Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורסי FullStack ואחיהם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, Katom כתב:

אתחיל מהסוף.

זה זורם וכיף בעיקר כי פייתון נבנתה כדי שיהיה זורם וכיף לכתוב בה, נסה לתרגם את מה שכתבת עד עכשיו בפייתון לcpp.

ללא קשר בכיוון שלך הייתי ממליץ על קורסים במערכות הפעלה.

הפתגם אומר ששפה היא אמצעי ולא פתרון, כלומר אתה קודם צריך להבין מה אתה רוצה לעשות ואז להבין איזה שפות יתאימו.

"פיתוח" היא מילה גדולה שהמשמעות שלה שונה בין ארגונים.

אם יספרו או לא יספרו זה תלוי באירגון, בתפקיד ובדרישות.

"לדעת תכנות" זה משהו שכל אחד יגדיר בצורה אחרת לגמרי, ואם אתה יודע או לא יודע זה יגיד הפרופיל גיטהב שלך.

לדעתי רוב האנשים ש"נכנסים" לעולם הזה - נכנסים בכיוון ההפוך.

הם מתחילים מללמוד לתכנת ואז שואלים את זה עצמם למה זה טוב.

זה גורם לכך שהם מפסיקים ללמוד לתכנת מוקדם מדי, כי הם חושבים שהם יודעים מספיק.

זה גורם לכך שהם לא חוזרים ללמוד לתכנת, כי הם חושבים שהם יודעים מספיק.

ואז הם מנסים להבין מה לעשות עם כל מה שהם למדו וכל מה שעולה להם זה דברים טריוויאלים שעשו כבר מיליון פעם וזה לא מעניין באמת אף אחד.

לדעתי הכיוון ההפוך (והקשה יותר) הוא קודם כל להבין מה אתה רוצה לעשות בכלל, וקשה מאוד להבין מה אתה רוצה לעשות כשאתה לא יודע מה אתה יכול לעשות.

אז מתחילים מהדברים הקטנים - להעביר קבצים מפה לשם, לרפרש אתה עמוד בCARSFORUM וכשמגיבים לי לשלוח לי מייל, למיין את התמונות בתיקייה לפי שם ואז לפי תאריך ואז לפי שעת צילום, ואז להכניס כל תמונה חדשה בדיוק במקום שלה.

ככה אתה לומד מה אתה יכול לעשות, ואיזה כלי מתאים לאיזו משימה, ואיך כלים שונים משתלבים ביחד, ואז אתה יכול לעבור לפתור בעיות גדולות יותר.

והבעיות הגדולות האלה הן מה שיבדיל בינך לבין מי שלקח קורס או סיים תואר והגיטהב שלו מלא בקוד גרוע שפותר בעיות שיש טרהבייטים של פתרונות שלהן.

ואת כל הדברים שציינת לומדים בקורסים של מערכות הפעלה?

אני מודה שהתעשייה של התוכנה לא ממש מוכרת לי ופה באמת נמצא החוסר העיקרי שלי - מה התעשייה צריכה ולאן אני רוצה להתברג.

פורסם

לפני 13 דקות, Liviur כתב:

למרות שפעם הייתי תומך בגישה הזו - בימינו - פחות.

הגיטהאב שלי מראה כלום בפיתה ב3 שנים האחרונות - למה? כי אמזון ודורדאש לא ישימו שום דבר בגיטהאב בצורה פתוחה.

מה זה אומר לנו ? כלום.

ל99% מהאנשים בעולם אין שום טעם בלתחזק גיטהב ציבורי, אתה (ואני) חלק מאותם 99%. 

(אני לא מדבר על גיטהב או כל גזע אחר פרטי - שזה יש בכל אירגון פחות או יותר)

ל1% יש טעם -  בוגרים חסרי ניסיון שאין שום דבר אחר שיכול להוכיח אם הם יודעים מה שהם אומרים שהם יודעים.

Just now, shachar187 כתב:

ואת כל הדברים שציינת לומדים בקורסים של מערכות הפעלה?

אני מודה שהתעשייה של התוכנה לא ממש מוכרת לי ופה באמת נמצא החוסר העיקרי שלי - מה התעשייה צריכה ולאן אני רוצה להתברג.

את הדברים שציינתי לומדים בגוגל.קום או כל מנוע חיפוש אחר.

לדוגמא how to move files between directories with .. ותכניס פעם פייתון פעם java ופעם פייתון ופעם סישארפ. אתה מיד תבין מה הכלי הנוח ביותר. 

מערכת הפעלה היא התוכנה הכי פופלארית אצל האנשים שכותבים את הכלים והאנשים שמתמשים בכלים האלה.

לדעתי להתחיל מקורסים במערכות הפעלה זה כיף כי אתה מקבל הצצה ל"מאחורי הקלעים" של התוכנה שאתה משתמש כל הזמן ומבין שאתה רואה אולי 1% ממה שהיא באמת.

התעשייה צריכה ותבלע את כולם, לצערי לרוב האנשים שלא גדלו לתוך וביחד עם העולם הזה (טכנולוגיה וקוד וכל מה שמסביב) לא באמת יודעים מה הם רוצים ואוהבים לעשות.

אבל אם אתה רוצה להיכנס all in לעולם הזה, לדעתי להשאיר את התכנות לסוף (התכנות עצמו זה החלק הקל אגב) ולהתחיל בדברים הטכניים כמו - איך מערכות הפעלה עובדת ואיך קומפיילרים עובדים לדעתי יכניס אותך לעולם הזה בצורה הרבה יותר טובה.

גם כל היופי והקסם קורה בכלל מאחורי הקלעים ולדעתי זה הרבה הרבה יותר מעניין מלראות מישהו עושה לולאות for בפייתון ואומר שזה כמו לולאת while.

פורסם

השאלה אם הוא ישרוד ללמוד את התיאוריות של מערכות הפעלה וקומפיילרים.

למי שלא אוהב את התחום זה קורסים חפירות ארכיאולוגיות.

זה חשוב מאוד, במיוחד באזורים של תקשורת עם חומרה (רובוטים וכו'), אבל צריך לאהוב את זה.

@shachar187 יש מחסור גדול בתעשייה לאנשים שיודעים לתכנת לחומרה, או לשלוט בחומרה באמצעות פקודות תכנות, או תחומים משיקים כאלה.

הסיבה שבאיזורים האלה אתה צריך ללמוד את התיאוריה של מערכות הפעלה נוגע לתחום, כמו אובייקטים של מערכות הפעלה (ובפרט אובייקטי סינכרון כמו Mutex / Semaphore, פתיחת קבצים, Threads / Processes ומקביליות וכו').

זה חשוב גם בתחומים אחרים בתכנות, אבל זה קריטי באיזורים האלה של עבודה מול חומרה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...