמדות. בקיצור, קח בחשבון שגם בוגרי תואר יש כמו זבל בחוץ, וככזה יהיה לך קשה מאוד לקבל זימון לראיון. אגב, המקרה שלי הוא לא מיוחד, כל החברים שלי מהתואר היו במצב זהה, חוץ מאלה שהיה להם ניסיון מלפני התואר.

במקומך, כאמור הייתי לוקח איזה קורס של חצי שנה במכללה עם המלצות מאנשים שאתה מכיר, ואך ורק עם התחייבות לעבודה או התמחות לאחר הקורס. תחשוב על זה, חצי שנה מהיום אתה בשוק. כנראה שתקבל שכר מביך בשנתיים הראשונות, כי אתה תהיה תחת החוזה של המכללה, והם אוהבים לגזור קופונים גדולים על הבוגרים שלהם. אבל אחרי שנתיים וחצי אתה חופשי, עם שנתיים ניסיון בתעשייה.. המשכורת שלך תיהיה גבוהה ולא תיהיה לך בעיה למצוא עבודה באף מקום. ותחשוב שבנקודת הזמן הזאת עוד לא היית מסיים את התואר.. אגב, אם תרצה, פה אתה כבר יכול להתחיל תואר ולעבור ל50 אחוז משרה או משהו כזה, בסוף לתפקידים בכירים בחברות גדולות כן יש דרישה לתואר.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם (נערך)

ובנימה הפוכה - קורס וניסיון בחברות כאלו לא נחשב כמו תואר וניסיון אחרי.

לא בארץ ולא בעולם.

בנוסף - בהרבה חברות המגמה כרגע היא לשאול שאלות של מבני נתונים ואלגוריתמים. האם אפשר לעבור את זה בלי תואר ? ברור , אבל זה רחוק מטריוויאלי.

אני בניגוד לבחור מעלי לא מתחרט לרגע על התואר.

ועשיתי אותו אחרי שכבר הייתי בעולם הזה.

הוא פתח לי דלתות לעבודות אחרי , הקל משמעותית על המעבר לארה״ב (והגרים קארד אח״כ) ונתן לי כלים לעבור ולהיות מזומן בקלות גם בחברות גאמפא ושאר חברות מובילות בשוק.

האם יש כאלו שהגיעו לאותו מקום בלי תואר? ברור!

אבל על כל אחד כזה יש 20 שלא.

וכל אחד כזה שהגיע לזה שהכרתי - ישב כל המחשב מבוקר ועד לילה כתחביב עוד מהילדות and put in the time.

אל תוותר על תואר. אם מסתדר לך לעבוד תוך כדי - בפיתוח - לך על זה.

עריכה אחרונה על ידי Liviur
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 5 שעות, motek כתב:

בקיצור, קח בחשבון שגם בוגרי תואר יש כמו זבל בחוץ, וככזה יהיה לך קשה מאוד לקבל זימון לראיון. 

אז תחשוב מה היה אם היית בוגר בוט קאמפ שצריך להתמודד עם תחרות מול בוגרי תואר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, vadim6385 כתב:

אז תחשוב מה היה אם היית בוגר בוט קאמפ שצריך להתמודד עם תחרות מול בוגרי תואר.

אז היית מקבל עבודה/התמחות של שנתיים לאחר הקורס (בחוזה), ולאחר שנתיים אתה עם שנתיים ניסיון, שזה נחשב בתעשייה (ובכלל) להרבה יותר מכל תואר.

עריכה אחרונה על ידי motek
לפני כשעה, SlowRide כתב:

פורסם
לפני 22 דקות, motek כתב:

אז היית מקבל עבודה/התמחות של שנתיים לאחר הקורס (בחוזה), ולאחר שנתיים אתה עם שנתיים ניסיון, שזה נחשב בתעשייה (ובכלל) להרבה יותר מכל תואר.

תלוי איזה שנתיים ניסיון.

גם אחרי כמה שנים

בא נעשה סימולציה - מי לדעתך יהיה יותר נדרש בשוק - בוגר תואר מדעי מחשב + שנה ניסיון בגוגל או בוגר בוטקאמפ עם 4 שנות ניסיון במטריקס

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 1 דקה, Liviur כתב:

בא נעשה סימולציה - מי לדעתך יהיה יותר נדרש בשוק - בוגר תואר מדעי מחשב + שנה ניסיון בגוגל או בוגר בוטקאמפ עם 4 שנות ניסיון במטריקס

סימולציה אחרת ברשותך:

1. בוגר בוטקאמפ + שנתיים וחצי ניסיון (סה"כ 3 שנים)

2. בוגר תואר + 0 ניסיון

לא רק שיהיה לך הרבה יותר פשוט למצוא עבודה (1 כמובן), גם המשכורת שלך תיהיה כפולה באותה עת, או זהה עם 50 אחוז משרה ותעשה תואר..

לפני 3 שעות, Liviur כתב:

אני בניגוד לבחור מעלי לא מתחרט לרגע על התואר.

ועשיתי אותו אחרי שכבר הייתי בעולם הזה.

בדיוק זאת הסיבה. אתה לא באמת יודע מה זה לחפש עבודה בתור בוגר תואר בלי ניסיון.

אגב, גם אני לא מתחרט, אני פשוט חושב שיש דרכים יותר יעילות להגיע לאן שהגעתי.

לפני 4 שעות, Liviur כתב:

בנוסף - בהרבה חברות המגמה כרגע היא לשאול שאלות של מבני נתונים ואלגוריתמים. האם אפשר לעבור את זה בלי תואר ? ברור , אבל זה רחוק מטריוויאלי.

אחרי קורס בוטקאמפ ושנתיים וחצי ניסיון אתה מנשנש את זה, ברמה הרבה יותר גבוהה מבוגר תואר שחצי ממנו זה מטמטיקה. ואם לא? שבוע ביוטיוב אתה סוגר את הפינה.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

• תוכן חדש...