Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלום לכולם,

בחלון הימני האחורי ברכבי, יש מין פס פלסטיק כסוף שהתברר לי שבקצותיו לא צמוד לרכב (בחלק התחתון של החלון, בדיוק מעל הפח של הדלת, בשני הצדדים של הפס). זה לא היה מפריע לי, אלא שזה יוצר מין שריקת רוח בנסיעה בכבישים מהירים, שמשגעת אותי.

הרעיון הטריוויאלי היה סופר7, אבל כדי שזה יידבק כראוי אני צריך ללחוץ על זה כמה שעות, וגם הבנתי מאיזה פחח שדבקים מבוססי סיליקון ייפגעו בפח של הרכב (לא יודע כמה זה נכון או אם סופר7 מבוסס סיליקון). במקום, הוא הציע להשתמש בחומר איטום כלשהו שמשתמשים בו לגגות (מישהו יודע על זה משהו?).

חבר הציע להחזיק את הפלסטיק צמוד לדלת בעזרת קלמרות, וזה יכול לעבוד בחלק הפתוח של הדלת, אבל נראה צפוף מדי בצד הציר של הדלת עם הקורה (אלא אם הדלת פתוחה לחלוטין, וגם זה לא בטוח).

יש רעיונות נוספים? או שהדרך היחידה להתמודד עם זה כמו שצריך תהיה לפנות לפחח?

צירפתי כמה תמונות של האזור, סימנתי בירוק את האזורים הרופפים.

תודה מראש לכל העוזרים.

20211010_102233.thumb.jpg.7c372b29658578b32417cb2bdb943566.jpg20211010_102237.thumb.jpg.1e469c94119edbce8580118d48a75c1c.jpg20211010_102245.thumb.jpg.9da8e61c27c35d8d5ee6c679827ce958.jpg20211010_102251.thumb.jpg.f8a0eb8c5131f1857949e8fcbb33541b.jpg

פורסם

מה שהוא הציע לך הוא כנראה סוג של ״מרק״ (merek, לא זה ששמים בו קניידלעך) או ״מסטיק״ שזה חומר איטום על בסיס אקרילי, משמש בעיקר לאיטום לחלונות. אני לא חושב שזה מחזיק כל כך טוב.

סופר 7 הוא לא חומר על בסיס אצטי אלא הוא סוג של פולימר ולמיטב ידיעתי לא אמור לעשות בעיה לצבע.

מבחינת הבעיה של להחזיק את החלק למקומו, ניתן להשתמש בסופר 7 הייטק - הוא צמיגי יותר ומתייבש תוך כמה דקות והוא גם חזק מאוד.

כנ״ל, בגלל שאתה לא מתכוון להסיר את החלק הזה אף פעם לא אמורה להיות בעיה.

עוד אופציה היא דבק אפוקסי (לא הפלסטלינה, זה שבא במזרק/שתי טיובות), חזק מאוד ולא אמור לעשות נזק כל עוד לא תוציא את החלק.

בכל מקרה, עדיף לדעתי שתוציא בעדינות את כל החלק ממקומו, תנקה את הדבק הישן ולאחר מכן תדביק.

כסת״ח, זה ייעוץ בלבד ואיני אחראי לתוצאות. 🙂

• רעיון טוב! 1

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

תעדכן אם הצלחת להדביק, האמת שאני עם רכב דומה וניסיתי להסיר את הפס הקישוט על מנת להשחיר אותם, הוא יושב עם 2-3 קליפסים בתוך הדלת,

כשניסיתי להוציא אותו אחד הקליפסים נשבר וכעת הקצה רופף... חלק כזה חדש עולה בסביבות 380 ש"ח.

ניסיתי דבק אפוקסי חזק אך ללא הצלחה, הוא פשוט לא תפס..

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

@carsgo

לא מצאתי את הסופר 7 הייטאק שהוצע, אז קניתי במקום דבק בשם סטיק 38, שמבוסס על אותו הפולימר כמו ההייטאק. אם אני זוכר נכון, לפי המפרטים שלהם נראה שההייטאק יותר קשה וה38 יותר אלסטי.

בכל מקרה, פירקתי את הפאנל (שהתברר כשני חלקים) והדבקתי מחדש. הדבק לא היה סמיך מספיק אז קצת עזרתי לו עם השענות על החלק אבל זה גם לא עזר, החלק תמיד חזר לאותה תנוחת מוצא. ובכל זאת, כרגע החלק מודבק יותר טוב ממה שהוא היה לפני (הדבק הישן התפרק מאוד בקלות). הרעש עדיין נוכח. הרושם שלי מהדבקים האלו, הוא שאמנם הם צריכים זמן התייבשות יחסית קצר (4 שעות), והם באמת יותר סמיכים ומחזיקים לבד ברמה סבירה, אבל זה עדיין לא מספיק.

במהלך ההתעסקות, גיליתי שיש פאנל פלסטיק שמקביל לקורת B על החלון, שחסרים בו שני קליפסים והוא אמנם צמוד לדלת במנוחה, אך כנראה שעם הרוח הוא מתחיל לזוז ולשרוק. זה גם הגיוני לי כי הרעש נשמע כאילו הוא בגובה של החלון ולא מהתחתית שלו. בכל מקרה, אני עדיין מחפש מוסך או פחח שיש לו את החלק, בתקווה שזה יפתור את הרעש.

פורסם

בכל טמבור יש את ההייטאק לא אמור להיות בעיה למצוא אותו והוא לדעתי יפטור בקלות את הבעיה אני משתמש בו שנים להרבה דברים ומנסיון הוא תופש גם דברים שצריך לחץ חזק לתפוש אותם, רק קח בחשבון שבשימוש בו צריך אקדח סילקון מקצועי משום שאקדחים פשוטים (עד 50-60) פשוט נשברים והחומר לא יוצא.

פורסם
לפני 12 דקות, daniel.asu כתב:

@carsgo

לא מצאתי את הסופר 7 הייטאק שהוצע, אז קניתי במקום דבק בשם סטיק 38, שמבוסס על אותו הפולימר כמו ההייטאק. אם אני זוכר נכון, לפי המפרטים שלהם נראה שההייטאק יותר קשה וה38 יותר אלסטי.

בכל מקרה, פירקתי את הפאנל (שהתברר כשני חלקים) והדבקתי מחדש. הדבק לא היה סמיך מספיק אז קצת עזרתי לו עם השענות על החלק אבל זה גם לא עזר, החלק תמיד חזר לאותה תנוחת מוצא. ובכל זאת, כרגע החלק מודבק יותר טוב ממה שהוא היה לפני (הדבק הישן התפרק מאוד בקלות). הרעש עדיין נוכח. הרושם שלי מהדבקים האלו, הוא שאמנם הם צריכים זמן התייבשות יחסית קצר (4 שעות), והם באמת יותר סמיכים ומחזיקים לבד ברמה סבירה, אבל זה עדיין לא מספיק.

במהלך ההתעסקות, גיליתי שיש פאנל פלסטיק שמקביל לקורת B על החלון, שחסרים בו שני קליפסים והוא אמנם צמוד לדלת במנוחה, אך כנראה שעם הרוח הוא מתחיל לזוז ולשרוק. זה גם הגיוני לי כי הרעש נשמע כאילו הוא בגובה של החלון ולא מהתחתית שלו. בכל מקרה, אני עדיין מחפש מוסך או פחח שיש לו את החלק, בתקווה שזה יפתור את הרעש.

היי,

אשמח לקבל מס' תמונות על מנת להבין במה מדובר, אני חושש שאנחנו לא מדברים על אותו הדבר.

אני יודע שיש את הגומי גשם החיצוני (הניקל) ומתחתיו אין כלום - הוא פשוט תפוס לדלת עם 2-3 קליפסים.. אחד הלקפיסים נשבר לי כשבר לי כשניסיתי להוציא את הפס קישוט לגמרי ללא הצלחה..

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, carsgo כתב:

היי,

אשמח לקבל מס' תמונות על מנת להבין במה מדובר, אני חושש שאנחנו לא מדברים על אותו הדבר.

אני יודע שיש את הגומי גשם החיצוני (הניקל) ומתחתיו אין כלום - הוא פשוט תפוס לדלת עם 2-3 קליפסים.. אחד הלקפיסים נשבר לי כשבר לי כשניסיתי להוציא את הפס קישוט לגמרי ללא הצלחה..

יש תמונות בתחילת השרשור, אין לי כל כך איך לצלם את זה יותר ברור. כל פסי הניקל שמופיעים שם נשלפו עד כמה שאפשר והודבקו מחדש. כששלפתי את אחד מהם, לא ראיתי שם קליפסים (ממש חיפשתי), אז בטח אצלי הם כבר נשברו לפני. בכל מקרה, לפני שאתה מדביק - הקליפסים הללו לא ניתנים להחלפה בפני עצמם במנותק מהניקל? כי איפה שכן חסרים אצלי קליפסים, הם ניתנים להחלפה בנפרד מכל החלק (קליפסים ירוקים שתפוסים במין טבעות בפלסטיק השחור). החלק המדובר הוא הפלסטיק השחור השמאלי שמופיע מעל לפס הניקל בתמונות הראשונה והשניה בפוסט הפותח, זה פס פלסטיק על הדלת האחורית שמקביל לקורה B ורץ לגובהו של החלון האחורי.

לפני שעה, מאזדה חבוטה כתב:

סופר 7 - הייטק הדבקה מיידית ללא צורך בקיבוע 290 מ"ל

זה הדבק

תודה על החידוד. פגשתי אותו בכל כך הרבה הזדמנויות בעבר, ודווקא כשבאתי לחפש אותו בכמה חנויות (גם שתי רשתות גדולות, גם שתי חנויות חומרי בניין וגם טמבוריה קטנה) - לא היה בשום מקום. באם הקליפסים החסרים לא יפתרו את הבעיה, אחזור לנסות להדביק את החלקים האלה.

• תוכן חדש...